GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δείτε επιχείρηση διάσωσης μεταναστών από την Πολεμική Αεροπορία στη Σάμο

Στη μάχη κατά της παράνομης μετανάστευσης έχει ριχτεί η Πολεμική Αεροπορία, την ώρα που σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία η λαθρομεταν...

Στη μάχη κατά της παράνομης μετανάστευσης έχει ριχτεί η Πολεμική Αεροπορία, την ώρα που σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία η λαθρομετανάστευση έχει πάρει δραματικές διαστάσεις στη χώρα μας.
Στο βίντεο που δημοσίευσε η Πολεμική Αεροπορία φαίνεται καρέ-καρέ επιχείρηση διάσωσης μεταναστών στις 11 Ιουλίου Βορειοδυτικά της Σάμου. Η συγκεκριμένη επιχείρηση ήταν μια από τις πολλές διασώσεις των τελευταίων ημερών. Οι άντρες της Πολεμικής Αεροπορίας σώζουν από βέβαιο πνιγμό τους λαθρομετανάστες, καταβάλλοντας υπεράνθρωπες προσπάθειες.
Την ίδια στιγμή οι έρευνες των σωστικών συνεργείων για τον εντοπισμό κι άλλων από το ναυάγιο που συνέβη την Παρασκευή στη Σάμο, συνεχίζονται. Μέχρι στιγμής έχει στοιχίσει τη ζωή έξι ανθρώπων.
Στο Αιγαίο η ροή των παράνομων μεταναστών σύμφωνα με στοιχεία έχει αυξηθεί 130%, μέσα σε ένα χρόνο. Στις επιχειρήσεις λαμβάνει μέρος τόσο το Λιμενικό, όσο και το Πολεμικό Ναυτικό.
Να σημειωθεί πως την ίδια στιγμή, σε μια άλλη επιχείρηση στελέχη του Λιμενικού Σώματος, εντόπισαν και διέσωσαν 26 παράνομους μετανάστες, στη θαλάσσια περιοχή βορειοδυτικά της νήσου Σάμου, ενώ περιπολικό προχώρησε στον εντοπισμό και τη διάσωση άλλων 12 παράνομων μεταναστών και τη σύλληψη του αλλοδαπού διακινητή τους. Ειδικότερα, πλωτό περιπολικό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, στο πλαίσιο προγραμματισμένης περιπολίας του, εντόπισε ύποπτο σκάφος να πλέει στη θαλάσσια περιοχή νήσου «Καλόλιμνου».
Πηγή: www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση