GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η Μαρίν Λε Πεν, επόμενη πρόεδρος της Γαλλίας με τις ευλογίες των ΗΠΑ!

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας Η 180° πιρουέτα για την Ουκρανία Η Μαρίν Λε Πεν, που πάντα ξεχώριζε για τις...

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας

Η 180° πιρουέτα για την Ουκρανία
Η Μαρίν Λε Πεν, που πάντα ξεχώριζε για τις...

θέσεις της εναντίον της ΕΕ και του ΝΑΤΟ ( 14 Ιούλη 2023: Η Μαρί Λε Πεν... εναντίον της αποστολής όπλων στους ουκροναζί!) -όπως ακριβώς η Μελόνι πριν διοριστεί πρωθυπουργός- και είχε επικρίνει τις παρεμβατικές θέσεις για την Ουκρανία του Μακρόν, πραγματοποιεί μια θεαματική αντιστροφή θέσεων: «Με την εισβολή στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου 2022 , η Ρωσία έχει πυροδοτήσει έναν πόλεμο στο κατώφλι της ΕΕ και μια γεωπολιτική κρίση που είναι αναμφίβολα η πιο δραματική των τελευταίων είκοσι ετών».
Θα αφήσουμε τον καθένα να φανταστεί το τεράστιο επίπεδο πίεσης που υπέστη η Μαρίν Λε Πεν από την Ουάσιγκτον και τις Βρυξέλλες. Θα ήταν παράδοξο να έχει εναρμονιστεί το γαλλικό πολιτικό σύστημα εναντίον του Ρωσικού ιμπεριαλισμού ( Η ευρωπαϊκή Νατοϊκή αριστερά πήρε το όπλο της εναντίον του Ρωσικού ιμπεριαλισμού!) και η Λε Πεν όφειλε να κάνει την πιρουέτα της αλά Τσίπρα (ισραήλ κράτος τρομοκράτης, νεοναζιστική Ουκρανία κ.λπ.), ώστε να σιγουρέψει τον διορισμό της στην επόμενη προεδρική αναμέτρηση.

Στη Μαγιότ (Γαλλική Αφρική - sic!), η Μαρίν Λε Πεν ψηφίζεται από την πλειοψηφία των Αφρικανών Γάλλων κι αυτοί είναι πολύ θυμωμένοι κι εκτοξεύουν πυρά εναντίον της παράνομης μετανάστευσης.

Η Μαγιότ, σύμπλεγμα μικρών νησιών με έκταση 376 τ.χλμ. και πληθυσμό περίπου 400.000 (95% των κατοίκων Μουσουλμάνοι), είναι υπερπόντια περιοχή της Γαλλίας -στο νότιο άκρο της Αφρικής στον Ινδικό Ωκεανό (νεοαποικιοκρατία και μάλιστα με το δημοψήφισμα στις 29 Μάρτη 2009, το νησί έγινε επισήμως "Γαλλικό Διαμέρισμα" στις 31 Μάρτη 2011).

Η Μαρίν Λε Πεν,  η οποία συγκέντρωσε το 59% των ψήφων στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών του 2022, επισκέφθηκε τη Μαγιότ το Σάββατο 20 Απρίλη 2024.
Μια επίσκεψη συμμετοχής στις μαζικές διαμαρτυρίες των κατοίκων των νησιών, για την εγκατάσταση μεταναστών, με καταγωγή από τις Αφρικανικές Μεγάλες Λίμνες. Μάλιστα οργάνωσαν στη συνέχεια τον αποκλεισμό των κύριων δρόμων για να παραλύσει το νησί. Οι αποκλεισμοί κράτησαν πέντε εβδομάδες, μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου.
Όμως σήμερα ο θυμός δεν έχει υποχωρήσει ακόμα.
«Είναι ακόμα χειρότερο από πριν. Τώρα οι πρόσφυγες είναι από κάτω μας και κοιμούνται στους δρόμους. Δεν έχουν τουαλέτες, μυρίζει άσχημα και φοβόμαστε τη χολέρα». (Πηγή: À Mayotte, Marine Le Pen à la rencontre des habitants en colère)

Ορισμένα από τα πολλά... σχετικά:

8 Σεπτέμβρη 2022: Γαλλία... ευτυχώς που ο Μακρόν έγινε πρόεδρος, για να μην έλθει η "ακροδεξιά", να μην χαθούν οι "ευρωπαϊκές κατακτήσεις"...

28 Σεπτέμβρη 2022: ΙΤΑΛΙΑ: «Η νίκη της Μελόνι είναι πλαστή. Ήταν η μεγαλύτερη επιχείρηση μάρκετινγκ στην ιταλική πολιτική ιστορία!»

24 Οκτώβρη 2022: Ιταλία... Άνοδος της Ακροδεξιάς στην Ευρώπη... Η απάντηση της Αριστεράς, ή νέο αφήγημα του ίδιου Νατοϊκού συστήματος;

2 Μάη 2023: "Η αριστερά της εποχής μας" είναι Νατοϊκή! Με μια τέτοια αριστερά, η δεξιά γίνεται περιττή!     

  Ζαν-Λυκ Μελανσόν... Ευρωπαϊκή Νατοϊκή αριστερά... σήμερα ο ταξικός αντίπαλος των λαών!

Ο Κασιδιάρης, η Μελόνι κι η Νατοϊκή αριστερά... Στο ίδιο έργο θεατές & συμπρωταγωνιστές...

«Το ταξικό μίσος πρέπει να αποκατασταθεί.
Οι ισχυροί μισούν τους προλετάριους, οι προλετάριοι πρέπει να κάνουν το ίδιο
»
Edoardo Sanguineti

✔️ Την συνολική αρθρογραφία στο φιλόξενο "PRESS-GR", βρίσκουμε: ΕΔΩ

Επειδή η φίμωση κι η λογοκρισία από το 4ο Ράιχ είναι σκληρή κι αμείλικτη, ειδικότερα σήμερα με την εθνοκάθαρση στην Παλαιστίνη και θα εντείνεται καθημερινά... όσοι κι όσες θέλουν μπορούν ν' ακολουθούν... 
Για να μην "χαθούμε" θα βρισκόμαστε στο Telegram: ΕΔΩ
Στο "VK": ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση