GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πογκρόμ από τους Τσέτες εναντίον των Ιρακινών προσφύγων σε καταυλισμούς της Συρίας...

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας Οι γνωστοί στην ελληνική ιστορία ως Τσέτες, οι Κούρδοι που χρησιμοποιήθηκαν από τους...

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας

Οι γνωστοί στην ελληνική ιστορία ως Τσέτες, οι Κούρδοι που χρησιμοποιήθηκαν από τους...
νεότουρκους για τις Γενοκτονίες των Ελλήνων, Αρμενίων κι Ασσυρίων, στα εδάφη της Συρίας με την υποστήριξη αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων -όπως έχουμε επισημάνει (έχουν δημιουργηθεί 7 αμερικάνικες βάσεις και έχουν μεταφερθεί 13.000 πεζοναύτες του θείου Σαμ, αλλά και στρατιωτικές δυνάμεις του Ισραήλ και της Σαουδικής Αραβίας)- συνεχίζουν την εθνοκάθαρση του αραβικού πληθυσμού.
Χθες έδιωξαν περισσότερους από 4.000 Ιρακινούς πρόσφυγες, στην πλειοψηφία τους γυναικόπαιδα και υπερήλικες, που είχαν βρει καταφύγιο από τους αποκεφαλιστές του "ισλαμικού κράτους" στη φιλόξενη Συριακή γη, τον Καταυλισμό Προσφύγων Al-Hawl.

Τη νέα εθνοκάθαρση έχει αναλάβει το νέο κατασκεύασμα των ΗΠΑ στην περιοχή, το κόμμα PYD (Kurdish Democratic Union Party) που αποτελεί μια νέα εκδοχή και συνένωση των λακέδων του ιμπεριαλισμού στα πλαίσια της "αραβικής άνοιξης made in USA", δηλαδή των δυνάμεων που πολέμησαν και πολεμούν τη δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση της Συρίας -στην οποία συμμετέχουν και τα δύο Κομμουνιστικά Κόμματα της Συρίας-, των δυνάμεων του κουρδικού People's Protection Units (YPG) και των φονιάδων του Free Syrian Army (FSA).
Η Συρία έχει εισέλθει στον έβδομο χρόνο πολέμου και με τη νικηφόρα πορεία εξολόθρευσης των τρομοκρατών της ιμπεριαλιστικής επίθεσης οδεύει στην οριστική νίκη. Κι όμως, ούτε μια στιγμή δεν αμέλησε για τις εκατοντάδες χιλιάδες Σύρους πρόσφυγες που εκδιώχθηκαν ή διέφυγαν το θάνατο από τις περιοχές που είχαν καταλάβει οι "εξεγερμένοι αντιπολιτευόμενοι" με την υποστήριξη της "πολιτισμένης" δύσης. Καταυλισμοί Σύρων προσφύγων, ακόμη και με περισσότερους από 50.000 πρόσφυγες, που λειτούργησαν άψογα και πρόσφεραν φιλοξενία, χωρίς τη βοήθεια καμίας ΜΚΟ!
Αλλά και καταυλισμοί προσφύγων για εκείνους που διέφυγαν το θάνατο από το γειτονικό Ιράκ!
Ένας τέτοιος καταυλισμός είναι αυτός του Al-Hawl, στην επαρχία της Χασάκα (βορειοανατολική Συρία).
Ο Άγιος Γεώργιος της Χασάκα, ο καθεδρικός ναός της πόλης...
Να σημειωθεί ότι οι Κούρδοι λακέδες των ιμπεριαλιστών έχουν καταλάβει σε συνεργασία με τα ανθρωπόμορφα κτήνη του FSA ("ελεύθερος συριακός στρατός") τη Χασάκα. Δηλαδή, όπως κι η Ράκα -δεν την κατέλαβαν με μάχες αλλά παραδόθηκε, έγινε διαδοχή κατοχής- παραδόθηκε από τους τζιχαντιστές στους αμερικανούς και κούρδους.
Μια επαρχία με πρωτεύουσα την πόλη των 180.000 κατοίκων στην πλειοψηφία τους Χριστιανοί, οι οποίοι διαδηλώνουν συνεχώς και καθημερινά εναντίον της Κουρδικής κατοχής παρά τη σκληρή κουρδική καταπίεση και τις δολοφονίες.
Μάλιστα εκδιώκονται με καταστροφές κατοικιών, ή δολοφονούνται οι άραβες κάτοικοι και μεταφέρονται έποικοι από τα βάθη της ανατολική Τουρκίας.
Εκεί, στον προσφυγικό καταυλισμό Al-Hawl, φιλοξενούνται οι Ιρακινοί πρόσφυγες από το βόρειο Ιράκ.
Ο Ali al-Bayati, στέλεχος της ανθρωπιστικής Ιρακινής οργάνωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κατείγγειλε ότι το PYD (Kurdish Democratic Union Party) κάλεσε τους πρόσφυγες να αποχωρήσουν, ωθώντας τους προς το νότο που είναι ακόμη υπό τον έλεγχο του "ισλαμικού κράτους" (Daesh).
Ο Ιρακινός ακτιβιστής προειδοποίησε ότι η εκδίωξη άμαχων (γυναικόπαιδα και υπέργηροι) προς εδάφη που κατέχουν τζιχαντιστές ισοδυναμεί με αποστολή σε θάνατο, σε δουλεία, ή να χρησιμοποιηθούν ως ανθρώπινες βόμβες αυτοκτονίας σε τρομοκρατικές επιθέσεις. Επίσης σημείωσε πως αυτή η νέα εθνοκάθαρση πολύ πιθανά οφείλεται στην αποτυχία και παραίτηση του Μπαρζανί, που απομακρύνει το όνειρο τους να υπάρξει "Ιρακινό Κουρδιστάν" στα εδάφη που κατέλαβαν για λογαριασμό των Τούρκων και με τη σφαγή των Ασσυρίων, μόλις το 1933:  H Σφαγή Ασσυρίων... το ξεχασμένο Ολοκαύτωμα!
H λαϊκή παροιμία στα χείλη των γερόντων Αράβων επιβεβαιώνεται για μία ακόμη φορά και σήμερα: "Να θυμάσαι, ποτέ μην εμπιστευτείς Τούρκο και Κούρδο"...


Υ.Γ. (1) Περιέργως αυτή η πολιτική γενοκτονίας των Ιρακινών προσφύγων δεν συγκινεί ουδόλως την "πολιτισμένη" δύση, αλλά ούτε τα ΜΜΕ. Τη συναντάμε ως είδηση μόνον στην τουρκική καθημερινή εφημερίδα 'Daily Sabay', που κι εκεί αναμεταδίδεται για το πρόβλημα του τουρκικού φασιστικού καθεστώτος με τους Κούρδους. Να σημειώσουμε ότι η Τουρκία οφείλει τη δημιουργία Κουρδικού κράτους, ή κάποιας αυτονομίας στους Κούρδους, οι οποίοι υπηρέτησαν πιστά το τουρκικό καθεστώς μπροστάρηδες σε τρεις (3) γενοκτονίες: Ελλήνων, Αρμενίων, Ασσυρίων.

Υ.Γ. (2) Η Συρία έχει παράδοση στη φιλοξενία προσφύγων

Συρία 1935, προσφυγικός καταυλισμός Khabour, με τους Ασσύριους που διέφυγαν τη σφαγή των Κούρδων στο Ιράκ (1933). Τη Γενοκτονία των Τούρκων με εκτελεστές τους Κούρδους (Τσέτες) που μετέφεραν από τα βάθη της Ανατολής, ακριβώς εκεί που σήμερα οι ΗΠΑ με το Ισραήλ, θέλουν τη δημιουργία του "Ιρακινού Κουρδιστάν"!
Χαλέπι, Καταυλισμός Ευρωπαίων προσφύγων στα τέλη του 1940
Αρχές του 1940 έφθασαν οι πρώτοι Ευρωπαίοι πρόσφυγες στη Συρία...
Κι Έλληνες πρόσφυγες φιλοξενήθηκαν στη Συρία στη διάρκεια της ναζιστικής κατοχής της πατρίδας μας.
Και ποτέ δεν ξεχνάμε τη στάση της Συρίας στην κρίση του Μάρτη '87 και την κυβέρνηση Ανδρέα Παπανδρέου: "Τούρκος στρατιώτης σε ελληνικό έδαφος, σημαίνει επίθεση εναντίον της Συρίας"!

Υ.Γ. (2) Ένθερμοι υποστηρικτές των Κούρδων λακέδων των ιμπεριαλιστών είναι το λούμπεν νεοφασιστικό μόρφωμα "χρυσή αυγή" (11 Αυγ 2015 - Η επίσημη ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής του μοναδικού εθνικιστικού ... Οι Κούρδοι είναι ένας ιστορικός λαός...). Βασικά γιατί είναι όργανα του υπερεθνικού κεφαλαίου και βασίζουν έναν δήθεν "πατριωτισμό" στην αντίθεση Κούρδων - Τουρκίας, για εσωτερική κατανάλωση.
Όμως κι η "αριστερά" των "Radical chic", επονομαζόμενη "ευρωπαϊκή αριστερά", υπέρμαχη των "δικαιωμάτων" και των "ανοικτών συνόρων", της "κοινωνίας των πολιτών"-Σόρος.
Προξενεί κατάπληξη η χθεσινή εκδήλωση στην ΕΣΗΕΑ, όπου καλεσμένος ομιλητής ήταν κι εκπρόσωπος των λακέδων του ιμπεριαλισμού και "επικεφαλής διπλωματικής αντιπροσωπείας PYD" (Άραγε υπάρχει διπλωματική αντιπροσωπεία των φονιάδων στην Ελλάδα; Γιατί όχι, αφού η Ελλάδα μάχεται την εκλεγμένη κυβέρνηση της Συρίας κι έχει διακόψει διπλωματικές σχέσεις...).
Συντόνιζε ο έγκριτος δημοσιογράφος της "Καθημερινής" Πέτρος Παπακωνσταντίνου, βαθύς γνώστης της Μέσης Ανατολής, αριστερός δημοσιογράφος -μαζί βρεθήκαμε ανθρώπινη ασπίδα μέσα στη μαρτυρική Γάζα στους βομβαρδισμούς του 2009- κι αυτό προκαλεί βαθιά λύπη.

Εδώ βρίσκει απάντηση το ερώτημα: Γιατί Κούρδοι της Συρίας πολεμούν εναντίον του προέδρου Άσαντ;

Σχετικά:
- Κομμουνιστικό Κόμμα Ιράκ: Κούρδοι... συνεργάτες τους σιωνιστικού ισραηλινού καθεστώτος!

- "Νέα Μέση Ανατολή"... με εργαλείο τους Κούρδους!
- H Σφαγή Ασσυρίων... το ξεχασμένο Ολοκαύτωμα!
- Έλληνες μισθοφόροι στο πλευρό του YPG
- "Επιτροπή για την Ειρήνη και τη Φιλία μεταξύ Ελλάδας-Συρίας": "Η Συρία... ανήκει στους Σύρους"!
* : "Να θυμάσαι, ποτέ μην εμπιστευτείς Τούρκο και Κούρδο"...

Οι Κούρδοι πολέμησαν μαζί με τους τζιχαντιστές εναντίον του λαού της Συρίας κι όπου είχαν κατακτήσει περιοχές οι σημαίες των Κούρδων κι αυτές του FSA, υψώθηκαν μαζί...
Στην Ευρώπη υπάρχουν ακόμη αυτοί που πιστεύουν πως οι Κούρδοι που ζουν στη Συρία "δεν επιθυμούν ούτε την εξουσία, ούτε Κουρδιστάν στη Συρία, αλλά απλώς μια αυτοδιάθεση μέσω της άμεσης δημοκρατίας"... Αυτό το αφήγημα-παραμύθι έχει τελειώσει οριστικά!

Καταυλισμός Ιρακινών προσφύγων Al-Hawl στη Συρία. Δεκέμβρης 2016, Ruptly TV, Syria: Refugees make urgent appeal for action in Al-Hawl:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση