GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ισόβια σε 30χρονο για ληστεία μετά φόνου με θύμα 84χρονο

Την ποινή των ισόβιων δεσμών και επιπλέον κάθειρξη 8 χρόνων επέβαλε το μικτό ορκωτό δικαστήριο σε βάρος ενός 30χρονου Ρομά, ο οποίος κ...


Την ποινή των ισόβιων δεσμών και επιπλέον κάθειρξη 8 χρόνων επέβαλε το μικτό ορκωτό δικαστήριο σε βάρος ενός 30χρονου Ρομά, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για ληστεία μετά φόνου, με θύμα 84χρονο στο Γαρέφι Αριδαίας.

Η υπόθεση διαδραματίστηκε το Μάιο του 2014, όταν ο κατηγορούμενος μαζί με δύο ανήλικους συνεργούς του, μπήκαν στο σπίτι του ηλικιωμένου με σκοπό να τον ληστέψουν. Αφού τον έδεσαν πισθάγκωνα και τον φίμωσαν, έκαναν άνω-κάτω το σπίτι, από το οποίο πήραν τελικά ένα κινητό τηλέφωνο, ένα όπλο που φέρεται ότι ήταν κειμήλιο, όπως επίσης κάποια παλιά σίδερα.

Ο άτυχος 84χρονος βρέθηκε ένα 24ωρο αργότερα νεκρός από συγγενικό του πρόσωπο, ενώ ο θάνατός του, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, προήλθε από στραγγαλισμό.

Οι διωκτικές αρχές εξιχνίασαν την υπόθεση όταν, λίγες μέρες αργότερα, οι δράστες έπεσαν στα χέρια αστυνομικών για υπόθεση κλοπής στην ίδια περιοχή. Ο ένας από τους ανήλικους - ανιψιός του 30χρονου κατηγορούμενου - φέρεται ότι αποκάλυψε αυθόρμητα το συμβάν με τον 84χρονο κατά τη διάρκεια της ανάκρισης. Πάντως, ο 30χρονος ουδέποτε δέχθηκε το κατηγορητήριο κι απολογούμενος στο δικαστήριο αρνήθηκε οποιαδήποτε σχέση με την υπόθεση.

Οι δύο συνεργοί του, ηλικίας σήμερα 20 και 18 ετών, παραπέμφθηκαν να δικαστούν σε δικαστήριο Ανηλίκων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση