GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Φίλης: Συνθήκη πολιτικής σταθεροποίησης οι εκλογές

«Όπως διαμορφώνονται οι εξελίξεις, οι εκλογές αναδεικνύονται σε συνθήκη πολιτικής σταθεροποίησης που είναι αναγκαία για την οικονομική...

Φίλης: Συνθήκη πολιτικής σταθεροποίησης οι εκλογές
«Όπως διαμορφώνονται οι εξελίξεις, οι εκλογές αναδεικνύονται σε συνθήκη πολιτικής σταθεροποίησης που είναι αναγκαία για την οικονομική ανάκαμψη», τονίζει σε συνέντευξή του στην Ημερησία, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης.
Αναφερόμενος στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, που δεν στήριξαν με την ψήφο τους στη Βουλή τις επιλογές της κυβέρνησης, ο κ. Φίλης επισημαίνει ότι «εφηύραν την παγκόσμιας πρωτοτυπίας πατέντα να στηρίζουν την κυβέρνηση δια της καταψηφίσεως των κρίσιμων επιλογών της» και ξεκαθαρίζει ότι ο ίδιος εάν διαφωνούσε με «την κυβέρνηση και την πλειοψηφία του κόμματος σε τόσο σοβαρά ζητήματα» θα επέλεγε τον δρόμο της παραίτησης από το βουλευτικό αξίωμα. Τάσσεται, ωστόσο, κατά των «βιαστικών κινήσεων» που όπως λέει «βαθαίνουν τις αποστάσεις και τις αποκρυσταλλώνουν οργανωτικά». Κλείνοντας την αναφορά του στα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Φίλης εκφράζει την πεποίθηση ότι η «πορεία προς το έκτακτο συνέδριο τον Σεπτέμβρη μπορεί να δώσει δυνατότητες για την πολιτική αλληλοκατανόηση και τη συνθετική έκφραση των διαφορετικών απόψεων».
Σχετικά με τη συμφωνία με τους δανειστές, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνει στη συνέντευξη ότι η κυβέρνηση επιδιώκει την ολοκλήρωση της συμφωνίας μέσα στα συμφωνημένα χρονικά όρια και εκτιμά ότι «αν συνεχιστεί το μέχρι στιγμής κλίμα στη διαπραγμάτευση, τότε η συμφωνία μπορεί να είναι έτοιμη και να έρθει στη Βουλή νωρίτερα».
Ερωτηθείς για τον κ. Βαρουφάκη σημειώνει ότι «στην πορεία της διαπραγμάτευσης, η κυβέρνηση, με πρώτο τον αρμόδιο υπουργό Οικονομικών, δεν απέφυγαν ορισμένα λάθη τακτικής αλλά και ύφους που μας ζημίωσαν, αλλά δεν ήταν αυτά που έκριναν το τελικό αποτέλεσμα», ενώ χαρακτηρίζει τον πρώην υπουργό ως τον άνθρωπο «που κατάστησε παγκόσμιο γεγονός την ανάγκη αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους».
Κλείνοντας, ο κ. Φίλης κάνει λόγο για «διαπιστωμένη θεσμική δυσαρμονία μεταξύ της κυβέρνησης και των τοποθετήσεων της προέδρου της Βουλής» η οποία όπως λέει «διευρύνεται με ευθύνη της κ. Κωνσταντοπούλου».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση