GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πλαστογράφησαν και την "Ημέρα της Γυναίκας"!

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας « Δώστε χρήματα στις οικογένειες των στρατιωτών » « Υπεράσπιση της...

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας

«Δώστε χρήματα στις οικογένειες των στρατιωτών»
«Υπεράσπιση της...
ελευθερίας και της ειρήνης στον κόσμο»
Αγία Πετρούπολη, 8 Μάρτη 1917, Επιγραφές στα πανό της πορείας γυναικών 
 
Ορισμένοι μιλούν για τη γιορτή της γυναίκας, ενώ είναι "Ημέρα της Γυναίκας".
Έτσι ξεκινούν οι μύθοι. Ακόμη κι η αριστερά αναγάγει αυτή την ημέρα σε αγώνες γυναικών στις ΗΠΑ.
Όλοι ξεχνούν ή αγνοούν, πως μόλις το 1977 η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, του γνωστού οργανισμού "νομιμοποίησης" καταπάτησης ελευθεριών και λαών (η Κύπρος κι η Παλαιστίνη για παράδειγμα, χώρες κατεχόμενες από εισβολείς κερδίζουν δεκάδες αποφάσεις κι η κατοχή συνεχίζεται κι άλλες χώρες υπέστησαν γενοκτονίες κι εθνοκαθάρσεις με τη βούλα του ΟΗΕ), "θεσμοθέτησε" επισήμως την 8η του Μάρτη ως ημέρα "αφιερωμένη στα δικαιώματα της γυναίκας". Συνεπώς μετατράπηκε σε μια γιορτή του καταναλωτισμού, του κέρδους και της αυταπάτης.
Μια πλαστογραφία της ιστορίας, γνωστή μέθοδος. Κλοπή και διαστρέβλωση με συγκεκριμένες σκοπιμότητες που δεν είναι ούτε η πρώτη ούτε κι η τελευταία.
Άλλωστε η ιστορία γράφεται πάντοτε από τους νικητές ή από τις κυρίαρχες τάξεις, που «τά μέν ἠδέα καλά νομίζουσι, τά δέ ξυμφέροντα δίκαια» [ως ταυτίζοντες το ευχάριστον με το έντιμον, και το συμφέρον με το δίκαιον], όπως διδάσκει ο Θουκυδίδης...
Όμως η ιστορική μνήμη δεν αρχειοθετείται και δεν σβήνει. Αποκρύπτεται, διαστρεβλώνεται αλλά δεν αλλάζει την αλήθεια η απάτη και πλαστογραφία.
Ποια είναι η ιστορική "αγνοημένη" αλήθεια;
Η "Ημέρα της Γυναίκας" έχει τη "ρίζα" της στις 23 Φλεβάρη 1917 με το Ιουλιανό ημερολόγιο (8 Μάρτη με το Γρηγοριανό δυτικό ημερολόγιο), όταν οι γυναίκες της Αγίας Πετρούπολης οδήγησαν μια μεγάλη πορεία συλλαλητηρίου απαιτώντας το τέλος του Α' παγκόσμιου πολέμου.
Αυτή η πολιτική θέση της πορείας των γυναικών της Πετρούπολης άλλαξε την ιστορία και καθόρισε τη Ρωσική Επανάσταση που έφερε την κατάρρευση του Τσαρισμού.
8 Μάρτη 1917... Γυναίκες, μάνες, εργάτριες, σύζυγοι στρατιωτών σε μια πορεία με αιτήματα: τέλος του πολέμου, ψωμί για τα παιδιά.
«Το κάλεσμα για την πορεία των γυναικών έγινε από κάποιον Λίντε, ο οποίος έγραψε έτσι το όνομά του στην ιστορία της επανάστασης. Επιστήμονας, μαθηματικός, φιλόσοφος, ο Λίντε ήταν εκτός κομμάτων, ήταν πεισμένος υποστηρικτής της επανάστασης κι επιζητούσε με θέρμη πως η επανάσταση έπρεπε να τηρήσει όσα υπόσχοντανν»... Έτσι περιγράφει ο Μπολσεβίκος επαναστάτης και θεωρητικός Λέων Τρότσκι, στην "Ιστορία της Ρωσικής Επανάστασης" που εκδόθηκε το 1923, εκείνη την πορεία γυναικών.
Ακολούθως, στις 14 του ερχόμενου Ιούνη η Δεύτερη Διεθνής Διάσκεψη κομμουνιστριών γυναικών στη Μόσχα, καθόρισε την 8η του Μάρτη ως "Διεθνή Ημέρα της Εργάτριας".
Έτσι και με την 8η του Μάρτη έχουμε μια επανάληψη της συνεχούς προσπάθειας απόκρυψης και διαστρέβλωσης της ιστορίας, γιατί όπως επισημαίνει  Χέρμπερτ Μαρκούζε:
«Η θύμηση του παρελθόντος μπορεί να είναι η. απαρχή επικίνδυνων διαισθητικών γνώσεων και η παγιωμένη κοινωνία δείχνει να φοβάται τα. ανατρεπτικά περιεχόμενα της μνήμης»

Υ.Γ. Το τραγικό είναι πως αυτή η πλαστογραφία της ιστορίας έγινε αποδεκτή από την αριστερά...

2 σχόλια

  1. Καμμία "κλοπή" και "διαστρέβλωση", ή "πλαστογραφία" δεν έγινε όταν το 1977 ο ΟΗΕ αναγνώρισε επίσημα σαν (διεθνή πλέον) την "Ημέρα της Γυναίκας" που ΗΔΗ τιμούσε η ΕΣΣΔ (από την αρχή, το 1917) μαζί με ένα σωρό άλλες σοσιαλιστικές χώρες. Περισσότερο ήταν αυτή η καθιέρωση... κάτι σαν υπόκλιση του ΟΗΕ προς την ΕΣΣΔ (που ήταν τότε ισχυρό μέλος του οργανισμού μαζί με τις σύμμαχές της χώρες).

    Βέβαια... ασφαλώς και η επέτειος αργότερα χάλασε, διαστρεβλώθηκε, "πλαστογραφήθηκε" (αν το εννούμε μεταφορικά) από τον καταναλωτισμό και την συστημική αφομοίωση (όπως λέει και το άρθρο), στα _επόμενα_ χρόνια.

    Εχει σημασία όμως νάμαστε ακριβείς και να μην αντιστρέφουμε αιτία με αποτέλεσμα.

    Η _αιτία_ για την καθιέρωση της επετείου διεθνώς από τον ΟΗΕ ήταν τελείως άλλη από το _αποτέλεσμα¨_ (που ορθώς καταδικάζει το άρθρο). Και δεν υπήρχε δόλος στην αιτία, παρόμοιος με τον δόλο που έφερε το αποτέλεσμα. Π.χ.
    Ενα άλλο παρόμοιο συμβάν ήταν το ψήφισμα του ΟΗΕ εκείνη την εποχή κατά του σιωνισμού, τον οποίο ο ΟΗΕ χαρακτήρισε επίσημα "ρατσιστική ιδεολογία". ΔΕΝ ήταν "σχεδιασμένο" για να "πλαστογραφήσει" τον αντι-σιωνισμό, αλλά ξεκάθαρη παραχώρηση προς την ΕΣΣΔ και τον αραβικό κόσμο εκεινης της εποχής.

    Παρόλα τα στραβά του, ο ΟΗΕ εκείνη την εποχή έκανε και σωστά πράματα, διότι... δεν μπορούσε να αποφύγει τη δύναμη της ΕΣΣΔ, μόνιμου μέλους του Συμβουλίου Ασφαλείας εκείνη την εποχή, πολύ πριν την πτώση του υπαρκτού σοσιαλισμού.

    Μ' αυτό δεν θέλω καθόλου να υπερασπιστώ τον ΟΗΕ, ούτε διακατέχομαι από πίστη σε θεσμούς που αλώθηκαν, άλλωστε, από πολύ νωρίς... αλλά να διασώσω την Ιστορική γνώση και την ακριβέστερη επίγνωση της διαστρέβλωσης που (πράγματι) έγινε ΑΡΓΟΤΕΡΑ.

    Κάθε φορά που αντιστρέφουμε αιτία με αποτέλεσμα, ξαναγράφουμε την Ιστορία με λανθασμένο τρόπο και καταντάμε συνωμοσιολόγοι. Είναι σαν να λέμε ότι ΕΠΕΙΔΗ την επέτειο της 25ης Μαρτίου τη γιορτάζουν και φασίστες, ΣΧΕΔΙΑΣΤΗΚΕ για να χαϊδέψει φασίστες (ή τον καπιταλισμό κλπ). Οχι, ΠΡΩΤΑ καθιερώθηκε και ΜΕΤΑ την μετέτρεψαν σε "δική τους" γιορτή κάποιοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κάτι άλλο, επίσης...

    Είναι ασφαλώς ένας μύθος η "αμερικανική εκδοχή" της Ημέρας, αλλά... δεν είναι καπιταλιστικός ο μύθος, είναι... σοσιαλιστικός.

    The earliest Women's Day observance, called "National Woman's Day," [4] was held on February 28, 1909 in New York, organized by the Socialist Party of America[5] at the suggestion of Theresa Malkiel.[6] Though there have been claims that the day was commemorating a protest by women garment workers in New York on March 8, 1857, researchers have described this as a myth.[7][8][9]

    (εδάφιο της βικιπαίδειας, που αποκαθιστά την αλήθεια. Η αλήθεια είναι πιο κοντά στο άρθρο σας ΚΑΙ κατά τη βικιπαίδεια. Το συμβάν που αναφέρετε υπάρχει και εκεί).

    https://en.wikipedia.org/wiki/International_Women%27s_Day

    Το λήμμα ξεκινάει με 100% σωστή περιγραφή της Ιστορίας:

    March 8 was suggested by the 1910 International Socialist Woman's Conference to become an "International Woman's Day." After women gained suffrage in Soviet Russia in 1917, March 8 became a national holiday there. The day was then predominantly celebrated by the socialist movement and communist countries until it was adopted in 1975 by the United Nations.

    (διορθώνω και την ημερομηνία. Ηταν το 1975, όχι το 1977 όπως θυμόμουν λανθασμένα, αρχικά...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση