GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΣΤΗΝ ΛΑΡΙΣΑ! Διεκόπη η δίκη για τον «Ιανό» και τον Αγοραστό...

Διακοπή της δίκης για τον «Ιανό», την καταστροφική πλημμύρα στην Καρδίτσα, που άφησε πίσω της τέσσερις νεκρούς, έγινε σήμερα το μεσημέρι της...


Διακοπή της δίκης για τον «Ιανό», την καταστροφική πλημμύρα στην Καρδίτσα, που άφησε πίσω της τέσσερις νεκρούς, έγινε σήμερα το μεσημέρι της Πέμπτης στη Λάρισα.
Η δίκη εκφωνήθηκε το μεσημέρι στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Λάρισας, αλλά ύστερα από αίτημα συνηγόρων κάποιων από τους κατηγορουμένους, διεκόπη για τις 30 Μάϊου 2024.
Εξερχομένη από το Δικαστικό Μέγαρο της Λάρισας η μητέρα της αδικοχαμένης φαρμακοποιού που έχασε την ζωή της στις πλημμύρες του 2021 στην περιοχή Μουζάκι της Καρδίτσας, κ. Ευδοκία Πλακιά, αρκέστηκε να πει: «Το μόνο που θέλω είναι να λάμψει στο τέλος η αλήθεια».

Να σημειωθεί ότι η δίκη είχε προσδιοριστεί για σήμερα Πέμπτη, 23 Μαΐου στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Λάρισας και είναι ουσιαστικά η πρώτη για το μπαράζ των φυσικών καταστροφών στην Θεσσαλία. Στο εδώλιο, σύμφωνα με το κλητήριο θέσπισμα, θα καθίσουν 10 από τα 11 πρόσωπα που είχαν δώσει εξηγήσεις ως ύποπτοι, καθώς για αυτά κρίθηκε ότι υπάρχουν επαρκείς ενδείξεις ώστε να λογοδοτήσουν για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας και πλημμυρών εξ αμελείας.

Η δίκη αφορά, τον πρώην Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό και έναν αντιπεριφεριάρχη, τον τότε γ.γ Πολιτικής Προστασίας Βασ. Παπαγεωργίου, δυο δημάρχους της περιοχής κλπ. Τα αδικήματα για τα οποία αναμένεται να δικαστούν είναι ανθρωποκτονίες εξ αμελείας και πρόκληση πλημμυρών από αμέλεια, με την έννοια της παράλειψης ενδεδειγμένων ενεργειών που θα απέτρεπαν ενδεχομένως τα συμβάντα. Μεταξύ αυτών ο τότε αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Καρδίτσας, Κωνσταντίνος Νούσιος, ο τότε προϊστάμενος της διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, Δημήτρης Κουτρομάνος, ο τότε δήμαρχος Καρδίτσας Βασίλης Τσιάκος, ο δήμαρχος Μουζακίου Καρδίτσας Θεοφάνης Στάθης, στελέχη της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Καρδίτσας κλπ.
Η δίκη αφορά τυχόν ευθύνες εξ αμελείας για τους θανάτους: Της φαρμακοποιού, η οποία παρασύρθηκε στο Μουζάκι ενώ οδηγούσε το αυτοκίνητό της και η σορός της εντοπίσθηκε μετά από ημέρες στις όχθες του ποταμού Πάμισου, κοντά στη γέφυρα που οδηγεί στον οικισμό Μαγουλίτσα του Δήμου Μουζακίου. Ενός 62χρονου, ο οποίος καταπλακώθηκε καθώς κατέρρευσε η στέγη του σπιτιού στην Καστανιά Αγράφων, κι ενός 63χρονου κτηνοτρόφου, Αλβανικής υπηκοότητας που βρέθηκε νεκρός στην Καρδίτσα.

Η δίκη αφορά το χαμό των 3 από τους 4 ανθρώπους καθώς για τον θάνατο της ηλικιωμένης γυναίκας στο Βασιλί Φαρσάλων (σ.σ. που αποτέλεσε και το 4ο θύμα του «Ιανού»), εκκρεμεί στη Δικαιοσύνη η προσφυγή της 42χρονης κόρης της.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση