Press24.gr

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΔΗΜΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ...ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ - Η ...OFF SHORE ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ - Ακατάλληλη για αναγνώστες με ευαίσθητο στομάχι. (Τιμή 0 ευρώ - Ετος 6ο). Αποθηκεύστε τη διεύθυνσή μας: press-gr.blogspot.com. Στείλτε τη γνώμη σας, σχόλια και πληροφορίες στο e-mail μας: press.gr@hotmail.com. Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ. Profil στο facebook: Press-gr blogspot

Πιτσιόρλας: Σε εξέλιξη μεγάλες επενδύσεις σε πολλούς τομείς σε όλη την Ελλάδα

Share it:

"Η πολιτική συγκυρία είναι θετική για την εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό. Είναι μια εικόνα που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Είναι μια προσπάθεια, τεχνητή σε μεγάλο βαθμό. Στα μεγάλα ζητήματα υπάρχει για πρώτη φορά ένα πλαίσιο συναίνεσης ως προς τα ποια είναι τα προβλήματα που πρέπει να επιλυθούν και σε ποια κατεύθυνση" δήλωσε μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, o υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιος Πιτσιόρλας.
Σχετικά με την επένδυση στις Σκουριές είπε ότι "υπάρχει μία πίεση της εταιρείας προς την κυβέρνηση που είναι αποτέλεσμα μιας ορισμένης νοοτροπίας. Θεωρούν ότι μπορούν να έχουν τους εργαζόμενους ως ομήρους. Η κυβέρνηση είναι η πρώτη φορά που έχει δρομολογήσει μια διαδικασία για να λυθεί ουσιαστικά το πρόβλημα. Αυτό είναι το μείζον. Το θέμα θα λυθεί οριστικά, σε διάστημα μηνών. Ζητείται μια τεχνικού χαρακτήρα άδεια για ένα εργοστάσιο, που εάν το αποτέλεσμα της διαιτησίας είναι θετικό θα προχωρήσει η επένδυση, εάν μπλοκαριστεί όλη η επένδυση, τότε δεν έχει κανένα νόημα όλη η άδεια».
Για το Ελληνικό ο κ.Πιτσιόρλας ανέφερε ότι "εμείς κινούμαστε στη λογική εντός του 2017 να έχει υποβληθεί στο ΣτΕ το σχέδιο του προεδρικού διατάγματος. Το Ελληνικό είχε μεγάλες δυσκολίες, επιλύθηκαν σχεδόν όλες. Μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα έχει ολοκληρωθεί η συζήτηση επί του σχεδίου προεδρικού διατάγματος. Και προχωράμε για να ολοκληρώσουμε την πολεοδόμηση της περιοχής. Αν διαβάσει κανείς τα στοιχεία της ΤτΕ έχουμε ρεκόρ εισροών από άμεσες ξένες επενδύσεις στην Ελλάδα".
Ο υφυπουργός υποστήριξε ότι στην Ελλάδα βρίσκονται σε εξέλιξη μεγάλα έργα.
"Δεν περιορίζονται μόνο στον τουρισμό, που γίνονται πολλά έργα σε όλη την Ελλάδα, πάρα τις τρικλοποδιές. Ιδιαίτερα στην Αθήνα είναι πρωτοφανές αυτό που συμβαίνει με παλαιά και νέα ξενοδοχεία. Σε εξέλιξη έχουμε μεγάλα έργα στον τομέα υποδομών και μεταφορών. Τον Δεκέμβριο ολοκληρώνεται η διαδικασία για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Ο Πειραιάς έχει κατακτήσει παγκοσμίως την 38η θέση ως λιμάνι. Στον τομέα της ενέργειας υλοποιούνται έργα εκατοντάδων εκατομμυρίων, υλοποιούνται επενδύσεις στη βιομηχανία, στον τομέα της υγείας εκδηλώνεται τεράστιο διεθνές ενδιαφέρον. Είναι εικόνα που δεν τη φτιάχνω εγώ.
Πολύ καλά πηγαίνει το πρόγραμμα της ανταλλαγής ομολόγων. Έχουμε μια εικόνα που κινείται στη σωστή κατεύθυνση. Τόσο καλή που τα κόμματα της αντιπολίτευσης συμπεριφέρονται σαν να έχουμε τελειώσει με το μνημόνιο. Η κριτική που κάνουν είναι σαν να έχουμε τελειώσει".
Ακούστε το ηχητικό:
Share it:
Reactions:

Οικονομία

Σχολιάστε το άρθρο:

0 comments:

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το blog. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση

Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΚΟΣΜΟΣ!

ΔΕΙΤΕ το βίντεο-γροθιά στη συνείδησή μας! ΠΑΙΔΙΑ χωρίς τετράδια, χωρίς φαγητό, χωρίς φάρμακα...

Μάρω Μπουρδάκου   ΣΚΗΝΕΣ ΓΙΑ ΔΑΚΡΥΑ...ΣΚΗΝΕΣ ΓΡΟΘΙΑ ΣΤΗΝ ΕΦΗΣΥΧΑΣΜΕΝΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΣ... ΟΥΓΚΑΝΤΑ..., ένα σχολείο ..600 παι...