GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τι αποκαλύπτει μετανάστης για το μακελειό στη Μανωλάδα. Δείτε το βίντεο...

Σόκαρε το μακελειό στη Μανωλάδα της Ηλείας, όταν τρεις επιστάτες καλλιεργειών άνοιξαν πυρ προς αλλοδαπούς εργαζομένους που είχαν πάει να...

Σόκαρε το μακελειό στη Μανωλάδα της Ηλείας, όταν τρεις επιστάτες καλλιεργειών άνοιξαν πυρ προς αλλοδαπούς εργαζομένους που είχαν πάει να ζητήσουν την καταβολή των δεδουλευμένων τους.
Από τη συμπλοκή τραυματίστηκαν συνολικά 28 άτομα, ενώ οκτώ από αυτούς νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση. Οι ίδιοι οι εργαζόμενοι αποκαλύπτουν τι συνέβη.
''Εμείς πήγαμε να ζητήσουμε τα λεφτά μας, αλλά οι εργοδότες μας είπαν να φύγουμε γιατί δεν κάνουμε καμία δουλειά'' είπε ο εργαζόμενος στη Μανωλάδα ενώ προσέθεσε: ''Δουλεύουμε έξι μήνες και δεν έχουμε πληρωθεί. Τώρα που οι δουλειές πήγαν καλά, λένε ψέματα για να μην πληρωθούμε''.
Αναφορικά με την επίθεση που δέχτηκαν το βράδυ της Τετάρτης δήλωσε χαρακτηριστικά: ''Πήραν τα όπλα και όσοι βρίσκονταν μπροστά πυροβολήθηκαν''.
''Δουλεύουμε 7 ώρες την ημέρα για 22 ευρώ. Άλλοι έχουμε ασφάλεια και άλλοι είμαστε ανασφάλιστοι. 170 εργαζόμενοι είναι νόμιμοι μετανάστες, ενώ 30 είναι παράνομα στη χώρα''.
''Έχουμε να πληρωθούμε έξι μήνες αλλά και την περασμένη χρονιά πάλι ήμασταν απλήρωτοι''.
Σε ερώτηση του δημοσιογράφου για τους λόγους που προβάλουν οι εργοδότες για να μην καταβάλλουν τα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους αναφέρει: ''Μας λένε πως και οι ίδιοι δεν έχουν πληρωθεί''.
''Το σοβαρότερο πρόβλημα το αντιμετωπίζουμε εμείς'' δηλώνει ενώ συμπληρώνει πως και στις υπόλοιπες μονάδες μπορεί να καθυστερήσουν τα μεροκάματα αλλά όχι τόσους μήνες.
Τέλος, γίνεται λόγος και για την τακτική που ακολουθούν οι ιδιοκτήτες ώστε να μην πληρώνουν τους εργαζομένους τους. προσλαμβάνουν για κάποιους μήνες αλλοδαπούς τους αφήνουν απλήρωτους και στη συνέχεια τους διώχνουν, παίρνοντας άλλους.

Μαρτυρίες εργαζομένων στη Μανωλάδα από depy6

2 σχόλια


  1. Μας ξεφτιλισαν τα ζωα.......Διεθνής διασυρμός για την Ελλάδα από το «μακελειό της φράουλας»

    Και εχουμε και τους καραγκιοζηδες της αριστερας να λενε οτι φταιει η κυβερνηση!! Οι ιδιοι καραγκιοζηδες ειναι που μιλανε για χουντα και τρομοκρατια οταν οι υπηρεσιες του κρατους κανουν ελεγχους... να θυμισουμε μονο τι ελεγαν και ποιους υπερασπιζονταν οταν καποιοι στις Σπετσες επιτεθηκαν σε κλιμακιο του ΣΔΟΕ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ΜΑΖΕΨΤΕ ΤΙΣ ΦΡΑΟΥΛΕΣ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ Η ΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΣΑΣ ΜΟΥΡΤΖΟΒΛΑΧΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση