GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κομμουνιστικό Κόμμα Ιράκ: Κούρδοι... συνεργάτες τους σιωνιστικού ισραηλινού καθεστώτος!

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας Όχι ένα νέο Ισραήλ στη Μέση Ανατολή είναι η κατηγορηματική θέση όλων των Κομμουνιστικών Κομμάτων κι...

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας

Όχι ένα νέο Ισραήλ στη Μέση Ανατολή είναι η κατηγορηματική θέση όλων των Κομμουνιστικών Κομμάτων κι...
αρισερών κινημάτων στην περιοχή όπου σήμερα, όπως έχουμε επισημάνει, προωθούν μια "Νέα Μέση Ανατολή"... με εργαλείο τους Κούρδους!
Παρά τη σθεναρή και αργυρώνητη δημοσιογραφία σε όλα τα διεθνή ΜΜΕ και ειδικότερα τη φίμωση και διαστρέβλωση που προωθεί στην Ευρώπη η μεταρρυθμιστική ή ανανεωτική "αριστερά", η "ιμπεριαλιστική αριστερά" όπως καθιερώθηκε από τους πολιτικούς αναλυτές που δεν ελέγχει το υπερεθνικό κεφάλαιο, η αποδόμηση του Κουρδικού ζητήματος είναι γεγονός.
Χρειάστηκαν πολλά χρόνια για να κατασκευαστεί ο μύθος των Κούρδων που ζητούν "πατρίδα", αλλά σε πατρίδες άλλων λαών.

Το επονομαζόμενο "Ιρακινό Κουρδιστάν" του Μασούντ Μπαρζανί, του αγαπημένου φίλου του Νετανιάχου που προσφάτως προχώρησε και σε "αποσχιστικό δημοψήφισμα", θέλει να θεμελιώσει "πατρίδα" σε περιοχή που μεταφέρθηκε από την Ανατολή για λογαριασμό των Νεότουρκων ώστε να υλοποιήσει τη Γενοκτονία των Ασσυρίων και μάλιστα μόλις το 1933: H Σφαγή Ασσυρίων... το ξεχασμένο Ολοκαύτωμα!

Η ιστορία άτακτων πλιατσικολόγων οργανωμένων σε φυλές, χωρίς κανένα στοιχείο πολιτισμού κι εθνικής συνείδησης (χωρίς γλώσσα, γραφή, ήθη κι έθιμα, πολιτισμό) πλαστογραφήθηκε από τους αποικιοκράτες και νεοαποικιοκράτες. Πως μπορεί κάποιος να διαγράψει τις Γενοκτονίες των Ελλήνων του Πόντου, της Μικράς Ασίας, των Αρμενίων, των Ασσυρίων που διέπραξαν για λογαριασμό της Τουρκίας οι Κούρδοι; Με αντάλλαγμα το πλιάτσικο των δολοφονημένων ήταν το οπλισμένο χέρι των Νεότουρκων.
Δηλαδή δεν δικαιούνται "πατρίδα"; Φυσικά, αλλά όχι στις πατρίδες άλλων κι ειδικότερα των λαών που κατέσφαξαν με τις πιο φρικτές μεθόδους! Φυσικά όχι στις πατρίδες εκείνων των λαών που παρά τις Γενοκτονίες που υπέστησαν από τους Κούρδους, τους πρόσφεραν φιλοξενία!

Το Κομμουνιστικό Κόμμα της Ιρακινής Αριστεράς αμέσως μετά το "αποσχιστικό δημοψήφισμα ανεξαρτησίας του Κουρδιστάν" στο Ιράκ, εξέδωσε ένα πολυσέλιδο ντοκουμέντο-ανάλυση όπου επιτίθεται σκληρά στον σιωνιστή Μασούντ Μπαρζανί και μεταξύ άλλων τον κατηγορεί ότι "προδίδει το λαό του" και πως είναι "συνεργάτης του σιωνιστικού ισραηλινού καθεστώτος".
Ο Ali Hussein, κεντρικό στέλεχος του Κομμουνιστικού Κόμματος του Ιράκ, στην περιοδεία του στην Ευρώπη επισημαίνει στην Ελβετία μεταξύ άλλων:
«Οι Κούρδοι στο Ιράκ απολαμβάνουν πλήρους ελευθερίας.
Μιλούν τη γλώσσα τους, έχουν διοικητική αυτονομία στις περιοχές που κατοικούν και απολαμβάνουν ένα σημαντικό μερίδιο από τον κρατικό προϋπολογισμό.
Αν στο παρελθόν υπήρξαν αποκλεισμοί, αυτοί σήμερα δεν υπάρχουν.
Εμείς μπορούμε να καταγγείλουμε εθνοκάθαρση. Το βίαιο διωγμό κι εξοστρακισμό από την Ερμπίλ του αραβικού πληθυσμού με ταυτόχρονη μεταφορά Κούρδων κι εποικισμό με Κούρδους από το Ιράν, την Τουρκία, αλλά και όλο τον κόσμο, ώστε να κατασκευάσουν το μύθο του "Κουρδιστάν", με τη βοήθεια προνομίων που τους παραχώρησαν μέσω διεθνών σχέσεων χώρες από όλο τον πλανήτη».
Απευθυνόμενος στα κόμματα της ευρωπαϊκής αριστεράς που στρατεύονται υπέρ μιας Βαλκανοποίησης του Ιράκ με πρόσχημα το "δικαίωμα αυτοδιάθεσης των λαών", ο Ali Hussein επισημαίνει:
«Το Κομμουνιστικό Κόμμα της Ιρακινής Αριστεράς πιστεύει πως ο Μαρξισμός-Λενινισμός δεν θεωρεί δόγμα την αυτοδιάθεση, αλλά συνάδει με τη συνολική πολιτική κατάσταση. Οι Κούρδοι που ζουν στο Ιράκ είναι σύμμαχοι αντιδραστικών ισλαμικών δυνάμεων, συνδέονται απόλυτα με τους Αμερικανούς κατακτητές κι εναντιώνονται στην Ιρακινή αριστερά. Η απόπειρα εθνικιστικού αποσχισμού επιφέρει επικίνδυνα αποτελέσματα στο λαό και στις κοινωνικές υπηρεσίες που απολαμβάνει. Επιφέρει πολιτική και κοινωνική καταστροφή γιατί επιπροσθέτως πρόσφεραν στον αμερικάνικο στρατό εδάφη όπου δημιούργησαν στρατιωτικές βάσεις, που αποτελούν απειλή εναντίον των λαών της περιοχής και μετατρέπουν το "Κουρδιστάν" σε ένα κακό αντίτυπο του σιωνιστικού καθεστώτος. Οι Κούρδοι που ζουν στο Ιράκ δεν διώκονται. Τώρα προσπαθούν να εμφανίσουν την απόσχιση ως ένα ηρωικό γεγονός. Στην πραγματικότητα προωθούν την τυραννία.
Το Κομμουνιστικό Κόμμα της Ιρακινής Αριστεράς είναι κάθετα ενάντιο σε απόσχιση, όταν σήμερα υπάρχει η ιστορική ευκαιρία για όλες τις μειονότητες της πατρίδας μας να συνεργαστούν για την οικοδόμηση μιας Δημοκρατίας του Ιράκ με ενότητα, κοινωνική ισότητα και δικαιοσύνη για όλους.
Ο κομμουνισμός δεν στοχεύει κι επιδιώκει μικρές πατρίδες».
Η κουρδο-σιωνιστική ενότητα στην κεντρική "προεκλογική" συγκέντρωση του  "αποσχιστικού δημοψηφίσματος"... δεν χρήζει σχολίων...
Ανάλογες θέσεις έχουν εκφράσει όλα τα κομμουνιστικά κι αριστερά κινήματα στην περιοχή:
Ο Kemal Okuyan, Γενικός Γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος Τουρκίας (TKP), θεωρεί υπεύθυνο τον Ερντογάν για το "Ιρακινό Κουρδιστάν" λόγω των στενών σχέσεών του τον Μασούντ Μπαρζανί, με "κουμπάρο" τις ΗΠΑ και το Ισραήλ, είναι κατηγορηματικός:
«"Είμαστε αντίθετοι στη γέννηση του "Κουρδιστάν"...
Το δημοψήφισμα στο Ιράκ δεν έχει μαρξιστική ή προοδευτική βάση, όπως ισχυρίζονται ορισμένοι. Πρόκειται για ένα νικηφόρο χαρτί των ιμπεριαλιστών. Οι εργαζόμενοι οφείλουν να ενωθούν εναντίον των εκμεταλλευτών για να αποφύγουν αυτή την παγίδα. Αυτοί που υποστηρίζουν το δημοψήφισμα δήθεν για το φτωχό κουρδικό λαό ή τους τουρκομάνους του Ιράκ είναι ψεύτες. Θα αναδυθούν νέες συγκρούσεις και δεινά για τους λαούς».

Ο Dogu Perinçek, πρόεδρος του τουρκικού  κόμματος VATAN και πρώην Μαοϊκός, από πολλά χρόνια έχει καταγγείλει το “Μπαρζαννιστάν”, όπως αποκαλεί το μόρφωμα του "Ιρακινού Κουρδιστάν", ως "Ένα αποικιακό σχέδιο της δύσης" και σήμερα είναι κατηγορηματικά ενάντιος στα αποσχιστικά σχέδια του Μασούντ Μπαρζανί.

Φυσικά είναι πλεονασμός να μιλήσουμε για τα Κομμουνιστικά κόμματα της Συρίας, του Λιβάνου, τη Χεζμπολάχ, τον άξονα της Αντίστασης στη Μέση Ανατολή και για τις θέσεις τους απέναντι στους Κούρδους λακέδες των ιμπεριαλιστών (σχετικά: ΕΔΩ  και Το Κομμουνιστικό Κόμμα Συρίας παραδίδει μαθήματα μαρξισμού στους "Radical chic").

Όλα τα εξηγεί απλά ο Εμίρ Κουστουρίτσα: "Για να προωθήσουν μπροστά τις ιδέες ενός διαφορετικού κόσμου έξω από δεσμεύσεις;
Έμειναν λίγοι...
Νεκρός ο Τσάβες...
Νεκρός ο Καντάφι...
Νεκρός ο Φιδέλ...
Κι η οργή τους θα ξεσπάσει εναντίον του Άσαντ και του Μαδούρο. Και γι' αυτό [τις ιδέες μου] έπαιξα τις Κάννες".
Εδώ βρίσκει απάντηση το ερώτημα: Γιατί Κούρδοι της Συρίας πολεμούν εναντίον του προέδρου Άσαντ;
Οι Κούρδοι πολέμησαν μαζί με τους τζιχαντιστές εναντίον του λαού της Συρίας κι όπου είχαν κατακτήσει περιοχές οι σημαίες των Κούρδων κι αυτές του FSA, υψώθηκαν μαζί...
Στην Ευρώπη υπάρχουν ακόμη αυτοί που πιστεύουν πως οι Κούρδοι που ζουν στη Συρία "δεν επιθυμούν ούτε την εξουσία, ούτε Κουρδιστάν στη Συρία, αλλά απλώς μια αυτοδιάθεση μέσω της άμεσης δημοκρατίας"... Αυτό το αφήγημα-παραμύθι έχει τελειώσει οριστικά!
H λαϊκή παροιμία στα χείλη των γερόντων Αράβων επιβεβαιώνεται σήμερα: "Να θυμάσαι, ποτέ μην εμπιστευτείς Τούρκο και Κούρδο"...

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση