GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ορος η βιωσιμότητα του χρέους

Σαφή προειδοποίηση ότι δεν θα εκταμιεύσει το μερίδιο που του αντιστοιχεί στην επόμενη δόση του ελληνικού προγράμματος αν δεν κριθεί βι...


Σαφή προειδοποίηση ότι δεν θα εκταμιεύσει το μερίδιο που του αντιστοιχεί στην επόμενη δόση του ελληνικού προγράμματος αν δεν κριθεί βιώσιμο το χρέος της χώρας ή αν οι υπόλοιποι πιστωτές δεν δεσμευτούν να καλύψουν το χρηματοδοτικό κενό στο πακέτο βοήθειας απηύθυνε χθες το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο
Σαφή προειδοποίηση ότι δεν θα εκταμιεύσει το μερίδιο που του αντιστοιχεί στην επόμενη δόση του ελληνικού προγράμματος αν δεν κριθεί βιώσιμο το χρέος της χώρας ή αν οι υπόλοιποι πιστωτές δεν δεσμευτούν να καλύψουν το χρηματοδοτικό κενό στο πακέτο βοήθειας απηύθυνε χθες το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Την ίδια ώρα δημοσίευμα των «Financial Times» επανέφερε στο προσκήνιο τις κόντρες που υπάρχουν στην τρόικα για την Ελλάδα, τις οποίες απέδωσε σε μεγάλο βαθμό στο ΔΝΤ.
«Για να προχωρήσουμε πρέπει να υπάρχουν δύο βασικά στοιχεία: χρειαζόμαστε βιωσιμότητα του χρέους και διαβεβαιώσεις χρηματοδότησης. Θα πρέπει να υπάρχουν και τα δύο», δήλωσε από την Ουάσιγκτον ο εκπρόσωπος του Ταμείου Τζέρι Ράις.
Πρόσθεσε δε ότι «ως προς τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να ικανοποιηθούν αυτές οι δύο απαιτήσεις στο πλαίσιο της τρέχουσας αναθεώρησης, θα πρέπει να το συζητήσουμε με τις ελληνικές αρχές και τους Ευρωπαίους εταίρους μας».
Δεν έδωσε προθεσμία
Δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι δεν μπορεί να δώσει κάποια συγκεκριμένη προθεσμία για την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων στην Αθήνα μεταξύ των στελεχών της τρόικας και της κυβέρνησης. Διευκρίνισε, πάντως, ότι είναι ζωτικής σημασίας να ληφθούν αμέσως αποφάσεις.
Το δημοσίευμα των «Financial Times» με τίτλο «Η Ελλάδα πάλι στο προσκήνιο» ανέφερε στο μεταξύ ότι το ΔΝΤ είναι πολύ απαισιόδοξο για το αν η νέα ελληνική κυβέρνηση μπορεί να επιτύχει εκεί που απέτυχε η προκάτοχός της, δηλαδή στην ταχεία και πλήρη εφαρμογή των οικονομικών μεταρρυθμίσεων για να επιστρέψει η χώρα στην οικονομική ανάπτυξη.
Η στάση του ΔΝΤ έχει προκαλέσει τριβές στο εσωτερικό της τρόικας των διεθνών δανειστών, πρόσθεσε η εφημερίδα επικαλούμενη αξιωματούχους των Βρυξελλών, βάσει των οποίων: «Ο Σαμαράς και ο Στουρνάρας θέλουν να κάνουν τα σωστά, αλλά υποφέρουν από μία τρομακτική κληρονομιά και ένα πολύ κακό παρόν».
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΟΣΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση