GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Marco Pannella... πως το σύστημα κατασκεύαζει, με τα ΜΜΕ, είδωλα κι άλλοθι

  Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας http://nikosklitsikas.gr/ Η νεκρολογία κάνει τον γύρο του κόσμου, με όχημα την...

panne 
Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας
http://nikosklitsikas.gr/

Η νεκρολογία κάνει τον γύρο του κόσμου, με όχημα την...
"ανεξάρτητη" δημοσιογραφία: "Πέθανε ο θρυλικός Ιταλός ριζοσπάστης Μάρκο Πανέλλα..."... ε και;
Ο Μ. Πανέλλα πέθανε και μια παλιά παροιμία της Ιταλίας μας λέει πως για τον θανόντα δεν πρέπει να ειπωθεί τίποτα, εκτός από καλά λόγια, γιατί οι θιγόμενοι νεκροί θα μας τραβήξουν τη νύχτα, στον ύπνο μας, τα πόδια.
Γι' αυτό λοιπόν θα πρέπει στις νεκρολογίες να ξεχνάμε την αλήθεια, σφάλματα, εγκλήματα, λάθη;
Στην περίπτωση θανάτου του 86χρονου Πανέλλα, τι συνέβη κι όλα τα διεθνή ΜΜΕ, συμπεριλαμβανομένων των εγχώριων "αριστερών" -μέσω ΑΠΕ που αναμετέδωσε αυτό της ιταλικής ANSA-, μας βομβάρδισαν για τον "θρυλικό Πανέλλα";
Ίσως επηρεάστηκαν από την "σύμπνοια" της ιταλικής κεντροδεξιάς και κεντροαριστεράς απέναντι στο θάνατο του Πανέλλα; Από τον Renzi ως τον Berlusconi, από τον Bertinotti ως τον Beppe Grillo, από τη Μασονική Στοά της Μεγάλης Ανατολής (Grande Oriente d’Italia) ως τον πάπα Μπεργκόλιο και το Ισραήλ... εξέφρασαν τα καλύτερα λόγια για το θάνατο του Πανέλλα.
Στην Ελλάδα τα ΜΜΕ, με μπροστάρη το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων (το οποίο πληρώνει ο ελληνικός λαός), είχαμε τη σχετική "ενημέρωση": (Αυγή, Πέθανε ο ριζοσπάστης Μάρκο Πανέλα - Left, Πέθανε σε ηλικία 86 ετών ο Μάρκο Πανέλα, σύμβολο του Ριζοσπαστικού Κόμματος - iskra, ΕΦΥΓΕ ΑΠΌ ΤΗΝ ΖΩΗ Ο ΜΑΡΚΟ ΠΑΝΕΛΑ, ΗΓΕΤΗΣ ΤΟΥ ΙΤΑΛΙΚΟΥ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ).
Ποιος ήταν στ' αλήθεια ο Μάρκο Πανέλλα;
Ο άνθρωπος που από καταληψίας σχολών, με τις "ελευθεριακές" του φουτουρίστικες παρεμβάσεις, αλλά και τη βοήθεια των αφεντικών του, κατόρθωσε μετά από 25 χρόνια να ισοπεδώσει την ιταλική πολιτική σκηνή.
Αφού εδραιώθηκε στο ιταλικό πολιτικό γίγνεσθαι, τέθηκε επικεφαλής της μεγάλης "μεταρρύθμισης" της Ιταλικής Δημοκρατίας, συνεργαζόμενος με τον Berlusconi, τον νεοφασίστα Finiκαι την ακροδεξιά Λίγκα του Βορρά, από το 1994.
Αγωνίστηκε για την αμερικανοποίηση της ιταλικής πολιτικής σκηνής (εναλλαγή στην κυβέρνηση δύο πολιτικών σχηματισμών): "Ο  Monti κι ο Renzi δεν σας αρέσουν;".
Υπέρμαχος των ΗΠΑ ("πατρίδας της ελευθερίας"), "ευρωπαϊστής", στρατευμένος στην υπόθεση της "ελεύθερης αγοράς", υπέρ των ιδιωτικοποιήσεων, της απελευθέρωσης των απολύσεων (δημοψήφισμα 2000), σύνταξη στα 70, λιγότερο κράτος, λιγότερα δημόσια έξοδα για κοινωνική πολιτική...
Θα πουν ορισμένοι πως ο Πανέλλα αγωνίστηκε για το διαζύγιο, για τις αμβλώσεις... Όμως, αυτοί ξεχνούν πως ο Νόμος για το διαζύγιο ψηφίστηκε γιατί το πάλεψε ο Loris Foruna, οι σοσιαλιστές με τους κομμουνιστές κι ο νόμος για τις αμβλώσεις από το μεγάλο κίνημα που διογκώθηκε από τις φεμινιστικές οργανώσεις.
Η διαστρέβλωση, η παραποίηση, η αποσιώπηση είναι στα καθήκοντα των ΜΜΕ.
Τι ντροπή... σε καμία σημερινή αναφορά δεν συναντάς το όνομα του Loris Fortuna. Ήταν αυτός ο αντάρτης κομμουνιστής (πέρασε στο Σοσιαλιστικό Κόμμα, μετά τα γεγονότα στην Ουγγαρία), πρώτος υπογράφων σοσιαλιστής βουλευτής την πρόταση Νόμου για το Διαζύγιο (1970) και την 1η Δεκέμβρη του ίδιου χρόνου η βουλή υπερψηφίζει (325 υπέρ - 283 κατά) και το ίδιο η Γερουσία (164 υπέρ - 150 κατά), το Διαζύγιο γίνεται νόμος του ιταλικού κράτους, παρά τις τεράστιες αντιδράσεις της Χριστιανικής Δημοκρατίας.
Ας δούμε συνοπτικά, περιγραφικά, αλλά παραστατικά τις "κορυφαίες" δράσεις του Πανέλλα, που ανάμεσα σε όλα έτρεφε απρόσμετρο μίσος για την Ελλάδα:
 
Στις 29 Ιούλη 2014, σε συνάντηση με τον Τούρκο υπουργό Ҫavuşoğlu, ζητάει να αποκτήσει την υπηκοότητα της "Τουρκικής Δημοκρατίας Βόρειας Κύπρου" και «Η Τουρκία άμεσα στην Ευρώπη» («Turkey in Europe Now» meets Turkish minister Ҫavuşoğlu: Pannella asks for Turkish Republic of Northern Cyprus citizenship).




Στην πρώτη γραμμή υποστήριξης του ΝΑΤΟ και της αδελφικής συμμαχίας με τις ΗΠΑ.
Στην πρώτη γραμμή υποστήριξης των στρατιωτικών επεμβάσεων και βομβαρδισμών της Γιουγκοσλαβίας (1999), αλλά και στο Αφγανιστάν (2001).
Ο "ειρηνοποιός" κι "ενάντιος στη βία" Πανέλλα, υπέρ των ιμπεριαλιστικών πολέμων...
Στην πρώτη γραμμή υποστήριξης του ισραηλινού καθεστώτος απαρτχάιντ: "Η μοναδική Δημοκρατία στη Μέση Ανατολή".
Δίνει αγώνες για την είσοδο του Ισραήλ στην Ενωμένη Ευρώπη, όπως αντίστοιχα για τη "Βόρεια Κύπρο" (κατοχικό ψευδοκράτος), αλλά και για τη "Μακεδονία" (Σκόπια).


Υποστηρικτής του προέδρου Napolitano, για το ζήτημα "αμνηστίας" καταδικασμένων πολιτικών, που έτσι διέφυγαν τη φυλάκιση οι καταδικασμένοι Previti, Berlusconi και τόσοι άλλοι μαφιόζοι πολιτικοί.
Υποστηρικτής "ελευθεριακών" πολιτικών και συστηματικός πολέμιος των κοινωνικών κι εργασιακών δικαιωμάτων. Ναι στην απελευθέρωση των ελαφρών ναρκωτικών, των γάμων γκέι, λεσβιών, αλλά όχι κοινωνικές παροχές στους αδύναμους.


Ο Πανέλλα με τον "Μέγα Διδάσκαλο" Stefano Bisi, στην Porta Pia (20 Σεπτέμβρη 2015)

Άραγε, γιατί κανείς δεν αναφέρει πως ο Πανέλλα ήταν στη Μασονική Στοά της Μεγάλης Ανατολής (Grande Oriente d’Italia);
Να το επίσημο twitter της Μασονικής Στοάς της Μεγάλης Ανατολής για τον θάνατο του Πανέλλα, από τον "Μέγα Διδάσκαλο" Stefano Bisi, μεταξύ άλλων: “Ο Marco Pannella ήταν κυρίως ένας μεγάλος ελεύθερος άνθρωπος, ένα κοσμικό πνεύμα που ξοδεύτηκε για τα ανθρώπινα και πολιτικά δικαιώματα... Χαιρετισμός σε έναν πολεμιστή κι υπερασπιστή της ελευθερίας".
Μάλιστα η ιταλική μασονία, προς τιμή των αποθανόντων μασόνων, αφιέρωσε στην Καλαβρία για τον Πανέλλα, τη "Σιωπή" (“Il silenzio”): σύμφωνα με τους μασονικούς συμβολισμούς... "σ' αυτούς που πέρασαν στην αιώνια ανατολή".

Schermata 2016-05-20 alle 10.33.26Πως άραγε "διέφυγε" στα ΜΜΕ και τους δημοσιογράφους, πως ξεχάστηκε ο Πανέλλα που γυρνούσε ντυμένος τη στολή των Ουστάζι Κροατών, για να υποστηρίξει τη διάλυση και τους βομβαρδισμούς στη Γιουγκοσλαβία;
Πως άραγε "διέφυγε" στα ΜΜΕ και τους δημοσιογράφους, η "ανθρωπιστική" υποστήριξη που έδωσε ο Πανέλλα στους νεοφασίστες τρομοκράτες, όπως τους Mambro, Fioravanti, Pierluigi Concutelli κ.α.
Θρηνούν κι οι εβραϊκές κοινότητες της Ιταλίας το θάνατο του Πανέλλα: “Με τον θάνατο του Μάρκο Πανέλλα, χάνεται ένας μεγάλος φίλος του Ισραήλ και των Εβραίων"... Έτσι αποχαιρετάει τον Πανέλλα ο Renzo Gattegna, πρόεδρος των Ιταλικών εβραϊκών κοινοτήτων Ιταλίας.
Άραγε, τι σχέση μπορεί να έχει και πως Ιταλοί πολίτες συγχέουν και ταυτίζουν την εβραϊκή θρησκεία με ένα κράτος, το Ισραήλ;
Την "απάντηση" δίνει σε προσωπική του ανάρτηση ο ίδιος ο Πανέλλα:
14 Μαρτίου 2016

Ο ισραηλινός πρέσβης Naor Gilon: "Αγαπητέ Πανέλλα, Ευχαριστώ για τη φιλία απέναντι στο Ισραήλ, που αποδεικνύει και το πόσο δύσκολο ήταν για εσάς τους ριζοσπάστες που απομονωθήκατε γι' αυτό"
L'ambasciatore israeliano Naor Gilon "Caro Pannella, Grazie per l'amicizia nei confronti di Israele, dimostrata concretamente anche quando era difficile e voi radicali eravate isolati per questo"
Ο Πανέλλα σε διαδηλώσεις υπέρ της εισόδου του Ισραήλ στην Ε.Ε.
Το "Εθνικό Εβραϊκό Ίδρυμα", για τη φιλία προς το Ισραήλ και τους αγώνες του για την είσοδο στην Ευρωπαϊκή Ένωση του Ισραήλ, έχει ονομάσει δύο περιοχές με το όνομά του: η μία κοντά στην Ιερουσαλήμ και η άλλη στην Νεγκέβ.
Ο George Soros, ο υπέρμαχος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε παγκόσμιο επίπεδο, χρηματοδότησε με 2.000.000 ευρώ τον Πανέλλα και έγινε μέλος στο PRNTT (Partito Radicale Nonviolento Transnazionale e Transpartito).

Ένας άλλος μεγάλος φίλος κι οπαδός του Πανέλλα, είναι ο ηγέτης της παπικής εκκλησίας Χόρχε Μάριο Μπεργκόλιο (Ποιος είναι ο Χόρχε Μάριο Μπεργκόλιο, σήμερα πάπας Φραγκίσκος; Οι Μανάδες των δολοφονημένων στην Αργεντινή, μας το θυμίζουν!). Μια σχέση "πολιτικού έρωτα".

Ο Πανέλλα -κι αυτός, ο "ειρηνιστής", υπέρμαχος της επέμβασης της δύσης, για να πέσει το "αιμοσταγές καθεστώς Άσαντ" στη Συρία και του φονικού εμπάργκο εναντίον του λαού της Συρίας-, με χειρόγραφη επιστολή του προς τον κύριο Χόρχε Μπεργκόλιο, του εκφράζει τα "αισθήματά" του για την επίσκεψη στη Λέσβο (Νομιμοποιούν τα σύμβολα των δολοφόνων τζιχαντιστών... χωρίς ντροπή!).

"Αγαπητέ πάπα Φραγκίσκο... ήμουν κοντάσου στη Λέσβο, όταν αγκάλιαζες το μαρτυρικό κρέας εκείνων των γυναικών, εκείνων των παιδιών, εκείνων των ανθρώπων που κενείς δεν θέλει στην Ευρώπη. Αυτό είναι το Ευαγγέλιο που αγαπάω..." και καταλήγει γράφοντας με κεφαλαία γράμματα: "Σ' ΑΓΑΠΩ ΠΟΛΥ, ΣΤ' ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΙΚΟΣ ΣΟΥ, ΜΑΡΚΟ".
(πηγή κι ολόκληρη η επιστολή, στο ιταλικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων: ANSA)

Βέβαια κέρδισε, κατάκτησε την ιταλική πολιτική σκηνή. "εκσυγχρόνισε" τη δεξιά, αλλά κατόρθωσε να "εκσυγχρονίσει" και την αριστερά.
Έφυγε με μια μεγάλη νίκη!
Ότι δεν μπόρεσε να το προχωρήσει στις συνεργασίες του με τη δεξιά, το κατόρθωσε λίγο πριν πεθάνει με την αριστερά... 

Επιτέλους, τώρα οι γκέι και οι λεσβίες στην Ιταλία κατοχύρωσαν το "ανθρώπινο δικαιωμά" τους να ενώνονται με το "σύμφωνο συμβίωσης" και ταυτοχρόνως, την ίδια ημέρα να υπάρχει "λιγότερο κράτος" κι έξοδα για κοινωνικές δαπάνες: Τώρα 203 ιατρικές εξετάσεις με πληρωμή!
Δυστυχώς γι' αυτόν, δεν θα προλάβει να δει την υλοποίηση του μεγάλου του όνειρου: την αλλαγή του ιταλικού Συντάγματος... σε λίγες ημέρες.
Ο Πανέλλα, "ο θρυλικός Ιταλός ριζοσπάστης"  των ΜΜΕ, υπηρέτησε μέχρι το τέλος του τον σιωνισμό και "ελευθεριακή" παγκοσμιοποίηση. Δεν μισούσε μόνον τους Έλληνες, τους Παλαιστίνιους, αλλά όλους τους λαούς που αντιστέκονται στη "νέα τάξη". Λίγο πριν το τέλος του δεν χάνει ευκαιρία να δηλώσει (βίντεο):  "Για την εθνική ανεξαρτησία του Ισραήλ... Είμαι σιωνιστής...".
Η "εθνική ανεξαρτησία του Ισραήλ", ενός κατοχικού καθεστώτος -σύμφωνα και με τον ΟΗΕ-, είναι η Εθνοκάθαρση, η Γενοκτονία του λαού της Παλαιστίνης. 


Η άγνοιά μας -με τη "συνεισφορά" των ΜΜΕ-, είναι η δύναμή τους
Ζούμε την εποχή που το "σύστημα" προγραμματίζει, κατασκευάζει είδωλα κι άλλοθι...
Ο Φουτουρισμός -το "πολιτιστικό" περίβλημα του φασισμού με τον Μαρινέτι- χρησιμοποιείται ευρέως από τους "επικοινωνιολόγους" του συστήματος... Δεν φοράς γραβάτα, όταν φορούν όλοι οι συνομιλητές σου, συμμετέχεις σε συσκέψεις ανωτάτων κυβερνητικών στελεχών με δερμάτινο μπουφάν, φορά κίτρινα πουκάμισα σε επίσημε πολιτικές εκδηλώσεις, ρίχνεις ένα ποτήρι νερό στο πρόσωπο του συνομιλητή σου, σε τηλεοπτική εκπομπή, προκαλείς... για τραβήξεις την προσοχή, για να κοινωνήσειw την "διαφορετικότητα" σου. Ουσιαστικά υποκρίνεσαι για να γίνεις "θέμα", όταν δεν έχεις να πεις, να προσφέρεις ιδέες, προτάσεις, δεν διαθέτεις οράματα. Κι όλο αυτό το "θέατρο" με την αμέριστη συνδρομή των ΜΜΕ και των "δημοσιογράφων" υπηρεσίας.
Δυστυχώς, το "κίνημα του Φουτουρισμού" στην πατρίδα μας έχει απασχολήσει ελάχιστα τη διανόηση και δεν έχει αντιμετωπιστεί, με φωτεινές εξαιρέσεις τον Γιάγκο Ανδρεάδη, καθηγητή Παντείου Πανεπιστημίου, την Πέπη Ρηγοπούλου, καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Ο Αντόνιο Γκράμσι, ο Ιταλός φιλόσοφος, συγγραφέας και πολιτικός, έχει διατυπώσει το "αντίδοτο" σ' αυτές τις φουτουριστιθκές συμπεριφορές:
"Εξεγερθείτε, διότι θα χρειαστούμε όλο τον ενθουσιασμό σας.
Οργανωθείτε, διότι θα χρειαστούμε όλη σας τη δύναμη.
Μελετήστε, διότι θα χρειαστούμε όλη σας τη νοημοσύνη."
Antonio Gramsci, L'ordine nuovo

Γι' αυτά δεν θα κλάψουμε τον Πανέλλα.
Η μπουρζουαζία έχασε έναν στρατιώτη της κι οι εργαζόμενοι έναν ορκισμένο εχθρό τους.
'Ενα παράσιτο της αστικής τάξης έφυγε, ένας ορκισμένος εχθρός των λαών που αγωνίζονται για την Εθνική τους Ανεξαρτησία και Κυριαρχία, που φορούσε τη μάσκα του "ελευθεριακού ειρηνιστή".
Χθες τον ακούσαμε ζωντανό, λες και δεν έχει πεθάνει! Τα λόγια του στη Βουλή των Ελλήνων, από τον "μαρξιστή" υπουργό Τσακαλώτο: "Δεν υπάρχει εθνικός δρόμος προς τον σοσιαλισμό...", επισήμανε στο ΚΚΕ ο υπουργός της "πρώτη φορά αριστερά" και αυτοπαρουσίασε την σχετική δική του "βιβλιογραφία".
Τα ανθρώπινα, πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα, οι Εθνικοαπελευθερωτικοί αγώνες των λαών, δεν έχουν καμία ανάγκη τα δημιουργήματα της νέας τάξης, τους "ανθρωπιστές", επαγγελματίες "αντιρατσιστές, τους "ειρηνιστές" που επιζητούν τους "ανθρωπιστικούς πολέμους" κι εξυμνούν τις "έξυπνες βόμβες"!

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση