GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΞΑΓΓΕΛΙΑ ΤΣΙΠΡΑ! ΠΩΣ ΘΑ ΗΤΑΝ μια (καθημερινή) βόλτα στα υπουργεία...

Nikos Roussis     Κακούργα ξενητειά... Σήμερα, λοιπόν, αν ήμουνα στην Αθήνα, θα έπαιρνα έναν "΄ψαγμένο" φωτορεπόρτερ να μ...

Nikos Roussis  

 Κακούργα ξενητειά...

Σήμερα, λοιπόν, αν ήμουνα στην Αθήνα, θα έπαιρνα έναν "΄ψαγμένο" φωτορεπόρτερ να μ' ακολουθεί στα πέντε μέτρα και θα έπαιρνα σβάρνα όλα τα υπουργεία, συνοδευόμενος από καμιά δεκαριά "φιλαράκια"-συναγωνιστές στην άοκνη προσπάθεια, να ξευτιλίσουμε εντελώς αυτούς τους κλόουν που παριστάνουν τους κυβερνητες
Θα εμφανιζόμουνα ήρεμος και χαμογελαστός, μ' ένα χαρτί στο χέρι, στις εισόδους των υπουργείων, με τα φιλαράκια μου από κοντά και τον φωτορεπόρτερ να καραδοκεί...
"Καλημέρα σας", θα έλεγα στον θυρωρό και στους χαραμοφάηδες της ασφαλειας.
"Μάθαμε ότι, όπως είπε ο πρωθυπουργός, τα υπουργεία θα είναι ανοικτά για τους πολίτες, κι' ήλθαμε να κάνουμε μια βόλτα."
...και θ' ακολουθούσε, ο παρακάτω απολαυστικός διάλογος-τροφή για ένα ακόμη αποκλειστικό ρεπορτάζ:
"Τι βόλτα κύριε, εδώ είναι υπουργείο"
"Γιατί εγω σας είπα ότι είναι κωλοχανείο κύριε. Για ανοικτές πόρτες των υπουργείων μίλησε ο πρωθυπουργός και ήλθαμε.."
"Τι ακριβώς θέλετε δηλαδή? Είσαστε εκπρόσωποι κάποιας Επιτροπής, θέλετε να δώσετε κάποιο υπόμνημα στον υπουργό ή στην ιδιαιτέρα του?"
"Επιτέλους, αρχίσαμε να συνενοούμεθα", θα τους έλεγα
"Είμαστε εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Καθημερινών Ελλήνων και ορίστε το υπόμνημα που θέλουμε να δώσουμε ιδιοχείρως στον ίδιο τον υπουργό"
"Μ' αυτό είναι μία σελίδα Α4, μπογιατισμένη ...μαύρη"
"Ε ναι, τι να κάνουμε κύριε. Αυτή είναι η απεικόνιση της καθημερινότητας μας, έτσι όπως μας καταντήσατε. Μαύρη, πίσσα.."
Μετά θα έγνεφα στα φιλαράκια....
"Ελάτε παιδιά, να πάμε στο γραφείο του υπουργού, εντολή πρωθυπουργού", θα έλεγα και θα έσπρωχνα λίγο βίαια τον θυρωρό και τους χαραμοφάηδες.
"Καθήστε ήσυχα ρε, δεν μπορείτε να μπείτε μέσα, πάρτε δρόμο ρε"
"Ποιόν είπες "ρε" βρε ξεκωλιάρη δημόσιε υπάλληλε, μην σου γαμήσω το σπίτι και τέσσερα τετράγωνα παλιοκαριόλα. Είπε ο πρωθυπουργός ότι θα είναι ανοικτές οι πόρτες των υπουργείων στους πολίτες ή δεν είπε?"
"Δεν έχουμε ακόμη επίσημη εντολή", θάλεγε αυστηρά
Θα τον έφτυνα, θα τον κλώτσαγα, θα πλάκωνα στις κουτουλιές τους χαραμοφάηδες της φρουράς, θα γινότανε της πουτάνας και ο φωτορεπόρτερ μου θα τράβαγε καταπλητικά ενσταντανέ για το αυριανό φύλο της εφημερίδας που θα δούλευα και το ρεπορτάζ θα είχε τον εντελώς προβοκατόρικο τίτλο:
"Παραμύθι οι ανοικτές πόρτες των υπουργείων"!!!
Ετσι βγαίνουνε τα ρεπορτάζ μαγκάκια, με αυτοθυσία....

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση