GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Βεντέτα! Ο νόμος της εκδίκησης σήμερα στις πλατείες και δρόμους της Γαλλίας...

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας « Αν ζούμε είναι για να περπατάμε πάνω στα κεφάλια των βασιλιάδων. Αν πεθάνουμε, ή τι όμορφος θάνατος ότα...

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας

«Αν ζούμε είναι για να περπατάμε πάνω στα κεφάλια των βασιλιάδων.
Αν πεθάνουμε, ή τι όμορφος θάνατος όταν οι...

Πρίγκιπες πεθάνουν μαζί μας.»
Ουίλλιαμ Σαίξπηρ, "Ερρίκος Δ΄"

Πολιτική κρίση στη Γαλλία, κράτος κι αστυνομία απέναντι σ' ένα πολιτικό κίνημα.
Την αυγή τα Γυμνάσια και τα Λύκεια En GuerreΣτα Όπλα» θα ήταν σωστότερος ελληνικός τίτλος), κι όχι μόνον στο Παρίσι αλλά σ' ολόκληρη τη χώρα.
Το hashtag -το σύμβολο, η σημαία, για να είμαστε μέσα στην ορολογία του σήμερα-, είναι ένα: «Βεντέτα»... εκδίκηση γι' αυτό που συνέβη για πρώτη φορά στην ιστορία
 της Πέμπτης Δημοκρατίας στη Γαλλία. Όταν σε ανήλικους 14χρονους μαθητές ασκείς καταστολή ίδια μ' αυτή που πρόσφεραν και προσφέρουν ως εκπαίδευση οι Γάλλοι "στρατιωτικοί σύμβουλοι" στους τζιχαντιστές στη Συρία, τους Κούρδους στο κατεχόμενο τμήμα της Βόρειας Συρίας κι απλώς δεν πυροβολούν στο κεφάλι τους μαθητές, η μόνη απάντηση είναι: εκδίκηση.
Η ταπείνωση 151 μαθητών, γονατιστοί με τα χέρια στο κεφάλι, όπως στο Γκουαντάναμο, μια εικόνα που έβρισκες στις χούντες της Λατινικής Αμερικής, δεν θα μείνει αναπάντητη.

Τα μέτρα που λαμβάνει το καθεστώς Μακρόν κι όχι μόνον στο Παρίσι, δεν έχουν προηγούμενο. Στρατός, χωροφυλακή, αστυνομία, θωρακισμένα, ελεύθεροι σκοπευτές κι ένας στην κυριολεξία στρατός δικαστών κι εισαγγελέων για να διαχειριστούν άμεσα στους συλληφθέντες.
Ταυτόχρονα οι πρώτες αντιπαραθέσεις μεταξύ των συνδικάτων, όπου η Solidaires, σε αντίθεση με τα άλλα συνδικάτα που καταγγέλλουν "όλες τις μορφές βίας σε διεκδικητικές διαδηλώσεις", αλλά ούτε μια λέξη, μια πρόταση για τη βία των δυνάμεων καταστολής, που για παράδειγμα προκάλεσε το θάνατο μιας ογδοντάχρονης στη Μασαλία, αλλά και πολλούς βαριά τραυματισμένους πολίτες που έχουν υποστεί ακρωτηριασμό άκρων, απώλεια όρασης, εγκαύματα κ.α.π.
Με ανακοίνωση του το συνδικάτο Solidaire καταγγέλλει πως στη σύσκεψη των συνδικάτων (CGT, FO, CFDT, CFTC, UNSA, CFE-CGC), για να συζητήσουν την υπόθεση μια Γενικής Απεργίας, δεν πάρθηκε απόφαση καταδίκης της βίας των δυνάμεων καταστολής.
Η παραπάνω κατάσταση έχει οδηγήσει σε κρίση μεγάλο τμήμα της CGT, αφού στελέχη της και μέλη της στρατεύτηκαν μαζί με τα "κίτρινα γιλέκα". Έτσι να μην αποκλείεται και μια ρήξη μεταξύ ηγεσίας της CGT, που έχει επικεφαλής τον Philippe Martinez, και της βάσης του συνδικάτου που ενσωματώθηκε στις λαίκές κινητοποιήσεις με τα "κίτρινα γιλέκα".
Το ξημέρωμα κι η σημερινή μέρα θα κρίνουν τις εξελίξεις.
Στον υπάλληλο των Ρότσιλντ, επισημαίνουν οι αυλικοί του: "Μεγαλειώτατε ο λαός είναι εξεγερμένος γιατί πεινάει"!
Μακρόν: "Ταΐστε τον σφαίρες"!
Σχετικά:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση