GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι συναντήσεις του Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη

Συνάντηση με εκπροσώπους παραγωγικών φορέων της Θεσσαλονίκης θα έχει σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο της προετοιμασίας...


Συνάντηση με εκπροσώπους παραγωγικών φορέων της Θεσσαλονίκης θα έχει σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο της προετοιμασίας του για την ομιλία στην τελετή εγκαινίων της 82ης Διεθνούς Εκθεσης, στις 8 το βράδυ του Σαββάτου 9ης Σεπτεμβρίου.

Η συνάντηση θα γίνει στις 11 το πρωί στο Γραφείο της Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού, στο κτίριο του Υφυπουργείου Μακεδονίας-Θράκης, και το απόγευμα ο κ. Τσίπρας θα μεταβεί στις Πρέσπες, όπου το βράδυ θα παρακολουθήσει τη συναυλία-αφιέρωμα στον ποιητή και στιχουργό Νίκο Γκάτσο, με τον Μανώλη Μητσιά και την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, στο νησάκι του Αγίου Αχιλλείου.

Οι φορείς που θα εκπροσωπηθούν είναι τα Επιμελητήρια (Εμπορικό-Βιομηχανικό, Βιοτεχνικό, Επαγγελματικό, Τεχνικό, Οικονομικό, Γεωτεχνικό), ο Εμπορικός Σύλλογος, οι Σύνδεσμοι Εξαγωγέων και Βιομηχανιών Β. Ελλάδος, η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων και η διοίκηση της ΔΕΘ-Helexpo, ενώ ο πρωθυπουργός θα πλαισιώνεται από υπουργούς.

Παραδοσιακά οι συναντήσεις των εκπροσώπων φορέων της Θεσσαλονίκης με τον εκάστοτε πρωθυπουργό και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης γίνονταν στην Αθήνα, παραμονές της ΔΕΘ, αλλά φέτος μεταφέρονται στη Θεσσαλονίκη και η αιτία είναι η λειτουργία του Γραφείου του Πρωθυπουργού στην πόλη.

Πέρυσι τέτοια εποχή, στη συνάντηση που είχε ο κ. Τσίπρας στο Μέγαρο Μαξίμου με τους εκπροσώπους των φορέων για την 81η ΔΕΘ τους ανακοίνωσε την απόφαση του να λειτουργήσει Γραφείο του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη. Στις 26 Νοεμβρίου του 2016 εγκαινίασε τη λειτουργία του Γραφείου Πρωθυπουργού με επικεφαλής την Κατερίνα Νοτοπούλου και πριν συμπληρωθεί χρόνος υπάρχει απολογισμός έργου και παρεμβάσεων, όπως λένε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ υπουργοί με ικανοποίηση, καθώς ο κ. Τσίπρας δεσμεύτηκε ότι θα επισκέπτεται συχνά τη Θεσσαλονίκη και αυτή τη δέσμευση την έκανε πράξη.

Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι στην πρώτη συνάντηση με εκπροσώπους τοπικών φορέων στο Πρωθυπουργικό Γραφείο Θεσσαλονίκης είχε τεθεί με ιδιαίτερη έμφαση το πρόβλημα του ΟΑΣΘ, καθώς η πόλη δεν είχε αστικά λεωφορεία για μέρες, λόγω κινητοποιήσεων των εργαζομένων που ήταν απλήρωτοι. Τότε οι εκπρόσωποι των φορέων είχαν ζητήσει επιτακτικά λύση από τον πρωθυπουργό. Σήμερα η αποϊδιωτικοποίηση του ΟΑΣΘ έχει συντελεστεί, υπάρχει νέα διοίκηση υπό τον Στέλιο Παππά, που ανέλαβε να «τρέξει» την εκκαθάριση του Οργανισμού. Οι εργαζόμενοι πληρώθηκαν ένα μέρος των δεδουλευμένων και υπάρχει η δέσμευση της κυβέρνησης για επαναφορά στην κανονικότητα σε ό,τι αφορά στη μισθοδοσία, ενώ από τις πρώτες αποφάσεις της νέας διοίκησης είναι η δωρεάν μετακίνηση των ανέργων με τα αστικά λεωφορεία και η αύξηση του στόλου των λεωφορείων που εκτελούν δρομολόγια.

Το έργο του Μετρό, που είχε μπλοκάρει τα προηγούμενα χρόνια, μπήκε για τα καλά στις ράγες, οι δίδυμες σήραγγες στα Τέμπη παραδόθηκαν στην κυκλοφορία και έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία για το Λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Τους προηγούμενους μήνες ανακοινώθηκε η παραχώρηση στην αυτοδιοίκηση των πρώην στρατοπέδων «Παύλου Μελά» και «Κόδρα», στη δυτική και την ανατολική πλευρά της πόλης, αντιστοίχως.

Από το Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου στον Εύοσμο ο κ. Τσίπρας εξήγγειλε τη μεταρρύθμιση στην πρωτοβάθμια φροντίδα Υγείας και στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκαν η Τριμερής Συνάντηση Κορυφής Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ, η Διμερής Ελλάδας-Σερβίας και η Τριμερής Ελλάδας-Σερβίας-Βουλγαρίας.

Επίσκεψη στις Πρέσπες

Ο κ. Τσίπρας θα δώσει το «παρών» για πρώτη φορά ως πρωθυπουργός στις πολιτιστικές εκδηλώσεις «Πρέσπεια», που έχουν γίνει θεσμός, και αύριο Κυριακή θα έχει συνάντηση με τον περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρο Καρυπίδη και δημάρχους του νομού Φλώρινας.

Με απόφαση του πρωθυπουργού το πρώτο περιφερειακό αναπτυξιακό συνέδριο πραγματοποιήθηκε στην Κοζάνη, για την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, στις 11-12 Ιουλίου, και στην ομιλία του ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε αναλυτικά στα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη ή έχουν προγραμματιστεί για τους νομούς Κοζάνης, Γρεβενών, Φλώρινας και Καστοριάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση