GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Για τη Notre-Dame της Βέροιας δεν έκλαψε κανένας!

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας « ἥλιος γὰρ οὐχ ὑπερβήσεται μέτρα· εἰ δὲ μή, Ἐρινύες μιν Δίκης ἐπίκουροι ἐξευρήσουσιν. » Ηράκλειτος ...

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας


«ἥλιος γὰρ οὐχ ὑπερβήσεται μέτρα· εἰ δὲ μή,
Ἐρινύες μιν Δίκης ἐπίκουροι ἐξευρήσουσιν.»
Ηράκλειτος ο Εφέσιος
[μετάφραση: Γιατί ο ήλιος δεν μπορεί να...
υπερβεί τα όρια του,
αλλιώς θα τον βρουν οι Ερινύες που βοηθούν τη δικαιοσύνη.]

Σχετικό, 16 Απρίλη 2019: Η "Παναγία των Παρισίων"... τα κροκοδείλια δάκρυα στην υπηρεσία μαζικής ψύχωσης!

H έκρηξη "γενναιοδωρίας" για τη Νοτρ-Νταμ στο Παρίσι δεν έχει προηγούμενο υποκρισίας.
Η ιδιωτική χρηματοπιστωτική εταιρία, που μάλιστα την βάπτισαν "Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα", στην οποία έχει αναθέσει η "μεγάλη ευρωπαϊκή δημοκρατική οικογένεια" την εκτύπωση νομίσματος και την αρμοδιότητα να ασκεί την "οικονομική πολιτική" -οι 28 ηγέτες κι οι υπουργοί τους των οικονομικών δεν έχουν χρόνο να ασκούσαν οι ίδιοι αυτή τη "δραστηριότητα" και ιδιωτικοποίησαν την "ευρωπαϊκή οικονομική και νομισματική πολιτική-, θα επιχορηγήσει την ανοικοδόμηση-αποκατάσταση της "Παναγιάς των Παρισίων".
Κι ενώ βομβαρδιζόμαστε για την δήθεν κρίση, τα δημόσια χρέη (χρέη προς ποιους άραγε;), την αναγκαιότητα διάσωσης των τραπεζών τους, την αναγκαιότητα φόρων, την πολιτική "περικοπών δημοσίων δαπανών" (ποτέ δεν εξηγούν πως αυτό σημαίνει λιγότερα σχολεία, πανεπιστήμια, νοσοκομεία, γιατροί... ακόμη λιγότερες δημόσιες επενδύσεις και στη συντήρηση μνημείων πολιτιστικής κληρονομιάς και συνεπώς ιδιωτικοποιήσεις των κοινωνικών αγαθών), την αναγκαιότητα θυσιών από τους λαούς... Σε μια ημέρα, η άρχουσα τάξη της Γαλλίας ανταποκρινόμενη στον διεθνή έρανο που προκήρυξε ο κύριος Μακρόν ("μαζί με τη διεθνή κοινότητα θα αναστηλώσουμε τη Notre-Dame..."), μαζί με τη φορολογική έκπτωση 60% και δωρεάν διαφήμιση προς τους "δωρητές",  ήδη συγκεντρώθηκαν 2 δισεκατομμύρια ευρώ για την αποκατάσταση των ζημιών σε ένα χριστιανικό ναό, μόλις του 1856.
Το ερώτημα είναι αν θα έχουμε ως Ελλάδα φοροαπαλλαγή μετά την αναγγελία από την σύζυγό του κυρίου Αντώνη Λιάκου, που αποτέλεσε το δεξί χέρι του κυρίου Κώστα Σημίτη και σήμερα είναι υπουργός "πολιτισμού" της κυβέρνησης, κάποια κυρία Ζορμπά, που θα προσφέρει κι αυτή αίμα του χειμαζόμενου ελληνικού λαού για την αναστήλωση της "Παναγίας των Παρισίων".


Χρήματα υπάρχουν για τον Μακρόν των Ρότσιλντ και τη Γαλλία "του φωτός και του πολιτισμού", τόσο μεγάλο "φως" και "πολιτισμός" που σήμερα το 2019 οι 14 πιο πλούσιες σε ορυκτό πλούτο χώρες της Αφρικής πληρώνουν "φόρο εκπολιτισμού" τους στη "δημοκρατική" Γαλλία [Βλέπε σε: 14 Αφρικανικές χώρες υποχρεώνονται από τη "δημοκρατική" Γαλλία να καταβάλουν Φόρο Αποικίας].

Φυσικά γι' αυτούς στους οποίους ΟΛΕΣ οι κυβερνήσεις των χωρών της ευρωζώνης, ΟΛΩΝ των πολιτικών-κομματικών αποχρώσεων, ανέθεσαν με το αζημίωτο να διαχειρίζονται την οικονομική πολιτική των 28 χωρών της Ε.Ε., χρήματα δεν υπάρχουν για το γαλλικό λαό, για τους λαούς της Ευρώπης. Η απλή εκτύπωση χαρτιού πωλείται στα κράτη από τις τράπεζες με τόκο, από αυτούς στους οποίους ανατέθηκε η εκτύπωση χαρτιού και χάραξη οικονομικής πολιτικής.
Δεν υπάρχουν χρήματα, δεν το επιτρέπει η Ε.Κ.Τ. -για παράδειγμα- για την ιστορική ιταλική πόλη Amatrice, που κτυπήθηκε από φονικό σεισμό (23 και 24 Αυγούστου 2016, βλέπε: ΕΔΩ) και τον περασμένο χειμώνα "επιβίωσαν" σε ρουλότ. Κι αν η "ξενόφοβη, ακροδεξιά, ρατσιστική" ιταλική κυβέρνηση του καθηγητή Κόντε τολμήσει να διαθέσει κονδύλια θα υποστεί "ευρωπαϊκές κυρώσεις". Να σκεφθούμε πως τους απαγορεύουν την κατασκευή από το ιταλικό δημόσιο της κατάρρευσης της γέφυρας στη Γένοβα [Βλέπε σε: Που αποσκοπούν οι ψευδείς ειδήσεις των ελληνικών ΜΜΕ για την κατάρρευση της γέφυρας στη Γένοβα; και φυσικά σε: Η κατάρρευση γέφυρας στη Γένοβα... «Ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε…»!].
Έτσι -για παράδειγμα- δεν υπάρχουν χρήματα για τα θύματα, τους πληγέντες από τις εγκληματικές καταστροφές στο Μάτι, τη Μάνδρα κι όλη την πατρίδα μας. Κι οι δικές μας κυβερνήσεις έχουν αναθέσει την οικονομική τους πολιτική στην ιδιωτική χρηματοπιστωτική εταιρία που βάπτισαν Ε.Κ.Τ.
Έτσι δεν υπάρχουν χρήματα για τις συντάξεις, τα νοσοκομεία, τα σχολεία, τις δημόσιες υπηρεσίες κοινής ωφέλειας και ενόψει ευρωεκλογών ΟΛΟΙ -"αριστεροί και δεξιοί- μας παραμυθιάζουν πως θα αγωνιστούν για την "Ευρωπαϊκή άνοιξη", πως θα κάνουν καλύτερη, θα "βελτιώσουν" την Ευρώπη του 4ου Ράιχ των τραπεζιτών.

Για τη Notre-Dame της Αρχαίας Βέροιας δεν έκλαψε κανένας!
Κι εκεί οι βόμβες των "πολιτισμένων" της δύσης -ποιος ξεχνάει τους βομβαρδισμούς και μάλιστα από γαλλικά πλοία-, για να διασώσουν τα ανθρωπόμορφα κτήνη τους, τους μισθοφόρους φονιάδες τους στο Χαλέπι, από τον "αιμοσταγή δικτάτορα Άσαντ".
Κι αυτό ήταν Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO και μάλιστα αιώνες πριν την Notre-Dame του Παρισιού.
Βέβαια, η πολιτιστική κληρονομιά στην Αρχαία Βέροια (σήμερα Χαλέπι) δεν έπρεπε να προστατευτεί μιας και φέρνει "επικίνδυνους" συνειρμούς στη μνήμη και δεν αποκλείεται να δούμε τους Σκοπιανούς να φθάσουν και στη Συρία. Το σημερινό Χαλέπι, τη νεότερη πόλη έχτισε ο βασιλιάς των Σελευκιδών της Συρίας Σέλευκος Α΄ Νικάτωρ, διάδοχος του Μεγάλου Αλεξάνδρου από τη Βέροια της Μακεδονίας και γι' αυτό την ονόμασε Βέροια.

Η υποκρισία χωρίς όρια...

Για τη μαρτυρική Γάζα, τη μεγαλύτερη φυλακή-κάτεργο του πλανήτη, με παγκόσμιο αποκλεισμό από γη, αέρα και θάλασσα εδώ και 13 χρόνια και που δεν ζητούν χρήματα, τους απαγορεύουν ακόμη και την αγορά μιας μικρής λυχνίας που κοστίζει μισό ευρώ για να λειτουργήσουν οι θερμοκοιτίδες για τα νεογέννητα.
Σύγχρονες θερμοκοιτίδες "γαλλικών εταιριών" δεν λειτουργούν και πεθαίνουν παιδάκια.
Υπερβολές;
Κάποιοι το ζήσαμε το 2009, ανθρώπινη ασπίδα μέσα στη βομβαρδιζόμενη Γάζα:
"Γιατρός προς γονείς: Θα βγάλουμε από τη θερμοκοιτίδα το παιδί σας. Θα βάλουμε ένα άλλου παιδάκι που έχει παραπάνω ελπίδες επιβίωσης...".
Ξέρετε τι είδαμε στα μάτια του ζευγαριού που πήρε στην αγκαλιά του το νεογέννητο παιδάκι τους, τραυματισμένο από τις βόμβες φωσφόρου των ναζί-σιωνιστών και θα ανέμεναν να βγει η ψυχούλα του για να το θάψουν;

Ο γιατρός, πρώην βουλευτής Γιώργος Κίρκος σε νοσοκομείο της Γάζας στη διάρκεια των βομβαρδισμών του 2009...
[Βλέπε σε: Η Παλαιστίνη χρειάζεται έμπρακτη αλληλεγγύη κι όχι ψέματα και φιλανθρωπία!].
Σήμερα απευθύνουν έκκληση οι γιατροί από τη Γάζα: "Επιτρέψτε μας να αγοράσουμε στην ελεύθερη αγορά θεραπευτικό γάλα για νεογνά".
[Νοσοκομεία της Γάζας χωρίς θεραπευτικό γάλα για τα παιδάκια της Παλαιστίνης (Ospedali di Gaza senza latte terapeutico per bambini palestinesi)].
Που είναι οι "πολιτισμένοι", οι ευαίσθητοι για τα μνημεία;

Δεν είναι η "Παναγία των Παρισίων"... είναι η Γάζα με χιλιάδες τόνους βομβών που πέφτουν αδιάκοπα εδώ και 13 χρόνια!

«Σαναά, μια άγρια Βενετία πάνω στη σκόνη»
Pier Paolo Pasolini
Ο "Poeta Vate", ο προφητικός ποιητής, ο οραματιστής κομμουνιστής και διανοούμενος, επίκαιρος όσο ποτέ, με την πλούσια ιστορική του παρακαταθήκη... έγραφε για την εκπληκτική κι ανεκτίμη Σαναά.
Για τον Παζολίνι, βλέπε σε: Ο Pier Paolo Pasolini "χαστουκίζει" τον αντιφασισμό... απέναντι στο νεκρό φασισμό!

Σαναά... η πρωτεύουσα της Υεμένης που ύμνησε κι ο Παζολίνι... 
Μοναδικό αριστούργημα της αρχιτεκτονικής τέχνης, κόσμημα του αραβικού κόσμου και της παγκόσμιας κοινότητας, μαζί και το θεσπέσιο και μοναδικό ιστορικό κέντρο του.
Ένα ακόμη Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της unesco, που πρόσφατα καταστράφηκε και κανένας δεν μίλησε, δεν δάκρυσε, δεν έκανε μία απλή δήλωση συμπάθειας.
Αυτό το Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της unesco καταστράφηκε οριστικά και από γαλλικές βόμβες.

Ναι, λυπηρό αυτό που συνέβη στην "Παναγία των Παρισίων".
Αυτό που συνέβη στη Σαναά δεν το μάθαμε ποτέ!


Ο Ναός του di Awwam, πάντα στην Υεμένη... 2.500 χρόνια π.Χ. κι όχι το 1856 μ.Χ. της "Παναγίας των Παρισίων.
Συνδέει την ιστορία της Υεμένης με την ιστορία του Ισλάμ.
Τη βιβλική βασίλισσα του Σαβά με την οδό του μεταξιού... βασικό κέντρο-βάση-σταθμός για τα καραβάνια της Κίνας.

Ένα ακόμη Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της unesco, που πρόσφατα καταστράφηκε και κανένας δεν μίλησε, δεν δάκρυσε, δεν έκανε μία απλή δήλωση συμπάθειας.
Αυτό το Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της unesco καταστράφηκε οριστικά από γαλλικές βόμβες.
Η Γαλλία είναι ο κύριος προμηθευτής όπλων του “ισλαμικού κράτους” και των χωρών που το δημιούργησαν (Σαουδική Αραβία, Κατάρ, Τουρκία), με τεράστια κέρδη για τις γαλλικές εταιρίες παραγωγής όπλων και ταυτόχρονα να αποκτάει ρόλο στην “πίτα” των γεωστρατηγικών αλλαγών στη Μέση Ανατολή.
Ανάμεσα στους καλύτερους "πελάτες" της Γαλλίας, περιλαμβάνεται πρώτη η Σαουδική Αραβία... [Βλέπε επίσημα στοιχεία σε: To Παρίσι αρνήθηκε να παραλάβει λίστα Γάλλων τρομοκρατών από τη Συρία!].
Όταν το Μάρτη του 2015 μιλήσαμε για την Υεμένη, χαρακτηριστήκαμε "γραφικοί" [Βλέπε σε: Πολλοί νομίζουν πως η Υεμένη είναι πολύ μακριά].
Το ίδιο και το 2016 και μέχρι σήμερα... [Βλέπε σε: Υεμένη: η Γενοκτονία που "αγνοούν" ΜΜΕ, "φιλάνθρωποι", επαγγελματίες "αντιρατσιστές" κι "πολιτισμένοι" της δύσης].

Τα τελευταία 3 χρόνια στην Υεμένη, που δέχεται ιμπεριαλιστική επίθεση και μοσχοπουλούν οι Γάλλοι πρόεδροι τα φονικά τους όπλα στη Σαουδική Αραβία, πέθαναν από πείνα 85.000 παιδάκια. Δεν μας είπαν ποτέ τα ΜΜΕ πως οι "πολιτισμένοι" απαγορεύουν να σταλεί ανθρωπιστική βοήθεια στην Υεμένη, υπάρχει εμπάργκο όπως κι εναντίον του Ιράν, της Συρίας, της Κούβας, της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας.
Αν προσθέσουμε και τα παιδάκια που δολοφόνησαν οι γαλλικές βόμβες -αλλά κι αμερικάνικες, ιταλικές, γερμανικές...- θα έπρεπε να ζουν με εφιάλτες οι ευρωπαίοι "ηγέτες".

Να μιλήσουμε για τις ανεκτίμητης ιστορικής, αρχαιολογικής αξίας εκκλησιές, Μοναστήρια, Μουσουλμανικά Τεμένη στη Συρία;
Εκκλησιαστική τέχνη, κειμήλια των φιλοσόφων της αρχαίας Ελλάδας, Πολιτιστικά Μνημεία αιώνων πριν υπάρξει η Γαλλία, όταν το Παρίσι δεν ήταν καν συνοικισμός, δεν υπήρχε;
Κι όλα αυτά καταστράφηκαν από γαλλικές βόμβες και κανένας δεν μίλησε!

Οι Μουσουλμάνοι μαχητές της Χεζμπολά... φρουροί των Ελληνορθόδοξων ναών και μνημείων. Υπερασπιστές της Ορθοδοξίας, φύλακες της Ορθοδοξίας καθημερινά αποτίουν φόρο τιμής (με στρατιωτικό χαιρετισμό μιας κι οι ίδιοι είναι μουσουλμάνοι) στην Ελληνορθόδοξη Εκκλησία... [Βλέπε σε: Ότι κρύβουν τα ΜΜΕ: Η Χριστιανική πόλη Σαντάντ κι η Χεζμπολάχ...]


Το άγαλμα της βασίλισσας Ζηνοβίας στην Παλμύρα, που αποκεφαλίστηκε από τους τρομοκράτες Νατοϊκούς μισθοφόρους...
Όπως ακριβώς αποκεφάλισαν τον προστάτη της Παλμύρας, του Μνημείου Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNECO, τον καθηγητή Κάλεντ... [Βλέπε σε: Kαλό ταξίδι Khaled al-Asaad... ήρωα των Αδέσποτων όλου του κόσμου].

Για όσους έχουν επιλεκτική μνήμη... και κλαίνε σήμερα μόνον για την "Παναγία των Παρισίων"...





Αρχαιολογικοί θησαυροί αξίας 26 εκατομμυρίων δολαρίων, έχουν εξαχθεί μέσω Τουρκίας στις ΗΠΑ και αντιστοίχως στις μεγάλες δυνάμεις της Ε.Ε.
Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, η αρχαιοκαπηλία στη Συρία, από την έναρξη της "αραβικής άνοιξης" (2011), απέδωσε περισσότερα χρήματα από το λαθρεμπόριο του πετρελαίου από τους τζιχαντιστές και τον Ερντογάν.
Η κλοπή των αρχαιοτήτων του Ιράκ από τους Αμερικανούς, ξεπέρασε τα 12 εκατομμύρια δολάρια. Η κλοπή των αρχαιοτήτων της Συρία ξεπέρασε τα 26 εκατομμύρια δολάρια.
Κι εδώ η ίδια ένοχη σιωπή από τους "πολιτισμένους" της δύσης, από τους υπουργούς "Πολιτισμού", της μεγάλης "ευρωπαϊκής οικογένειας" κι από τους σήμερα "ευαίσθητους" αλλά υποταγμένους "διανοούμενους" που σιτίζονται στα κονδύλια των τραπεζιτών για να κρύβουν την αλήθεια.

Σύρος αρχαιολόγος, με τη σύζυγό του, σε Μουσείο του Βερολίνου... ξεσπάει σε κλάματα αντικρίζοντας τους κλεμμένους θησαυρούς της Συρίας, της πατρίδας του... Πλιάτσικο μέσω του φασιστικού καθεστώτος Ερντογάν, του αγαπημένου της δύσης και της ελληνικής πολιτικής ηγεσίας... [Βλέπε σε: H Zηνοβία επέστρεψε στον θρόνο της]

Είναι πολύ λυπηρό αυτό που συνέβη στο Παρίσι, στο μοναδικό μνημείο σύμβολο που διαθέτει η Γαλλία, γιατί τα αρχαιολογικά της μουσεία εκθέτουν ΜΟΝΟΝ κλεμμένους αρχαιολογικούς θησαυρούς από την Ελλάδα, την Αλγερία, την Αφρική, τη Μέση Ανατολή.
Η Γαλλία είναι η γη των Charlie Hebdo, Fluide Glacial και tv Groland...
Έχει τη συμπάθεια όλων των πολιτών του κόσμου, αλλά η υποκρισία των τραπεζιτών δεν είναι ανεκτή. Ο "θυμός" κι η "οργή" δεν είναι προς τους τραπεζίτες που κάνουν απλώς τη δουλειά τους. Είναι για αυτούς που όφειλαν να μιλούν και παραδόθηκαν, αφομοιώθηκαν από την "πολιτική ορθότητα" ('Politically Correct'... είναι ο όρος που χρησιμοποιούν οι κοσμοπολίτες στα σαλόνια τους).

Υ.Γ. Να εξηγηθούμε για να μην παρεξηγηθούμε...
Με εξαίρεση τα μενίρ, ογκόλιθους νεολιθικής εποχής και λίγα Ρωμαϊκά αμφιθέατρα... δυστυχώς η Γαλλία δεν έχει να επιδείξει αρχαιολογικό ενδιαφέρον (οι αρχαιολογικοί χώροι των αρχαίων ελληνικών αποικιών, δυστυχώς δεν έτυχαν καλής "συμπεριφοράς" από τους γηγενείς (διασώθηκαν στην Κάτω Ιταλία, Λιβύη κι αλλού). Συνεπώς είναι κατανοητή η λύπη του γαλλικού λαού για την καταστροφή του συμβόλου του.
Για τους κύριους αρχαιολογικούς χώρους της Γαλλίας -εξαιρουμένων των μουσείων τους με κλεμένα αντικείμενα-, δειτε: ΕΔΩ

1 σχόλιο

  1. Συγχαρητήρια για το άρθρο.Πολύ σωστές σκέψεις που πρέπει να βάλουν κάθε έναν από εμάς να σκεφτεί ορισμένα πράγματα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση