GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ξανά «στην παράταση» για τα εργασιακά

Μετά την προηγούμενη σύσκεψη των κυρίων Σαμαρά, Βενιζέλου και Κουβέλη και την προειδοποίηση του προέδρου της Δημοκρατικής Αριστερά...


Μετά την προηγούμενη σύσκεψη των κυρίων Σαμαρά, Βενιζέλου και Κουβέλη και την προειδοποίηση του προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς ότι δεν θα ψηφίσει τις αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις που η τρόικα απαιτεί να υιοθετηθούν από την ελληνική κυβέρνηση, οι εκπρόσωποι των δανειστών απείλησαν να αποχωρήσουν από την Ελλάδα και να διακόψουν τις διαπραγματεύσεις.
Πραγματική ή προσχηματική, η απειλή της τρόικας χρησιμοποιήθηκε για να αρθούν οι επιφυλάξεις των πολιτικών αρχηγών και να συναινέσουν όλοι στο πακέτο των μέτρων που θα οδηγήσει σε εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ.ευρώ προκειμένου να μην υποστεί «ασφυξία» η ελληνική οικονομία όπως προειδοποίησε ο Γιάννης Στουρνάρας.
Παρά την προσπάθεια να βρεθεί κοινός τόπος για να επιτευχθεί συμφωνία στα εργασιακά, ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς επέμεινε και στην σημερινή σύσκεψη με τον πρωθυπουργό, τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και τον υπουργό Οικονομικών ότι αυτός και οι βουλευτές του δεν θα ψηφίσουν τις αλλαγές που αξιώνει η τρόικα στα εργασιακά, σύμφωνα με το protothema.gr

2 σχόλια

  1. Καλά ρε δεν ντρέπεστε οι πολιτικοί μας; Αν ισχύουν τα μετρά που ανακοινώνουν τα κανάλια και το ΜΕΚΑ παρακάλω !!! Όχι στην δραχμή δεν πάμε , αλλά στην ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΔΕΚΆΡΑ...

    Σαμπο λοιπόν θέλετε ΕΕΕ; σαμπό θα φάτε ..τα σαμπό ηταν τα τσόκαρα που κατασκεύαζαν στην Λυών , ΌΤΑΝ ΠΉΡΑΝ ΜΕΤΡΆ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΆ ΚΑΤΑ ΤΟΥΣ ,οι εργάτες τα έβαζαν μέσα στης μηχανές που τα κατασκεύαζαν οι ίδιοι, ΑΠΌ ΕΚΕΊ ΒΓΉΚΕ ΚΑΙ Η ΛΈΞΗ ΣΑΜΠΟΤΆΖ...

    Δεν θέλατε εθνικό νόμισμα εεεε φάτε τα σκατά σας τώρα ΟΛΟΙ.

    Μόλις ψηφίσουν τα μέτρα ΑΥΤΆ που είναι βόμβες εξόντωσης ΛΑΟΥ αρχίζει και οι δικιά τους εξόντωση, χωρίς να διαφυγή κανένα τους { ΟΙ ΔΙΕΥΘΎΝΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΡΧΊΖΟΥΝ ΝΑ ΜΥΡΊΖΟΝΤΑΙ } και ας μπει μπροστά η ΧΡΥΣΉ ΑΥΓΉ ΜΕ ΤΗΝ ΣΤΟΛΉ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΤΑΤΈΨΕΙ =ΜΑΤ=..

    Η..Ο.Π.Λ.Α...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μετωπικη Μητροπουλου-Φωτοπουλου- Μπαχαλο στον ...ΣΥΡΙΖΑ

    Με επιστολή του ο βουλευτής Αλέξης Μητρόπουλος εξαπολύει επίθεση στους συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ
    για τη συνεργασία με τον Νίκο Φωτόπουλο της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ και τον Ανδρέα Κολλά και ζητάει άμεση σύγκλιση της Γραμματείας του κόμματος για να τοποθετηθεί επί του θέματος.
    Παράλληλα, ο κ. Μητρόπουλος προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ να απαρνηθεί
    τη σημερινή οργανωτική δομή του συνδικαλιστικού κινήματος και να υιοθετήσει μια νέα πρωτοβάθμια δομή για το νέο συνδικάτο.

    Η επίθεση του Αλέξη Μητρόπουλου αφορά πρωτίστως τον Δημήτρη Στρατούλη, τον Αλέκο Καλύβη, και τον Γιώργο Γαβρίλη, όλα στελέχη του «Αριστερού Ρεύματος», που έχουν τον πρώτο ρόλο στα συνδικαλιστικά της Κουμουνδούρου και που στο παρασκήνιο προωθούν συγκρότηση «αντιμνημονιακής παράταξης» με στελέχη του «παλαιού» κυρίως ΠΑΣΟΚ, όπως ο Νίκος Φωτόπουλος και ο Ανδρέας Κολλάς (θρυλικός συνδικαλιστής από το θέμα των λεωφορείων του ΟΑΣΑ) .

    Ο Νίκος Φωτόπουλος, μάλιστα, προωθείται από τα ηγετικά στελέχη της Κουμουνδούρου για πρόεδρος της ΓΣΕΕ, με τη στήριξη και του Νίκου Κιουτσούκη της ΔΑΚΕ, στη θέση του Γιάννη Παναγόπουλου, του οποίου και υπήρξε «πολιτικό παιδί».

    Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύονται στον Real ο Αλέξης Μητρόπουλος στην επιστολή του, φωτογραφίζοντας τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στον συνδικαλιστικό χώρο, κάνει λόγο για «εσωτερική γραφειοκρατία», ενώ τονίζει, ότι «δεν μπορεί ένα αριστερό κόμμα να έχει μεγάλη επιρροή στην κοινωνία, αλλά πολύ μικρή στο συνδικαλιστικό κίνημα».


    Ερχεται διασπαση στον ΣΥΡΙΖΑ;

    Μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ -εκμεταλλευόμενος τη φυσιολογική φθορά της κυβέρνησης- να βρίσκεται αυτή τη στιγμή μια-δυο μονάδες μπροστά στις δημοσκοπήσεις, ωστόσο η ηγεσία του κόμματος πιθανώς στο άμεσο μέλλον να χρειαστεί να αντιμετωπίσει τις απειλές... εκ των έσω.

    Οι διεργασίες για τη μετατροπή των συνιστωσών σε ενιαίο κόμμα ξεκίνησαν και όπως ψιθυρίζεται, ένας παλιός γνώριμος "περιμένει στη γωνία".

    Συγκεκριμένα...ο κύριος αυτός, όντας ενημερωμένος για τη δυσαρέσκεια των πιο σκληροπυρηνικών αντιευρωπαϊστών για την... mainstream στρατηγική του Τσίπρα, επιθυμεί να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία, παίρνοντας μαζί του στελέχη πρώτης γραμμής που διαφωνούν ανοιχτά με την "πασοκοποίηση" του ΣΥΡΙΖΑ.

    Οι διαφωνίες στελεχών που αποτελούν εδώ και χρόνια τη "ραχοκοκκαλιά" του κόμματος από την εποχή του Συνασπισμού είναι έντονες και όσοι γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα μιλούν για επικείμενη διάσπαση.

    Βασικό σημείο τριβής αποτελεί η επιλογή της νυν ηγεσίας να ακολουθήσει φιλοευρωπαϊκή πολιτική με αποκορύφωμα την πρόσφατη δήλωση του Τσίπρα ότι "η Ελλάδα θα καταστραφεί εκτός ευρώ".

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση