GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

WSJ: Η Ελλάδα δεν μοιάζει με αναδυόμενη αγορά

"Οι επενδυτές των αναδυόμενων αγορών αναζητούν χώρες με ταχύ ρυθμό ανάπτυξης, χαμηλό χρέος και πολλά υποσχόμενο μέλλον" αν...


"Οι επενδυτές των αναδυόμενων αγορών αναζητούν χώρες με ταχύ ρυθμό ανάπτυξης, χαμηλό χρέος και πολλά υποσχόμενο μέλλον" αναφέρει η Wall Street Journal και συμπληρώνει: "Η Ελλάδα, ορισμένοι λένε, δεν εντάσσεται σε αυτή την κατηγορία". Έτσι ξεκινάει το άρθρο της οικονομικής εφημερίδας για την υποβάθμιση της ελληνικής χρηματιστηριακής αγοράς από το MSCI στις αναδυόμενες αγορές με τίτλο "Αναδυόμενες αγορές: Η Ελλάδα ξεχωρίζει σαν τη μύγα μες στο γάλα".

"Ορισμένοι διαχειριστές κεφαλαίων στις αναδυόμενες αγορές δηλώνουν ότι δεν βιάζονται να προσθέσουν την Ελλάδα στο χαρτοφυλάκιό τους" αναφέρει η WSJ. Στο άρθρο φιλοξενείται δήλωση του Brian Jacobsen, της Wells Fargo Funds Management ο οποίος αναφέρει: "Όταν μιλά κανείς για αναδυόμενες αγορές, η Ελλάδα δεν έρχεται στο μυαλό του".
"Η Bank of America Merrill Lynch εκτιμά ότι οι χώρες που κατατάσσονται στις αναδυόμενες αγορές θα αναπτυχθούν φέτος σε μέσο όρο κατά 4,9%. Στον αντίποδα, το ΔΝΤ προβλέπει για την Ελλάδα ύφεση 4,2%" αναφέρει η WSJ και συμπληρώνει: "Τον προηγούμενο χρόνο, οι αναδυόμενες είχαν μέσο επίπεδο χρέους στο 35% του ΑΕΠ, ενώ στην Ελλάδα άγγιξε το 159% του ΑΕΠ".
O Jay Malikowski, της Boston Company Asset Management, με υπό διαχείριση κεφάλαια 40 δισ. δολ., δηλώνει ότι η ταμπέλα των αναδυόμενων αγορών μπορεί να φέρει στο ΧΑ 800 εκατ. δολ..

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση