GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η απάντηση Ζησιάδη στον Πετσάλνικο για τις καταθέσεις στην Ελεβετία…

Κύριε Πρόεδρε της Βουλής των Ελλήνων Σήμερα πληροφορήθηκα από το διαδίκτυο (εφημερίδα “Έθνος”)  ότι καλούμε να καταθέσω στοιχεία αναφορικά...

Κύριε Πρόεδρε της Βουλής των Ελλήνων
Σήμερα πληροφορήθηκα από το διαδίκτυο (εφημερίδα “Έθνος”) ότι καλούμε να καταθέσω στοιχεία αναφορικά με τις δηλώσεις μου στην εκπομπή του κ. Παύλου Τσίμα "Έρευνα", του τηλεοπτικού σταθμού Mega.
Για μία ακόμη φορά επιθυμώ να επαναλάβω πως κατέθεσα Ερώτηση στην Βουλή της Ελβετίας για τη δίωξη της φορολογικής απάτης και την αναγκαιότητα να υπάρξει μια διακρατική συμφωνία μεταξύ των δύο χωρών.
Η προσπάθειά μου στόχευε να...
υπερασπιστώ την Ελλάδα, που λόγω της οικονομικής κρίσης, όπως όλος ο τύπος και ο πολιτικός κόσμος επισήμαινε τη συνέχιση της διαφυγής των καταθέσεων από την Ελλάδα στην Ελβετία.
Έμεινα έκπληκτος, δεν “τόλμησα” καν να λάβω το λόγο και να ανταπαντήσω στην Υπουργό Οικονομικών κυρία Eveline Widmer-Schlumpf, όπως μου έδινε το δικαίωμα ο κανονισμός της Βουλής, όταν η απάντησή της (Ιούνιος 2011) εγκαλούσε την Ελλάδα και συνεπώς τις κυβερνήσεις της αφού από το 2005 η Ελβετία επιζητεί και δεν ανταποκρίνεται η Ελλάδα για μια συμφωνία καταπολέμησης της φορολογικής απάτης.
Σας επισυνάπτω και τη σχετική απάντηση της Υπουργού Οικονομικών της Ελβετίας, όπως είναι καταγραμμένη στα επίσημα πρακτικά της ιστοσελίδας του Ελβετικού Κοινοβουλίου.
Μάλιστα η δημοσιογράφος της Ελευθεροτυπίας κυρία Βασιλική Σιούτη με αναζήτησε και έδωσα συνέντευξη στην εφημερίδα “Ελευθεροτυπία” (17 Ιουλίου 2011), που έχει τον τίτλο ««Η Ελβετία είναι πρόθυμη, η Ελλάδα δεν ζητά έρευνα για τα διαφυγόντα κεφάλαια» (http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=293878).
Μετά τα ανωτέρω, εσείς κύριε πρόεδρε, αλλά και ο κάθε απλός πολίτης, τι συμπεράσματα θα εξάγατε όταν οι κυβερνήσεις της Ελλάδας (ΝΔ και ΠΑΣΟΚ), από το 2005 δεν επιθυμούν να συνάψουν μια συμφωνία καταπολέμησης της φορολογικής απάτης, όταν οι επίσημες ελβετικές αρχές δηλώνουν πρόθυμοι να συνεργαστούν σε θέματα φορολογικής απάτης;
Συνεπώς, η ουσία του ζητήματος που θα έπρεπε να απασχολεί τον ελληνικό πολιτικό κόσμο δεν είναι αν κάποιος έχει στην κατοχή του τραπεζικά στοιχεία –τα οποία δεν μπορεί να έχει με νόμιμο τρόπο-, αλλά γιατί οι ελληνικές κυβερνήσεις (ΝΔ και ΠΑΣΟΚ) από το 2005 δεν ανταποκρίνονται στη συνεργασία που προτείνουν οι ελβετικές αρχές για την καταπολέμηση της φορολογικής απάτης.
Ελπίζω και εύχομαι να μελετήσετε και να λάβατε σοβαρά υπόψη σας τις θέσεις της αρμόδιας Υπουργού Οικονομικών της Ελβετίας και έτσι να κατανοήσετε πως οι δικές μου σκέψεις, που εκφράστηκαν στην εκπομπή του κ. Π. Τσίμα, έχουν αρχή και τέλος την αποστομωτική απάντηση που δέχθηκα στο ελβετικό κοινοβούλιο.

12 σχόλια

  1. Παλικάρι ο Ζησιάδης!
    Μπράβο του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΝΑ ΔΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΠΕΛΑ ΤΟΥ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ

    ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΕ ΣΑΝ ΠΟΝΤΙΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΛΜΑ ΟΥΤΕ ΣΤΗ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥ ΝΑ ΕΛΘΕΙ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

    ΠΩΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΙΠΑΝ ΑΚΟΜΑ

    "εχθρο της δημοκρατιας"

    σταγονιδιο χουντικό !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα κ. Πετσάλνικε.
    Απόδειξε εδώ και τώρα ότι θέλεις να προστατεύσεις την τιμή του πολιτικού κόσμου, αποκαλύπτοντας όλους τους πονηρούς Εθνοπατέρες.
    Εάν δεν τους αποκαλύψεις, τότε δικαίως θα θεωρούμε ότι "έχεις λερωμένη τη φωλιά σου".
    ΤΩΡΑ!!! ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Tα διαχρονικά και «υπερκομματικά» στελέχια σύμβουλοι του Δ.Σ. του Ταμείου Εθνικής Οδοποιίας και μόνιμοι πολυθεσίτες: Σαράντης Παντελιάς και Στεφανία Τρέζου σε ποιές άλλες θέσεις συμβούλων είναι διορισμένοι και ποιες είναι οι συνολικές ετήσιες αποδοχές τους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η μαλακ@@ είναι ανίκητη!
    Ανακάλυψαν υφυπουργό της Μέρκελ για την Ελλάδα που πηγαινοέρχεται στη Θεσσαλονίκη εδώ και 1 χρόνο για την Ελληνογερμανική Συνέλευση...

    [Πάλι μια απ' τα ίδια θα ζήσουμε!
    Η απόλυτη παράνοια: Χωρίς να ξέρουν τι θα κάνει και διαβάζοντας μόνο τους μαιμού τίτλους μιλάνε για "χρόνια του Όθωνα" και ότι θα "τρίζουν τα κόκκαλα κάποιων"...
    Η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά!

    Οι Έλληνες έχουν αποφασίσει να πάνε άπατοι... όσοι ενδιαφέρεστε και γκρινιάζετε ότι η κυβέρνηση δεν απορροφάει κονδύλια, δεν κάνει και δεν δείχνει διαβάστε τι έχει κάνει μέχρι τώρα ο Φούχτελ (πριν το μυριστεί ο λαϊκισμός και ο κάθε πικραμένος), τι θα κάνει και με ποιους θα μιλάει... για τους υπόλοιπους είπαμε: Η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά].
    ----------------------------------
    Η "είδηση" των άσχετων και των ΠΑΣΟΚων λέει: "Υφυπουργό ...Ελλάδος όρισε η Μέρκελ
    - Στου ...Όθωνα τα χρόνια!" ή κάτι παρόμοιο...

    Για να μαθαίνεται λοιπόν:

    Ο Φούχτελ είναι υφυπουργός εργασίας εδώ και 2 χρόνια απ' τον Σεπτέμβριο του 2009, άρα δεν έγινε τώρα υφυπουργός εργασίας, ούτε φυσικά έγινε "υφυπουργός Ελλάδος" όπως γράφουν οι γραφικοί. Στις 4 και 5 Νοεμβρίου διοργανώθηκε στη Θεσσαλονίκη, η δεύτερη συνάντηση της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης (το είχαμε γράψει πριν γίνει). Η πρώτη και ιδρυτική είχε γίνει πάλι στη Θεσσαλονίκη πριν δυο χρόνια με συμμετοχή 200 και πλέον δημάρχων και εκπροσώπων κρατικών και δημοτικών φορέων από τις δύο χώρες. Στη 2η Συνέλευση συμμετείχαν 250 άτομα, εκπρόσωποι Δήμων φορέων και εταιριών από Γερμανία και Ελλάδα, ήταν παρών και ο Φούχτελ που μίλησε σε πάνελ με τον Τζιτζικώστα και τον Μπουτάρη, όπως μπορείτε να δείτε στη φώτο στην κορυφή (δείτε εδώ τα συμπεράσματα της τελευταίας συνάντησης της Ελληνογερμανικής συνέλευσης). Το 2012 η Συνέλευση θα γίνει πάλι στη Θεσσαλονίκη, μετά από αίτημα του Μπουτάρη και λόγω της συμπλήρωσης 100 χρόνων από την απελευθέρωσή της και το 2013 στη Νυρεμβέργη, ενώ το επόμενο σημαντικό γεγονός της Συνέλευσης είναι η αδελφοποίηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με την Περιφέρεια της Στουτγκάρδης στις 21 Ιανουαρίου στη Γερμανία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γιατί όμως ο Φούχτελ ήταν παρών στη 2 Ελληνογερμανική Συνέλευση πριν 1 μήνα; Σε συνέχεια των συμφωνιών για συνεργασία μεταξύ Ελλάδος και Γερμανία που έγιναν από Μέρκελ και ΓΑΠ στη συνάντησή τους στις 5 Μαρτίου του 2010 και στις 22 Φεβρουαρίου του 2011 στο Βερολίνο, η Μέρκελ ζήτησε από τον υφυπουργό Φούχτελ να μεταβεί σαν εκπρόσωπός της στη 2η Ελληνογερμανική συνέλευση στη Θεσσαλονίκη, κάτι που αναφέρεται στη σελίδα της. Τότε κανένας δεν ασχολήθηκε και κανένας δεν βγήκε με τίτλους σαν τους σημερινούς...
    -----------------------------------
    Γιατί όμως βγήκαν σήμερα οι εν λόγω τίτλοι;
    Γιατί πολύ απλά χθες στο Βερολίνο συναντήθηκαν με τον Φούχτελ Έλληνες βουλευτές και προφανώς ο Φούχτελ μέσα στη μαλακία που δέρνει τους ξένους θα τους είπε ότι είχε παραστεί και σαν απεσταλμένος της Μέρκελ το Νοέμβριο στη Θεσσαλονίκη και κάποιο απ' τα λαμόγια, τους βουλευτές μας, πήρε κάποιο δημοσιογράφο και τον "ενημέρωσε" ότι η "Μέρκελ όρισε τον Φούχτελ υφυπουργό για την Ελλάδα".

    Οπως γράψαμε την Τρίτη οι βουλευτές που βρίσκονται στη Γερμανία, κάποιος εκ των οποίων έδωσε την "είδηση" της χρονιάς, είναι οι Χρήστος Μαγκούφης (Πρόεδρος της επιτροπής Ελληνογερμανικής φιλίας), Γιώργος Φραγκίδης και Μαρία Σκραφνάκη (Πασοκ) Ευάγγελος Αντώναρος (Νέα Δημοκρατία) Αθανάσιος «Θάνος» Πλεύρης (Λάος) και Βασίλης Μουλόπουλος (Σύριζα).

    Αυτά μπας και καταλάβετε πως λειτουργεί η μαλακ@@ στην Ελλάδα... γιατί μια πλειοψηφία από κρατικοδίαιτους ηλίθιους που αναμασάνε τέτοιες παπαριές δεν μπορεί να στερεί την προοπτική από 20 σοβαρούς ανθρώπους που θέλουν να δουλέψουν αλλά δεν μπορούν και αναγκάστηκαν να δίνουν βιογραφικά στην Ένωση Κλινικών Νοτιοδυτικής Γερμανίας που εκπροσωπήθηκε στη συνάντηση..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η ΝΔ έπεσε, γιατί ο Καραμανλής φρόντιζε τα συμφέροντα της χώρας μας, έξω από την δυτική εξάρτηση. Πασιφανές. Η κυβέρνηση (ΠΑΣΟΚ) και η νέα κυβέρνηση πάλι ΠΑΣΟΚ, με ολίγη από ΝΔ-ΛΑΟΣ, 2 χρόνια τώρα δείχνουν να βρίσκονται σε άριστη συνεργασία με εξωθεσμικά δίκτυα (ίσως και μυστικές υπηρεσίες, έτσι μας ενημερώνει το wikileaks) αλλά και με την εσωτερική διαπλοκή, προώθησαν το σχέδιο της οικονομικής διάλυσης και υποδομών της χώρας, της ύφεσης και της παρακμής που είχε κι εξακολουθεί να έχει ως δομικά στοιχεία τους τραπεζίτες και το διαπλεκόμενο εσωτερικό κεφάλαιο, σε απόλυτη συνεργασία με την Ε.Ε. το Δ.Ν.Τ. και τις Η.Π.Α. στο εξωτερικό και στο εσωτερικό, παρέα με την ιδιοκτησία των ΜΜΕ, εξυπηρετούν προφανή συμφέροντα στο χώρο των τραπεζών, των καυσίμων, του φαρμάκου, των καρτέλ της αγοράς και λοιπών οικονομικών συμφερόντων!

    Στο μεταξύ κατάφεραν και υπονόμευσαν τις όποιες προσπάθειες ανάκαμψης με τις κωλυσιεργίες και τη γραφειοκρατία σε προγράμματα ΕΣΠΑ. Χρέωσαν με 210 δις ευρώ περισσότερα τη χώρα, τσάκισαν τη μεσαία τάξη, έδιωξαν τις υγιείς Ελληνικές επιχειρήσεις με το νέο φορολογικό, κράτησαν εντός τις πολυεθνικές με σκανδαλώδεις όρους, διέλυσαν την αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγή, το εμπόριο, τον τουρισμό, την υγεία, την παιδεία, την άμυνα και ισχυροποίησαν τις θέσεις των εχθρών Τούρκων αλλά και των άλλων, Αλβανών και Σκοπιανών, μη ανακηρύσσοντας ΑΟΖ! Ταυτόχρονα μας κοροιδεύουν μέσα στα μούτρα μας, ότι τάχα δήθεν παλεύουν για τα συμφέροντα της χώρας, εξευτελίζοντας εντελώς τους Έλληνες, όπου κι όπως μπορούν.

    Πως λέγεται όλο αυτό, αν όχι έσχατη προδοσία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μπράβο στον κ Ζησιάδη!
    Η επιστολή του αναδεικνύει ΟΛΗ την σαπίλα των τελευταίω 37 ετών!
    Διαβάστε και αυτό που έπαιξε σε εκατοντάδες ελληνικά blogs
    http://piperopoulos.blogspot.com/2011/11/blog-post_14.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο Ζησιάδης τους κάνει ρόμπα!!

    Καμία συζήτηση με Ελβετία για συμφωνία για φοροφυγάδες όπως λέει ο Βενιζέλος....

    Κάθε τρεις και λίγο ο Βενιζέλος μας λέει ότι από μέρα σε μέρα υπογράφει συμφωνία με την Ελβετία, προκειμένου να φορολογηθούν χρήματα που δεν έχουν δηλωθεί στην Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τώρα ο Πετσάλνικος -για την πισίνα του πότε θα μιλίσει;-θα βρει την απάντηση... κομμουνιστής και πράκτορας του ΣΥΡΙΖΑ... Το παραμύθι τελείωσε, δεν σας σώζει ούτε ο Πλεύρης ανθρωπάρια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Η ΝΔ έπεσε, γιατί ο Καραμανλής φρόντιζε τα συμφέροντα της χώρας μας

    Βατοπέδιο::;;;;;;;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μιχελάκης για το κουκούλωμα Ρέππα και τα ρουσφέτια ΠΑΣΟΚ (Δείτε τα ΦΕΚ από 8 ρουσφέτια του ΠΑΣΟΚ).

    «Ο κ. Ρέππας, αντί να προστατεύει κομματικές μεθοδεύσεις, οφείλει να ανακαλέσει τα αποτελέσματά τους. Αντί να συγκαλύπτει παράνομες πράξεις που προκαλούν βλάβη του δημοσίου συμφέροντος, να αναλάβει άμεσα τις επιβαλλόμενες πρωτοβουλίες, για την αποκατάσταση της νομιμότητας.
    Επειδή, όμως, προσποιείται άγνοια και αμνησία, του θυμίζουμε:

    · ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ: Η τελευταία έκθεση της Ε.Ε. (στη σελ. 50) αναφέρει ότι, ενώ “καθ’ όλη τη διάρκεια του 2011, έπρεπε να είχαν επιτραπεί 5.333 προσλήψεις, παρόλα αυτά το πρώτο και το δεύτερο τρίμηνο του 2011, ο αριθμός των προσλήψεων υπολογίζεται σε 10.862”.
    Συνιστούν – ναι ή όχι; - οι προσλήψεις αυτές παραβίαση του νόμου που ψήφισε η ίδια κυβέρνηση και προκαλούν – ναι ή όχι; -βλάβη του δημόσιου συμφέροντος;
    Συνέβαλαν – ναι ή όχι;- στον εκτροχιασμό του Προϋπολογισμού;
    Είναι ή δεν είναι ανήθικες, αφού εξαιτίας τους γίνονται τώρα μαζικές απολύσεις με το φερετζέ της εφεδρείας;

    · ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΚΑΤΕΡΡΕΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ:
    Την ώρα που κατέρρεε η κυβέρνηση Παπανδρέου (από 4 έως 11 Νοεμβρίου) μόνο στο υπουργείο Οικονομικών έγιναν οχτώ πολιτικοί διορισμοί μετακλητών υπαλλήλων: Τέσσερις στο γραφείο του κ. Οικονόμου, μία στο γραφείο του κ. Βενιζέλου και τρεις στο Σ.Ο.Ε. (Επισυνάπτονται οι οκτώ σχετικές αποφάσεις στο τέλος του κειμένου).

    · ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΑΠΟ ΕΦΕΔΡΕΙΑ:
    Ο κ. Ρέππας σε εγκύκλιό του στις 31.10.2001, αναφέρει: “Προκειμένου ο αναπληρωτής προϊσταμένου Γενικής Διεύθυνσης να εξαιρεθεί από τις διατάξεις των υποπαραγράφων 1β και 1γ του άρθρου 33 του ν.4024/2011, περί αυτοδίκαιης απόλυσης και προσυνταξιοδοτικής διαθεσιμότητας, θα πρέπει ο ορισμός τους να έχει γίνει με πράξη του αρμοδίου προς τούτο οργάνου”.
    Η ίδια εγκύκλιος κατά παράβαση των νόμων προβλέπει την τοποθέτησή τους με απόφαση του Υπουργού ή του οικείου οργάνου διοίκησης.
    Παραβιάζεται – ναι ή όχι – ο δημοσιοϋπαλληλικός κώδικας που προβλέπει μόνον κατ΄ ανάγκη αναπλήρωση;
    Ποιος γίνεται επικίνδυνος αγνοώντας και καταστρατηγώντας τους νόμους;
    Και τέλος:
    Ποια άλλη απόδειξη εξαίρεσης από την εφεδρεία θέλει ο κ. Ρέππας πέρα από τη δική του εγκύκλιο;

    · ΓΙΑ ΤΟ ΒΟΛΕΜΑ ΚΟΜΜΑΤΙΚΩΝ ΦΙΛΩΝ ΚΑΙ ΣΥΓΓΕΝΩΝ:
    Μερικά μόνο από τα πολλά, αλλά χαρακτηριστικά παραδείγματα:
    Ο διοικητής του ΟΑΕΔ Ηλίας Κικίλιας, με το ΦΕΚ 460/7.6.2010, διορίζει την κουνιάδα του ως γραμματέα του. Με το ΦΕΚ 1303/ 31.12.2010, μετατάσσει τη σύζυγό του από το “Παρατηρητήριο Α.Ε.” που καταργείται, στον ΟΑΕΔ που δεν καταργείται. Και με το ΦΕΚ Γ297/2.5.2011 τη μετατάσσει στο Ελεγκτικό Συνέδριο, όπου οι αμοιβές είναι υψηλότερες.
    Είναι ή δεν είναι οι αποφάσεις αυτές ρουσφετολογικές;
    Αφαιρούν – ναι ή όχι – βόλεμα των δικών τους και διάσωση από την εφεδρεία;»

    Ακολουθούν τα ΦΕΚ με τα ρουσφέτια



    Ρουσφέτια ΠΑΣΟΚ για μετακλητούς συγγενείς και φίλους στα γραφεία υπουργών του


    σχόλιο:

    Η ΠΑΣΟΚική συμμορία τέτοια ήταν, είναι και θα είναι

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση