GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μπλεγμένος και ο ...Χούπης στο σκάνδαλο της Noisis

Αποκάλυψη: Ετσι έδιναν τα κορυφαία υπουργεία τις δουλειές στην εταιρεία της "οικογένειας Σημαιοφορίδη"... Θυμάστε τον Θανάση Χού...

Αποκάλυψη: Ετσι έδιναν τα κορυφαία υπουργεία τις δουλειές στην εταιρεία της "οικογένειας Σημαιοφορίδη"...
Θυμάστε τον Θανάση Χούπη, τον κολλητό του Προκόπη Παυλόπουλου που αποκαλύφθηκε ότι ενώ ήταν σύμβουλός του έστηνε μέσω ιδιωτικής εταιρείας προσλήψεις υπαλλήλων στο δημόσιο;
Αυτός ο τύπος έχει σχέσεις και με την εταιρεία συμβούλων Noisis του Γ. Νικητίδη, γαμπρού του K. Σημαιοφορίδη, ο γιος του οποίου Αγάπιος έκανε την κομπίνα με το ομόλογο του ΤΕΑΔΥ. Είναι κι αυτή μια εταιρεία της "οικογένειας Σημαιοφορίδη".
Η Noisis από τότε που έγινε κυβέρνηση η ΝΔ έχει "σαρώσει" κρατικές δουλειές μελετών, προγραμμάτων κλπ. Και από το υπουργείο Απασχόλησης...

Εβαζαν άλλους μπροστά, όταν η Noisis ήταν ακόμη "μικρή"...

Ο Χούπης, που δεν σταμάτησε να έχει ανεπίσημα σχέσεις με τον Παυλόπουλο, βοήθησε πολύ την εταιρεία να γιγαντωθεί. Κι επειδή στην αρχή ήταν μικρή εταιρεία, έμπαιναν ως "βιτρίνα" μεγάλα συμβουλευτικά σχήματα και σοβαρές εταιρείες ή και άλλες μικρές (όπως Αιχμή, Γκαγκάνας).
Κυρίως προωθούνταν οι χρηματοδοτήσεις έργων στους δήμους που είχαν κλείσει ειδική συμφωνία με τη Noisis (όπως ο Δήμος Ευόσμου, Καστοριάς «ΒΕΠΕ» και Σερρών στη Βόρεια Ελλάδα, Ασπροπύργου στην Αττική κ.ά.) και είχαν να κάνουν με μεταβίβαση δημόσιων εκτάσεων σε ΟΤΑ, έκδοση κανονιστικών αποφάσεων για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας, διασφάλιση χρηματοδότησης κλπ.
οοοοοο
Ολα τα καλά παιδιά...
Εμπλεκόμενα στο κόλπο είναι όλα τα μεγάλα υπουργεία: Εσωτερικών (Παυλόπουλος), Αγροτικής Ανάπτυξης (από εκει που πέρασε ο Τσιτουρίδης και μετά ο Μπασιάκος), Οικονομίας (Αλογοσκούφης-Δούκας-Φώλιας).

Στην αρχή, μέσω δημόσιων οργανισμών...
Στην αρχή το κόλπο γινόταν ως εξής: Η ανάθεση σε πρώτη φάση γινόταν απευθείας σε έναν εποπτευόμενο από το υπουργείο Εσωτερικών οργανισμό. Κατά κανόνα στην Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης. Στη συνεχεία ο οργανισμός αυτός ανέθετε το έργο στην ιδιωτική επιχείρηση, τη Noisis ή σε μια από τις άλλες. Ετσι χάνονταν τα "ίχνη" για όποιον δεν έψαχνε παρακάτω...

Και μετά, ξεσάλωσαν...
Μετά από λίγο καιρό, με την αλαζονεία και την σιγουριά, ξεσάλωσαν. Και οι αναθέσεις άρχισαν να γίνονται κατευθείαν στην εταιρεία συμφερόντων της οικογένειας Σημαιοφορίδη...

27 σχόλια

  1. ρε παιδι μου ολοι οι πεινασμενοι οιγενειακα στο μαυρο κομμα μαζευτηκαν.Τι να πει κι ο μικροκωστας με οσα του τυχαινουν.Οικογενειοκρατια τους ρημαξε και που εισαι ακομα.Το θεμα NOISIS εχει τοσο ψωμι οσο δεν φανταζεστε,περιμενετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να δούμε αν κανένας θα πάει φυλακή; Είχαμε τους κλέφτες του ΠΑΣΟΚ, τώρα ήρθαν οι άλλοι. Κανένας δεν πήγε φυλακή παρά την κλεψιά του χρηματιστηρίου. Τώρα εμπλεκόμενα στο κόλπο είναι όλα τα μεγάλα υπουργεία: Εσωτερικών (Παυλόπουλος, μασόνος διεθνιστής, ανθέλληνας), Αγροτικής Ανάπτυξης (από εκεί που πέρασε ο Τσιτουρίδης και μετά ο Μπασιάκος), Οικονομίας (Αλογοσκούφης (Μπίλντνμπεργκ διεθνιστής, ανθέλληνας )-Δούκας (μασόνος)-Φώλιας). Επίσης πονηροί νόμιμοι «κλέφτες» όπως ο Θανάση Χούπης, ο κολλητός του Προκόπη Παυλόπουλου που έκαναν τις φαινομενικά νόμιμες αναθέσεις κατευθείαν στην εταιρεία συμφερόντων της οικογένειας Σημαιοφορίδη. Για αυτό γέμισε την χώρα όπως ο Σημίτης λαθρομετανάστες, ο υπουργός Εσωτερικών (Παυλόπουλος, μασόνος διεθνιστής, ανθέλληνας), για να ασχολούμαστε με αυτούς και τις παρανομίες που κάνουν οι λαθρομετανάστες, ώστε αυτοί φασίστες της Νέας Τάξης να κλέβουν ανενόχλητοι; Φιλολαος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτός ο Φιλόλαος που υποτίθεται πως εκπροσωπεί νεοπαγές κόμμα (εαρ) που βασίζεται στον ελληνικό οικουμενισμό και τον ευρωπαικό διαφωτισμό χρησιμοποιεί συνωμοσιολογική ορολογία (ανθέλληνας, εβραίος, μασώνος) της ακροδεξιάς και της Εκκλησίας. Ας ξεμπλέξεο πρώτα το κουβάρι των ιδεών του, ας πάρει τα ηρεμιστικά του και μετά ξαναμπαίνει εδώ. Θερμή παράκληση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο ελληνικός λαός επιμένει να δίνει 90% στους κλεφτοκοτάδες, στα λαμόγια, στα αρπακτικά και στους φαρισαίους εκμεταλευτές. Ας τους λουστεί κι ας ξέρει ότι ένα ράντσο σε κάποιο διάδρομο ενός βρώμικου νοσοκομείου τον περιμένει κάποιο μουντό απόγευμα κι αυτόν και την οικογένειά του. Μη διαμαρτυρηθεί, το έχει ψηφίσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οπλίτης πεζικού Σαρακατσάνος Γκαλουπίδης του Γεωργίου και της Θεοδωρούλας.
    Κύριε Αρχισυντάκτα μου (και ημέτεροι συνεργάτες), λαμβάνω την τιμή ευπειθώς να αναφέρω ότι αιτούμαι δημοψηφίσματος ίνα διαφανεί η πρόθεσις ψήφου του λαού περί της σκανδαλώδους υποθέσεως μισθοδότησης Δρούζας-Αντώναρου εις την κρατικήν τηλεόρασιν και των συνεπακόλουθων ντράβαλων στα των καθ'ημών δρώμενα. Παρακαλείσθε δε όπως λάβετε γνώση της κατ'εξακολούθησιν και απροκάλυπτης εμφανίσεως των, πολλώ μάλλον σκανδαλίζουσι τα χρηστά ήθη και ψευδώς καταδηλούσι ενωπιω τηλεδικαστών και εισαγγελάτων. Καίτοι της ως άνωθεν παρακλήσεως, επιφυλάττομαι δια προσεχήν συμπληρωματικήν, αναμένοντας με μεγίστην προσοχήν τας ρητάς διαταγάς σας. Rover and out.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. το γκάλοπ το ξεχάσατε..ε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. la8os kanete o xoupis einai a8wos, prokeitai peri dikh sas para-noisis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. 8:22 πμ Ανώνυμε, είσαι μασόνος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Σύντροφοι δείξτε λίγη κατανόηση. Τα γαλάζια παλικάρια περνούν δύσκολες ώρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. 9:31 Και συ τι είσαι, εισαγγελέας; σιγά μη σου δώσω και αναφορά. Θα μείνεις με την απορία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. 9.10. Το γκάλοπ (;) θα το θυμηθεί ο Καψαμπέλης το ερχόμενο Σάββατο γιατί το χρειάζεται για να στηρίξει την επιχειρηματολογία του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. σεμνά σεμνά σεμνά και μετρητά Καραμανλή μας έδειξες ποια είναι η δεξιά......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Press-gr
    Good job.
    Έτσι γίνεται το παιχνίδι μεταξύ των ημέτερων ιδιωτών μετά της ημετέρας κυβερνήσεως.
    Όταν πριν από δύο μήνες τόλμησα να εξηγήσω την ολοένα αυξανόμενη σύμπτωση της σφαίρας της οικονομίας με αυτή του κράτους-κόμματος, κάποιοι πέσανε να με φάνε.
    Ας το ξανασκεφθούν.
    Τελικά τη μεγαλύτερη καταστροφή της αγοράς τη κάνουν οι δήθεν φιλελεύθεροι στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Όταν ξιφουλκούν υπέρ της αγοράς, αγωνίζονται – απροκάλυπτα πλέον – για τη νομή του δημόσιου χρήματος.
    Και βιάζονται …βιάζονται το κερατό μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Μου αρέσει που κάποιοι απορούν γιατί δεν επενδύουν ξένοι, σοβαροί επιχειρηματίες,στη χώρα μας.
    Αναρωτιέται και ο Αλογοσκούφης, καλέ, όπως και οι προκάτοχοι του στο ΥΠΕΘΟ!!!
    Θέλουν μαλάκες, δηλαδή, και μάλιστα διεθνούς επιπέδου. Ε, ας το καταλάβουν τέτοιους δε θα βρουν.
    Δε τους χρωστάει κανείς τίποτε…Αν θέλουν μαλάκες ξέρουν που θα τους βρουν…Ακριβώς, εκεί που ψάχνουν… στη κάλπη.
    Γιατί ρε κοροΐδα συμπολίτες μου…γιατί ρε φίλε!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. τι δουλεια εχει ο Ζορμπας στο γραφειο του Αλογοσκουφη ? πως δικαιολογειται δεοντολογικα κατι τετοιο? η εχει βρει κατι για τις υπηρεσιες του η πηγαινει να παρει οδηγιες.Ο,τι και να συμβαινει πρεπει να μας το ανακοινωσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. re 10,24 --->"Όταν πριν από δύο μήνες τόλμησα να εξηγήσω την ολοένα αυξανόμενη σύμπτωση της σφαίρας της οικονομίας με αυτή του κράτους-κόμματος" pesane na se fane isws giati molis prin 2 mines anakalupses tin ameriki,ayto pou grafeis symvainei stin ellada edw kai 100 xronia kai sy twra to pires xabari..........
    tespa an den krinw lathos eisai koumonistikis ideologias e?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. 11.40
    Λάθος κάνεις και στα δύο – όταν γράφουμε κάτι σήμερα δεν σημαίνει ότι μόλις σήμερα το συνειδητοποιήσαμε – αλλά αυτό έχει μικρή σημασία, καθώς αφορά εμένα προσωπικά.
    Το χειρότερο λάθος που κάνεις είναι, όμως, ότι δε διακρίνεις τις σημαντικές και καθοριστικές διαφορές της εξέλιξης της πατρωνίας στη χώρα μας – που υπάρχει, σύμφωνοι, από την ίδρυση του Ελληνικού κράτους.
    Αν δε τοποθετήσεις το φαινόμενο στη χρονική και συγκυριακή του διάσταση αποκλείεται να καταλάβεις την πραγματική του μορφή και κυρίως τις δραματικές συνέπειές του για όλους μας. Άλλη η μορφή της πατρωνίας επί Βενιζέλου, άλλη επί Καραμανλή, διαφορετικές επιπτώσεις είχε επί Παπανδρέου και άλλη σήμερα στο παγκοσμιοποιημέμο περιβάλλον.
    Με γενικεύσεις μπορεί να κάνεις όμορφες συζητήσεις, πολιτική όμως όχι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΚΟΥΜΑΣΙΑ.

    ΟΠΟΙΟΣ ΨΗΦΙΣΕΙ ΠΑΣΟΚ Η ΝΔ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΙΝΑΙ ΖΟΩΝ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ ΤΟΥ. ΨΗΦΙΣΤΕ ΑΛΛΑ ΚΟΜΜΑΤΑ, ΜΗΝ ΨΗΦΙΣΕΤΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΡΙΧΤΕ ΤΟ ΑΚΥΡΟ, ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΕΤΕ ΤΟΥΣ ΛΑΜΟΓΙΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Το ΕΑΡ σαν κόμμα, αγαπητέ φιλελεύθερε φασίστα του 8.26, είναι ένα κόμμα της ΆΜΕΣΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ και των λαϊκών δημοψηφισμάτων που τα άλλα κόμματα εξουσίας, σαν δικτατορίες ελεγχόμενες από τους αρχηγούς των δεν είναι. Έτσι ο Φιλόλαος και ο κάθε Φιλόλαος δεν κάνει ότι θέλει, αλλά έχει ΔΙΚΑΙΩΜΑ να μιλά και να λέει ότι θέλει.
    Αν νομίζει ότι η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ έχουν την πλειοψηφία, για να ψηφίζουν νόμους, σε περιπτώσεις διαδηλώσεων γιατί δεν κάνουν ένα ΔΗΜΟΨΉΦΙΣΜΑ ΝΑ ΔΟΥΝ ΤΙ ΘΈΛΕΙ Ο ΛΑΌς. Μάλλον διαταγές των ΗΠΑ κάνουν σαν δωσίλογοι που είναι ΓΑΠαπανδρέου και ΚΚαραμανλής
    Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ ότι είχαν να δώσουν το έδωσαν τώρα υπακούν σε ξένα κέντρα και οι αρχηγοί τους είναι όλοι δωσίλογοι, ενώ οι οπαδοί τους κομματόσκυλα που περιμένουν κάτι να αρπάξουν σαν φαγητό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Παρέλειψα να σου πω φίλε 11.40,
    Ότι έχει πλάκα στις μέρες μας όταν φιλελεύθερος ασκεί κριτική στη λειτουργία του συστήματος στη χώρα μας.
    Μπορεί να ακούγεται – εκλαμβάνεται - και σαν κομμουνιστής.
    Είδες ο κομματισμός πως βραχυκύκλωσε τις ιδεολογίες;
    Είδες τη ζημία κάνουν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ σε συνεργασία με τους νταβάδες των ΜΜΕ στη διαμόρφωση – και την αποκωδικοποίηση – της ιδεολογικής συνείδησης.
    Άλλη μια σοβαρή παρενέργεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Eίπαμε, γράφουμε και καμμιά μαλακία να περνάει η ώρα.

    Τι να κάνουμε κι εμείς, ένα μεροκάματα πάμε να βγάλουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. 12.59. Είναι αυτό επίπεδο απάντησης;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Tαμεία: Τα σκάνδαλα και η χαμένη ευκαιρία






    Η υπόθεση με τα ομόλογα του ελληνικού δημοσίου που αγόραζαν τα ασφαλιστικά ταμεία σε υπερβολικά υψηλές τιμές σε σχέση με τις επικρατούσες στην αγορά την ίδια περίοδο επιβεβαίωσε κάτι που όλοι γνωρίζουν από παλιά.

    Τα σκάνδαλα πουλάνε. Αν μάλιστα είχαν λίγο σεξ θα πουλούσαν ακόμη καλύτερα.

    Μαζί όμως με τα ξερά καίγονται καμιά φορά και τα χλωρά, που λέει η παροιμία.

    Κι αν τα ξερά είναι οι διάφοροι πρωταγωνιστές και κομπάρσοι του διαφαινόμενου σκανδάλου, τα χλωρά είναι όλοι εκείνοι που έτυχε να βρίσκονται στο ”τόπο του εγκλήματος”, δηλαδή τα ασφαλιστικά ταμεία, τα προηγούμενα χρόνια για να κάνουν δουλειές, κοινώς να πουλήσουν μετοχές ή ομόλογα με όρους αγοράς.

    Όλοι αυτοί διαπιστώνουν έντρομοι τώρα ότι τους παίρνει η μπάλα και συμπεραίνουν ότι ίσως δεν άξιζε τον κόπο να ασχοληθούν με το ελληνικό δημόσιο στο οποίο εντάσσουν τα Ταμεία.

    Εκτός όμως από μερικούς ανθρώπους, στην κατηγορία των χλωρών θα πρέπει να συμπεριλάβει επίσης κάποιος τα χρηματοοικονομικά προϊόντα, όπως τα δομικά ομόλογα, που ρίχτηκαν πρόσφατα στο πυρ το εξώτερο από την κυβέρνηση με την κατηγορία του υψηλού κινδύνου.

    Λίγοι αναρωτήθηκαν γιατί θα πρέπει να χαρακτηρίζονται υψηλού κινδύνου από τη στιγμή που εκδότης είναι το ελληνικό δημόσιο.

    Πιθανόν λόγω χαμηλότερης ρευστότητας; ”Υπάρχει αγορά δεκάδων δισ. ευρώ σήμερα σε δομημένα ομόλογα… Ας ανέβουν αρκετά τα επιτόκια του ευρώ και τότε θα δούμε αν θα βρίσκουν να πουλήσουν τα κλασικά ομόλογα με σταθερό κουπόνι και σε τι τιμές”, ανταπαντά στέλεχος ξένου οίκου που δεν ”αγοράζει” το επιχείρημα της μειωμένης ρευστότητας.

    Όμως, ίσως τελικά το μεγαλύτερο πρόβλημα με τα δομημένα ομόλογα να είναι το γεγονός ότι ούτε οι πολιτικοί ούτε η μεγάλη μάζα του κόσμου τα κατανοεί. Και όπως συνήθως συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις όταν δεν κατανοείς κάτι είναι πολύ πιο εύκολο να το απορρίψεις.

    Αν μάλιστα δυσκολεύεσαι να το κατανοήσεις και είσαι πολιτικός που βρίσκεται αντιμέτωπος με μια πολιτική θύελλα, τότε έχεις έναν ακόμη λόγο να ασπαστείς τη λογική ”πονάει κεφάλι, κόψει κεφάλι”.

    Όμως μια τέτοια ενέργεια μπορεί να έχει πολιτική λογική αλλά δεν έχει οικονομική λογική.

    Όλοι όσοι διαθέτουν λίγες γνώσεις για το περίφημο 12ετές δομημένο ομόλογο ύψους 280 εκατ. ευρώ του ελληνικού δημοσίου γνωρίζουν ότι η τιμή του βρίσκεται σήμερα πιθανόν στα χαμηλότερα επίπεδα που θα μπορούσε να τη βρει κανείς.

    Ο λόγος δεν είναι άλλος από τη σύγκλιση των βραχυπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων επιτοκίων στην ευρωζώνη από την οποία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό η τιμή του.

    Ας μην ξεχνάμε ότι το δομημένο ομόλογο πληρώνει για δύο χρόνια σταθερό επιτόκιο 6,25% και τα υπόλοιπα 10 χρόνια μεταβλητό κουπόνι που εξαρτάται από τη διαφορά του 10ετούς από το 2ετές επιτόκιο στη διατραπεζική αγορά. Όταν λοιπόν τα δύο επιτόκια συγκλίνουν είναι επόμενο το αναμενόμενο κουπόνι να συμπιέζεται και αυτό να αντανακλάται στην τιμή του ομολόγου.

    Τα Ταμεία θα έπρεπε λοιπόν να αγοράσουν το ίδιο δομημένο ομόλογο από την αγορά κοντά στα τωρινά επίπεδα τιμών για να μειώσουν την τιμή κτήσης με την οποία το έχουν στα βιβλία τους.

    Από τη στιγμή όμως που η πολιτική ηγεσία αποφάνθηκε για δικούς της λόγους ότι τα δομημένα ομόλογα είναι υψηλού κινδύνου, τα Ταμεία προφανώς δεν μπορούν να κάνουν κάτι που στη συγκεκριμένη περίπτωση έχει οικονομική λογική.

    Υπό αυτή την έννοια, μια ευκαιρία έχει πάει χαμένη.

    Dr. Money

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ΚΥΡΙΟΙ ΤΟΥ BLOG ΔΕΝ ΕΙΣΑΣΤΕ ΕΝΤΑΞΕΙ.
    ΕΙΠΑΜΕ, ΕΝΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΟΧΙ 2-3 ΟΠΩΣ ΤΟ ΠΑΤΕ ΕΣΕΙΣ.
    ΟΥΤΕ Ο ΜΑΚΗΣ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. ο βασιλιας Μ. πεθανε - ζητω το press.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ρε μάγκες, γιατί δεν λέτε ότι τα περισσότερα μέλη στα συμβούλια δεν τα έχει βάλει η κυβέρνηση; Πως πάρθηκαν οι αποφάσεις;

    Και να είναι άσχετοι και τους έπιασαν κώτσους, γιατί δεν παραιτούνται για λόγους ευθιξίας; Η ηλιθιότητα δεν έχει συνέπειες; Η μήπως φταίει το χρώμα της που είναι πράσινο;

    Οσα περισσότερα ψέματα, τόσο περισσότερες πιθανότητες να εξαπατηθούν οι πολίτες.

    Αρπαχτικά του δημόσιου χρήματος ενωθείτε. Μπορούν να έρθουν ξανά καλύτερες μέρες!

    Εμπρός στο δρόμο της ρουφιανιάς και της λάσπης που χάραξε ο καρχιμάκης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση