GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Παρέμβαση εισαγγελέα για τις αντιδράσεις στη φοίτηση των παιδιών προσφύγων στο δήμο Βόλβης

Επείγουσα προκαταρκτική εξέταση για να διαπιστωθεί εάν τελούνται αδικήματα που εμπίπτουν στον αντιρατσιστικό νόμο, αλλά και μία σειρά από...


Επείγουσα προκαταρκτική εξέταση για να διαπιστωθεί εάν τελούνται αδικήματα που εμπίπτουν στον αντιρατσιστικό νόμο, αλλά και μία σειρά από άλλες πράξεις, όπως αυτές της απρόκλητης έμπρακτης εξύβρισης και της παράνομης βίας, παρήγγειλε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Λάμπρος Τσόγκας, για την περίπτωση των γονιών της κοινότητας Προφήτη τού δήμου Βόλβης, που αντιδρούν στη φοίτηση προσφυγόπουλων στο δημοτικό σχολείο της περιοχής τους.

Της εισαγγελικής παρέμβασης προηγήθηκε αναφορά από τον περιφερειακό διευθυντή Εκπαίδευσης, Παναγιώτη Ανανιάδη σχετικά με την απόφαση της επιτροπής γονέων του δημοτικού σχολείου Προφήτη να μην στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο ως διαμαρτυρία για τη φοίτηση προσφυγόπουλων στην ίδια σχολική μονάδα, αλλά και την πρόταση που διατύπωσαν οι ίδιοι να χρησιμοποιηθούν ανενεργά σχολικά κτίρια για τα μαθήματα των προσφυγόπουλων.

Υπό αυτές τις συνθήκες, ο διευθύνων την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης παρήγγειλε από την εισαγγελέα ποινικής δίωξης, Ευαγγελία Καρανίκα, τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας, την οποία καλείται να φέρει εις πέρας η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, στο πλαίσιο της έρευνας, θα διερευνηθεί εάν οι αντιδρώντες με δημόσιο τρόπο προτρέπουν σε πράξη που μπορεί να προκαλέσει μίσος κατά ομάδας προσώπων που προσδιορίζονται με βάση τη φυλή, εθνική καταγωγή και κατά τρόπο που ενέχει απειλή για την ελευθερία και τη σωματική ακεραιότητα άλλου ή εκθέτει σε κίνδυνο  η δημόσια τάξη.

Εξάλλου, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας καλούνται να διερευνήσουν τυχόν εξαναγκασμό σε πράξη ή παράλειψη για την παρακολούθηση διδασκαλίας σε σχολείο ή έμπρακτης εξύβρισης με τυχαία επιλογή του θύματος από τη γενικευμένη εκδήλωση της προσβλητικής συμπεριφοράς των υπόπτων με ρατσιστικά κίνητρα.

Σε περίπτωση που από την έρευνα προκύψουν αξιόποινες πράξεις σε βάρος συγκεκριμένων προσώπων, αυτά θα κληθούν να καταθέσουν ανωμοτί, δηλαδή ως ύποπτα τέλεσης αξιόποινων ενεργειών.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση