GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΟΙ 7 ΜΥΘΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ, ΕΝ ΕΤΕΙ 2011‏...

Από τον Αντωνη Κρουστη fileleftheros1966.blogspot.com 1.Ο λαός δεν φταίει πουθενά Ο λαός είναι υπεύθυνος αλλά όχι κατηγορούμενος. ...

Από τον Αντωνη Κρουστη
1.Ο λαός δεν φταίει πουθενά
Ο λαός είναι υπεύθυνος αλλά όχι κατηγορούμενος. Είναι πολύ δύσκολο να κατανείμεις κατηγορίες σε μια συλλογική αποτυχία. Η ευθύνη όταν μοιράζεται σε πολλούς απενεχοποιειται. Ο λαός με τις επιλογές του και με την ανοχή του συμμετείχε στην διόγκωση της αποτυχίας. Θα αναφέρω σαν παράδειγμα το εξής, όταν ο Αν.Πεπονης εισήγαγε το νόμο του ΑΣΕΠ, που έβαζε φρένο στο πελατειακό κράτος , στις επόμενες εκλογές οι πολίτες τον τιμώρησαν πανηγυρικά. Επίσης, όταν...
 κατετέθη το νομοσχέδιο Γιαννιτση για το ασφαλιστικό οι «προοδευτικές» δυνάμεις το αναχαίτισαν, τώρα η συνταξιοδότηση πήγε στα 67 .Τωρα,οι ίδιες δυνάμεις και πάλι φωνάζουν. Όταν, κάθε φορά που πήγαινε να περιοριστεί το κράτος και οι δαπάνες του πάλι ο λαός έβγαινε με συνθήματα στους δρόμους και κατηγορούσε τους «άκαρδους» πολιτικούς σαν προδότες που ξεπουλάν τα πάντα, τώρα όμως ; θα πουληθούν όλα αλλά με το πλεονέκτημα στον αγοραστή και όχι στον πωλητή. Τέτοια παραδείγματα υπάρχουν χιλιάδες.
2. Τα λεφτά τα έφαγαν οι πολιτικοί.
Αναμφισβήτητα την μεγαλύτερη ευθύνη την έχουν οι πολιτικοί διαχειριστές της εξουσίας και των χρημάτων μας. Οι πολιτικοί εξ ορισμού πρέπει να είναι παράδειγμα προς μίμηση, να είναι οι άριστοι της κοινωνίας και όχι οι αρεστοί. Δεν φταίνε όμως αυτοί που ψηφίσαμε τον Ανατολακη ή τον Φασουλα ,την Γκερεκου, τους πολιτικούς δεινόσαυρους τύπου Βαρβιτσιώτη, Κεφαλογιαννη, Τσοχατζοπουλο, ή πολιτικά μουσεία τύπου Κουλουρη, Γιακουματο,  ή πολιτικούς απατεώνες τύπου Λαλιώτη , δεν φταινε αυτοι που καθε φορα στελναμε στο κοινοβουλιο καθε διαπλεκομενο συνδικαλιστη της ΓΣΕΕ ή χθεσινο καταληψια σχολειων και πανεπιστημιων(βλεπε Τσιπρα).
Αλλά παρόλο το πάρτι που κάνανε εις βάρος μας και με την άδεια μας, το κομμάτι της διαφθοράς δεν ξεπερνάει το 3% του ΑΕΠ.
Από τα 100ε που παράγουμε τα 70ε πηγαίνουν σε μισθούς και συντάξεις , τα 20ε σε εξυπηρέτηση δανείων και μόνο τα 10ε σε δραστηριότητες του κράτους. Δημόσια έργα, παιδεία, υγεία και λοιπές δραστηριότητες. Σʼαυτο το 10%  φωλιάζει η διαφθορά που δεν ξεπερνάει το 3%. Συμπέρασμα τούτου ; εξαληξη της διαφθοράς και μείωση των δαπανών από το 70% των δικαιούχων. Δυστυχώς.
 3. Κερδοσκοπούν οι αγορές εις βάρος μας
Οι οίκοι αξιολόγησης Stadars&Poors, Fitch και Moodyʼs είναι εταιρείες ιδιωτικές που σκοπό έχουν να πληροφορούν τους πελάτες τους (τραπεζες,κρατη) το βαθμό ρίσκου που θα έχουν σε περίπτωση δανεισμού σε ένα κράτος. Τα  spreads αυτή την στιγμή είναι στις 1400 μονάδες βάσης, που αν το μεταφράσουμε σε επιτόκιο δανεισμού για την Ελλάδα είναι πάνω από 17%.Με λίγα λόγια  δεν μπορούμε να δανεισθούμε. Επομένως είναι σαφές ότι δεν φταίνε οι αγορές που εμείς είμαστε μπαταχτσήδες.
 4. Το μνημόνιο χρεοκόπησε τη χώρα
Η χώρα χρεοκόπησε πριν το μνημόνιο. Η αδυναμία δανεισμού ,εξανάγκασε τη χώρα να υπογράψει μια συμφωνία με τους δανειστές της , με επιτόκιο 5,5%,δηλ πολλαπλασίως λιγότερο από αυτό που δικαιούμασταν(17%), με την προϋπόθεση να τηρήσουμε ένα χρονοδιάγραμμα εξόδου από την κρίση δανεισμού. Η μη τήρηση της συμφωνίας βάζει σε κίνδυνο και τα δυο συμβαλλόμενα μέρη. Η μη τήρηση της συμφωνίας από μέρους μας (ιδιωτικοποιησεις,φοροδιαφυγη, εξορθολογισμος δαπανών για τη υγεία, περικοπή δαπανών από τις δημόσιες σπατάλες, απελευθέρωση επαγγελμάτων και αγορά εργασίας κλπ.) έφερε την δυσκολία καταβολής της 5ης δόσης και το μνημόνιο 2, το οποίο θα είναι ακόμη πιο ασφυκτικό για όλους μας.
 5. Να πάμε στην δραχμή και να αναπτυχθούμε μόνοι μας
Η προοπτική της δραχμής δεν μας κάνει ανεξάρτητους από τους πιστωτές μας αλλά εξαρτημένους για πολλά χρόνια από την φτώχια. Φαντάζει εφιαλτικό οι καταθέσεις όλων μας να μετατραπούν σε δραχμές που με την ιλιγγιώδη αύξηση του πληθωρισμού θα εκμηδενισθούν, το δημόσιο χρέος θα πολλαπλασιασθεί, τα στεγαστικά δάνεια θα είναι αδύνατον να αποπληρωθούν, η ακρίβεια και η ανεργία, και οι ελλείψεις σε βασικά προϊόντα επιβίωσης, θα πυροδοτήσουν τεράστια κοινωνικά προβλήματα( εγκληματικότητα, πορνεία, παραοικονομία κ.α)
για το λόγο αυτό η μόνη λύση είναι η ασπίδα του ευρω, να μας δώσει την δυνατότητα να έχουμε την απαιτούμενη οικονομική σύγκλιση με τις εύρωστες χώρες της ευρωζωνης
 6. Το χρέος είναι απεχθές ,και να μην το πληρώσουμε.
Απεχθές λέγεται το χρέος που δημιουργείτε από απολυταρχικά καθεστώτα, όταν ο εκάστοτε δικτάτορας λαμβάνει δάνειο για δικό του πρόσοδο και δεν φθάνει ποτέ στον λαό. Στην περίπτωση μας όμως είναι πολύ διαφορετικά τα πράγματα, τα δάνεια χορηγήθηκαν για επιδοματική πολιτική, διορισμούς , συντάξεις και κατασπαταλήθηκαν σε διάφορες ορατές δαπάνες του κράτους. Άρα η άποψη του δεν πληρώνω χαρακτηρίζεται από λαϊκίστικη έως δολίως παραπληροφόρηση των πολιτών.
 7. Οι Γερμανοί μας δανείζουν για να αγοράζουμε τα προϊόντα τους.
Μόνο για αστείο φαντάζει να πιστεύει κανείς ότι εμείς στηρίζουμε την γερμανική οικονομία. Όταν στο σύνολο των γερμανικών εξαγωγών εμείς καταναλώνουμε μόνο το 0,7%.

11 σχόλια

  1. Η ΕΛΛΑΔΑ ΟΔΗΓΕΙΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ. ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 4 Ιουν 2011 9:00:00 μ.μ.
    Αδερφαρα που εχεις φαντασιωσεις με φανταρους
    αντε σε καμμια ουγκαντα να τις κανεις
    πραγματικοτητα.
    Σκατοφασιστα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Epitelous i alithia.Dystixos oi perissoteroi ellines petane sta synefa kai to mono pou vlepoun einai na synomoti olo to sympan enantion tous....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Με ευρω πως θα την κανείς τη σύγκλιση βρε πατριώτη; Από το το 2002 ακούμε για σύγκλιση λογω ευρω... Το μνημόνιο θα ηταν εργαλείο στα χέρια μιας σοβαρής κυβέρνησης κι ύστερα από σκληρή διαπραγμάτευση, αλλα τι λεμε τωρα, αν είχαμε σοβαρές κυβερνήσεις θα φτάναμε εδώ που φτάσαμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΣ4 Ιουν 2011, 10:47:00 μ.μ.

    παρτε τις καραμπινες σας
    και μπητε μεσα στη Βουλη
    να καθαρισετε και τους 300
    να γινει αλλαγη σωστη

    δεν λεω οτι και οι 300 ειναι καθαρματα
    αλλα το 90 % ΕΙΝΑΙ
    αρα, μαζι με τα ξερα
    ας καουν και τα 10% χλωρα
    για την ελλαδα μας ρε γαμωτο


    ολα τα αλλα ειναι κλανιες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. κανεις λαθος για το απεχθες χρεος.ναι μεν μπορει να μην ειχαμε δικτατορι ομως αγοραζαμε π.χ οπλικα συστηματα σε τριπλασιες τιμες απο οτι αλλες χωρες ενω οι μιζες πηγαινα και ερχονταν.αρα λοιπον αν πληρωσουμε στην πραγματικη τιμη το χρεος μειωνετε κατα τα δυο τριτα ενω αμα δημευτουν οι περιουσιες αυτων που πηραν υπερογκες μιζες το χρεος γινετε διαχειρησιμο.τωρα λοιπον λογιστικος ελενχος απο ανεξαρτητη επιτροπη ακριβως οπως εγινε στον ισημερινο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πασοκ

    Οι εισπρακτικες εκβιαζουν και ειδικα η Eurobank του κ. Λατση....Για τo ερωτημα αν ο Λατσης εχει εξωχωρια εταιρια και η τραπεζα ειναι εξωχωρια ποιος θα απαντησει?

    Να πως εκβιαζουν:


    Παραπλάνηση από εισπρακτικές εταιρίες
    Παραπλάνηση 1
    Τελευταία, πολλά μέλη του blog μας, αναρωτιόνται, πως γίνεται να μας καλεί μια εισπρακτική εταιρία, αλλά στην αναγνώριση κλήσεως να εμφανίζεται αριθμός, που ανήκει σε τράπεζα. Επίσης, πως γίνεται και οι....
    εταιρίες διαθέτουν τόσα πολλά νούμερα κλήσης.

    Η απάντηση είναι απλή:

    Οι εισπρακτικές εταιρίες χρησιμοποιούν VOIP τηλεφωνία, δηλ τηλεφωνία μέσω Internet. Αυτό τους δίνει τη δυνατότητα, διαθέτοντας μια σύνδεση στο internet, να αποκτούν πρόσθετους τηλεφωνικούς αριθμούς, με κόστος από 1 ευρώ το μήνα για κάθε νούμερο.

    Επίσης, με κάποια διαδικασία, μπορούν να καμουφλάρουν τον αριθμό, δηλαδή ενώ σας καλούν από τον αριθμό 211ΧΧΧΧΧΧΧ, εσείς στην αναγνώριση κλήσης να βλέπετε 210ΥΥΥΥΥΥΥ. Φυσικά αυτή η διαδικασία είναι παράνομη και δεν την χρησιμοποιούν οι περισσότερες εισπρακτικές εταιρίες, αλλά κάποιες από αυτές. Εδώ θα πρέπει να επισημάνουμε ότι η παρανομία αναφέρεται στην πλαστοπροσωπία και όχι στην τεχνική διαδικασία. Δίνουμε ένα παράδειγμα:

    Ο χρήστης Σουβλατζής τηλεφωνεί στον πελάτη. Ο αριθμός του σουβλατζίδικου είναι 210-σουβλατζής. Στο καντράν του πελάτη όμως εμφανίζεται ο αριθμός 210-μπακάλης. Αν ο σουβλατζής πει ότι τηλεφωνεί από το σουβλατζίδικο, δεν έχει διαπραχθεί παρανομία, ανεξάρτητα από το ποιος αριθμός εμφανίζεται στον πελάτη. Παρανομία έχουμε μόνο αν ο σουβλατζής σας συστηθεί ως μπακάλης.

    Παραπλάνηση 2
    Πριν από 3 μέρες δέχθηκα τηλεφώνημα «εκ μέρους της τοκογλύφος Bank». Ρωτώντας την συμπαθεστάτη κυρία, τι εννοεί όταν λέει «εκ μέρους», αναγκάστηκε να μου απαντήσει ότι είναι από την εισπρακτική «Νταβαντζής Α.Ε.», με αριθμό μητρώου τάδε, αλλά αυτό δεν έχει σημασία διότι νόμιμα της ανατέθηκε από την τράπεζα η ενημέρωση οφειλετών.

    Μέχρι εδώ όλα καλά.

    Μου είπε λοιπόν ότι το καταναλωτικό δάνειο μου έχει καταγγελθεί και είναι απαιτητό όλο το ποσό, διαφορετικά θα λυπηθούν πολύ, αλλά θα κινηθούν οι νομικές διαδικασίες εναντίον μου. Τους απάντησα πως «λυπηθούν δε λυπηθούν» εγώ χρήματα δεν έχω. Οπότε μου είπε ότι για διευκόλυνσή μου, από την εκπροσωπούμενη τράπεζα, προσφέρεται διακανονισμός με 50% προκαταβολή του οφειλόμενου και το υπόλοιπο σε 12μηνη εξόφληση με επιτόκιο 11%. Μάλιστα, θα μου ταχυδρομήσουν και γραπτώς την προσφορά. Της είπα ότι θα το σκεφτώ και θα μιλήσουμε την επόμενη μέρα.

    Μέχρι εδώ επίσης όλα καλά.

    Δυό ώρες αργότερα, με κάλεσε μια άλλη συμπαθέστατη κυρία, η οποία συστήθηκε ως «κεντρικά της Τοκογλύφος Bank». Μου είπε ότι το δάνειο έχει καταγγελθεί και ότι η τράπεζα προσφέρει διακανονισμό, με 0% προκαταβολή, περίοδο χάριτος 6 μηνών (δηλ πληρωμή μόνο τόκων) και εξόφληση σε 120 μήνες με επιτόκιο 10,5 %.

    Τη ρώτησα αν θα μου στείλουν γραπτή προσφορά και μου απάντησε ότι δεν χρειάζεται. Θα συμπληρώσουμε τηλεφωνικά μια αίτηση, θα εγκριθεί από τα κεντρικά, θα πάω στο πλησιέστερο υποκατάστημα της «Τοκογλύφος Bank», θα διαβάσω τη σύμβαση και αν συμφωνώ υπογράφω.

    Για όσους δεν κατάλαβαν ακόμα, τονίζω ότι ότι ο πιο επίσημος και έγκυρος τρόπος συναλλαγής με τράπεζα είναι να πας σε υποκατάστημά της.

    Και αναρωτιέμαι εγώ ο αδαής, η εισπρακτική «Νταβατζής Α.Ε.» δεν εξαπατά τηλεφωνικά τους οφειλέτες; Δεν διαπράττει παρανομία; Υπάρχει τέλος πάντων κάποιος έλεγχος και τιμωρία σε αυτό το σάπιο κράτος, όπου οι δημόσιοι άρχοντες το μόνο που ξέρουν να κάνουν είναι να ξοδεύουν τα λεφτά μας και να κλαψουρίζουν όταν οι εξαγριωμένοι πολίτες τους προπηλακίζουν;

    Συμβουλές
    Μην εμπιστεύεστε κανέναν και για τίποτα, όταν σας τηλεφωνούν.
    Δεν μπορείτε να γνωρίζετε ποιός είναι στην πραγματικότητα.
    Δεν γνωρίζετε τι πραγματικά προσπαθεί να πετύχει σε βάρος σας.
    Να δέχεστε ως γνήσιο, μόνο ότι γραπτώς σας δίνει η τράπεζα, από εντεταλμένο υπάλληλο, μέσα σε υποκατάστημα.
    --

    Μην υπογραφετε τιποτα!!

    Πασοκοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΣΤΗΝ ΑΣΠΑΙΤΕ


    Η ΑΝΝΑ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΣΤΗΝ ΑΣΠΑΙΤΕ ΤΗΝ ΔΕΞΙΑ ΕΥΗ ΜΑΚΡΗ ΜΠΌΤΣΑΡΗ,,,, ΜΕ ΑΝΑΛΟΓΗ ΜΙΖΑ??
    ΠΟΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΛΑΔΩΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΕΞΙΑ?
    ΤΟΥ ΤΗΛΕΜΑΧΟΥ ΧΥΤΗΡΗ?
    ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ ΕΥΘΥΜΙΟΥ?
    ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑ?


    ΓΙΑΤΙ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΚΗΣ ΔΕΝ ΒΑΖΕΙ ΣΕ ΑΡΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΑΝΘΙΑ ΜΑΚΡΗ ΜΠΟΤΣΑΡΗ ΑΦΟΥ ΕΧΕΙ ΠΛΑΣΤΑ ΠΤΥΧΙΑ? ΠΟΣΑ ΠΕΡΝΕΙ? ΓΙΑ ΨΑΞΤΕ

    ΤΟ ΣΔΟΕ ΓΙΑΤΙ ΑΡΓΕΙ?

    ΦΟΙΤΗΤΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο συγραφφέας μου φένεται ότι είναι κρατικοδίαιτος ΠΑΣΟΚος ΟΥΣΤ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΘΕΡΜΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΝ κ. ΚΡΟΥΣΤΗ ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΙ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΤΑΜΑΤΑ.

    Τ.Ν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πρέπει να κάνουμε κάποιες δύσκολες πολιτικές
    και πρέπει να τις κάνουμε τώρα.

    Θα πάρουμε τα απαραίτητα μέτρα τώρα,
    ή θα μείνουμε στα ευχολόγια και στα ευχάριστα μέτρα που προτείνει η αξιωματική αντιπολίτευση;
    ----ΚΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση