GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η Χαμάς τώρα ζητάει "άφεση αμαρτιών" από τη Συρία...

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας http://nikosklitsikas.gr/ Η ήττα, η πανωλεθρία της " αραβικής άνοιξης " στη Συρία -τ ου πιο πα...

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας
http://nikosklitsikas.gr/

Η ήττα, η πανωλεθρία της "αραβικής άνοιξης" στη Συρία -του πιο παγωμένου σκοταδιστικού χειμώνα της...
ανθρωπότητας στη σύγχρονη ιστορία- προκαλεί τεράστιες ανακατατάξεις και διεργασίες στον αραβικό κόσμο.
Ο Yahya Ibrahim Hassan Sinwar, νέος πρωθυπουργός στη μαρτυρική Γάζα, ξεκίνησε να διατυπώνει το "αίτημα συγχώρεσης" προς τη Συρίας, τη μάνα του Αραβικού κόσμου που δεν εγκατέλειψε ΠΟΤΕ την Παλαιστινιακή υπόθεση κι έμεινε μόνη σ' αυτό τον αγώνα σ' ολόκληρο τον αραβικό κόσμο.
Yahya Sinwar: «Η Χαμάς είναι έτοιμη να αναπτύξει εκ νέου επίσημες σχέσεις με την κυβέρνηση της Δαμασκού μόλις επιλυθεί η Συριακή κρίση».
Αυτή η δήλωση του νέου ηγέτη της Γάζας συναντάει ένα βασικό ζήτημα: Ενδιαφέρεται η Δαμασκός να οικοδομήσει εκ νέου μια σχέση με τη Χαμάς κι αν ναι, τι είδους σχέση;
Αυτό ακριβώς την ώρα που ο πρόεδρος Άσαντ εξέρχεται απόλυτος νικητής από μια επίθεση χωρίς προηγούμενο κι έχοντας απέναντί του το ΝΑΤΟ, το Ισραήλ, τη Σαουδική Αραβία, το Κατάρ, την Τουρκία και πρέπει να επισημανθεί πως η Συρία εκδιώχθηκε από τον Αραβικό Σύνδεσμο -ελεγχόμενο από τα φιλοσιωνιστικά δικτατορικά αραβικά καθεστώτα- για την ανυπότακτη στάση της απέναντι στους ιμπεριαλιστές.
Ο Μπασάρ Αλ Άσαντ, μόλις πριν λίγες ημέρες έθεσε με σαφήνεια και προς όλους, σε Ανατολή και Δύση, το δικό του πλαίσιο συνεργασιών, το πλαίσιο του νικητή: «Να μην σκέφτονται οι εχθροί μας ότι υπάρχει δυνατότητα να κερδίσουν από την πολιτική εκείνο που δεν κατάφεραν
να αποκτήσουν με την τρομοκρατία. Μαζί τους ούτε συμφωνίες, ούτε πρεσβείες. ΤΙΠΟΤΑ»!
Είχαμε επισημάνει πριν από ένα χρόνο την εσωτερική αναταραχή που προκλήθηκε στη Χαμάς μετά τη συστράτευση της στη Συρία με την "αραβική άνοιξη": H Χαμάς μπροστά στη διάσπαση κι υποταγμένη στον σουλτάνο;
Η σχέση της Χαμάς με τον άξονα της Αντίστασης ήταν ισχυρή πριν την έναρξη της "αραβικής άνοιξης" στη Συρία (Μάρτης 2011). Τα κεντρικά γραφεία της Χαμάς βρισκόταν πλήρως προστατευμένα στη Δαμασκό κι ήταν η μοναδική αραβική χώρα που προσφέρθηκε να φιλοξενήσει τον Khaled Mashal (πρότινος αρχηγός της Χαμάς) μετά την απέλασή του και από την Ιορδανία.

Mahmoud Zahar... Τα παιδιά του δολοφονήθηκαν από τους σιωνιστές...
Κι όμως, η ηγεσία της Χαμάς έχοντας την αντίθεση πολλών στελεχών της όπως του παιδίατρου Mahmoud Zahar, του μοναδικού εν ζωή συνιδρυτή της οργάνωσης και κυρίως την αντίθεση του ένοπλου στρατιωτικού τμήματος της Χαμάς, τις φημισμένες για την αντίσταση στην ισραηλινή εισβολή του 2008-2009 “Ταξιαρχίες Izz ad-Din al-Qassam”.
Μάλιστα ο Zahar συχνά συμμετέχει ως επίσημος προσκεκλημένος της "Ισλαμικής Τζιχάντ", του Παλαιστινιακού κινήματος-κόμματος (καμία σχέση με τους τζιχαντιστές, όπως αποκαλούνται από δημοσιογράφους και ΜΜΕ συλλήβδην οι μαχητές της λευτεριάς για την Παλαιστίνη), όπου παρατηρείται μαζικοποίηση και συμμετοχή πρώην μελών και οπαδών της Χαμάς.
Η προσχώρηση της Χαμάς στο στρατόπεδο του Ερντογάν, που πολλοί πίστεψαν ότι μπορεί να είναι ο νέος "ηγεμόνας" μιας νέας Οθωμανικής αυτοκρατορίας -ξεχνώντας την επί 500 χρόνια σκληρή κατοχή των Αράβων από του Οθωμανούς, που πλήρωσαν με ποτάμια αίματος- και των εμίρηδων των δικτατορικών φιλοσιωνιστικών αραβικών καθεστώτων του κόλπου, δεν ευοδώθηκαν με την ήττα της "αραβικής άνοιξης" κι έφεραν σε απομόνωση την ίδια τη Χαμάς.
Ο νέος πρωθυπουργός της Γάζας νιώθει στο πετσί του την πολιτική κι όχι μόνον απομόνωση της κυβέρνησής του και της Χαμάς, μέσα στη "Μεγαλύτερη φυλακή του πλανήτη με ανοικτό τον ουρανό", αν κι όσοι έχουμε βρεθεί μέσα στη μαρτυρική Γάζα μπορούμε να σημειώσουμε πως ούτε οι ουρανοί είναι ανοικτοί, μιας και τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drone) των σιωνιστών σου τριβελίζουν το μυαλό με τον μονότονο θόρυβο τους. Έτσι ξεκίνησε δειλά τα ανοίγματα προς τη Συρία και τη Χεζμπολάχ, που ούτε στιγμή δεν υπέκυψαν στην ιμπεριαλιστική επίθεση και κατατρόπωσαν τους μισθοφόρους φονιάδες της "αραβικής άνοιξης made in USA", μαζί με την Παλαιστινιακή Ταξιαρχία "Ιερουσαλήμ".
Ο Yahya Sinwar, πρώην Αρχηγός του δικτύου Αντικατασκοπίας της Χαμάς και με 22 χρόνια φυλακή κι απομόνωση στα σιωνιστικά κάτεργα, μετά την ήττα των "εξεγερμένων" θέλει να επαναπροσδιορίσει τη θέση της Χαμάς.
Θα μπορέσει να βρει ανταπόκριση από τη Συρία και τη Χεζμπολάχ;
Ο χρόνος θα δείξει...

Η Χαμάς αγκάλιασε πολύ νωρίς την "αραβική άνοιξη" της δύσης και του Ισραήλ, εναντίον της Συρίας.
Τα πρόσωπα που δέχονται την κριτική για αυτή τη στάση της οργάνωσης, δηλαδή τη ρήξη στις σχέσεις με τη Συρία και τη Χεζμπολάχ, είναι κυρίως ο Khalid Meshaal και ο Moussa Marzouk.
Τους κατηγορούν για την άμεση βιασύνη τους να στρέψουν την οργάνωση στο πλευρό της Τουρκίας και των αραβικών φιλοσιωνιστικών καθεστώτων και μάλιστα να εμπλέξουν μαχητές της Χαμάς στο πλευρό των τζιχαντιστών δολοφόνων, τους εκλεκτούς της δύσης και του Ισραήλ, του "ελεύθερου συριακού στρατού" (FSA) και μάλιστα χωρίς ανταλλάγματα από τη δύση και το Ισραήλ.
Με την δήλωσή του ο νέος πρωθυπουργός της Γάζας Yahya Sinwar, προσπαθεί να ξεκινήσει η ανατροπή αυτής της καταστροφικής πολιτικής για την Χαμάς.
Η Χαμάς για να ενισχύσει την "αραβική άνοιξη" μετέφερε τα γραφεία-βάση της οργάνωσης από τη Δαμασκό στη Ντόχα, διαρρηγνύοντας τη σχέση της με τη Χεζμπολά και τη Συρία, με συνέπεια να υποστεί πολιτικό πλήγμα τεραστίων διαστάσεων. Δεν είναι μόνον η ιστορική σχέση των Παλαιστινίων με τη Συρία, το καταφύγιο κάθε κατατρεγμένου Παλαιστίνιου αγωνιστή, αλλά τώρα βαραίνει ανεπανόρθωτα η ήττα των συμμάχων εναντίον της Συρίας στην περιοχή (Τουρκία, Σαουδική Αραβία, Κατάρ και Ισραήλ) και ταυτόχρονα οι ΗΠΑ, το Ισραήλ κι η Σαουδική Αραβία, αντί να ανταμείψουν τη Χαμάς για τη συνεισφορά της υπέρ της "αραβικής άνοιξης" την τιμωρούν και την έβαλαν στο στόχαστρο τους ως τρομοκρατική οργάνωση.

Ποιός είναι ο Yahya Ibrahim Hassan Sinwar, νέος πρωθυπουργός στη μαρτυρική Γάζα;
Πενηνταπεντάχρονος, ειδικευμένος στην Αντικατασκοπία και στις στρατιωτικές επιχειρήσεις. Αυτός οργάνωσε και ηγήθηκε στα τέλη του '80 την
"Munazzamat al Jihad w’al-Dawa" (αντικατασκοπία της Χαμάς), με πολλές επιτυχίες απέναντι σε προδότες και πράκτορες της Μοσάντ.
Για την αποτελεσματική του δράση μπήκε στους πρώτους στόχους των σιωνιστών. Το 1989 απήχθη από τους ισραηλινούς και τα κατοχικά δικαστήρια τον καταδίκασαν σε 4 φορές ισόβια.
Πέρασε φυλακισμένος 22 χρόνια της ζωής του σε πλήρη απομόνωση κι ελευθερώθηκε το 2011, όταν έγινε διαπραγμάτευση κι ανταλλαγή με με τον φυλακισμένο στη Γάζα ισραηλινό στρατιώτη Gilad Schalit.
Το 2015 οι ΗΠΑ τον τοποθέτησαν στη "μαύρη λίστα" των επικίνδυνων τρομοκρατών.
Η επιλογή του από την Χαμάς να ηγηθεί της Γάζας ένας βετεράνος μαχητής πρώτης γραμμής, δείχνει πως η οργάνωση κατανοεί πως δεν έχουν αποτελέσματα οι "συνομιλίες" με τον Αμπάς, η αλλαγές στο καταστατικό που απαίτησε η δύση και γενικότερα η συνδιαλλαγή με το σιωνιστή κατακτητή.
Βέβαια, το πιο ζωτικό ζήτημα για αυτή τη νέα ηγεσία της Χαμάς είναι η αποκατάσταση των σχέσεων με τη Δαμασκό, Χεζμπολάχ και Ιράν.
Ζητούμενο αν η "αίτηση συγχώρεσης" θα γίνει αποδεκτή από τις δυνάμεις της Αντίστασης που έδωσαν ένα τέλος κι εξολόθρευσαν την "αραβική άνοιξη made in USA".

Υ.Γ. Ενδιαφέρον παρουσιάζει πως θεωρούν το νέο πρωθυπουργό της Γάζας οι σιωνιστές.
"Διαθέτει το χάρισμα να μην είναι διαπλεκόμενος κι εξαγοράσιμος... Θα κάνει τα αδύνατα δυνατά για την οργάνωση τρομοκρατικών επιθέσεων"... τόνισε στο "Israel Radio" ο Yaron Blum, μέχρι πριν λίγο ανώτατο στέλεχος της Shin Bet (ισραηλινή μυστική υπηρεσία εσωτερικής ασφάλειας).
Σχετικά:
- Η Παλαιστίνη χρειάζεται έμπρακτη αλληλεγγύη κι όχι ψέματα και φιλανθρωπία!
- Seyyed Hassan Nasrallah... ο εφιάλτης του ισραηλινού καθεστώτος απαρτχάιντ
- Ποια Διεθνιστική Αλληλεγγύη; Όταν ο Nasrallah τιμούσε τον Okamoto...
- H Χαμάς μπροστά στη διάσπαση κι υποταγμένη στον σουλτάνο;
- Όταν η Παλαιστινιακή Επανάσταση είχε Ηγέτες...

1 σχόλιο

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση