GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η… «επιλεκτική χρεοκοπία» της ελληνικής παιδείας!

Γράφει η  Μαρία Μαλακασιώτου Φιλόλογος   « Πρώτα και πάνω από όλα η παιδεία είναι δημόσιο αγαθό. Αγαθό δηλαδή που πρέπει να ανήκει το ...

Γράφει η Μαρία Μαλακασιώτου
Φιλόλογος 
«Πρώτα και πάνω από όλα η παιδεία είναι δημόσιο αγαθό. Αγαθό δηλαδή που πρέπει να ανήκει το ίδιο σε όλους και πρέπει να είναι εγγυημένη και εφικτή η ισότητα πρόσβασης, δυνατοτήτων και ευκαιριών, που τα παιδιά μας δικαιούνται να απολαμβάνουν. Είναι άλλωστε αποδεδειγμένο ότι η αναπαραγωγή της φτώχειας οφείλεται, κυρίως, στη φτώχεια δυνατοτήτων και ευκαιριών».
Με αυτές τις προγραμματικές δηλώσεις στη Βουλή, η υπουργός Παιδείας Δια βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων άρχισε τον Οκτώβριο του 2009 την «θητεία» της στο υπουργείο αυτό. Επειδή η παιδεία έχει ταλανιστεί τα τελευταία χρόνια από αλλαγές συστημάτων, ανεδαφικές μεταρρυθμίσεις και υπουργούς που αδυνατούσαν να βάλουν το μαχαίρι στο κόκαλο, ήταν φυσικό οι εξαγγελίες αυτές να προκαλέσουν αίσθηση και να ακουστούν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον από την εκπαιδευτική κοινότητα. Άλλωστε η ανάγκη να αποτελεί η παιδεία δημόσιο αγαθό και όχι «προιόν» πολυτελείας, επιβάλλει τη λήψη όλων αυτών των πρωτοβουλιών που θα οδηγήσουν στην παροχή μίας παιδείας που θα συμβάλλει στη διαμόρφωση υγιών προσωπικοτήτων.
Και ερχόμαστε δύο χρόνια μετά να μιλάμε και πάλι για μεταρρυθμίσεις που...
βάλτωσαν, για σχέδια που έμειναν απλά σχέδια , για έλλειψη ουσιαστικού διαλόγου και για μεγαλεπήβολες εξαγγελίες που προβληματίζουν γονείς, εκπαιδευτικούς και μαθητές, γιατί, όπως όλα δείχνουν, είναι καταδικασμένες να αποτύχουν.
Καλλικράτης και στα σχολεία
Μετά την εφαρμογή του Καλλικράτη στους δήμους ήρθε η ώρα να επιβληθεί και στα σχολεία. Η καλλικρατική συγχώνευση συγκεκριμένων σχολείων και η στέρηση του δικαιώματος των μαθητών απομακρυσμένων περιοχών να απολαύσουν το αγαθό της παιδείας μόνο να προβληματίζει και να μας θλίβει μπορεί. Η ανάγκη να «γλιτώσουμε » από τους «περιττούς» εκπαιδευτικούς, και τα λειτουργικά έξοδα μόνο « εγγυημένη και εφικτή», δεν αποδεικνύει την «ισότητα πρόσβασης, δυνατοτήτων και ευκαιριών, που τα παιδιά μας δικαιούνται να απολαμβάνουν».
Μας γυρίζει ταυτόχρονα δεκαετίες πίσω, όταν κάποιοι έκαναν ολόκληρα χιλιόμετρα καθημερινά, για να πάνε στο σχολείο τους. Και το τραγικό είναι ότι σε συγκεκριμένες περιοχές κάποιοι από αυτούς σπούδασαν, πλούτισαν και θέλησαν να δωρίσουν στους συντοπίτες τους ένα σχολείο για να γλιτώσουν τουλάχιστον αυτοί τα χιλιόμετρα και να μπορούν ανεμπόδιστα να μορφωθούν. Και τώρα αποφάσισαν οι ιθύνοντες του υπουργείου να κρίνουν τα σχολεία αυτά μη λειτουργικά και ζημιογόνα, σε μία προσπάθεια να οικειοποιηθούν τη δωρεά κάποιων «δύστυχων» και ρομαντικών συμπατριωτών μας.
Βέβαια ούτε κουβέντα από τους αρμοδίους για την ταμπακιέρα, για τα έξοδα δηλαδή που δημιουργεί η απόφαση συγχώνευσης σχολικών μονάδων και η μετάθεση των αρμοδιοτήτων στους καλλικρατικούς πλέον δήμους. Δήμοι δηλαδή που αδυνατούν να καλύψουν λειτουργικά τους έξοδα και τώρα καλούνται να επιβαρυνθούν και με τα έξοδα των γκραβοποιημένων σχολείων και της μεταφοράς των μαθητών, χωρίς βέβαια ακόμη να έχουν διευκρινισθεί οι τρόποι μεταφοράς τους.
Μα, κύριοι και κυρίες, δεν βλέπετε ότι τα προβλήματα είναι αλυσιδωτά; Η κατάργηση των σχολικών μονάδων ισοδυναμεί με καταδίκη των φτωχών μαθητών στην αμάθεια και με στέρηση των απομακρυσμένων περιοχών από το παραγωγικό τους δυναμικό Αλήθεια τόσο δύσκολο είναι να ακούσετε τις αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών και τις φωνές των, καθόλα αρμοδίων, εκπαιδευτικών και να λειτουργήσετε με βάση το συμφέρον των μαθητών και όχι των τροικανών;
Η απαξίωση του έργου των εκπαιδευτικών
Μπορεί σήμερα να μιλάμε για τεράστια οικονομικά προβλήματα, στην περίπτωση των αναπληρωτών και ωρομισθίων εκπαιδευτικών, όμως, μιλάμε για πραγματικά προβλήματα επιβίωσης, που δύσκολα μπορούν να τα φανταστούν όσοι κινούνται εκτός του χώρου της εκπαίδευσης. Και βέβαια η μπόρα πιάνει κυρίως τους αναπληρωτές και ωρομισθίους που δεν ζητούν ούτε επιδοτήσεις, ούτε επιπλέον χρήματα αλλά απλά ζητούν να υπερασπιστούν το αναφαίρετο δικαίωμά τους να ασκήσουν το λειτούργημα του εκπαιδευτικού στην ελληνική δημόσια εκπαίδευση.
Είναι σίγουρα μεγάλο σήμερα το πρόβλημα διορισμού των εκπαιδευτικών. Κι όμως κάποιοι αναρωτιούνται πώς, αφού ξέρουν την ανεργία που επικρατεί, αρκετοί είναι αυτοί που επιδιώκουν να πάρουν πτυχίο από καθηγητικές ή διδασκαλικές σχολές και να γίνουν «επαγγελματίες άνεργοι»;
Ας ζητήσουν, όμως, καλύτερα την απάντηση όχι από τα νέα παιδιά που παίρνουν τώρα το πτυχίο τους αλλά και από τους «αιωνίους» αδιόριστους εκπαιδευτικούς, από αυτούς που είχαν την «τύχη», δηλαδή, να έρθουν αντιμέτωποι με την επετηρίδα, με το σύστημα του ΑΣΕΠ και της προυπηρεσίας και τώρα καλούνται να αντιμετωπίσουν και το νέο σύστημα που έχει προωθήσει το Υπουργείο Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης αλλά, κυρίως, το μνημόνιο , καταλήγοντας μάλλον να αποτελούν «δια βίου» αδιόριστους εκπαιδευτικούς.
Και μιλάμε, φυσικά, για εκπαιδευτικούς που έχουν περάσει ώρες και ώρες στα θρανία, κυνηγώντας σε αρκετές περιπτώσεις απλά λίγες ώρες προυπηρεσίας. Τις περισσότερες φορές, μάλιστα, κάνοντας μεγάλο χρονικό διάστημα να πληρωθούν, όπως ισχύει με την περίπτωση της πρόσθετης διδακτικής στήριξης (γιατί ακόμη και σήμερα υπάρχουνε εκπαιδευτικοί που δεν έχουν πληρωθεί για την πρόσθετη διδακτική στήριξη του σχολικού έτους 2009 - 2010). Εκπαιδευτικοί που από το χώρο των φροντιστηρίων και της παραπαιδείας έχουν βοηθήσει φουρνιές και φουρνιές μαθητών να εισαχθούν στα πανεπιστήμια.
Κι όμως οι ίδιοι κρίνονται «ανεπαρκείς» και καλούνται να ξαναδιαβάσουν και σε αρκετές περιπτώσεις να συναγωνιστούν ακόμη και τους παλιούς μαθητές τους που πλέον έχουν γίνει συνάδελφοι τους. Κυρίως, όμως, καλούνται να αντιμετωπίσουν τις επιταγές της μνημονιακής πολιτικής και του ΔΝΤ που βάλλει ακόμη και εναντίον του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ για την πρόσληψή τους.
Γιατί ας μην γελιόμαστε χιλιάδες είναι αυτοί που περιμένουν τον επόμενο διαγωνισμό κι ας ξέρουν ότι πιο εύκολο είναι να κερδίσουν το τζόκερ. Το αποδεικνύουν άλλωστε αυτό οι ουρές που σχηματίσθηκαν στα γραφεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του κάθε Νομού για να συμπληρώσουν την «μαγική» αίτηση για την πρόσληψη αναπληρωτών και ωρομισθίων. Κι όπως οι κυβερνητικοί παράγοντες ψαλίδισαν τις ελπίδες όλων αυτών των εκπαιδευτικών έτσι και αυτή τη χρονιά «ψαλίδισαν» και το χρονικό περιθώριο για να γίνουν αυτές οι αιτήσεις, αποδεικνύοντας την αδιαφορία με την οποία αντιμετωπίζουν όλους αυτούς τους ανθρώπους.
Τι μέλλει γενέσθαι;
Μπορεί να φαίνεται παράλογο να συζητούμε για την παιδεία και τα τρωτά της, ενώ την ίδια ώρα όλοι κάνουν λόγο για τον κίνδυνο της επιλεκτικής χρεοκοπίας. Μα πώς να μην προβληματιζόμαστε, όταν το ελληνικό δημόσιο σχολείο αποτελεί το πρώτο μεγάλο «θύμα» της υποβάθμισης της χώρας μας από τους διαφόρους οίκους, της ασυνεννοησίας των μελών του Eurogroup, των cds και της διγλωσσίας της ελληνικής κυβέρνησης;
Και όλες οι παρενέργειες θα γίνουν ορατές με την έναρξη της νέας χρονιάς. Όταν οι πρωταγωνιστές της εκπαιδευτικής διαδικασίας, καθηγητές, δάσκαλοι και μαθητές θα έρθουν αντιμέτωποι με την έλλειψη της απαραίτητης υλικοτεχνικής υποδομής, με τα εκπαιδευτικά κενά, με ένα νέο σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ και ΤΕΙ. για το οποίο όλοι γνωρίζουν ελάχιστα. Για να δούμε πως στα σχολεία – μαμούθ, σε αρκετές περιπτώσεις, θα διευκολυνθεί η ομαλή εκπαιδευτική διαδικασία, χωρίς να έχουν εξασφαλισθεί οι απαιτούμενες προυποθέσεις;
Δεν ξεχνούμε βέβαια και ότι η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου δεν διστάζει να εφευρίσκει μέτρα που εκφράζουν τη δυσπιστία της αλλά και την απαξίωση του έργου που επιτελείται στα Πανεπιστήμια. Σίγουρα τα ΑΕΙ και ΤΕΙ έχουν ανάγκη από εάν εκσυγχρονισμό, που θα συμβάλλει στη βελτίωση της λειτουργίας τους και στην αξιοποίηση τους από την ελληνική κοινωνία, για να βγει αλώβητη από τη σημερινή κρίση. Προκαλεί, όμως, ερωτηματικά η προσπάθεια κατάθεσης ενός τόσο σοβαρού νομοσχεδίου με αιφνιδιαστικό και χωρίς τον απαιτούμενο διάλογο, και μάλιστα κατά τη διάρκεια των θερινών διακοπών. Η πιθανή μετατροπή των ΑΕΙ και ΤΕΙ σε επιχειρήσεις επαγγελματικής κατάρτισης, οι συγχωνεύσεις φοιτητών και τμημάτων είναι κάποια από τα σημερινά προβλήματα που δικαιολογούν αναμφισβήτητα τις διαμαρτυρίες της πανεπιστημιακής κοινότητας και καθιστούν αναγκαίο έναν ουσιαστικό διάλογο.
Όλοι γνωρίζουμε πολύ καλά ότι η παιδεία είναι η βάση κάθε κοινωνίας. Και η υποβάθμιση και η απαξίωση της ελληνικής παιδείας θα σημάνει αναπόφευκτα και την υποβάθμιση της ελληνικής κοινωνίας! Καιρός είναι να τα καταλάβουν κάποιοι….
Γιατί, αν η ελληνική παιδεία «τραυματισθεί», τότε δεν θα μπορούμε να εξοπλισθούμε με τα απαραίτητα εφόδια για να αντιμετωπίσουμε επιτυχώς και χωρίς να σκύβουμε το κεφάλι όλα αυτά που βλέπουμε και ακούμε αλλά και όλα αυτά που ακόμη δεν φανταζόμαστε.

16 σχόλια

  1. βαζετε αβερτα κουβερτα φοιτητες να δουλευουν οι γκαρσονιερες και τα σουβλατζιδικα και να περνουν μετα το πτυχια της ανεργιας .ισως να γινουν και αυτοι ντλελιβεραδες η ταξιτζηδες .αλλα βεβαια στη φασιστικη λογικη αυτοι ειναι οι λιγοτερο καλοι και τελος λυθηκαν οι αποριες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. και γιατι δεν λατε ποιοι διακινουσαν τα πλαστα πτυχια?

    μηπως πολιτικα γραφειια??

    ρε βαλτε τις καταγγελιες δρ Κουτσουκου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΤΟΥ ΔΡ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΥ ΑΡΧΙΣΑΝ ΟΙ ΕΠΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

    Ερώτηση στη Βουλή για τη σύγχυση σχετικά με την τοποθέτηση των Διευθυντών και την Επιλογή Σχολικών Συμβούλων

    Η φετινή διαδικασία επιλογής Διευθυντών και Σχολικών Συμβούλων θυμίζει απίστευτη κινηματογραφική ταινία που αλλάζει δράση συνεχώς. Δεν έφταναν οι καθημερινές ερμηνευτικές εγκύκλιοι που το περιεχόμενό τους ερμήνευε ή ανακαλούσε ή αναιρούσε τις προηγούμενες εγκυκλίους, ήρθε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΝΑ ΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΟΥ ΔΡ ΚΟΥΤΣΟΥΚΞΟΥ

    ΤΡΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΦΤΑΝΟΥΝ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΔΕΞΙΟΠΡΑΣΙΝΟΜΠΛΕΚΟΚΚΙΝΙΑ


    Επιλογές Στελεχών Εκπαίδευσης: Απίστευτα κι όμως αληθινά…



    Με την ολοκλήρωση στα περισσότερα ΠΥΣΠΕ της χώρας, της διαδικασίας επιλογής Διευθυντών Σχολικών Μονάδων με βάση το Ν.3848/2010, εκδόθηκε ανακοίνωση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας σύμφωνα με την οποία προωθείται νομοθετική ρύθμιση που θα αποκλείει από τις διαδικασίες επιλογής Σχολικών Συμβούλων όσους εκπαιδευτικούς με δήλωσή τους θα τοποθετηθούν σε θέσεις Διευθυντών Σχολείων.

    Δημοσιεύθηκε στην

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΔΟΚΤΩΡΑ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟ
    ΑΚΟΜΑ ΨΑΧΝΟΥΝ ΤΑ ΠΛΑΣΤΑ ΠΤΥΧΙΑ ΤΗς ΕΥΑΝΘΙΑΣ ΜΑΚΡΗ ΜΠΟΤΣΑΡΗ...ΟΛΑ ΠΛΑΣΤΑ???.ΧΑ ΧΑ ΡΕ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΚΟΛΠΟ ΗΤΑΝ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Επταμελή Διοικούσα Επιτροπή Προτύπων Πειραματικών Σχολείων (Δ.Ε.Π.Π.Σ.), συγκροτήθηκε με απόφαση του υπ. Παιδείας, ως εξής:



    1. Ματθαίου Δημήτριος του Μάνθου ,Καθηγητής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ως Πρόεδρος.

    2. Ραβάνης Κωνσταντίνος του Θωμά Αναπληρωτής Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών,ως μέλος.

    3. Αντωνίου Ιωάννης του Βασιλείου Εκπαιδευτικός κλάδου ΠΕ02, διευθυντής του 2ου Πειραματικού Γυμνασίου Αθηνών, ως μέλος.

    4. Νόκα Τριανταφυλλιά του Αθανασίου, Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Ηπείρου, ως μέλος.

    5. Παπαβασιλόπουλος Γεώργιος του Παναγιώτη Καθηγητής του Εθνικού Μετσοβείου Πολυτεχνείου, απόφοιτος Βαρβακείου Σχολής, ως μέλος.

    6. Σωσσίδης Ιωάννης του Γεωργίου, Δικηγόρος, απόφοιτος του Πειραματικού Σχολείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ως μέλος.

    7. Πήλιουρας Παναγιώτης του Σωτηρίου, Σχολικός Σύμβουλος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ως μέλος.

    Γραμματέα του Συμβουλίου ορίζουμε την Ριζάκη Αικατερίνη του Αναστασίου, εκπαιδευτικό κλάδου ΠΕ70

    , με αναπληρώτρια την Παπαδοπούλου Ελένη του Κωνσταντίνου, εκπαιδευτικό κλάδου ΠΕ02

    Η θητεία των μελών της Επιτροπής είναι τριετής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εκείνος από την Κοζάνη.
    Ένα από τα έξι παιδιά του Μυλωνά του Γιαννάκη, που τελικά έψαξε τον δικό του δρόμο.
    Εκείνη ένα από τα τέσσερα παιδιά ονομαστής οικογένειας που έμεινε άστεγη όταν οι Γερμανοί έκαψαν συθέμελα τα Σέρβια.
    Ο Δημήτρης Διαμαντόπουλος και η Εκάβη Χατζηζογίδου παντρεύτηκαν στη δύσκολη μετεμφυλιακή εποχή και ξεκίνησαν τη ζωή τους από τα ορυχεία χρωμίου στη Σκούμτζα Κοζάνης, η μόνη δουλειά που μπορούσε να βρει ο νεαρός κομμουνιστής πατέρας μου τα χρόνια εκείνα.
    Τότε το 1959 γεννήθηκα στο μεταλλείο ακολουθώντας τους γονείς σε ένα μεγάλο ταξίδι στην Ελλάδα.
    Κοζάνη, Αθήνα, Καβάλα, Θεσσαλονίκη, Τρίκαλα, Χαλκιδική, Ιασμος, ήταν μια περιπλάνηση που κατέληξε στη Θεσσαλονίκη το 1968.
    Εκεί τελείωσα το Λύκειο, εκεί τελείωσα τις σπουδές μου στη σχολή Πολιτικών Μηχανικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
    Η αποκατάσταση της Δημοκρατίας το 1974 με βρήκε μαθήτρια στο Λύκειο, και ήταν τότε που οργανώσαμε τη μαθητική κίνηση «ΑΕΜ Κομνηνός» θέλοντας και εμείς να συμβάλλουμε σε όλες εκείνες τις συναρπαστικές αλλαγές που συνέβαιναν γύρω μας.
    Στα φοιτητικά μου χρόνια με συνάρπασε ο λόγος του Ανδρέα Παπανδρέου και η διακήρυξη της 3ης Σεπτέμβρη, ενώ ταυτόχρονα εξελίσσομαι σε μαχόμενη φεμινίστρια θέλοντας να….. αλλάξω τα πάντα γύρω μου.
    Ενεργό και οργανωμένο μέλος στη Νεολαία ΠΑΣΟΚ και συγχρόνως Πρόεδρος των Φοιτητών της Σχολής μου και μέλος της σημαντικής τότε κίνησης γυναικών είχα την τύχη να ζήσω όλες τις εκφάνσεις του ελεύθερου πλέον φοιτητικού κινήματος.
    Τις ατέλειωτες συζητήσεις στο αμφιθέατρο, τις συγκρούσεις με έντονα ιδεολογικά χαρακτηριστικά, τους αγώνες για δημοκρατικές ελευθερίες και μια καλύτερη ζωή, για ένα άλλο επίπεδο σπουδών, για την ισότητα των δύο φύλων.
    Με αυτές τις εμπειρίες και με βαθιά ευγνωμοσύνη στους γονείς μου, στους δασκάλους μου και στους συντρόφους μου παίρνοντας το πτυχίο μου, άνοιξε το 1981, ένας νέος κύκλος ζωής.
    Η επαγγελματική μου αποκατάσταση και μια πολιτική διαδρομή 25 χρόνων στην οποία θα αναφερθώ ειδικότερα.
    Όμως στην προσωπική μου ιστορία, σταθμός είναι η γνωριμία και στη συνέχεια ο γάμος μου με το Γιάννη Σαβαλάνο το 1989 και η γέννηση του γιού μας Χαρίδημου το 1993.
    Ήταν σ’ εκείνη την τετραετία (1989-1993) που το ΠΑΣΟΚ βρέθηκε στην Αντιπολίτευση και έτσι είχα περισσότερο χρόνο για τον εαυτό μου.
    Τότε επανήλθα στον ιδιωτικό τομέα επαγγελματικά. Συμμετείχα και διηύθυνα μια εταιρεία συμβούλων και παράλληλα παρακολούθησα και ολοκλήρωσα τις μεταπτυχιακές μου σπουδές στην Περιφερειακή Ανάπτυξη, στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. αποκαλυψη


    .... παράλληλα παρακολούθησα και ολοκλήρωσα τις μεταπτυχιακές μου σπουδές στην Περιφερειακή Ανάπτυξη, στο Πάντειο Πανεπιστήμιο

    ΠΟΣΑ ΠΛΑΣΤΑ ΠΤΥΧΙΑ ΕΧΟΥΝ ΔΟΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΤΕΙΟ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. 3.37 ΕΥΓΕ ΚΑΙ ΞΑΝΑ ΕΥΓΕ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΕΙ Ο ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΑΙΝΙΑ(ΤΟ ΒΑΡΑΒΕΙΟ ΧΡΥΣΟΣ ΛΕΩΝ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟ) ΔΩΣΕ ΣΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΤΑΚΗ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ BEST SELLER H IEΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ ΝΑ ΣΕ ΑΝΑΚΥΡΗΞΕΙ ΟΣΙΟΠΑΡΘΕΝΟΜΑΡΤΥΣ ΣΤΟ ΝΕΤ ΚΑΙ ΣΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΣΤΑ ΡΙΑΛΥΤΗΣ ΘΑ ΧΤΥΠΗΣΕΙΣ ΚΟΡΥΦΕΣ ΚΑΙ ΑΝ ΚΑΤΕΒΕΙΣ ΒΟΛΕΥΤΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΣΙΝΗ Η ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΓΑΛΑΖΙΑ ΑΛΗΤΟΠΑΡΕΑ ΣΕ ΒΛΕΠΩ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΜΠΡΑΒΟ ΡΕ ΠΟΥΡΟ.. ΓΑΜΑΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΓΙΑ ΜΑΣ ΤΑ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙΑ (ΤΟΥΣ ΦΡΑΠΕΔΟΜΑΓΚΕΣ) ΟΛΕ..ΟΛΑ ΝΑ ΣΟΥ ΠΑΝΕ ΔΕΞΙΑ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΜΙΚΡΟΑΣΤΗ ΓΟΝΕ ΜΕΤΑΝΟΙΩΜΕΝΟΥ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗ ..ΜΕ ΒΑΘΙΑ ΕΥΓΝΩΜΟΣΥΝΗ ΟΙ ΦΡΑΠΕΔΟΜΑΓΚΕΣ ΧΩΡΙΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. KAΛΕΣΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ..ΞΥΠΝΑ ΗΓΕΤΗ ΕΛΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΣΑΛΩΜΗ ΟΙ ΤΑΡΙΦΕΣ ΑΦΗΝΙΑΣΑΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΕΝΑΣ ΤΑΡΙΦΑΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΠΕΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΝΔΟΥΛΑ ΠΑΡΑΠΕΡΑ..ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΤΑΡΙΦΑ. ΠΙΣΤΟΙ ΘΑΥΜΑΣΤΕΣ ΣΟΥ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΓΚΡΕΜΙΣΕΙΣ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. 6.03
    DEN BAREUHKES NA POSTARIS PANTOY THN IDIA MALAKIA?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. "Συντρόφισσα" Μαλακασιώτου, συνεχίζεις (ακόμα και τώρα σε αυτήν την ηλικία) να έχεις την ίδια τρικυμία εν κρανίω, που είναι χαρακτηριστικό γνώρισμα όλων ανεξαιρέτως των αριστερο-μαρξιστο-σοσιαλιστών. Επειδή πιθανώς διάβασες έναν Μάρξ και ίσως κανέναν Λένιν στα νιάτα σου, έχεις και εσύ την εντύπωση ότι είναι το ευαγγέλιο της ζωής! ΜΑ ΠΟΣΟ ΗΛΙΘΙΑ ΕΙΣΑΙ;;;;; Ποιός σου είπε ότι αυτή η χώρα πρέπει αιωνίως να παραμείνει ένα κακέκτυπο της Σοβιετικής Ένωσης, με μια επίφαση στρεβλού καπιταλισμού; Αυτό που εσύ αλλά και οι ομοϊδεάτες σου επιθυμείτε, είναι το κράτος να εγγυάται το εισόδημα, την εργασία και την περιουσία όλων και φυσικά των "εκπαιδευτικών" σαν την αφεντιά σου. Ε, λοιπόν Ο Χ Ι ! ! !
    Από εδώ και στο εξής θα υπάρχει οικονομία αλλά ΚΑΙ κοινωνία του ανταγωνισμού. Τέρμα το βόλεμα των διορισμών. Αν ξεβολεύεστε μερικοί, αυτό είναι δικό σας πρόβλημα που σε ΚΑΜΙΑ περίπτωση δεν θα γίνει πρόβλημα όλης της υπόλοιπης κοινωνίας. Αποσοβιετοποίηση ΤΩΡΑ λοιπόν. Και αν δεν σου αρέσει, στείλε το curiculum vitae σου σε κανένα σχολείο του ιδιωτικού τομέα ή του εξωτερικού, για να διαπιστώσεις πόσο αξίζει το πτυχίο σου και αν είσαι επαρκώς εφοδιασμένη να διδάξεις το παιδί μου. Ή μήπως νομίζεις ότι όποιος βγαίνει από ένα ελληνικό κωλοπανεπιστήμιο της κουρελοαφίσας, των κουρελοπανό, των καταλήψεων και του αποκρουστικού αριστερισμού, είναι ικανός να διδάξει; Μάλλον παραλογίζεσαι! Το δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα υπάρχει για να παρέχει ΠΑΙΔΕΙΑ! Όχι "εκπαίδευση". Και σίγουρα δεν υπάρχει για να δίνει δουλειά σε... "εκπαιδευτικούς" σαν και εσένα. Επιπλέον σε πληροφορώ ότι ΑΡΝΟΥΜΑΙ να χρηματοδοτώ σχολείο στην Άνω Κωλοπετινίτσα, για να βρίσκεις δουλειά εσύ! Αυτά τα ολίγα "προς γνώσιν και συμμόρφωσιν".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΕΝΑΣ ΤΑΡΙΦΑΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΠΕΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΝΔΟΥΛΑ ΠΑΡΑΠΕΡΑ..ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΤΑΡΙΦΑ. ΠΙΣΤΟΙ ΘΑΥΜΑΣΤΕΣ ΣΟΥ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΓΚΡΕΜΙΣΕΙΣ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΠΑΙΔΕΙΑ

    Πέμπτη, 21 Ιούλιος 2011 07:30 ΟΛΜΕ:ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

    Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ θεωρεί απαράδεκτη την νέα επείγουσα εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας (18/7/2011) με την οποία αποκλείονται από την επιλογή για σχολικούς συμβούλους όσοι εξ αυτών επιλεγούν ως διευθυντές σχολείων. Στην εγκύκλιό του το Υπουργείο Παιδείας επικαλείται γι αυτό νέα ρύθμιση που θα ψηφιστεί σε επόμενο νομοσχέδιο!!

    Η ΑΝΝΑ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΕΧΕΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙΝΑ ΤΑ ΨΕΥΤΙΚΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΤΗΣ ΠΑΝΤΕΙΟΥ? ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΜΑΣ ΤΟ ΠΕΙ

    ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΜΙΑ ΞΕΝΗ ΓΛΩΣΣΑ?

    ΠΑΙΔΕΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση