GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Παπαδημούλης: Τυχόν λύση του Σκοπιανού πρέπει να είναι ισχυρή και με διεθνείς εγγυήσεις

"Η επιδίωξη της ελληνικής πλευράς είναι να εξασφαλιστούν με ισχυρές διεθνείς εγγυήσεις, όλα τα μέτρα που θα βάζουν στην άκρη τον αλυ...

"Η επιδίωξη της ελληνικής πλευράς είναι να εξασφαλιστούν με ισχυρές διεθνείς εγγυήσεις, όλα τα μέτρα που θα βάζουν στην άκρη τον αλυτρωτισμό" δήλωσε ο Δημήτρης Παπαδημούλης, αντιπρόεδρος Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.
Ερωτηθείς για τη χθεσινή προκλητική ενέργεια στα Ίμια δήλωσε "Η υπεράσπιση των εθνικών μας δικαίων με βάση τους κανόνες εθνικού δικαίου, που τα κατοχυρώνουν, πρέπει να γίνεται με σταθερότητα, με συνέπεια και ψυχραιμία, ώστε να μηνπε΄φτουμε στις παγίδες του αντιπάλου. Στην ηγεσία της γείτονος υπάρχει νευρικότητα".
Αναφορικά με το Σκοπιανό τόνισε "η νέα κινητικότητα για λύση είναι θετική και πρέπει να την αξιοποιήσουμε με την επιδίωξη να υλοποιηθεί αυτό που χαράχθηκε ως εθνική γραμμή του Βουκουρεστίου. Ο Τσίπρας συνεχίζει σε αυτή τη γραμμή και η επιδίωξη είναι με σοβαρότητα, με τη μεγαλύτερη εθνική συναίνεση να αξιοποιήσουμε την κινητικότητα".
"Στην ΕΕ οι πάντες θα ήθελαν μία λύση με συμβιβαστική πρόταση με σύνθετη ονομασία κοινής αποδοχής erga omnes και νομίζω προς την ίδια κατεύθυνση επιθυμεί να εξελιχθούν τα πράγματα και η Βουλγαρία. Αν καταφέρουμε να υπάρξει μια τέτοια λύση, που το θεωρώ εφικτό αλλά δεν το έχουμε ακόμα στο χέρι, θα είναι καλό και για την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων αλλά και την ελληνική οικονομία και ιδιαίτερα στην οικονομία της Β. Ελλάδας" συμπλήρωσε.
Ακούστε το ηχητικό:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση