Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

 • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου 2017

  ΣΚΟΤΑΔΙ! «Φωτίζουμε το πεδίο του Άρεως με φακούς, κινητά και φαναράκια...»

  «Φωτίζουμε το πεδίο του Άρεως με φακούς, κινητά και φαναράκια»  
  Βραδινή εκδήλωση διαμαρτυρίας των κατοίκων και φίλων του Πεδίου του Άρεως για το σκοτάδι, την εγκατάλειψη και την αδιαφορία της Περιφέρειας Αττικής.

  Ένα ολόκληρο καλοκαίρι πέρασε με «σβησμένο» το Πεδίο του Άρεως από τον χάρτη της πόλης μας, αφού η συντριπτική πλειοψηφία των φωτιστικών δεν λειτουργούν παρά τις διαμαρτυρίες μας στην αρμόδια Περιφέρεια Αττικής.

  Εκατοντάδες χιλιάδες κάτοικοι από την Κυψέλη μέχρι τα Εξάρχεια και από του Γκύζη μέχρι τη Βικτώρια στερηθήκαμε τη δροσιά αυτού του πνεύμονα πρασίνου από την αδιαφορία(;), ολιγωρία(;), ανικανότητα(;) της Περιφέρειας Αττικής να κρατήσει ζωντανό και φιλόξενο για τους πολίτες το μεγαλύτερο δημόσιο Πάρκο της Αθήνας.

  Ο Σεπτέμβρης του 2017 το βρίσκει κατασκότεινο, απότιστο, με αφρόντιστο πράσινο, βρόμικο, με τις οσμές των ούρων να υπερκαλύπτουν εκείνες των φυτών.

  Η εγκαταλελειμμένη εδώ και πάνω από έναν χρόνο από την Περιφέρεια μοναδική προσβάσιμη Παιδική Χαρά του Πεδίου του Άρεως έκλεισε πλέον για λόγους «επικινδυνότητας», ενώ οι γονείς που τώρα αναγκάζονται να πηγαίνουν τα παιδιά τους στην άλλη, μικρή Παιδική Χαρά, το κάνουν με «ομάδες περιφρούρησης» από τον φόβο του κυκλώματος ναρκωτικών και πορνείας που λειτουργεί ακριβώς δίπλα.

  Αγάλματα και μνημεία έχουν πέσει θύματα βανδαλισμών, πολλά παγκάκια είναι κατεστραμμένα, οι υδάτινες διαδρομές, τα σιντριβάνια και ο Ροδώνας δεν λειτουργούν, ενώ ακόμα και για να πιει κάποιος νερό, θα πρέπει να παραβιάσει τις βρύσες.

  Το ανακαινισμένο κτήριο Οικονομίδη παραμένει σφραγισμένο από την Περιφέρεια ως… οξύμωρα ωραίο σκηνικό σε ένα ρημαγμένο Πάρκο, ενώ ακόμα τα δύο περίπτερα στο κέντρο του Πάρκου δεν λειτουργούν, διώχνοντας τους επισκέπτες που θα ήθελαν να πάρουν έστω μία πορτοκαλάδα στο χέρι.

  Η κατάσταση του Πεδίου του Άρεως προς την πλευρά της Μαυρομματαίων αποτελεί πλέον γκέτο, ένα σκηνικό τρόμου. Βρίσκεται παραδομένη στα χέρια των εμπόρων ναρκωτικών ως η πιο φτηνή πιάτσα που προσελκύει εκατοντάδες τοξικοεξαρτημένους νέους από όλο το λεκανοπέδιο. Στη διάρκεια της ημέρας κατασκηνώνουν μέσα στα παρτέρια του Πάρκου, ενώ τη νύχτα βγαίνουν στο Green Park, ανάβουν φωτιές, κραυγάζουν, μαχαιρώνονται και προβαίνουν σε πράξεις απελπισίας. Η ηρωίνη των φτωχών (sisa) μεταμορφώνει ήρεμους νέους σε θηρία. Για την βοήθεια αυτών των ατόμων δεν δραστηριοποιείται στον χώρο κάποια κοινωνική υπηρεσία. Αντίθετα ένα σύστημα σεξουαλικής εκμετάλλευσής τους διογκώνεται μέρα με τη μέρα. Σημειωτέον πως ανήκουν στις πιο αδύναμες κοινωνικές τάξεις και ευάλωτες ομάδες π.χ. αστεγοι, άνεργοι, αλλοδαποί, ανήλικοι κλπ.

  Μπροστά σε αυτή τη ζοφερή πραγματικότητα περίοικοι και φίλοι του Πεδίου του Άρεως αποφασίσαμε να αντιδράσουμε με μία σειρά δράσεων διαμαρτυρίας και διεκδίκησης.

  Η πρώτη θα γίνει την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου το βράδυ στις 7:00 με συγκέντρωση στο Άγαλμα της Αθηνάς (είσοδος του Πεδίου του Άρεως από την Λεωφόρο Αλεξάνδρας). Όλοι μαζί θα περιδιαβούμε τις κεντρικές διαδρομές του Πάρκου και θα ρίξουμε φως σε όλα όσα κρατά η Περιφέρεια στο σκοτάδι.

  Με φακούς, κινητά τηλέφωνα και φαναράκια θα… Φωτίσουμε το Πεδίο του Άρεως!


  Θα είναι μια ειρηνική βόλτα που σκοπό έχει να δείξει ότι νοιαζόμαστε για τον χώρο και δεν είμαστε διατεθειμένοι πλέον να τον χαρίσουμε στην εγκατάλειψη και την εξαθλίωση.

  Βγαίνουμε από την αφάνεια και την απραξία και ως ενεργοί πολίτες, περιφέρουμε την απαίτησή μας για ένα Πάρκο πράσινο, καθαρό, λειτουργικό, φιλόξενο, ασφαλές για όλους.

  Καλούμε:
  όποιον θέλει να απολαμβάνει το πράσινο στο Πεδίο του Άρεως,
  όποιον θέλει να πηγαίνει τα παιδιά του στο Πάρκο,
  όποιον θέλει να τρέχει και να αθλείται στο Πεδίο του Άρεως,
  όποιον αγάπησε κάποτε τον χώρο,
  όποιον δημιούργησε αναμνήσεις στα δρομάκια του Πάρκου,
  όποιον πιστεύει ότι η τοπική αυτοδιοίκηση οφείλει να παρέχει στους πολίτες της σωστούς δημόσιους χώρους…
  να ενώσει το… φως του μαζί με τα δικά μας.

  Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 19:00 στο Άγαλμα της Αθηνάς «Φωτίζουμε το Πεδίο του Άρεως».


  facebook page: Επι μένουμε Πεδίο του Άρεως

  Μία «κοινότητα» του fb που δημιουργήθηκε με την σύμπραξη των:
  «Επιτροπή Κατοίκων για το Πεδίο του Άρεως»
  «Αναπτυξιακός και Εξωραϊστικός Σύλλογος “Αθηνά”»
  «Φίλοι των Αστέγων του Πεδίου Άρεως»
  «Επιτροπή Γονέων για το Πεδίο του Άρεως».


  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  1 σχολια:

  Δημήτρης Κλ. είπε... 22 Σεπ 2017, 12:37:00 π.μ.

  Εντελώς αντικειμενικά και καλοπροαίρετα, χρειάζεται να σκεφτούν, όσοι θέλουν ολόκληρο το πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού,αποκλειστικά ως υπερτοπικό πάρκο!
  Εάν δεν είμαστε και δυστυχώς ΔΕΝ είμαστε, ικανοί να διατηρήσουμε και να συντηρήσουμε το, μικρότερο και πολλές φορές ανακαινισμένο πάρκο του πεδίου του Άρεως, είναι μαθηματικά βέβαιο ότι και το Ελληνικό την ίδια και, ίσως λόγω μεγέθους, χειρότερη "τύχη" θα είχε!
  Έχει δυστυχώς χαθεί, στις μέρες μας, η κοινή λογική!

  Item Reviewed: ΣΚΟΤΑΔΙ! «Φωτίζουμε το πεδίο του Άρεως με φακούς, κινητά και φαναράκια...» Rating: 5 Reviewed By: Press Fm