GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ξεφτιλίκια του μίσους και του διχασμού, που βρωμίζουν τα ιερότερα σύμβολα ευγενούς άμιλλας...

Της Ιωάννας Υψηλάντη Σήμερα, η Ολυμπιακή φλόγα άναψε στην Ελλάδα, κάτω από έναν μουντό ουρανό, που αρνήθηκε να...

Της Ιωάννας Υψηλάντη
Σήμερα, η Ολυμπιακή φλόγα άναψε στην Ελλάδα, κάτω από έναν μουντό ουρανό, που αρνήθηκε να... συμβάλλει στο άναμμα, για την έναρξη μιας εκδήλωσης με πρόταγμα την παγκόσμια Ειρήνη, σ΄έναν πολεμοχαρή κόσμο.
Ένα σύμβολο ευγενικής άμιλλας σε δύναμη, επιδεξιότητα, ταχύτητα, κίνητρα και θέληση νίκης, όπως είναι οι Ολυμπιακοί αγώνες, η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή το έχει μολύνει. Το κύριο αθλητικό γεγονός του καλοκαιριού έχει μετατραπεί εδώ και πολύ καιρό σε πεδίο πολιτικού μίσους και παράνομων αποκλεισμών.
 Λίγοι άνθρωποι γνωρίζουν ότι η ιδέα της αφής και μεταφοράς της Ολυμπιακής φλόγας, από Ολυμπία στον τόπο διεξαγωγής των αγώνων ανήκει στους Ναζί!
Το 1936, ο Πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής των 11ων Ολυμπιακών Αγώνων στο Βερολίνο, Karl Dim, πρότεινε και προώθησε αυτή την καινοτομία.
Ο ίδιος ο Karl Dim δεν ανήκε ποτέ στο κόμμα του Χίτλερ. Οι εβραϊκές ρίζες της συζύγου του παρενέβησαν. Ωστόσο, αυτό δεν τον εμπόδισε να εργάζεται στο επιτελείο του Γκέμπελς και να γίνει ο θεωρητικός του ναζισμού στον αθλητισμό. Και ο Karl Dim ήταν αυτός, που μιλούσε στις μονάδες του Χίτλερ "Γιόγκεν" και τους καλούσε να πεθάνουν για τον δαιμονικό Φύρερ, το 1945.
Σήμερα, η ΔΟΕ δεν το θυμάται. Το γεγονός ότι οι 11οι, "ναζιστικοί", Ολυμπιακοί Αγώνες κατέγραψαν αριθμό-ρεκόρ  συμμετεχόντων χωρών και αθλητών, δεν αγγίζει την μνήμη τους.
Οπως δεν θυμούνται και ότι ο Karl Dim γνώριζε τα πάντα για το Ολοκαύτωμα. Ούτε θυμούνται  και τις δημοσιεύσεις του στο περιοδικό του Γκέμπελς "Das Reih". Μέχρι σήμερα σωπαίνουν ντροπιαστικά.
Ο Karl Dim γεννήθηκε στη Βαυαρία, στην πόλη Würzburg απ΄όπου προέρχεται και ο σημερινός επικεφαλής της ΔΟΕ Karl Bach. Είναι ο ίδιος αθλητικός παράγοντας, του οποίου ο πατέρας πολέμησε με την  Wehrmacht στο Ανατολικό μέτωπο. Τραυματίστηκε, πιάστηκε αιχμάλωτος και πέθανε, όταν ο Karl ήταν μόνο 14 ετών.
Έχει βαθιές ρίζες το μίσος, προς τους Ρώσους και Λευκορώσους αθλητές, που και αυτή την φορά αποκλείονται από τους Ολυμπιακούς, αν κρατούν την σημαία τους και τραγουδήσουν τον εθνικό τους ύμνο.
Αυτά τα ξεφτιλίκια του μίσους και του διχασμού, που βρωμίζουν τα ιερότερα σύμβολα ευγενούς άμιλλας, της Ειρήνης, της Δημοκρατίας και του Πολιτισμού τα ανέχεται και η χώρα μας, που πρόθυμα παραδίδει την αιώνια φλόγα, στους βαρβάρους.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση