GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο "ακροδεξιός" Σαλβίνι κι οι σύντροφοι της μαρμελάδας...

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας Πριν πέντε χρόνια ο Matteo Salvini, σύμφωνα με την " αριστερά" και τη...

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας

Πριν πέντε χρόνια ο Matteo Salvini, σύμφωνα με την "αριστερά" και τη...
δεξιά "ακροδεξιός, ξενόφοβος, ομόφοβος, ρατσιστής", σήμερα αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης και υπουργός των Εσωτερικών σκεφτόταν να επισκεφθεί την Αντιφασιστική Νάπολη, δεν θα μπορούσε καν να ανοίξει την πόρτα του αυτοκινήτου του και σήμερα τον γεμίζουν φιλιά στους δρόμους, τον αγκαλιάζουν κι οι εξαθλιωμένοι των πιο υποβαθμισμένων συνοικιών του κόσμου βγαίνουν στα ετοιμόρροπα για κατάρρευση μπαλκόνια της κακιάς ώρας και τον αποθεώνουν.
Σίγουρα θα υπάρχει κάποιος λόγος, κάποια αιτία κι επίσης βέβαιο πως η αντιφασιστική Νάπολη, η κόκκινη Νάπολη, δεν μεταλλάχθηκε σε πόλη του φασισμού και της ακροδεξιάς.
Σίγουρα θα υπάρχει κάποιος λόγος, κάποια αιτία κι οι μετανάστες που έχουν κατακλύσει την παραδοσιακά φιλόξενη Νάπολη είναι μεταξύ αυτών που αποθεώνουν τον "ακροδεξιό, ρατσιστή" Salvini.
Είναι άσκοπο και γελοίο ν' αναζητήσει, ή ν' αποδώσει κάποιος αυτό που συνέβη στη Νάπολη σε μεταφερόμενους κλακαδόρους παλαμοκροτητές.
Είναι μια βολική εξήγηση αυτοϊκανοποίησης, αλλά άχρηστη για όσους δεν αγνοούν την πραγματικότητα και την επαναστατική αλήθεια.
Όσοι "έρχονται από μακριά", δηλαδή δεν εισήλθαν στη λέσχη του "αποτάσσομαι τον διαλεκτικό και ιστορικό υλισμό" κι ενστερνίστηκαν την ευρωπαϊκή "δικαιωματική μεταρρυθμιστική αριστερά", βλέπουν με διαύγεια και χωρίς "μυωπία" το κενό που δημιουργήθηκε στους εργαζόμενους και το λαό.
Στα πέντε χρόνια "αριστερής" διακυβέρνησης και μάλιστα χωρίς καν την εκλογική πλειοψηφία -με διάλειμμα την κυβέρνηση Monti, την ίδια ακριβώς χρονική περίοδο στην Ελλάδα ο αδελφός της μασονικής στοάς Trilaterale, ο κ. Παπαδήμος  (σύμπτωση που στην Ιταλία καταγράφηκε ως το "μεγάλο κόλπο" (Monti, Papademos e La Trilaterale - Monti e Papademos, i nuovi governanti "tecnici" di Italia e Grecia)- οι φτωχοί διπλασιάστηκαν, η εγκατάλειψη της υποχρεωτικής εκπαίδευσης σημείωσε ρεκόρ και η ευημερία (welfare) πέθανε από την αναγκαία λιτότητα της Ευρώπης για το ξεπέρασμα της "κρίσης".

Αν σήμερα για την εργατική τάξη, τους άνεργους, τους φτωχούς, τους νόμιμους μετανάστες, αυτούς που η "Equitalia S.p.A." (η δημιουργία με ευρωπαϊκή εντολή υπηρεσία, αντίστοιχη της Ανεξάρτητης Αρχή Δημοσίων Εσόδων-ΑΑΔΕ) εξόντωσε και ώθησε σε χιλιάδες αυτοκτονίες για την πληρωμή φόρων, τελών κυκλοφορίας, ηλεκτρισμού, φόρων, νερού κ.λπ. (καταργείται από την "ακροδεξιά" νέα κυβέρνηση), τις ξεχασμένες ανθρώπινες ψυχές, ο Salvini αντιπροσωπεύει σωσίβιο σωτηρίας, την ευθύνη έχει η "αριστερά" και δεξιά των μενουευρωΠΕΩΝ.
Ειδικά για την αντιφασιστική Νάπολη, την καρδιά της Νότιας Ιταλίας, την πόλη που δεν απελευθέρωσαν οι "σύμμαχοι" αλλά οι γαβριάδες, τα ανήλικα Ανταρτόπουλα της πόλης του ιταλικού ΕΑΜ  (πριν λίγες μέρες είχαμε την 75η Επέτειο των 4 Ημερών της Νάπολης -4 Giornate di Napoli), η ευθύνη δεν είναι του πάνσοφου λαού, των ψηφοφόρων, αλλά εκείνης της "αριστεράς" που εξαθλίωσε το λαό.
Η κόκκινη Νάπολη, με τον Αντάρτη κομμουνιστή Maurizio Valenzi, της Ιταλικής Εθνικής Αντίστασης που φυλακίστηκε και καταδικάστηκε σε ισόβια από το φασιστικό καθεστώς του Mussolini, τον πρώτο αριστερό Δήμαρχος της Νάπολης μετά από τη συνεργασία κομμουνιστών και σοσιαλιστών. Προσωπικός φίλος του Ανδρέα Παπανδρέου, της Μελίνας Μερκούρη, του Αλέκου Παναγούλη, του Βάσου Λυσσαρίδη και του Ηλία Ηλιού, για τον οποίον έκανε μεγάλους αγώνες ώστε ν’ απελευθερωθεί. Στάθηκε στο πλευρό των ελληνικών αντιδικτατορικών οργανώσεων εναντίον της χούντας των συνταγματαρχών, αλλά και όλων των εθνικοαπελευθερωτικών κινημάτων.
Ας επιτραπεί μια παρένθεση. Ο Maurizio Valenzi, δάσκαλος για τους Έλληνες που τον γνωρίσαμε και συνεργαστήκαμε μαζί του και που με τιμάει ο πρόλογος του στο πρώτο μου βιβλίο, ήταν άλλης κοπής αριστερός.
Ήταν εκείνος ο αριστερός, όπως μου θύμισε ο φίλος μου Νεοκλής, που έδινε τις δημοτικές αίθουσες για συνέδρια κι εκδηλώσεις και στους νεοφασίστες του Αλμιράντε (MSI). Κι όταν οι σύντροφοί του στο κόμμα τον ρωτούσαν με αγανάκτηση, αφού ως "αντιφασίστες" πίστευαν πως πρόκειται για "λάθος": Πως ένας αντιφασίστας με τόσες διώξεις κι αγώνες δίνει τις αίθουσες του Δήμου για εκδηλώσεις των νεοφασιστών;
Ο Maurizio τους απαντούσε: "Είναι Δημοτική παράταξη, έχουν εκλέξει Δημοτικούς Συμβούλους. Νομίζεται πως είναι στις αρχές των κομμουνιστών να κάνουν τέτοιου είδους 'αντιφασιστικό αγώνα'; Νομίζεται πως η κύρια αντίθεση των εργαζομένων είναι αυτή η νεοφασιστική παράταξη κι όχι το κεφάλαιο, η καμόρα (Ναπολιτάνικη μαφία); Αυτός ο 'αντιφασισμός' των κραυγών φέρνει τον φασισμό στην επιφάνεια και τον αναδεικνύει".
Ο Maurizio γνώριζε καλύτερα από τον καθένα τι σημαίνει φασισμός, αλλά ήταν σύντροφος και συναγωνιστής του άλλου μεγάλου διανοητή της ιταλικής αριστεράς... Pier Paolo Pasolini: Νέος φασισμός... μόνον υπό τον όρο να ονομάζεται αντιφασισμός!
Μετά από λίγα χρόνια είχαμε την πολιτική εξαφάνιση του νεοφασισμού στην κόκκινη Νάπολη!

Το βιβλίο προλογίζουν: Βάσος Λυσσαρίδης, Πρόεδρος Σοσιαλιστικού Κόμματος ΕΔΕΚ Κύπρου
Maurizio Valenzi, Γερουσιαστής της Ιταλικής Δημοκρατίας
Jolanda Capriglione, Καθηγήτρια Αρχαίας Ελληνικής Φιλοσοφίας Πανεπιστημίου Νάπολης Ιταλίας
Για πολλά χρόνια οι δύο πόλοι της σημερινής ιταλικής κυβέρνησης -ενώ η "αριστερά" κι η δεξιά εναλλάσσονταν στη διακυβέρνηση της χώρας και με πίστη εκτελούσαν τις πολιτικές του διευθυντηρίου-, έδιναν σε άλλο πεδίο τη μάχη: Η Ιταλία είναι πλούσια χώρα, γιατί έχει χρέος; Τι είναι αυτό το χρέος; Ο Ιταλικός λαός δεν είναι τεμπέληδες, φοροφυγάδες, απατεώνες, κλέφτες... είναι περήφανος λαός και δεν του αξίζει να είναι σκλάβος ενός χρεογράφου, ενός τυπωμένου χαρτιού που βάπτισε το υπερεθνικό κεφάλαιο "ευρώ". Η Ιταλία, η Πατρίδα, η ευημερία των πολιτών είναι υπεράνω των συμφερόντων των τραπεζιτών.
Κι επειδή όλα αυτά τα εμπέδωσαν στο λαό, σήμερα δεν μπορούν να κάνουν πίσω, να κάνουν την κωλοτούμπα που επιζητεί η "αριστερά" κι η δεξιά, ο Σύνδεσμος Ιταλών Βιομηχάνων, το Βατικανό, το ΔΝΤ, η τρόικα.
Χθες ο Di Maio, ο έτερος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης διευκρίνισε: Δεν θα γίνουμε Ελλάδα... ο λαός μας ψήφισε για να υλοποιήσουμε το προεκλογικό μας πρόγραμμα... Είναι ανώφελο να είμαστε κυβέρνηση και να μην εκπληρώνουμε τις δεσμεύσεις μας προς το λαό.
Ακόμη κι αν η Ε.Ε. μαζί με τους διεθνείς τοκογλύφους, το υπερεθνικό κεφάλαιο με τους εκβιασμούς της ανόδου των καταραμένων σπρεντ (spread) συνεχίσουν τον στραγγαλισμό αυτής "ακροδεξιάς, ομόφοβης, ξενόφοβης, ρατσιστικής" ιταλικής κυβέρνησης, αυτοί επιμένουν: Κοινωνικός Μισθός 780 ευρώ το μήνα -σύμφωνα με τις «αντικειμενικές δαπάνες διαβίωσης» της Ευρώπης-, στα 4,5 εκατομμύρια ανέργων, σ' αυτούς που το συνταξιοδοτικό που απαίτησε η τρόικα και πέταξε στην εξαθλίωση απολυμένους 50 χρόνων («προσωπικής διαφοράς, επανυπολογισμός κ.α.», αντιγραφή αυτού το αντίστοιχο ελληνικό σύστημα Κατρούγκαλου) κι ήδη αποφασίστηκε η κατάργησή του, στις οικογένειες με παιδιά, οικογένειες που έχουν στο σπίτι άτομο με ειδικές ανάγκες κ.α.
Πως θα υλοποιήσουν μια τέτοια κοινωνική πολιτική αν τους στραγγαλίσουν;
Η κυβέρνηση έχει κι εδώ τη λύση. Μια λύση που βάζει βόμβα στο ευρώ των ευρωλιγούρηδων και τρομοκρατεί το κεφάλαιο. Κάθε Ιταλός πολίτης έχει από τη γέννησή του μια κάρτα Δημόσιας και Δωρεάν περίθαλψης (ΕΣΥ), με τσιπ όπως οι χρεωστικές, πιστωτικές τραπεζικές κάρτες. Σ' αυτές τις κάρτες η κυβέρνηση θα πιστώνει τον κοινωνικό μισθό των 780 ευρώ τον μήνα. Εικονικό χρήμα; Ας απαντήσουν οι "αναλυτές" και "πανεπιστημιακοί" που έχουν στασίδι στα κανάλια μας και μας κάνουν πλύση εγκεφάλου: Αν δεν υπήρχαν μνημόνια, θα έπρεπε να τα εφεύρουμε.
Από τον κοινωνικό μισθό των 780 ευρώ στην κάρτα ΕΣΥ, δεν θα μπορεί να γίνει ανάληψη μετρητών. Αγορές ΙΤΑΛΙΚΩΝ προϊόντων και φυσικά από ΙΤΑΛΙΚΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ. Δεν θα ενεργοποιούνται πληρωμές για αγορές από πολυεθνικές...
Ε... μάλλον έχουν δίκιο στην Ελλάδα όλα τα πολιτικά κόμματα και κυρίως τα "αριστερά" που μιλούν για "ακροδεξιά, ρατσιστική" κυβέρνηση Σαλβίνι: Είναι ρατσιστικό να μπορείς ν' αγοράσεις ψωμί στο φούρνο της γειτονιάς κι όχι στο Lidl, το Βασιλόπουλο των Βέλγων-Γάλλων και πάει λέγοντας.
Απλό το παράδειγμα του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Di Maio: Αγοράζοντας από το φούρνο της γειτονιάς σου, το μαγαζί στη συνοικία σου... βοηθάς να σου προσλάβουν εκεί το παιδί.
Κομμουνιστικά, σοβιετικής έμπνευσης μέτρα... κραυγάζει η δεξιά και καλεί την αριστερά να δυναμώσουν το αντιπολιτευτικό μέτωπο εναντίον των "εθνικοκυριαρχικών" της κυβέρνησης.
Δυναμιτίσουν την Ευρώπη, την ευρωπαϊκή πορεία της Ιταλίας, τον ευρωπαϊκό πατριωτισμό, είναι ακροδεξιά κυβέρνηση "εθνικοκυριαρχική"... οι κραυγές της "αριστεράς".
Μόλις προχθές επισημάναμε: Η "αριστερά" της Ιταλίας βγήκε πλατεία;

"Η ΝΤΡΟΠΗ
Roberto Saviano: Ο Σαβίνι ενεργεί με μαφιόζικα μηνύματα"

O "αριστερός" Roberto Saviano -πασίγνωστος ως μεγάλος και τρανό "συγγραφέας" και στην Ελλάδα (δείτε βιβλία την Ελλάδα: ΕΔΩ)-, χωρίς να είναι γνωστό (αχ αυτή η ανεξάρτητη δημοσιογραφία) πως τα βιβλία του που σπάνε ταμεία και τον κατασκεύασαν ως διανοούμενο είναι απλές αντιγραφές τοπικών ρεπορτάζ μικρών εφημερίδων της Καμπανίας που δρα η Καμόρα (μαφία της Νάπολης), ζει σε υπερπολυτελές ρετιρέ στη Νέα Υόρκη με την 8 Ιταλών αστυνομικών της επιλογής του, ως συνδρομή για την ασφάλειά του από την Καμόρα («Θοῦ, Κύριε, φυλακὴν τῷ στόµατί µου καὶ θύραν περιοχῆς περὶ τὰ χείλη µου»...) κι όλο το κόστος επωμίζεται ο Ιταλός πολίτης.
Ο Μεσίτης (broker) του υπερεθνικού κεφαλαίου κύριος Jean-Claude Juncker εκτίναξε τα ιταλικά ομόλογα απόδοσης (spread), για τον στραγγαλισμό του ιταλικού λαού: "Σκληροί με την Ιταλία ή το τέλος του ευρώ... Η Ρώμη απομακρύνεται από τους στόχους, καμία ιδιαίτερη μεταχείριση... Αν η Ιταλία επιθυμεί ιδιαίτερη επιπρόσθετη μεταχείριση, αυτό θα σήμαινε το τέλος του ευρώ. Πρέπει να είμαστε πολύ σκληροί!" (Βλ. κρατικό ιταλικό ειδησιογραφικό πρακτορείο ANSA/AP)
Κατόπιν ο άλλος Μεσίτης Βάλντις Ντομπρόβσκις, Επίτροπος για το 'Ευρώ και τον Κοινωνικό Διάλογο', συνέχισε το κτύπημα:  “Περιμένουμε το ιταλικό σχέδιο νόμου (προϋπολογισμό), αλλά από μια πρώτη ματιά δεν φαίνεται να είναι συμβατό με τους κανόνες της Ε.Ε.”.
Ο "ακροδεξιός, ρατσιστής" Σαλβίνι, αντιπρόεδρος κι υπουργός των Εσωτερικών της ιταλικής κυβέρνησης, θα έπρεπε να μείνει σιωπηλός σαν υπάκουο κουταβάκι;
Matteo Salvini: «Χρησιμοποιούν spread κι αγορές για εκφοβισμό...» (Roma, askanews)
Αργότερα μιλώντας στην εκπομπή Tagadà του La7, ρωτήθηκε εκ νέου για τις δηλώσεις του κυρίου Juncker κι απάντησε: «Μιλώ με νηφάλιους ανθρώπους που δεν κάνουν συγκρίσεις, που δεν βρίσκονται στον ουρανό, ούτε στη γη ["Parlo con persone sobrie che non fanno paragoni che non stanno né in cielo né in Terra"]. Αν είμαστε μια μεγάλη οικογένεια δεν υπάρχουν παιδιά πρώτης και δεύτερης κατηγορίας. Αν κάποιος στις Βρυξέλλες μιλάει στραβά, ίσως για να αγοράσει τις εταιρείες μας κάτω από το κόστος χρησιμοποιώντας το spread και τις αγορές για να μας εκφοβίσει, έπεσε πάνω σε λάθος Κυβέρνηση κι υπουργό».
Παγκόσμιος συντονισμός της δημοσιογραφικής πορνείας!
Ελληνικός συντονισμός της ελληνόφωνης δημοσιογραφικής πορνείας!
Αήθης επίθεση Σαλβίνι κατά Γιούνκερ: «Μιλώ μόνον με άτομα που δεν πίνουν»! Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σε πλήρη συντονισμό το σύνολο της ελληνόφωνης δημοσιογραφικής πορνείας, χωρίς ΚΑΜΙΑ εξαίρεση.
Συμπτώσεις;
Μήπως είμαστε βερμπαλιστές, κάνουμε χρήση χυδαίων χαρακτηρισμών, αήθεις κατηγορίες στην "ανεξάρτητη" δημοσιογραφία, υπερβολές;
Θα μπορούσε κάποιος να πει ότι το Κυβερνητικό Ειδησιογραφικό Πρακτορείο ΑΠΕ-ΜΠΕ -που χρυσοπληρώνει ο Έλληνας αγρίως φορολογούμενος πολίτης, το πληρώνει ο λαός για να υπάρχει αξιόπιστη κι έγκυρη ενημέρωση-, δεν λειτουργεί ως χυδαίο αργυρώνητο όργανο νταβατζήδων υπεράσπισης και προβολής του Jean-Claude Juncker  και ταυτοχρόνως μέσο εξυπηρέτησης (Μεσίτης-broker) συγκεκριμένων κερδοσκοπικών και με οικονομικά συμφέροντα σκοτεινών κέντρων, αλλά απλώς δεν γνωρίζουν την ιταλική γλώσσα.

Με μια απλή "τεχνική" μετάφραση μέσω google διαπιστώνεις πως ο "ακροδεξιός-ρατσιστής" Σαλβίνι, που ότι φαίνεται πρέπει να έχει πολύ καλές γνώσεις στην ιταλική γλώσσα, δεν είπε ΠΟΤΕ τη λέξη που όλα τα ελληνόφωνα ΜΜΕ μεταδίδουν ακατάπαυστα, σε έναν αγώνα καθωσπρεπισμού κι υπεράσπισης του μεγάλου φιλολαϊκού και δημοκράτη ηγέτη και μεταξύ άλλων μεγάλου Φιλέλληνα Jean-Claude Juncker, όπως έχει διαπιστώσει η κοινή γνώμη από την οικειότητα που έχει με την Έλληνα ηγέτη, που μάλιστα αντλεί το "δικαίωμα" χαμογελάει να χαστουκίζει χαϊδευτικά τον πρωθυπουργό της Ελλάδας.
Επειδή όλα μπορούν να συμβούν -κάποιος πολλές φορές γνωρίζει άριστα κάτι, αλλά περνούν κι αμφιβολίες από το μυαλό... άνθρωποι είμαστε, σφάλματα κάνουμε, που λέει το λαΊκό άσμα... ανοίγεις για να συμβουλευτείς ένα από τα καλύτερα κι εγκυρότερα επιστημονικά λεξικά της ιταλικής γλώσσας, το "TRECCANI": "sobrio"
Μεταφράσεις της λέξης:
Ελληνική: νηφάλιος
English: sober
German: nüchtern
French: sobre
"...Η Φλωρεντία, μέσα στα αρχαία τείχη της, όπου ακούγεται ακόμα να κτυπούν οι ώρες τρίτη κι ένατη, παρέμενε ειρηνική, μετριοπαθής (sobria) και τίμια..."
Δάντης Αλιγκέρι, "Ο Παράδεισος", Canto XV

Βέβαια, όλοι οι πολίτες της Ευρώπης γνωρίζουν πολύ καλά πως ο Μεσίτης (broker) του υπερεθνικού κεφαλαίου κύριος Jean-Claude Juncker, είναι αλκοολικός, ένας μεθύστακας που ξεπερνάει τον γελοίο Γέλτσιν και διασκεδάζουν όλοι οι Ευρωπαίοι όταν σε κάθε δημόσια εμφάνισή του τρεκλίζει και απέναντί του είναι ένα τίποτα ο Ορέστης Μακρής, ο "μεθύστακας" του ελληνικού κινηματογράφου.
Ο Σαλβίνι είχε το κουράγιο να πει αυτά που δεν τολμάει να πει κανένας ευρωπαίος πολιτικός, αρέσει δεν αρέσει αυτό κι ο ίδιος ο Σαλβίνι.
Σίγουρα του την είπε και πολύ καλά έκανε ο Σαλβίνι, αλλά ο συντονισμός των δημοσιογραφικών πορνών στην υπεράσπιση του "Φιλέλληνα" είναι τυχαίος;
Για το Μέτωπο των συντρόφων της μαρμελάδας στην υπηρεσία του 4ου Ράιχ γνωρίζουν όλοι. Όμως, αυτό το μίσος κι ο έρωτας στη διαστρέβλωση και παραπληροφόρηση, στη δημοσιογραφική απάτη, της ΛαΕ, που οφείλεται;

Ας δούμε κι ας αναρωτηθούμε αν κι εκεί είναι απλώς "ληγμένοι" ή σε διατεταγμένη υπηρεσία...
Γράφει η Γεωργία Γκαρδαλίνου: Εκεί στην Ίσκρα, να χαίρεστε τις απόψεις και τα λάθη του... κομιστή.
Μόνο 2 μέρες με πηγή αναφοράς και μετά πάλι τα ίδια, παίρνουμε το άρθρο, χωρίς πηγή και το κάνουμε άποψη της σύνταξης... ΕΥΓΕ.

Τι συμβαίνει;
Διαβάζεις την "αριστερή" iskra της ΛαΕ: Σαλβίνι για Γιούνκερ: «Μιλάω μόνον με άτομα που δεν πίνουν» και διαπιστώνεις ότι είναι άρθρο της σύνταξης, δηλαδή ανυπόγραφο παίρνεις γραμμή για το λέμε λιανά. Διαπιστώνεις το άρθρο απόλυτα ευθυγραμμισμένο με την κεντρική γραμμή του 4ου Ράιχ. Άλλωστε δεν πρόκειται για κάτι καινούργιο όσον αφορά τη ΛαΕ του κυρίου Λαφαζάνη.
Ξαφνικά ανακαλύπτεις πως οι "αριστεροί" της iskra έχουν απλώς κλέψει το άρθρο της μεγάλης σχολής δημοσιογραφία, του "πρώτου θέματος" και το έχει παρουσιάσει ως έργο ΛαΕ: Σαλβίνι για Γιούνκερ: «Μιλάω μόνον με άτομα που δεν πίνουν»
Έξαλλοι αυτοί οι "αριστεροί' δημοσιογράφοι του Λαφαζάνη... Ακούς εκεί να μιλάει ο "ακροδεξιός, ομόφοβος, ρατσιστής, ξενόφοβος" Σαλβίνι "μειωτικά για τον κύριο Jean-Claude Juncker!
Κρίμα Παναγιώτη Λαφαζάνη... «Ο λύκος κι αν εγέρασε κι άσπρισε το μαλλί του ούτε τη γνώμη άλλαξε ούτε την κεφαλή του»!
- Και να λοιπόν που όλοι δεν είναι ίδιοι ΤΙΝΑ κάνουμε; In bocca al lupo Italia!
Μετά άντε ν' αναζητήσεις που ν' ακουμπήσεις, όταν αυτή η "αριστερά" του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, σε όλες της της εκφορές, υπηρετεί πιστά το κεφάλαιο!
Ας επιστρέψουμε στην Ιταλία και τον αγώνα που δίνει γενναία ο ιταλικός λαός...

Ο κύριος Carlo Cottarelli ετοίμασε με την κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου το πρόγραμμα σωτηρίας του ΔΝΤ για την Ελλάδα...

Η εναλλακτική πρόταση "αριστερού" ηγέτη στην Ιταλία έχει ονοματεπώνυμο: Carlo Cottarelli, πασίγνωστος ως ο Ιταλός "Μίστερ Περικοπές" του ΔΝΤ. και μάλιστα διαθέτει "ελληνικό χρώμα".

Σημειώνει ο Alessandro Tangini:
«Ο Cottarelli είναι
1) ένας νέο-αριστοκράτης μασόνος
2) ένας διεστραμμένος νεοφιλελεύθερος

3) ένας φονιάς της οικονομίας
4) αυτός συνταξιοδοτήθηκε 59 χρόνων

5) ήταν επικεφαλής κι επόπτης του προγράμματος που κατέστρεψε την Ελλάδα

6) είναι ο αγαπημένος όλων των ΜΜΕ για:

- ψεύδεται
- να κάνει μαζική πλύση εγκεφάλων
- να συνεχίσει τις πολιτικές λιτότητας
(austerity) στο δρόμο που χάραξαν Monti και Padoan
».
Τι να σχολιάσεις, τι να προσθέσεις... και δεν θα είναι πλεονασμός;

Salvini a Napoli, l'arrivo al Vasto: applausi dai balconi




Potrebbe interessarti: https://www.napolitoday.it/cronaca/salvini-arrivo-vasto-applausi-balconi-video.html
Seguici su Facebook: https://www.facebook.com/NapoliTod
O Alessandro Leoni, ηγετικό στέλεχος της πάλαι ποτέ πολλά υποσχόμενης "Κομμουνιστικής Επανίδρυσης", ίσως χαρτογραφεί σχεδόν επακριβώς τι συμβαίνει με την σιδηρά συμμαχία υπερεθνικού κεφαλαίου και ιταλικής "αριστεράς" και δεξιάς απέναντι στο γίγνεσθαι στη γείτονα Ιταλία. Μάλλον όπως κι ο Stefano Fassina, του νέου σχήματος ("Πατρίδα και Σύνταγμα για να επανοικοδομήσουμε την αριστερά του λαού"), ο σύντροφος του Παναγιώτη Λαφαζάνη, όπως σημειώναμε προχθές: Η "αριστερά" της Ιταλίας βγήκε πλατεία;

O Alessandro Leoni, επισημαίνει σήμερα:
«Όποιος δεν καταλαβαίνει τι σημαίνει η ΕΠΙΘΕΣΗ σ' "Αυτή την Κυβέρνηση", ή είναι ένας διαπλεκόμενος διεφθαρμένος, ή ένας βαρεμένος ηλίθιος!
("Εν δυνάμει") μεταμορφώθηκαν σε "Παπαγαλάκια" σε μόνιμη και ενεργή υπηρεσία!
ΣΑΡΑΝΤΑ χρόνια απουσίας από την πραγματική διάσταση της πολιτικής, παρήγαγε αυτή την οπισθοδρόμηση... μια αληθινή γενετική μετάλλαξη!
Τα λόγια της μικρής "δούλας" υπέρ των Άλπεων, με το ψευδώνυμο Moscovici, υποχείριο εκείνου του Μνημείου της ΑΝΩΜΑΛΙΑΣ... κι όχι μόνον πολιτικής... του σημερινού ένοικου των Ηλυσίων (Κακαρόνι), οφείλουν ν' ανοίξουν τα μάτια ακόμη και στους αόμματους!
Αλλά προφανώς ΟΧΙ και στους ληγμένους! Ευτυχώς αυτοί Δεν μετράνε τίποτα!
Η μοναδική ενόχληση είναι ότι πέρασες πολλά χρόνια μαζί με αυτούς, τους συντρόφους της μαρμελάδας!
Είναι όμως αλήθεια... Ποτέ δεν είναι ΠΟΛΥ Αργά!»

Η δική μας Πατρίδα δοκιμάστηκε κι έγινε το παράδειγμα για απείθαρχους κι ανυπότακτους λαούς και πολιτικούς κι όχι ένα πείραμα του υπερεθνικού κεφαλαίου, του 4ου Ράιχ της "μεγάλης δημοκρατικής ευρωπαϊκής οικογένειας".
Ήρθε η ώρα της Ιταλίας...
Στην Ελλάδα δικαίως η δεξιά, η κομπραδόρικη αστική τάξη -δυστυχώς δεν είχαμε ΠΟΤΕ μια έστω εθνική αστική τάξη όπως όλες οι καπιταλιστικές χώρες-, η αργυρώνητη δημοσιογραφική πορνεία ("αριστερή" και δεξιά) πιστό δουλικό της παγκοσμιοποίησης, επιθυμούν την "αυστηρή τιμωρία" της Ιταλίας.
Δικαίως επίσης η κυβερνητική "ριζοσπαστική αριστερά" συντάσσεται με την Μέρκελ για την "αυστηρή τιμωρία" της Ιταλίας. Δεν είναι και επικοινωνιακά ανεκτό, μεταξύ άλλων, να καταφέρει μια μικρή έστω νίκη εναντίον της ευρωκρατίας του 4ου Ράιχ, αυτή η κυβέρνηση που επιμένει "δεν θα γίνουμε Ελλάδα", δεν θα προσβληθούν από το "σύνδρομο Τσίπρα".
Δικαίως κι οι οργανώσεις κι ομαδούλες της εξωκοινοβουλευτικής "επαναστατικής αριστεράς" συντάσσονται με το κεφάλαιο, γιατί καταρρέει το "αλάθητο" της ιδεοληψίας τους, ο "αντιρατσισμός" των "ανοικτών συνόρων", τα ατομικά "ανθρώπινα δικαιώματα" υιοθεσίας από ομόφυλους, οι "κοινωνικές καταλήψεις" τύπου City Plaza. Eίναι ένα γίγνεσθαι που δεν μπορεί να ερμηνευτεί σε μάχιμους αγωνιστές, σε πραγματικούς ακτιβιστές, που όμως οι "ηγεσίες" περιφρουρούν με το δικό τους "κάδρο": Επειδή ο λαός δεν συμφωνεί,. πρέπει να διορίσουμε έναν καινούριο λαό!"... Μπέρτολτ Μπρεχτ.
Αυτές οι ηγεσίες και τα επαγγελματική στελέχη του επαγγελματικού "αντιρατσισμού-αντιφασισμού" δεν θέλουν να περάσει στο σώμα τους ο μεγάλος κομουνιστής, διανοούμενος, συγγραφές, ποιητής Pier Paolo Pasolini: Δεν είμαι αντιφασίστας!
Ο "ακροδεξιός" Matteo Salvini πάει στη Νάπολη και όλοι στην Ελλάδα αρνούνται να διαπιστώσουν την αλήθεια και την πραγματικότητα. Ούτε καν ακολουθούν τον στρουθοκαμηλισμό, αλλά ξεσπαθώνουν εναντίον της Ιταλίας.
Σε φυσιολογικές πολιτικές συνθήκες και με έστω μία μικρή ελληνική οργάνωση που δεν έχει εξαγοραστεί από τους επικυρίαρχους, θα είχαμε στην Ιταλική πρεσβεία της Αθήνας μια συγκέντρωση συμπαράστασης. Μια μικρή συγκέντρωση συμπαράστασης, ούτε καν εκείνες τις μαχητικές διαδηλώσεις των "αντιφασιστών" της μαρμελάδας εναντίον της πρεσβείας της Συρίας, της πρεσβείας του Ιράν, της Ισπανικής πρεσβείας για την υπεράσπιση των Νατοϊκών "αυτονομιστών".
Ποιοι από αυτούς τους "αριστερούς" ινστρούχτορες -αν υπήρχαν δημοσιογράφοι εκτός διατεταγμένης υπηρεσίας- θα μπορούσαν να ερμηνεύσουν χειροκρότημα 92 λεπτών -ούτε ο Φιντέλ δεν το είχε δεχτεί έτσι- για τον "ακροδεξιό" Salvini;

Ο "ακροδεξιός" αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης κι υπουργός των Εσωτερικών δεν πάει Νάπολη για τα γνωστά σκηνοθετημένα λογύδρια προς εσωτερική κατανάλωση. Επισκέπτεται τη συνοικία της Νάπολης quartiere Vasto και δήμαρχος της πόλης είναι ο "αριστερός" Luigi De Magistris.
Ο Δήμαρχος της ΟΛΗΣ "αριστεράς" και κυρίως των κοινωνικών καταλήψεων, που εσχάτως προσχώρησε και είναι συνιδρυτής μαζί με την Ουκρανή γνωστή "φεμινίστρια" υπάλληλο του Σόρος Inna Shevchenko,στο ευρωπαϊκό κόμμα του "αντιφασίστα-αντιρατσιστή" κυρίου Βαρουφάκη.
Ο "ακροδεξιός" Σαλβίνι επισκέπτεται το quartiere Vasto με τις "κοινωνικές καταλήψεις" 4.500 απλών κατοικιών κι όχι καν αντίστοιχων City Plaza της Αθήνας. Εκεί που αν βγει νοικοκυρά ν' αγοράσει ψωμί και δεν αφήσει φρουρό συγγενή στο σπίτι, όταν γυρίσει βρίσκει "κοινωνική κατάληψη" και μένει στο δρόμο ενώ έχει ιδιοκτησία. Εκεί που κάνει κουμάντο η Καμόρα, που τα παιδιά δεν πάνε σχολείο γιατί οι γονείς δεν τους το επιτρέπουν αφού θα επιστρέψουν τρυπημένα από τις σύριγγες των ναρκεμπόρων.
Ο "ακροδεξιός" Σαλβίνι επισκέπτεται το quartiere Vasto, εκεί που πήγε πριν τις εκλογές (4 Μάρτη 2018) ο Γάλλος "αριστερός" Jean-Luc Melenchon, για να διαπιστώσει με τα μάτια του πως λειτουργούν οι "κοινωνικές καταλήψεις" για να ενισχύσει το κόμμα "Εξουσία στο Λαό" (τελικά στις εκλογές κατόρθωσε να πλησιάσει το 0,9%, ενώ ανέμεναν διψήφιο ποσοστό κι είσοδο στη βουλή) και σε θεατρική "επαναστατική" παράσταση: «Ήρθα στη Νάπολη για να μάθω... Εδώ γίνεται ο αγώνας για την Επανάσταση στην Ευρώπη... Έχω ένα μήνυμα να σας φέρω, έχουμε ανάγκη εσάς, χωρίς εσάς δεν θα είναι δυνατή η αλλαγή».

Σημειώναμε στις 19 Φλεβάρη 2018, 15 ημέρες πριν τις ιταλικές εκλογές, μεταξύ άλλων:
"Να που πάει Ιταλία για να συνεισφέρει στην εκλογική ενδυνάμωση αυτού του "νέου σχήματος" ο Γάλλος "αριστερός" Jean-Luc Melenchon που συχνάζει και στην Αθήνα συχνά πυκνά για την κυρία Κωνσταντοπούλου... ο Jean-Luc Melenchon είναι ένας Τσίπρας (...).
(...) επισκεπτόμενος τη Νάπολη για να διαπιστώσει με τα μάτια του πως λειτουργούν οι "κοινωνικές καταλήψεις" -κάτι σαν την κατάληψη του City Plaza από την κόρη του κυρίου Λαφαζάνη και των "δικαιωματικών αριστερών", των "αντιεθνικιστών-αντιφασιστών" που θέλουν ανοικτά σύνορα-  ο "αριστερός" Melenchon παίζει τη σκηνοθετημένη θεατρική "επαναστατική" παράσταση: «Ήρθα στη Νάπολη για να μάθω... Εδώ γίνεται ο αγώνας για την Επανάσταση στην Ευρώπη... Έχω ένα μήνυμα να σας φέρω, έχουμε ανάγκη εσάς, χωρίς εσάς δεν θα είναι δυνατή η αλλαγή».
Το θέατρο του παραλόγου, της υποκρισίας συνεχίζεται... Ρωτάει να μάθει ο "αριστερός" Melenchon:
«Δεν προσπάθησαν να σας εκκενώσουν; Πως χρηματοδοτείστε;»... λες κι ο Γάλλος δεν γνωρίζει τις επιχορηγήσεις Σόρος, ΕΕ και σια.
Η εκπρόσωπος τύπου του "νέου σχήματος" Viola Carofalo κι οι υπασπιστές της αφοπλιστικοί στη θεατρική παράσταση: «Αποφύγαμε την έξωσή μας συγκεντρώνοντας υπογραφές από το λαό. Έχουμε συγχρόνως 50 δράσεις χάρις στους ακτιβιστές μας. Όλα είναι δωρεάν...".
(βλέπε σχετικό, 19 Φλεβάρη 2018: Οι φασίστες διαχωρίζονται σε δύο είδη: τους φασίστες και τους αντιφασίστες)

Ο "ακροδεξιός" Σαλβίνι επισκέπτεται το quartiere Vasto και αποθεώνεται από τους απόκληρους της κοινωνίας πολίτες της Ιταλίας που βλέπουν στο πρόσωπό του μια ελπίδα για ανθρώπινη επιβίωση κι όχι ζωή. Αποθεώνεται από τους νόμιμους μετανάστες -στην πλειοψηφία τους Αφρικανοί- που υποφέρουν μαζί με τους Ιταλούς κατοίκους της γειτονιάς του θανάτου από τις στρατιές παράνομων μεταναστών που φέρνει η μαφία κι οι ΜΚΟ και που καταπατούν φτωχόσπιτα. Στα μπαλκόνια των φτωχών τον αποθεώνουν οι εξαθλιωμένοι. Με τα πόδια στο Χάρλεμ της Νάπολης θα συναντήσει τον επαναστάτη παπά της εκκλησίας του "Ευλογημένου Συμβουλίου" (Buon Consiglio), που μαζί με τους κατοίκους και τους μετανάστες που εκκλιπαρούν για την παρέμβαση της πολιτείας.
Το ερώτημα που ανακύπτει είναι γιατί στην Ελλάδα δεν τηρούν μια ίση απόσταση, ή μια στάση αναμονής απέναντι στον πόλεμο που δέχεται ο ιταλικός λαός και γιατί στηρίζουν την ευρωκρατία του 4ου Ράιχ;
Μια πρώτη προσέγγιση διαπίστωσης θα μπορούσε να είναι το πως αντιμετωπίζει το εγχώριο πολιτικό σύστημα στο σύνολό του τα ίδια ζητήματα στην Ελλάδα.
Όλοι αποφεύγουν να διαπιστώσουν την οφθαλμοφανή κύρια αντίθεση.
Στην Ιταλία έχουμε την κατηγορία που ταυτίζεται με το φασισμό, εναντίον των "Εθνικοκυριαρχικών", πάντα με φερετζέ "αντιφασισμού-αντιρατσισμού".
Στη σημερινή Ελλάδα η απώλεια πατρίδας, το Σκοπιανό, το Αιγαίο, η Ήπειρος, η Θράκη, η Κύπρος μας... αντιμετωπίζονται υπό το πρίσμα του "αντιεθνικισμού", ενώ ουσιαστικά πριμοδοτούν τον ακραίο φασιστικό εθνικισμό των γειτόνων και συμμάχων.
Η εξαθλίωση του λαού δεν υπάρχει μπροστά στην "μεταρρυθμιστική" πολιτική με τις μεγάλες "ταξικές κατακτήσεις" υιοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια, αλλαγή φύλου στα 15, καύση νεκρών, ανοιχτά σύνορα για τους μετανάστες...
Θεωρούν πως είναι μεγάλες κατακτήσεις η συμφωνία Πρεσπών για τη Μακεδονία μας, η διζωνική στην Κύπρο μας, οι συντάξεις πείνας, η μετανάστευση των νέων μας, οι χιλιάδες διακοπές ηλεκρικής παροχής και νερού, η ελπίδα πως θα πεθάνουν σύντομα οι 70ρηδες κι έτσι θα μειωθούν τα χαράτσια, η φοροκλοπή... η χαμένη αξιοπρέπεια και τιμή του Έλληνα και της Πατρίδας.
Ένοχος είναι πάντα ο λαός! Οι τεμπέληδες Έλληνες, οι Έλληνες που αγόραζαν δύο ζευγάρια παπούτσια το χρόνο, που μπορούσαν να πλυθούν, να διαβάζουν βράδυ και με ηλεκτρισμό τα παιδιά τους, να έχουν τα φάρμακά τους, να μην τους κυνηγάει ως γκεστάπο το Κράτος που απλώς διαχειρίζεται την πληρωμή των τόκων στους δυνάστες. Πληρωμή τόκων για χρήματα που απλά διέσωσαν λογιστικά τις τράπεζες των δυναστών μας.

Ας δούμε τον "ακροδεξιό" Σαλβίνι τη ζούγκλα της συνοικίας του τρόμου κι εξαθλίωσης Vasto, κι ας αναλογιστεί ο καθένας με τον εαυτό του, αν είχε την υπομονή να διαβάσει αυτό το κουραστικό μακροσκελές, αλλά οφειλόμενο, κείμενο διαπιστώσεων και καταγραφής της πραγματικότητας κι όχι μιας άλλης "άποψης" ή πρότασης:



Ιταλικές πολιτικές εκλογές 2006. Οι 60 ημέρες της πολιτικής, επικοινωνιακής και προγραμματικής σύγκρουσης Berlusconi - Prodi (εξαντλημένο)
* Ο Νίκος Κλειτσίκας εργάστηκε στην Ιταλία για έξι (6) μήνες, στις πολιτικές εκλογές της Ιταλίας (9, 10 Απρίλη 2006), στο επιτελείο της Thetacom Ltd, μαζί με τον Frank Luntz, για την Πολιτική Στρατηγικής Επικοινωνίας της κεντροαριστερής συμμαχίας Unione, του Ρομάνο Πρόντι.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση