GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Γερμανία: Περισσότεροι Ευρωπαίοι υπάλληλοι στα ελληνικά hotspots

Έκκληση για περισσότερους Ευρωπαίους υπαλλήλους στα hotspots που λειτουργούν στην Ελλάδα κάνει ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών Τόμας ντε...


Έκκληση για περισσότερους Ευρωπαίους υπαλλήλους στα hotspots που λειτουργούν στην Ελλάδα κάνει ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ, ζητώντας τη βοήθεια των χωρών της ΕΕ που δεν στέλνουν εμπειρογνώμονες στην Ελλάδα για να βοηθήσουν τις ελληνικές αρχές. Ο Τόμας ντε Μεζιέρ μιλώντας στην εφημερίδα Die Welt σημειώνει ότι έχει ζητήσει και από τις άλλες χώρες της ΕΕ να σταλούν περισσότεροι ειδικοί σε θέματα ασύλου για να βοηθήσουν τις αρχές στα ελληνικά hotspots.
"Οι πρόσφατες ταραχές στην Μόρια της Λέσβου έχουν δείξει ότι ο υπερπληθυσμός του στρατοπέδου και η διάρκεια της διαδικασίας επιβαρύνει σημαντικά τις συνθήκες διαβίωσης εκείνων που ζητούν προστασία και την ενθαρρύνουν τη βία», γράφει ο Ντε Μεζιέρ σε επιστολή του προς τον Έλληνα Υπουργό Μετανάστευσης Γιάννη Moυζάλα, όπως σημειώνει η "Welt am Sonntag".
Είναι "επείγουσα ανάγκη να επιταχυνθεί η διαδικασία. Για αυτό απαιτείται η αύξηση της στελέχωσης των ελληνικών αρχών ασύλου και από άλλους εμπειρογνώμονες από άλλα κράτη μέλη...Πολλά κράτη μέλη στέλνουν σήμερα κανέναν ή μόνο πολύ λίγους ειδικούς. Εδώ υπάρχει ανάγκη για αλλαγή », δήλωσε ο ντε Μεζιέρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση