Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ
Κυκλοφόρησε το 4o φύλλο. Κάντε κλικ για να το δείτε...
 • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Δευτέρα, 28 Μαΐου 2018

  ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ στην Ιταλία! "Πραξικόπημα" ή "σωτηρία"...

  Dimitris Syrmos 
  Ο σκοπός ΔΕΝ αγιάζει πάντα τα μέσα.
  Θεωρώ λάθος του Ιταλού Προέδρου να αρνηθεί τον προτεινόμενο Υπ. Οικονομικών, ως Ευρωσκεπτικιστή.
  Η Δημοκρατία δεν είναι a la carte.
  Αυτό αποφάσισε ο Ιταλικός λαός.
  Αν πάνε σε εκλογές, το πιθανότερο είναι ότι η Lega του Βορρά και τα 5 Αστέρια θα ανεβάσουν την δύναμη τους.
  Οι σημερινοί Κομισσάριοι της ΕΕ οφείλουν να αντιληφθούν ότι πρέπει να προσπαθήσουν πολύ για να εξηγήσουν στους Ευρωπαίους Πολίτες τα επαναλαμβανόμενα λάθη τους, τις ατολμίες και επιτέλους πως αξιολογούνται και πότε πρέπει να πάνε σπίτι τους.
  Η Ευρώπη πρέπει να αποφασίσει:
  - αν θέλει ΠΟΛΙΤΕΣ ή λαό...
  -αν θέλει Ενωμένη Ευρώπη η διερεμένη Ευρώπη.
  -γιατί επιμένει να θέλει να ενώσει ανόμια Έθνη και Ιδεολογίες,
  -γιατί βλέπει μόνο αγορές και καταναλωτές (Τουρκία)
  Η κατάσταση φθάνει σε κρίσιμα επίπεδα.
  Είναι άλλη η Ενωμένη Ευρώπη των ονείρων μας.

  Michael Demertzis
  Ο Πρόεδρος της ιταλικής Δημοκρατίας άσκησε βέτο στο σχηματισμό της νέας κυβέρνησης, όπως έχει δικαίωμα να κάνει, γιατί οι θέσεις τού προτεινόμενου υπουργού Οικονομικών θέτουν σε κίνδυνο τη θέση της χώρας του στον πυρήνα της ΕΕ.
  Με άλλα λόγια, επειδή βρέθηκε ένας πολιτικός που παίρνει στα σοβαρά τον ρόλο του, στην Ιταλία αυτή την ώρα γίνεται αυτό που έπρεπε να είχε γίνει πριν τρία χρόνια στην Ελλάδα...
  Δεν ξέρω πού θα οδηγήσει όλο αυτό, όπως δεν ξέρω και πού θα οδηγούσε την Ελλάδα - μιλάμε για θεσμική κρίση αυτή τη στιγμή -, αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι με ανθρώπους που βάζουν τη χώρα πάνω από τους ίδιους και τα καθήκοντά τους πάνω από τη δημοφιλία, οι δημοκρατίες πάνε μπροστά.

  Vasilis Pazopoulos

  Η παρέμβαση του γαλλογερμανικού άξονα δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται σε βάρος της Ιταλίας
  Επί Μπερλουσκόνι, είχε πιάσει ο Σαρκοζί και η Μέρκελ τους αμερικάνους και τους ζήταγαν την βοήθεια τους να τον πετάξουν έξω γιατί ήταν ενάντια στα σχέδια τους.
  Παρόλο που οι αμερικάνοι αρνήθηκαν να συμμετάσχουν, τελικά καταφέρανε να τον φάνε. Και βάλανε (χωρίς εκλογές) καποιον της αρεσκείας τους
  Θεωρίες συνομωσίας ;
  Το είπε κάποιος ψεκασμένος ;
  Όχι ακριβώς. Τα διηγήθηκε χαρτί και καλαμάρι ο Γκάιντερ, ο τότε υπουργός οικονομικών των ΗΠΑ, στο βιβλίο του. Βέβαια εσείς δεν διαβάζετε τέτοια μπας κλας αναγνώσματα, το ξέρουμε
  Να σας πληροφορήσω λοιπόν πως στο ίδιο βιβλίο αφηγήθηκε και την περίφημη σύσκεψη του Eurogroup που (επί λέξη) θέλανε να δώσουν στους Έλληνες ένα μάθημα. Να τους πατήσουν στον λαιμό. Ναι, την ίδια εποχή που εσείς φωνάζατε Βάστα Σόιμπε !
  Ε λοιπόν είστε υποκριτές.
  Και μάλιστα διπλοί υποκριτές
  Εάν τυχόν γινόταν το ανάποδο στην Ιταλία, αν δηλαδή έκοβε ο πρόεδρος κάποιον φανατικό των «ευρωπαικών κεκτημένων» για να βάλει στην θέση του κάποιον ευρωσκεπτικιστή, θα είχατε την ίδια αντίδραση;
  Δεν θα εκθειάζατε τα δημοκρατικά ιδεώδη που τσαλαπατήθηκαν;
  Μόνο για την Βενεζουέλα ενδιαφέρεστε;
  Η πρώτη υποκρισία είναι πως το παίζετε δημοκράτες και φιλελεύθεροι, αλλά στην πραγματικότητα δεν σέβεστε το δικαίωμα να επιλέγει ο λαός όποιον πραγματικά θέλει. Μόνο αν είναι του γούστου σας. Δεν επιτρέπονται τα "λάθη"
  Η δεύτερη είναι πως υπερηφανεύεστε με αλαζονεία ότι δεν είστε λαικιστές, ενώ στην πραγματικότητα δεν διαφέρετε καθόλου από τους ποδοσφαιρικούς οπαδούς που αναγνωρίζουν την αδικία από τον διαιτητή μόνο όταν αδικεί την δικιά τους ομάδα. Αν σφυρίζει υπερ σας είναι «φυσιολογικό»
  Συνεχίστε τώρα να απορείτε πως είναι δυνατόν να φουντώνει το ευρωσκεπτιστικό κίνημα…
  - Φυσικά είναι πως δεν είναι όλοι του "φιλοευρωπαικού" μπλοκ ίδιοι. Αλλά είναι εκνευριστικά πολλοί....

  Telis Stamatakis
  Η Ιταλία προς το παρόν τη γλύτωσε, αλλά μάλλον για αναβολή πρόκειται.
  Βέβαια ο Πρόεδρος Ματαρέλα είναι τώρα πιο σοφός. Έχει το παράδειγμα της Ελλάδας. Ξέρει τι θα πει διακυβέρνηση από το μείγμα λαϊκισμού και ακροδεξιάς. Είδε που κατάντησαν την Ελλάδα η ανευθυνότητα, η επιπολαιότητα, η αμάθεια και η αλαζονεία μιας παρά φύση συνεργασίας .
  Τελικά η Ελλάδα λειτουργεί πράγματι σαν πιλότος στην Ευρώπη. Στην πλάτη της όλοι οι οικονομικοί πειραματισμοί, στην πλάτη της και τα πολιτικά νταλαβέρια που προκαλεί η ανέχεια

  Βασιλης Πολυχρονης

  Μετά από την πραξικοπηματική παρέμβαση Ματαρέλα (καθ' υπόδειξη του ιερατείου των Βρυξελλών) στην Ιταλία κι αφού έχει προηγηθεί το ελληνικό πραξικόπημα και η κωλοτούμπα των καρεκλοκένταυρων της "αριστεράς",το δίλημμα που μπαίνει όποτε κι αν γίνουν εκλογές είναι:
  -Ευρώ ή Δημοκρατία
  -Ευρώ ή σεβασμός στο Σύνταγμα και τα ανθρώπινα δικαιώματα
  -Ευρώ ή εθνική ανεξαρτησία και λαϊκή κυριαρχία
  -Ευρώ ή άνθρωπος.
  Η απάντηση σε όλα είναι...ο άνθρωπος και τα δημοκρατικά συνταγματικά λαϊκά με και αγώνες και αίμα κατοχυρωμένα δικαιώματα του!

  Alexandros Kalokairinos
   
  Κατανοώ τους φόβους του Ιταλού προέδρου της Δημοκρατίας, θαυμάζω το θάρρος του και την υπευθυνότητά του, και ελπίζω στην επερχόμενη πολιτική κρίση οι ψηφοφόροι να δείξουν υπευθυνότητα απέναντι στους λαϊκιστές και τυχάρπαστους σωτήρες ...
  Η επιπολαιότητα και η ανευθυνότητα κοστίζει, και έχουμε παραδείγματα αρκετά. Προσφάτως, τρέχει στη Τουρκία. Οι ονειρώξεις και η εκμετάλλευση πολιτικών κρίσεων για προσωπικό όφελος και ανάδειξη , ονομάζεται Δημαγωγία και είναι εχθρός της Δημοκρατίας .... Θα είχε έννοια, μόνον, αν οι Δημαγωγοί, πλήρωναν όπως στην αρχαιότητα τα λάθη τους με εξοστρακισμό ...
  Αν ακόμη και σήμερα δεν έχουμε καταλάβει οτι χρειάζεται αλλαγή νοοτροπίας, υπευθυνότητα, συστηματική και με μέθοδο εργασία, και οχι τυχάρπαστες αποφάσεις και μετατόπιση ευθυνών σε άλλους, τότε η ψήφος μας δεν εχει το αίσθημα ευθύνης που χρειάζεται ωστε να ειναι Δημοκρατική Αξία.

  Dennis Hoidas
  ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΠΟΥΜΕ ΑΠΛΑ:
  Οταν οι ΗΛΙΘΙΟΙ λαοι (παραμυθιαζονται και) εκλεγουν ως "πρωθυπουργο" εναν πρακτορακο που υποσχεται μια ΕΞΑΛΛΗ "αντι-αποικιακη πολιτικη" (ενω εχει κατηχηθει, χρονια πριν, να πράξει το ακριβως αντιθετο) καμμια Μερκελ και κανενα ευρω-ιερατειο δεν ανησυχει...
  Αντιθετα, οταν ενας λαος εκλεγει αυτους που ΕΝΝΟΟΥΝ ΟΣΑ ΛΕΝΕ, τοτε γινεται "της πουτανας" απο τους ευρωκράτες και τους "πολιτικους υπαλληλους" των Ροτσιλντ.
  Και αμεσως διατασσουν τον "ανθρωπο τους" να μην επιτρεψει να σχηματισουν κυβερνηση αυτοι που εκλεχτηκαν απο τον λαο αλλα να ανακηρυξει, αυθαιρετα, ως πρωθυπουργο, ενα μεγαλοστελεχος του ΔΝΤ...
  Κι επειδη δεν υπάρχει προβλεψη, στη νομοθεσια τους, για αντιμετώπιση τετοιου ειδους "αποικιακης εξαχρειωσης", συνιστω απο καρδιας στους Ιταλους να (δια)πραξουν το "κατα δυναμη"...
  (Πάντως, ρε Βαρουφακη, μια και το φερε η κουβεντα, δεν θυμαμαι να ειχε ενοχληθει κανεις, με την περιπτωση σου, το Γεναρη του 2015...Ειτε εν γνωσει σου ειτε εν αγνοια σου, καποιοι φαινεται οτι ειχαν δεσει απο πριν τον γαϊδαρό τους...)

  Tassos G. Nikakis
  Ο πρόεδρος της Ιταλίας με την άρνηση του να εγκρίνει Υπ. Οικονομικών που δεν είναι αρεστός στους Γερμανούς, επίσημα χαρακτηρίζεται προδότης της χώρας του και "γράφει" τη θέληση του 70% των Ιταλών που θέλει τη χώρα του έξω από το μπουρδέλο που λέγεται ΕΕ. Όπως έγινε κι εδώ με το 62% και την υποταγή των ΣΑΝΕΛ κι όπως κανονικά επί κατοχής που διόριζαν κυβερνήσεις οι κατακτητές.
  Μη τολμήσει ποτέ ξανά να μιλήσει εγχώριο γιουσουφάκι για ελευθερία, δικαιώματα, αξιοπρέπεια και δημοκρατία στο Δ' Ράιχ .

  Panagiotis Kostoulas

  Σε όσες θεσμικές τρίπλες κι αν καταφύγει ο Ματαρέλα στη δημοκρατία -τουλάχιστον στα θέματα επιλογής διακυβέρνησης- πάντοτε στο τέλος γίνεται αυτό που θέλουν οι πολλοί.
  Το μοντέλο "σώζω έναν λαό παρά τη θέλησή του" δεν μπορεί να πάει πολύ μακριά.
  Είτε οδηγηθούν σε κυβέρνηση τεχνοκρατών, είτε πάνε σε νέες εκλογές στο συλλογικό φαντασιακό η κίνηση Ματαρέλα θα ταυτιστεί με εναντίωση στη λαϊκή ετυμηγορία.
  Κοινώς, η Ιταλία αργά η γρήγορα θα γίνει ούτως ή αλλως το βασίλειο των αντισυστημικών δυνάμεων.
  Μπλέξαμε άσχημα.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχολια:

  Item Reviewed: ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ στην Ιταλία! "Πραξικόπημα" ή "σωτηρία"... Rating: 5 Reviewed By: ThePress.gr