GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ποδηλατικός γύρος Ιταλίας... του αίματος και της ντροπής!

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας Θα τραφώ με τις σάρκες του κατακτητή μου. Προσέξτε! Την πείνα και την οργή μου...   Ένα διεθνές "...

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας
 
Ένα διεθνές "αθλητικό" γεγονός, ο...
ποδηλατικός "Γύρος της Ιταλίας" (Giro d' Italia)... ξεκίνησε την Παρασκευή για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού από μία μη ευρωπαϊκή πόλη, από ένα κατοχικό καθεστώς απαρτχάιντ, από την κατεχόμενη Παλαιστίνη και μάλιστα από την αιώνια πρωτεύουσα της Παλαιστίνης: Ιερουσαλήμ!
Ένας θεσμός που έχει τις ρίζες του στο Μάη του 1909, φέτος η 101η έναρξη έγινε εκεί που ο φόνος είναι "νόμιμο δικαίωμα" των δολοφόνων.
Μάλιστα απαιτήθηκε από τα πραγματικά αφεντικά αυτού του "αθλητικού" γεγονότος, αυτούς που πλήρωσαν, να απαλειφθεί από τους τίτλους τόπου έναρξης του αγώνα η επιγραφή "Δυτική Ιερουσαλήμ", μιας και παρά τις πολυάριθμες αποφάσεις, ακόμη και του πιο ανυπόληπτου και γελοίου παγκόσμιου οργανισμού (ΟΗΕ) η Ιερουσαλήμ παραμένει πρωτεύουσα της Παλαιστίνης από το 1948 ως σήμερα. Όπως ακριβώς συμβαίνει με τις αποφάσεις-ψηφίσματα του ίδιου οργανισμού για τη μαρτυρική Κύπρο μας.
Επισήμως 16 εκατομμύρια ευρώ, βρώμικα από το αίμα του Παλαιστινιακού λαού προς την RCS Sport που διαχειρίζεται για λογαριασμό της Ομοσπονδίας Ποδηλασίας το θεσμό και την αθλητική εφημερίδα-σπόνσορα Gazzetta dello Sport, ήταν αρκετά για να οριστεί έναρξη του Γύρου μια "χώρα τρομοκράτη που δολοφονεί παιδιά", όπως δήλωνε με την Παλαιστινιακή μαντίλα των Φενταγίν στο λαιμό του ο Αλέξης Τσίπρας τον Ιούλη του 2014 στην πλατεία Συντάγματος.
Ανεπισήμως ένα ποσό που διοχετεύθηκε σε "αθλητικούς παράγοντες", ΜΜΕ και δημοσιογράφους -κανένα ΜΜΕ και δημοσιογράφος δεν κάνουν νύξη σ' αυτό το "αθλητικό" γεγονός της ντροπής-, που ο καθένας μπορεί να φανταστεί.
Ο αθλητισμός στην υπηρεσία του υπερεθνικού κεφαλαίου. 101ος "Γύρος της Ιταλίας" (Giro d' Italia) με έναρξη και διαδρομές Ιερουσαλήμ, Χάιφα-Τελ Αβίβ, Μπερ Σεβά-Εϊλάτ, πριν μεταβούν στη Σικελία.
Εκεί με ακόμη νωπή τη μυρουδιά των πτωμάτων από τις πρόσφατες δολοφονίες τουλάχιστον 44 Παλαιστίνιων στη μαρτυρική Γάζα, ο "Γύρος της Ιταλίας" ανέλαβε να ξεπλύνει τη δημόσια εικόνα του καθεστώς απαρτχάιντ στην κατεχόμενη Παλαιστίνη.
Τα χρήματα μπορούν να εξαγοράζουν κυβερνήσεις και να κλείνουν τα "στόματα" της αργυρώνητης δημοσιογραφίας, όμως η ήττα στη Συρία των Σελευκιδών του Μεγάλου Αλεξάνδρου θα είναι η αρχή του τέλους για το κατοχικό ναζιστικό καθεστώς στην Παλαιστίνη κι ο Άξονας της Αντίστασης σηματοδοτεί την Πατρίδα του λαού της Παλαιστίνης!

Αυτή η γη δεν είναι για πούλημα: αυτή η γη ανήκει στο λαό μας.
Κάποιοι είναι νεκροί, κάποιοι είναι ζωντανοί, αλλά, πολλοί ακόμη δεν έχουν γεννηθεί...

«Ετούτος δω ο λαός δε γονατίζει
παρά μονάχα μπροστά στους νεκρούς του...»
Γιάννης Ρίτσος

Σχετικά με την Παλαιστίνη:
* Ανθρώπινη ασπίδα ΜΕΣΑ στη Γάζα, στη διάρκεια των βομβαρδισμών 1
* Ανθρώπινη ασπίδα ΜΕΣΑ στη Γάζα, στη διάρκεια των βομβαρδισμών 2
* Έφυγε ο Παπαφλέσσας της Επανάστασης, αλλά πρόλαβε Λεύτερο το Χαλέπι!
* Όταν η Παλαιστινιακή Επανάσταση είχε Ηγέτες...
* Σάμπρα & Σατίλα... ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ!
* 15 Μάη 1948... H μεγαλύτερη κλοπή στην παγκόσμια ιστορία

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση