GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πώς καταγράφηκε στα πρακτικά της Βουλής το επεισόδιο Κασιδιάρη-Δένδια

Τη στιγμή του επεισοδίου με τη χειροδικία του Ηλία Κασιδιάρη σε βάρος του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας Νίκου Δένδ...


Τη στιγμή του επεισοδίου με τη χειροδικία του Ηλία Κασιδιάρη σε βάρος του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας Νίκου Δένδια κατέγραψαν τα πρακτικά της συνεδρίασης των κοινοβουλευτικών επιτροπών.

Σύμφωνα με τα πρακτικά, ο διάλογος που εκτυλίχθηκε έχει ως εξής:

Ηλίας Κασιδιάρης: Δένδια, όχι από μπροστά μου. Δεν βλέπεις ότι μιλάω; Τι ύφος είναι αυτό τώρα;

Μάκης Μπαλαούρας (προεδρεύων των επιτροπών): Σας παρακαλώ. Να έρθει η φρουρά. Φρουρά! Φρουρά! Σας παρακαλώ. Σας παρακαλώ. Σας παρακαλώ. Φρουρά! Φρουρά! Φρουρά! Φρουρά!
(Φασαρία στην Αίθουσα)

Έξω, έξω, έξω! Φρουρά!

Αποβάλλεται ο κύριος Κασιδιάρης.

Κύριε Δένδια, καθίστε κάτω, θα πάρετε τον λόγο.

Αποβάλλεται ο κύριος Κασιδιάρης. Αποβάλλεται.

Ησυχία. Φρουρά! Φρουρά!

Η φρουρά να βγάλει έξω τον κύριο Κασιδιάρη. Τι θέλετε και φωνάζετε όλοι;

(Φασαρία στην αίθουσα)

(Συνέχεια ομιλίας Μάκη Μπαλαούρα, προεδρεύοντος των Επιτροπών)
Αποβάλλεται ο κ. Κασιδιάρης. Κύριε Δένδια, καθίστε κάτω. Αποβάλλεται ο κ. Κασιδιάρης. Ησυχία. Η φρουρά να βγάλει έξω τον κ. Κασιδιάρη. Έχει αποβληθεί ο Κασιδιάρης. Έξω, έξω, έξω, έξω. Μολύνετε τη Βουλή. Κύριε Κασιδιάρη, έχετε αποβληθεί. Σας παρακαλώ πολύ να εγκαταλείψετε τα έδρανα. Οι υπόλοιποι καθίστε κάτω. Διακόπτεται για πέντε λεπτά η συνεδρίαση”.

Κασιδιάρης: Με διέκοψε παράνομα και με προκάλεσε

Τη δική του εκδοχή έδωσε, με ανακοίνωσή του, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης, σχετικά με το πρωτοφανές επεισόδιο. 

"Ενώ τεκμηρίωνα την αντισυνταγματικότητα του μνημονίου, ένας βουλευτής - από αυτούς που παρέδωσαν την χώρα στους ξένους τοκογλύφους - με διέκοψε παράνομα και με προκάλεσε με σκαιό τρόπο, με σκοπό να δημιουργήσει βίαιο επεισόδιο, για να μην ακούει ο Λαός ότι η βουλή παραδίδει την Εθνική μας Κυριαρχία.

Τον απώθησα, ως όφειλα, για να περιφρουρήσω το δικαίωμά μου να μιλάω ελεύθερα εντός κοινοβουλίου. Δεν τον χαστούκισα, ούτε τον γρονθοκόπησα, όπως ψευδώς αναφέρουν τα κομματόσκυλα και τα κανάλια της διαπλοκής.

Στη συνέχεια αποχώρησα από την αίθουσα εις ένδειξη διαμαρτυρίας για την άθλια συμπαιγνία όλων των μνημονιακών κομμάτων από Σύριζα μέχρι ΝΔ, που καταλύουν κάθε έννοια συνταγματικής νομιμότητας και έχουν υποδουλώσει την χώρα στα δεσμά των ξένων τοκογλύφων", αναφέρει στη δήλωσή του ο βουλευτής της ΧΑ.

Δένδιας: Με έσπρωξε και άρχισε να με βρίζει

Το έντονο επεισόδιο περιέγραψε από την πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Νίκος Δένδιας.

Όπως εξήγησε, κάποια στιγμή που σηκώθηκε για να εξέλθει της αιθούσης, πέρασε μπροστά από τα έδρανα της Χρυσής Αυγής την ώρα που μιλούσε ο κ. Κασιδιάρης. «Μου λέει, "πού πας ρε", κάτι τέτοιο, συγχωρήστε με αν λόγω της στιγμής δεν είμαι ακριβής, γυρίζω να τον κοιτάξω, και με σπρώχνει με τα δύο χέρια, λέγοντας και πάλι σήκω φύγε από εδώ ρε ή κάτι τέτοιο», ανέφερε ο κ. Δένδιας και σημείωσε: «Συνεχίζω να μην φεύγω, κινείται να μου επιτεθεί και τον μαζεύουν κάποιοι άλλοι και αρχίζουν να τον σπρώχνουν προς τα πίσω. Αρχίζει να πιάνει, να εκτοξεύει μπουκάλια νερά».

«Θεώρησα σωστό να μη μετακινηθώ από εκεί, διότι αυτό θα σήμαινε κάτι. Έμεινα εκεί, με αποτέλεσμα να αρχίσει να βρίζει, όχι μόνο εμένα, αλλά και τον πρώην πρωθυπουργό και τον Μάκη το Βορίδη, σχεδόν το σύνολο της ΚΟ της Χρυσής Αυγής και να πετάγονται μπουκάλια, νερά και διάφορα αντικείμενα. Νερό είναι σίγουρο ότι έφαγα», πρόσθεσε.

Επίσης, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, τόνισε: «Το θέμα δεν είναι προσωπικό. Είναι θεσμικό. Γιατί το πιο ανατριχιαστικό δεν ήταν οι βρισιές, που χαρακτηρίζουν τον υβριστή. Το ανατριχιαστικό είναι ότι υπήρξε τοποθέτηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής, που εξηγούσε ότι η επίθεση δεν είναι μία επίθεση κάποιου που απώλεσε την ψυχραιμία του, αλλά είναι μία πολιτική θέση αυτοδικίας. Ότι "εσύ έστειλες κάποιες δικογραφίες που μας αφορούσαν στη δικαιοσύνη και εμείς δικαιούμεθα να σε χτυπήσουμε, να κάνουμε, να ράνουμε…"».

Κληθείς να σχολιάσει φράση του κ. Παπαχριστόπουλου ότι «και ο ίδιος ο Ηλίας Κασιδιάρης μπορεί να έχει μετανιώσει για τη στάση του», ο κ. Δένδιας ζήτησε να μην ερωτάται για ένα θέμα που δεν αφορά τον ίδιο αλλά τον κ. Παπαχριστόπουλο, τον κ. Κασιδιάρη κ.λπ.

Μη με ρωτάτε για τη Χρυσή Αυγή, επισήμανε ο κ. Δένδιας, όταν δημοσιογράφος σχολίασε ότι υπάρχει ο νεκρός, ο Παύλος Φύσσας. «Μην ρωτάτε κάτι τέτοιο αυτήν την ώρα. Εγώ έχω εδραία πεποίθηση για το τι είναι η Χρυσή Αυγή και πού μπορεί να καταλήξει αυτή η δίκη. Εδραία πεποίθηση. Γι' αυτό έστειλα τις δικογραφίες», συμπλήρωσε.

Εξάλλου, ο βουλευτής της ΧΑ, Γιάννης Λαγός, μιλώντας σε δημοσιογράφους, και παρά τις επίμονες ερωτήσεις τους αν καταδικάζει τη χειροδικία του κ. Κασιδιάρη, απέφυγε να το κάνει και ισχυρίστηκε ότι ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής αντέδρασε στην προκλητική συμπεριφορά του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ, Νίκου Δένδια, που πέρασε από μπροστά του την ώρα που είχε πάρει τον λόγο.

Επίσης, ο κ. Λαγός είπε ότι δεν αποχωρούμε από τη συζήτηση στη Βουλή αν το προεδρείο δεν μας πει ποιο συγκεκριμένο άρθρο του κανονισμού προβλέπει κάτι τέτοιο και δεν δικαιολογήσει επαρκώς αυτήν την απόφαση. «Αν μας αποδείξει ότι έχει αυτήν τη δικαιοδοσία το προεδρείο, θα αποχωρήσουμε. Αν επιμείνει αβάσιμα το προεδρείο και δεν έχει τη δικαιοδοσία να το κάνει δεν θα αποχωρήσουμε», πρόσθεσε.

1 σχόλιο

  1. Κάτι μου θυμίζει αυτό από άλλες εποχές της ... διαμάχης SS με SA!
    Μόνο που σήμερα άλλαξε ο αριθμητής αλλά ο παρανομαστής είναι ο ίδιος όπως και τότε!

    Υποθέτουμε και Υπολογίζουμε ότι η Χ.Α. επειδή δεν πείρε την "πολιτική στροφή" μάλλον είναι η SA του "τότε" με τα γνωστά αποτελέσματα της! Πάντως τα SS συν τοις άλλοις είχαν και κομψώτατες οπτικά στολές (σύμπτωση άραγε; παραλληλισμός με το οπτικό/εικονικό/ψεύτικο πολιτικό ΣΗΜΕΡΑ!) της περίφημης από τότε φίρμας ... BOSS (ξανά δύο ... SS)!
    Πάντα ο Ναζιζοφασισμός είχε τέτοια στοιχεία σε όλες της εκφάνσεις της Ζωής που βλέπουμε καρμπτόν Σήμερα είναι α)....

    Αστα! θα τα πούμε άλλη φορά πολλές φορές σιχαινοβαριέμαι με την αηδία της άγνοιας όλων Σας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση