GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΛΙΓΗ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ ΝΑ ΕΙΧΕ…

Aυτό έλειψε από τον Δικέφαλο στο τέλος του παιχνιδιού: η ψυχραιμία. Μετά την ισοφάριση και το 2-2, ο ΠΑΟΚ κατάφερε να βρει δύο σουτ με π...

Aυτό έλειψε από τον Δικέφαλο στο τέλος του παιχνιδιού: η ψυχραιμία. Μετά την ισοφάριση και το 2-2, ο ΠΑΟΚ κατάφερε να βρει δύο σουτ με πολύ καλές προοπτικές. Παρ’ ότι είχαν μείνει 14 περίπου λεπτά στη διάθεσή του, άλλαξε το μοτίβο που ακολουθούσε και ξεκίνησε τις καμινάδες, δίνοντας τη μπάλα στο Τζιόλη. Κάπου εκεί λοιπόν έφτασε στο τέλμα του το όνειρο για είσοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ.
Ας πάρουμε τα πράγματα όμως από την αρχή. Η εικόνα του ΠΑΟΚ ήταν σαφώς καλύτερη σε σχέση με αυτή στη Γερμανία. Ο Δικέφαλος παρουσιάστηκε πιο δραστήριος και με περισσότερη κατοχή μπάλας. Όλα αυτά βέβαια στο δεύτερο ημίχρονο, διότι το πρώτο δεν είχε τίποτα να επιδείξει για καμία από τις δύο ομάδες. Οι Θεσσαλονικείς αμύνθηκαν με περισσότερη προσήλωση και δεν άφησαν να δημιουργηθούν κενά στις πτέρυγες, όπως είχε συμβεί στο προηγούμενο παιχνίδι. Παρόλα αυτά, να σημειωθεί πως η Σάλκε βρισκόταν σε πολύ κακή μέρα. Ναι μεν εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο τα ανεβάσματα των παιχτών του ΠΑΟΚ, αλλά σε οργανωμένη άμυνα δεν μπόρεσε ούτε να αναπτυχθεί σωστά, ούτε να απειλήσει.
Από κει και πέρα, ο Στέφενς έκανε μια εκτός τόπου και χρόνου επιλογή. Ποια ήταν αυτή; Τοποθέτησε τον Σαλπιγγίδη μπροστά από τους Τζιόλη και Κάτσε και πέρασε τον Λούκας στα δεξιά. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να νεκρώσει η δεξιά πλευρά και να αχρηστευτεί ο Σαλπιγγίδης. Κι αυτό γιατί ο Έλληνας striker δεν μπορεί να παίξει τη θέση σε καμία περίπτωση σαν επιτελικός μέσος. Με αυτόν τον τρόπο έλειψε η γρήγορη μεταβίβαση με το που γίνονταν κλεψίματα από τους χαφ, ενώ ταυτόχρονα η ομάδα δεν είχε πλάτος στο παιχνίδι της. Στην αντίπερα όχθη, ο Στοχ έκανε πολύ μεγάλο παιχνίδι. Ήταν μόνιμη απειλή κινδύνου για την άμυνα των Γερμανών, κουβάλησε μπάλα και δημιούργησε ρήγματα. Αν και εξακολουθούσε να μαρκάρει με τα μάτια, ο ΠΑΟΚ δεν το πλήρωσε εξαιτίας της κακής αγωνιστικής κατάστασης της Σάλκε.
Τα δύσκολα άρχισαν για τον Δικέφαλο όταν ανοίχτηκε για να πετύχει την υπέρβαση. Και στο 1-2,αλλά και στο 2-3, ο ΠΑΟΚ πλήρωσε την αμυντική του δυσλειτουργία. Τζιόλης, Βίτορ και Κατσουράνης δεν μπορούν να αγωνιστούν σε ανοιχτό γήπεδο σε υψηλό επίπεδο και έτσι ο Ντράξλερ τους έκανε πλάκα. Εδώ έγκειται το πρόβλημα του φετινού ΠΑΟΚ. Στο γεγονός ότι ο άξονάς του δεν «αντέχει» το ανοιχτό παιχνίδι. Γι’ αυτό και καμουφλάρει τις αδυναμίες του όταν παίζει με κοντά τις γραμμές.
Ο Δικέφαλος χρειάζεται ενίσχυση. Και πρέπει να ενισχυθεί γιατί η χρονιά δεν σταματά στο Τσαμπιονς Λιγκ. Τρεις βασικές κινήσεις να γίνουν (στόπερ, χαφ, δεξιός winger) κι ο ΠΑΟΚ μπορεί να προχωρήσει στην Ευρώπη και στο Γιουρόπα Λιγκ. Η χρονιά τώρα ξεκινά και δεν πρέπει να χαθεί στο βωμό του αποκλεισμού από το Τσάμπιονς Λιγκ.

Δημήτρης Καραπαναγιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση