GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Με ποιο αυστηρούς κανονισμούς θα επιτηρεί το ΔΝΤ χώρες με οικονομικά προβλήματα...

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ενέκρινε χθες αλλαγές στους κανονισμούς παρακολούθησης των οικονομιών σε παγκόσμιο επίπεδο. Ειδικότερα, απο...

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ενέκρινε χθες αλλαγές στους κανονισμούς παρακολούθησης των οικονομιών σε παγκόσμιο επίπεδο. Ειδικότερα, αποφάσισε να γίνεται στο εξής υποχρεωτικά αξιολόγηση για το αν η πολιτική γραμμή κάποιας χώρας επηρεάζει το διεθνές νομισματικό σύστημα. Σύμφωνα με... την naftemporiki.gr, μέχρι πρότινος το ΔΝΤ έκανε τις αξιολογήσεις αυτοπροαίρετα, αλλά η οικονομική κρίση έδειξε ότι οι πολιτικές μιας χώρας μπορούν εύκολα να επηρεάσουν και άλλα κράτη.
«Αν και η επιτήρηση της τακτικής που ακολουθεί κάθε μέλος για την τιμή συναλλάγματος παραμένει στο επίκεντρο του Ταμείου, η νέα απόφαση θα παρέχει μια βάση για το ΔΝΤ ώστε να έχει μια πιο αποτελεσματική συνεργασία με τα μέλη όσον αφορά στην εγχώρια οικονομία και τις οικονομικές τακτικές», δήλωσε η επικεφαλής του Οργανισμού, Κριστίν Λαγκάρντ.
«Η απόφαση», πρόσθεσε, «ήταν ένα σημαντικό βήμα προς την "επανεκκίνηση" του τρόπου με τον οποίο το ΔΝΤ διεξάγει την επιτήρηση, την παρακολούθηση και αξιολόγηση των οικονομιών των μελών του, αλλά και των οικονομικών και χρηματοοικονομικών εξελίξεων».
Όπως αναφέρεται στο σχετικό δημοσίευμα, σε έκθεσή του για τις οικονομικές εξελίξεις στην Ευρωζώνη το ΔΝΤ ζητεί από την ΕΕ την ανάληψη αποφασιστικής δράσης μέσω της δημιουργίας μιας τραπεζικής και δημοσιονομικής ένωσης, προειδοποιώντας ότι η κρίση χρέους στην Ευρωζώνη έχει φτάσει σε «κρίσιμο σημείο».
Ειδικότερα, επισημαίνει ότι οι αρνητικές συσχετίσεις ανάμεσα στα δημοσιονομικά των κρατών, τις τράπεζες και την πραγματική οικονομία είναι πιο ισχυρές από ποτέ. Προβάλλει έτσι την ανάγκη δημιουργίας μιας τραπεζικής ένωσης σε επίπεδο Ευρωζώνης, η οποία θα έχει κοινή επίβλεψη, εγγύηση των καταθέσεων και μια αρχή που θα είναι επιφορτισμένη με τη διαχείριση των ανεπαρκειών των τραπεζών. Παράλληλα, χαιρετίζει την πρόοδο που έγινε προς αυτήν την κατεύθυνση κατά τη Σύνοδο Κορυφής της 28ης και της 29ης Ιουνίου, προσθέτοντας πάντως ότι οι προσπάθειες αυτές πρέπει να ενισχυθούν.
Στην έκθεση τονίζεται επίσης ο ρόλος που μπορεί να διαδραματίσει η ΕΚΤ στην παροχή ρευστότητας και στη λήψη μέτρων που θα ελαφρύνουν την πίεση των αγορών. Αυτό, όπως εξηγεί το ΔΝΤ μπορεί να γίνει με μια πολιτική «ποσοτικής χαλάρωσης» από την πλευρά της ΕΚΤ, μέσω ενός προγράμματος αγοράς κρατικών ομολόγων.

Πληροφορίες: naftemporiki.gr

1 σχόλιο

  1. ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΟΛΙΑ ΛΗΣΤΡΙΚΗ / ΔΗΜΕΥΤΙΚΗ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΤΗΣ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

    Rulings of the ECtHR have also impacted tax policy .Oι Αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έχουν επίσης αντίκτυπο στην φορολογική πολιτική. The ECtHR delivered an important decision on direct tax in October 2010 in the case of Shchokin vs. Ukraine . Το ΕΔΑΔ εξέδωσε μια σημαντική απόφαση για άμεσο φόρο, τον Οκτώβριο του 2010 στην περίπτωση Shchokin εναντίον της Ουκρανίας .

    It held that the Ukrainian tax authorities' application of a rate of tax which was higher than that which was contemplated in the law amounted to a violation of the right to property. Το Δικαστήριο έκρινε ότι η εφαρμογή απο τις φορολογικές αρχές της Ουκρανίας συντελεστή φόρου το οποίο ήταν υψηλότερο από εκείνο που προβλέπεται στη νομοθεσία ισοδυναμεί με παραβίαση του δικαιώματος της ιδιοκτησίας. In the case of Di Belmonte vs. Italy the ECtHR held that a tax which had been implemented in a manner which created an excessive burden on a citizen was incompatible with the right to property. Στην περίπτωση του Di Belmonte εναντίον της Ιταλίας , το ΕΔΑΔ έκρινε ότι ένας φόρος που είχε εφαρμοστεί κατά τρόπο που να δημιουργείται υπέρμετρη επιβάρυνση για τον πολίτη ήταν ασυμβίβαστη με το δικαίωμα της ιδιοκτησίας.

    The ECtHR referred to the State party's obligation to put an end to the relevant violation as well as the ECtHR power to order reparation and ordered the Italian Republic to pay Mr. di Belmonte EUR1.1 million in pecuniary damages. Το ΕΔΑΔ αναφέρεται στην υποχρέωση του Κράτους να θέσει τέρμα στη σχετική παράβαση, καθώς και την δικαιοδοσία που εχει το ΕΔΑΔ να διατάσει αποκατάσταση της ζημιας ,διέταξε την Ιταλική Δημοκρατία να καταβάλει στόν κ. di Belmonte 1,1 εκατ. ευρώ ως χρηματική αποζημίωση.

    ΠΗΓΗ
    http://tmagazine.ey.com/insights/the-european-convention-on-human-rights-echr-tax-controversy-and-tax-policy/

    ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΕΣ ΝΟΜΙΚΟΙ ΕΧΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΑΓΝΟΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΕΔΑΔ ;
    ΑΝ ΕΤΣΙ ΗΤΑΝ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΕΛΙΔΑ.
    Τ Ω Ρ Α ΠΙΑ Ξ Ε Ρ Ο Υ Ν !!!
    Η ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΙ ΠΡΟΤΙΘΕΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ;
    ΟΙ ΝΟΜΙΚΟΙ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ / ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ / ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΔΟΛΙΑ ΛΗΣΤΡΙΚΗ / ΔΗΜΕΥΤΙΚΗ ΥΠΕΡΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ;
    Ή ΠΡΩΤΑ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΒΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ ;
    ΜΗΠΩΣ ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΕΠΕΣΑΝ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση