Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

 • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου 2017

  Ελληνορθόδοξος ο νέος Πρόεδρος της Συριακής Βουλής!

  ΕΚΤΑΚΤΟ - Επί τροχάδην... Νίκος Κλειτσίκας
  http://nikosklitsikas.gr/

  Εξελέγη χθες πανηγυρικά πρόεδρος της Συριακής Λαϊκής Συνέλευσης (Βουλή της Συρίας) ένας...
  Χριστιανός Ορθόδοξος.
  Ο Hammudeh Sabbagh, 58 ετών, Νομικός, βουλευτής με το Σοσιαλιστικό Κόμμα Μπάαθ, Ελληνορθόδοξος, γεννημένος στην επαρχία Αλ Χασακά της βορειοανατολικής Συρίας, όπου άνθιζε η παρουσία των Ορθοδόξων. Σήμερα εκεί οι Κούρδοι λακέδες των ιμπεριαλιστών μαζί με τους "εξεγερμένους" και αμερικανούς πεζοναύτες προχωρούν σε εθνοκάθαρση του αραβικού πληθυσμού και των Χριστιανών.
  Έλαβε 193 ψήφους σε σύνολο 252! Να σημειώσουμε πως τα κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού της Συρίας διαθέτουν 168 [Σοσιαλιστικό κόμμα Μπάαθ, Κομουνιστικό Κόμμα Συρίας, Σοσιαλιστικό Κόμμα, Κομμουνιστικό Κόμμα Συρίας (διάσπαση όταν τάχθηκε υπέρ της Περεστρόικα) και πατριωτικές δυνάμεις].

  Αυτό είναι το εικονοστάσι στα σπίτια των Ελληνορθοδόξων της Συρίας! Διαχρονικά υπερασπιστής των Χριστιανών της Συρίας, εγγυητής της κοσμικότητας, της ανεξιθρησκίας και της ειρήνης μεταξύ χριστιανών και μουσουλμάνων που συμβιώνουν ειρηνικά στα βάθη των αιώνων στη Συριακή γη...
  Ας μην αναμένουμε να σταλούν συγχαρητήρια τηλεγραφήματα από το Φανάρι και τον Ιερώνυμο... Στον 7ο χρόνο ιμπεριαλιστικής επίθεσης εναντίον της Συρίας δεν έστειλαν ούτε μία έστω υποκριτική επιστολή, δεν έκαναν μία έστω υποκριτική δήλωση για τα περισσότερα των 2 εκατομμυρίων Ελληνορθόδοξων της Συρίας... Τους ενοχλεί το ίδιο, ίσως και περισσότερο από τους τζιχαντιστές, το γεγονός του σεβασμού που έχει ο "δικτάτορας" Άσαντ απέναντι στην Ορθοδοξία: Ο "αιμοσταγής δικτάτορας" τίμησε τη γέννηση του Θεανθρώπου, στα Ελληνορθόδοξα Μοναστήρια...
  Φυσικά ούτε κι η επίσημη κυβέρνηση της Ελλάδας δεν θα "ασχοληθεί" με το ζήτημα, μιας και παραμένει -στον 7ο χρόνο ιμπεριαλιστικής επίθεσης εναντίον της Συρίας-, στο πλευρό των φονιάδων μισθοφόρων: Νίκο Κοτζιά... περίμενες τέτοια ταπείνωση;
  "Όποιος νιώθει κι ασπάζεται τα ιδανικά των μαρξιστών-λενινιστών,
  οφείλει να κάνει δικό του τον αγώνα του Συριακού λαού
  και του προέδρου Bashar Al Assad...
  Όποιος σήμερα στρέφει αλλού το πρόσωπό του, θα κριθεί από την ιστορία"
  Γιατί πενθεί η Ελλάδα κι η δύση, με την απελευθέρωση της Παλμύρας;


  Πατριαρχείο Αντιοχείας (Δαμασκός - Συρία): "Έχει μεγάλη Τιμή αυτή η Σημαία για τη Σοσιαλιστική Αραβική Δημοκρατία της Συρίας"!
  Για την Ελλάδα, τι τιμή έχει;
  Είναι δύσκολο να κατανοήσουν οι σχεδιαστές της "αραβικής άνοιξης made in USA", αλλά κι η "μεταρρυθμιστική αριστερά", οι πως ο λαός της Συρίας διατηρεί την Εθνική του ενότητα. Χριστιανοί, Μουσουλμάνοι, 18 θρησκευτικές μειονότητες, Κομμουνιστές, Σοσιαλιστές, Πατριώτες, βάζουν πρώτα και πάνω απ' όλα την Πατρίδα, το Έθνος: Η δύση αγνόησε πως ο λαός της Συρίας διέπεται από "Εθνο"-Μπολσεβικισμό*... κι ήρθε η ήττα!

  * Σε φιλική συζήτηση πριν λίγες ημέρες με τον εκπρόσωπο της Νεολαίας του Κομμουνιστικού Κόμματος Συρίας, όπου είχε περίπτερο στη "Διεθνούπολη" του Φεστιβάλ της ΚΝΕ-Οδηγητή, για μια ακόμη φορά άκουσα ότι και στη Δαμασκό από τους Σύρους κομμουνιστές: "Χωρίς πατρίδα για ποιον σοσιαλισμό να μιλήσουμε και σε ποιους;". 

  ** Σχετικά κι ενημερωτικά, μιας και κανένα ΜΜΕ δεν αναφέρεται... η εκλογική δύναμη των κομμάτων της Συρίας και η σύνθεση του σημερινού κυβερνητικού συνασπισμού:
  Συνασπισμός National Progressive Front 168 έδρες (κυβερνητικός συνασπισμός κομμάτων)
  - Arab Socialist Ba'ath Party 134 έδρες
  Socialist Unionists 18 έδρες
  - Communist Party of Syria (Wissal Farha Bakdash faction -το αδελφό κομμουνιστικό κόμμα του ΚΚΕ) 8 έδρες
  - Communist Party of Syria (Yusuf Faisal faction -Κομμουνιστικό κόμμα από διάσπαση) 3 έδρες
  - National Vow Movement 3 έδρες
  - Arab Socialist Union 2 έδρες

  Συνασπισμός Popular Front for Change and Liberation 5 έδρες (δεξιά αντιπολίτευση)
  - Syrian Social Nationalist Party 4 έδρες
  - People's Will Party 1 έδρα

  Ανεξάρτητοι βουλευτές 77 (
  Αρμένιοι, Κούρδοι, μειονότητες θρησκευτικές κ.α.)
  Σύνολο εδρών Λαϊκής Συνέλευσης (Βουλής) της Συρίας: 250
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχολια:

  Item Reviewed: Ελληνορθόδοξος ο νέος Πρόεδρος της Συριακής Βουλής! Rating: 5 Reviewed By: press-gr