GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΧΑΝΕΤΑΙ! Ο (...αντάρτης) Μηλιός διορίστηκε Πρόεδρος στο Φεστιβάλ Αθηνών

Kανείς δεν χάνεται τελικά! Πρόεδρος στο Φεστιβάλ Αθηνών, μετά από απόφαση της υπουργού Πολιτισμού Λυδίας Κονιόρδου ορίσθηκε ο Γιάννης Μ...

Kανείς δεν χάνεται τελικά! Πρόεδρος στο Φεστιβάλ Αθηνών, μετά από απόφαση της υπουργού Πολιτισμού Λυδίας Κονιόρδου ορίσθηκε ο Γιάννης Μηλιός! Είναι ο  πρώην υπεύθυνος Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας του ΕΜΠ που είχε βγει στο "αντάρτικο" και  είχε κατηγορήσει τον ΣΥΡΙΖΑ και  τον ίδιο τον πρωθυπουργό ότι δεν διαπραγματεύτηκε ποτέ βάσει του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ. "Είναι επομένως άτοπη η διαπίστωση ότι δεν υπήρχε εναλλακτική πέρα από τη συνθηκολόγηση", είχε γράψει στο facebook τον περασμένο Ιανουάριο. 
Ο κ.Μηλιός διαδέχεται τον σκηνοθέτη Βαγγέλη Θεοδωρόπουλο, ο οποίος είχε τεθεί επικεφαλής του Φεστιβάλ, μετά την επεισοδιακή αποχώρηση του Γιαν Φαμπρ.

Ειδικότερα, η ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού, έχει ως εξής:
Με απόφαση της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λυδίας Κονιόρδου ορίζεται το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου.
Το νέο Δ.Σ. του Φεστιβάλ ορίζεται ως εξής:
Πρόεδρος: Μηλιός Γιάννης, καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας, ΕΜΠ
Αντιπρόεδρος: Σταυριανός Πέτρος , Δικηγόρος
Μέλη: Κουρουπός Γιώργος, συνθέτης
Λαμπρινουδάκης Βασίλης, Ομότιμος καθηγητής Κλασικής Αρχαιολογίας, ΕΚΠΑ
Γιαννοπούλου Έφη, μεταφράστρια- Κριτικός
Φωστέρη Μάρθα, Κοινωνιολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια Ιδρυτικό μέλος ΚΕΘΕΑ
Ερηνάκης Νίκος, Οικονομολόγος, Δρ Πολιτικής Φιλοσοφίας και Φιλοσοφίας της Τέχνης

Η ίδια ανακοίνωση, με τον υπότιτλο «Σκεπτικό της απόφασης», αναφέρει:
«Η γνωστή ρήξη μεταξύ του Διοικητικού Συμβουλίου του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου και του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του είχε οδηγήσει τον θεσμό σε αδράνεια και ουσιαστικά, σε αδιέξοδο. Η απόφαση ορισμού νέου διοικητικού συμβουλίου ήταν αναγκαία ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή, σταθερή και εύρυθμη λειτουργία του Φεστιβάλ προς όφελος όλων».

Υπενθυμίζεται, ότι την περασμένη Παρασκευή είχε οδηγηθεί σε αδιέξοδο  η συνάντηση που είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος, η πρόεδρος του Δ.Σ. Λιάνα Θεοδωράτου και η αντιπρόεδρος Κατερίνα Παπανικολάου με την υπουργό Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου και τον υπουργό Επικρατείας Χριστόφορο Βερναρδάκη σε μια προσπάθεια διαχείρισης της κρίσης που έχει ξεσπάσει τον τελευταίο καιρό στο Φεστιβάλ.
Ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος είχε εμφανισθεί ανένδοτος, επιμένοντας στη θέση ότι δεν μπορεί να συνυπάρξει με το συγκεκριμένο Δ.Σ., ενώ επανέλαβε στους υπουργούς τα παράπονα που έχει εκφράσει ήδη σε συνέντευξη Τύπου που είχε δώσει πριν από καιρό με αφορμή τον απολογισμό του Φεστιβάλ 2016.

1 σχόλιο

  1. Τομέας Οικονομίας του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών, θέλει να εκφράσει την αμέριστη αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή του στους Τομείς Πολιτισμού και Τεχνών του Κινήματος για την τοποθέτηση του κ. Γιάννη Μηλιού, στη θέση του Προέδρου του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση