GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Άλλαξαν τα κριτήρια επιλογής Βολιωτών για το «Παντοπωλείο;»

Ερώτηση με θέμα τη « Λειτουργία κοινωνικού παντοπωλείου δήμου Βόλου» κατέθεσε η επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Ζέττα Μακρή. Όπως τον...

Ερώτηση με θέμα τη « Λειτουργία κοινωνικού παντοπωλείου δήμου Βόλου» κατέθεσε η επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Ζέττα Μακρή.
Όπως τονίζεται, «η λειτουργία του κοινωνικού παντοπωλείου του δήμου Βόλου εντάσσεται στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής του δήμου μας και έχει ως στόχο της την προώθηση της κοινωνικής συνοχής και την καταπολέμηση της φτώχειας των ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Απώτερος σκοπός της δράσης του είναι κατά συνέπεια η διασφάλιση της κοινωνικής προστασίας, μέσω της οποίας θα καλύπτονται πρωτογενείς ανάγκες διαβίωσης των συμπολιτών μας, ώστε να καταστεί εφικτή η, με αξιοπρεπείς όρους και χωρίς περίεργους αποκλεισμούς , επανένταξη και επανασύνδεσή τους με τον κοινωνικό ιστό.
Από δημοσιεύματα του τοπικού τύπου πληροφορηθήκαμε, όμως, ότι επιχειρείται, μία παράδοξη και αντίθετη με το σκοπό λειτουργίας του κοινωνικού παντοπωλείου «αυστηροποίηση των όρων και των προϋποθέσεων» για αυτούς που θα μπορούν να καταφύγουν σ΄ αυτό, για να εξασφαλίσουν την επιβίωσή τους. Πιο συγκεκριμένα πληροφορούμαστε ότι βασική προϋπόθεση θα θεωρείται η μη οφειλή των δικαιούχων στο δημόσιο, γεγονός που δημιουργεί προβληματισμό για τον τρόπο οργάνωσης και την επιτυχή λειτουργία του κοινωνικού παντοπωλείου.
Κατόπιν τούτων Θα θέλαμε να μας ενημερώσετε αν αληθεύουν τα παραπάνω κριτήρια θα γίνεται η επιλογή των συμπολιτών μας που θα μπορούν να καταφύγουν στο κοινωνικό παντοπωλείο, για να καλύψουν βασικές τους ανάγκες και να εξασφαλίζουν την αξιοπρεπή τους διαβίωση;»

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση