GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"Βόμβες" από τον πρόεδρο του Δημοσιονομικού Συμβουλίου για το μεσοπρόθεσμο

Καμπανάκι για τέσσερις κινδύνους από το μεσοπρόθεσμο «χτύπησε» ο πρόεδρος του Δημοσιονομικού Συμβουλίου, καθηγητής Παναγιώτης Κορλίρας,...


Καμπανάκι για τέσσερις κινδύνους από το μεσοπρόθεσμο «χτύπησε» ο πρόεδρος του Δημοσιονομικού Συμβουλίου, καθηγητής Παναγιώτης Κορλίρας, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Στραβελάκη.
Πρώτος κίνδυνος το ασφαλιστικό και δεύτερος ο “κόφτης”. Τρίτος κίνδυνος, ο συνδυασμός υψηλής φορολογίας και εισφορών, περιορίζει τη δυνατότητα της κατανάλωσης να συμβάλλει στο ΑΕΠ, άρα παραμένει το ερώτημα εάν μία συνεχής περιοριστική πολιτική είναι συμβατή με τη διατήρηση υψηλού ποσοστού ανάπτυξης. Τέταρτος κίνδυνος, ο υψηλός στόχος για πρωτογενή πλεόνασμα αφαιρεί δημοσιονομικό χώρο και αντιμάχεται τον πραγματικό στόχο για αύξηση του ΑΕΠ.
Το σημαντικό, όπως τόνισε ο καθηγητής κ. Κορλίρας, είναι να αλλάξει το αναπτυξιακό μοντέλο, να μην βασίζεται στην κατανάλωση και κυρίως η ολοκλήρωση της συμφωνίας, σε συνδυασμό με τη ρύθμιση του χρέους, να φέρει επενδύσεις στη χώρα.
Στο ερώτημα πόσο τον ανησυχεί το ενδεχόμενο να χρειαστούν και νέα μέτρα στο ασφαλιστικό, με δεδομένη την τρύπα που υπάρχει ήδη τους πρώτους μήνες του 2017 στα έσοδα του ΕΦΚΑ, ο κ. Κορλίρας απάντησε: «Το ασφαλιστικό, μαζί με τους ΟΤΑ και τις τράπεζες, είναι τα τρία σημεία ανησυχίας που έχω για το άμεσο μέλλον. Το ασφαλιστικό περνάει έναν κλυδωνισμό και φαίνεται ότι η μετάβαση στον ΕΦΚΑ από τα διάφορα ταμεία θα είναι προβληματική σε συνδυασμό με τις πολύ υψηλές εισφορές και είναι πολύ πιθανό να χρειαστεί πρόσθετη χρηματοδότηση. Το θεωρώ πολύ πιθανό».
Ερωτηθείς ποιος θα πληρώσει αυτή την πρόσθετη χρηματοδότηση ο πρόεδρος του Δημοσιονομικού Συμβουλίου ήταν κατηγορηματικός: «Όλοι μας. Εμείς», ενώ στο ερώτημα εάν η συγκεκριμένη χρηματοδότηση είναι πέραν των προβλέψεων του πακέτου που ψηφίστηκε χθες είπε: «Υπάρχει κίνδυνος, ναι. Υπάρχει κίνδυνος για εφέτος ειδικά και μέχρι να υλοποιηθεί αυτή η μετάβαση στον ΕΦΚΑ που ήταν δυσκολότερη απ’ ότι είχε σχεδιαστεί».
Για το ενδεχόμενο ενεργοποίησης του “κόφτη” έως το 2021 ο πρόεδρος του Δημοσιονομικού Συμβουλίου ανέφερε: «Εμείς έχουμε υποχρέωση ως ευρωπαϊκός θεσμός να επισημαίνουμε τους κινδύνους αν πάει κάτι στραβά. Δηλαδή, αυτή τη στιγμή έχουμε ένα μεσοπρόθεσμο, που εμείς είπαμε το υιοθετούμε κάτω από προϋποθέσεις. Από κει και πέρα αν δούμε στην πορεία, για εφέτος δεν υπάρχει πρόβλημα, για το 2018 είναι το πρόβλημα. Αν το 2018 δεν κινηθεί σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που υπάρχουν στο μεσοπρόθεσμο, θα πρέπει να ενεργοποιηθούν τα πρόσθετα μέτρα βεβαίως».
Ακούστε το ηχητικό:

1 σχόλιο

  1. 1ον . Και όπως υποθέσαμε θεωρειητικά... επιβεβαιωθεί στην ΠΡΑΞΗ!!!!

    Αναφορικά της "ψηφοφορείας" στην "Βουλή ΤΩΝ Ελληνων" 18/5/2017 4ον Μνημόνιο!

    Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ Η ... S.A. του "Ελληνικού" Αποικιοκρατούμενου Συστήματος!!

    Παίζει τον Ρόλο όπως ΤΌΤΕ! Μέχρι το Καπιταλιστικό Σύστημα να πάρει την απόφαση να την καθαρίσει! Όπως ΤΌΤΕ ο Führer έκανε με την S.A. δηλαδή στα ελληνικά ΧΡΥΣΉ ΑΥΓΉ!!!

    Η ΑΠΟΧΗ ΤΗΣ Χ.Α./SA ΑΠΌ ΤΗΝ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΟ Είναι η ΠΡΑΞΗ ΌΤΙ ΕΙΝΑΙ Η... ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥ Αποικιοκρατούμενου ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΜΑΣ!!!

    Και όταν ο Alex φορέσει γραβάντα θα είναι γραβάντα Made from BOSS! Η Φίρμα BOSS έντυσε και ΤOΤΕ ΤΑ ... SS!!!!

    ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΌΛΟΙ ΣΑΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΘΗΝΩΝ!!! ΣΤΟΝ ΔΙΑΟΛΟ!!!



    2ον. Ακούγωντας την ... "Βουλή ΤΩΝ Ελλήνων" τώρα, ΠΑΡΑΚΑΛΏ ΤΗΝ ΑΣΦΆΛΕΙΑ ΠΡΟΑΣΤΕΙΩΝ ΤΗΣ ΔΙΏΞΕΙΣ... ΝΑΡΚΩΤΙΚΏΝ ΚΑΙ ... ΗΘΩΝ ... ΝΑ ΣΥΛΛΆΒΟΥΝ ΤΟΥΣ ΟΜΙΛΗΤΈΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΉΣ ΚΑΙ ΙΔΙΑΊΤΕΡΑ ΤΩΝ κύριο των Οικονομικών!!!!

    Ούτε θέατρο του Σπαθάρη να είταν!!!

    ΑΥΤΉ ΕΊΝΑΙ Η ΠΑΤΡΊΔΑ ΜΟΥ!!!

    ΑΥΤΉ ΕΊΝΑΙ Η ΝΤΡΟΠΉ!!!!

    Μα μια κατάρα πάντα θα σε δέρνει Του ΠΡΟΔΟΜΕΝΟΥ ο Πόνος Της Καρδιάς!!!


    Σκέτος Εμετός!!!!!


    Αυτά Είναι Η "Ελλάδα" Τους!!!

    Κρίμα ΣΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΎΣ ΤΩΝ ΕΛΛΉΝΩΝ ΓΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΊΑ ΚΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΊΑ!!!!!

    ΜΑ ΜΙΑ ΚΑΤΆΡΑ ΠΆΝΤΑ ΘΑ ΣΕ ΔΈΡΝΕΙ ΤΟΥ ΠΡΟΔΟΜΕΝΟΥ Ο ΠΌΝΟΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΆΣ!!!!

    18 Μαΐ 2017, 10:59:00 μ.μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση