GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Food Security: Το κλειδί για Οικονομική, Περιβαλλοντική και Διεθνή σταθερότητα...

Μπορεί να έχετε παρατηρήσει τις αυξημένες συζητήσεις που αφορούν την «ασφάλεια τροφίμων» τα τελευταία χρόνια, ιδιαίτερα στη διεθνή σφαίρ...

Μπορεί να έχετε παρατηρήσει τις αυξημένες συζητήσεις που αφορούν την «ασφάλεια τροφίμων» τα τελευταία χρόνια, ιδιαίτερα στη διεθνή σφαίρα της ανάπτυξης. Υπάρχει (καλός) λόγος γι 'αυτό.

Μια οικογένεια βιώνει την ασφάλεια τροφής όταν ζει χωρίς πείνα ή και χωρίς το φόβο της πείνας. Στην ουσία, αυτό σημαίνει ότι οι άνθρωποι έχουν αρκετά τρόφιμα για να ζήσουν μια  ευτυχισμένη, υγιή ζωή. Είναι ένα δικαίωμα που είμαι σίγουρος ότι όλοι θέλουμε να είναι προσιτό σε κάθε άνδρα, γυναίκα και παιδί στον πλανήτη.
Ωστόσο η παγκόσμια πείνα και ο χρόνιος υποσιτισμός παραμένουν δύο από τις μεγαλύτερες αναπτυξιακές προκλήσεις σήμερα. Σχεδόν το 20 τοις εκατό όλων των ανθρώπων παγκοσμίως ζουν με λιγότερο από 1,25 δολάρια την ημέρα, και σχεδόν ένα δισεκατομμύριο υποφέρουν από χρόνια πείνα. Το πρόβλημα επιδεινώνεται από το γεγονός ότι, μέχρι το 2050, ο παγκόσμιος πληθυσμός αναμένεται να αυξηθεί σε περισσότερα από εννέα δισεκατομμύρια ανθρώπους, απαιτώντας τουλάχιστον 70 τοις εκατό αύξηση της γεωργικής παραγωγής έτσι ώστε να μπορούν να τραφούν όλοι. Δεδομένου ότι περιορίζονται όλο και περισσότερο οι φυσικοί πόροι, θα πρέπει να παράγουμε αυτό το πρόσθετο τροφίμων με λιγότερη γη, λιγότερο νερό και λιγότερους άλλους πόρους.
Η πρόκληση είναι πράγματι μεγάλη, αλλά υπάρχουν και ευκαιρίες για λύσεις. Εκτιμάται ότι το 75 τοις εκατό των φτωχών του κόσμου ζουν σε αγροτικές περιοχές, όπου η καλλιέργεια μπορεί να είναι ένας βασικός οικονομικός καθοδηγητής. Επειδή η ανάπτυξη στη γεωργία είναι, κατά μέσο όρο, τουλάχιστον δύο φορές πιο αποτελεσματική στη μείωση της φτώχειας από την ανάπτυξη σε άλλους τομείς, γνωρίζουμε ήδη ότι οι επενδύσεις στην αγροτική ανάπτυξη είναι θεμελιώδους σημασίας για την ανακούφιση της πείνας και για να ωθήσει μακροπρόθεσμα την οικονομική ανάπτυξη.
Η στιγμή για να επιταχυνθούν αυτές οι επενδύσεις και η ανάπτυξη είναι τώρα. Η  σύνοδος κορυφής των G-8 στην πόλη L'Aquila της Ιταλίας και της Συνόδου Κορυφής για τον Επισιτισμό στη Ρώμη το 2009 ένωσε τη διεθνή κοινότητα ώστε να εντείνει τις προσπάθειες για την προώθηση της ασφάλειας των τροφίμων μέσω της αύξησης των επενδύσεων στο γεωργικό τομέα, ο οποίος υπέφερε από την υπερβολική μείωση των επενδύσεων για πολλά χρόνια .
Το «Ταΐστε το μέλλον» είναι η συνεισφορά των Ηνωμένων Πολιτειών σε αυτή την παγκόσμια προσπάθεια συνεργασίας, η οποία επικεντρώνεται σε διεργασίες  της κάθε χώρας για τη βελτίωση της ασφάλειας των τροφίμων, την γεωργική παραγωγή, την διατροφή, το εμπόριο, καθώς και ευρείας οικονομικής  μεγέθυνσης μέσω της ανάπτυξης του γεωργικού τομέα. Έχουμε κάνει μεγάλη πρόοδο, όπως σημειώνει μια πρόσφατη  έκθεση του Σικάγου του Συμβουλίου για την Παγκόσμια Υποθέσεων. Όμως, αυτή είναι μόνο η αρχή.
Τρία χρόνια μετά την σύνοδο της L'Aquila, οι ηγέτες του G8 ετοιμάζονται να συναντηθούν για άλλη μια φορά, αυτή τη φορά κατά τη σύνοδο κορυφής της G8-2012 στο Καμπ Ντέιβιντ στις 19 Μαΐου. Αυτή η  Σύνοδος Κορυφής αναμένεται να αξιοποιήσει τις επιτυχίες της προγούμενης συνόδου της L'Aquila, εστιάζοντας στη δημιουργία ενός καλύτερου περιβάλλοντος για την κινητοποίηση των ιδιωτικών επενδύσεων ως καταλύτης για τη μακροπρόθεσμη οικονομική ανάπτυξη.
Μέσα από τη συλλογική συμμετοχή διεθνών χορηγών, τις κυβερνήσεις των χωρών, του ιδιωτικού τομέα, της κοινότητας των ΜΚΟ (Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων) και των οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών, μπορούμε να βοηθήσουμε να σπάσει ο κύκλος της πείνας και της φτώχειας, έτσι ώστε οι χώρες να μπορούν να θρέψουν τους πολίτες τους, βοηθώντας τις τοπικές κοινωνίες τους να ευημερήσουν.Το έργο αυτό είναι σημαντικό, επειδή μεταφράζεται σε ένα υγιές, ευδόκιμο και βιώσιμο μέλλον για όλους μας.
Tjada McKenna           

1 σχόλιο

  1. «Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, επικοινώνησε με τον υπηρεσιακό Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρη Οικονόμου, από τον οποίο ζήτησε, στο πλαίσιο του νόμου, να εξαντλήσει όλα τα περιθώρια διακριτικής ευχέρειας που διαθέτει, ώστε να μην απελαθεί ο γνωστός δημοσιογράφος, Νίκο Άγκο»

    ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ, ΕΛΛΗΝΑ ;
    ΓΡΑΜΜΕΝΟ ΣΕ ΕΧΕΙ Ο ΧΟΝΤΡΟΜΠΕΝΥ, ΕΣΕΝΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΟΥ !

    ΕΣΕΝΑ ΣΕ ΦΟΡΤΩΣΕ ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΧΑΡΑΤΣΙΑ. ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΔΕΝ ΕΔΕΙΞΕ ΕΛΕΟΣ ΚΑΝΕΝΑ, ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΣ ΚΑΙ ΩΜΟΣ, ΑΦΗΣΕ 1,5 ΕΚ. ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ, ΑΦΗΣΕ 1,5 ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ ΧΩΡΙΣ ΤΗ ΔΥΝΑΝΟΤΗΤΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΟ ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΣΟΥ, ΠΟΥ ΑΠΕΚΤΗΣΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΠΠΟΥΔΕΣ ΣΟΥ Ή ΜΕ ΛΗΣΤΡΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ.
    ΑΦΗΣΕ 200.000 ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΤΡΕΧΟΥΝ ΣΤΑ ΣΥΣΣΙΤΙΑ ΚΑΙ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΤΡΕΧΟΥΝ, ΤΑΠΕΙΝΩΜΕΝΟΙ, ΓΙΑ ΕΝΑ ΣΑΚΙ ΠΑΤΑΤΕΣ ΣΤΙΣ ΟΥΡΕΣ.
    ΑΦΗΣΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΕ ΟΡΦΑΝΑ ΠΑΙΔΙΑ, ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΝΤ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ.
    ΕΦΑΓΕ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ, ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ, ΤΑ ΕΦΑΠΑΞ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

    ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΣΤΕΛΝΕΙ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΕ ΧΑΜΗΛΟ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ, ΜΕ ΤΡΙΠΛΑΣΙΑ ΤΕΚΜΗΡΙΑ, ΕΝΩ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΧΕΙ ΥΠΟΣΤΕΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ Ή ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΡΓΟΣ. ΕΤΣΙ ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ ΚΑΘΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ, ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΠΕΡΣΙ 1000 ΕΥΡΩ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ, ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΦΕΤΟΣ ΚΑΙ 2000 ΦΟΡΟ, ΧΩΡΙΑ ΤΟ ΕΤΑΚ ΚΑΙ ΤΟ ΦΑΠ ΠΟΥ ΘΑ ΣΤΑΛΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΕΤΟΣ, ΧΩΡΙΑ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΤΟΥ 2012.

    ΑΛΛΑ ΤΟΝ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΑ ΜΜΕ, ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΜΠΡΟΣΤΙΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΤΟΥ. ΑΣ ΤΟΝ ΚΑΜΑΡΩΣΟΥΝ ΟΣΟΙ ΨΗΦΙΣΑΝ Ή ΣΚΟΠΕΥΟΥΝ ΝΑ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΟΥΝ. ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΓΡΑΜΜΕΝΟΥΣ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟ. ΓΙΑ ΕΣΑΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΙΚΤΟΣ, ΕΛΕΟΣ, ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΟΥΤΕ ΚΑΡΦΑΚΙ ΔΕΝ ΤΟΥ ΚΑΙΓΕΤΑΙ. ΜΟΝΟ ΤΗ ΨΗΦΟ ΣΑΣ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ. ΣΑΣ ΘΕΩΡΕΙ ΚΟΡΟΙΔΑ ΚΑΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΜΙΑΣ ΧΡΗΣΗΣ. ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ, ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΛΗΘΙΝΟ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟ. ΑΝΤΕ, ΨΗΦΙΣΤΕ ΤΟΝ, ΝΑ ΣΑΣ ΞΕΣΚΙΣΕΙ...

    20 Μαϊ 2012 6:01:00 μ.μ.
    Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

    Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟΝ 21ο ΑΙΩΝΑ ΕΓΙΝΕ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΟ ΠΑΣΟΚ ΤΩΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ- ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ- ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ- ΣΑΧΙΝΙΔΗ- Π.ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ- ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΗ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ

    ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΘΑΝΑΤΩΝ ΑΠΟ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ, ΚΑΡΔΙΑΚΑ, ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΑ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ.

    ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΜΕΙΩΣΗ ΓΕΝΝΗΣΕΩΝ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΩΝ ΑΠΟ ΤΟ 2010, ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΕΝ ΛΟΓΩ ΥΠΟΥΡΓΩΝ, ΑΦΟΥ ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΣΑΝ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΕ ΠΑΙΔΙΑ. ΓΑΜΟΙ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ, ΖΕΥΓΑΡΙΑ ΔΕΝ ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ, ΔΕΝ ΤΕΚΝΟΠΟΙΟΥΝ, ΟΙ ΝΕΟΙ ΦΕΥΓΟΥΝ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ.

    ΑΥΤΟ ΤΟ "ΕΓΚΛΗΜΑ" ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΤΙΜΩΡΗΤΟ ; ΘΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗ ΨΗΦΟ ΤΟΥΣ ΘΑ ΑΜΝΗΣΤΕΥΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΗΘΙΚΟΥΣ ΑΥΤΟΥΡΓΟΥΣ ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση