GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η Τεχεράνη καλεί τον ΟΗΕ να επέμβει για να σταματήσει η «αποσταθεροποιητική» αμερικανική δραστηριότητα στη Μέση Ανατολή

Η ιρανική διπλωματία κατήγγειλε χθες Πέμπτη μια «προκλητική» και «πολύ επικίνδυνη» ενέργεια των ΗΠΑ εναντίον της «εδαφικής ακεραιότητ...

Η ιρανική διπλωματία κατήγγειλε χθες Πέμπτη μια «προκλητική» και «πολύ επικίνδυνη» ενέργεια των ΗΠΑ εναντίον της «εδαφικής ακεραιότητας» της Ισλαμικής Δημοκρατίας, μετά την καταστροφή από τις ιρανικές ένοπλες δυνάμεις ενός τηλεκατευθυνόμενου, μη επανδρωμένου αεροσκάφους εντός του «εναέριου χώρου» του Ιράν, με επιστολή του πρεσβευτή της χώρας στα Ηνωμένα Έθνη στον Γενικό Γραμματέα και στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

«Σας γράφω για να σας ενημερώσω για μια νέα πολύ επικίνδυνη, προκλητική και παράνομη ενέργεια των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων εναντίον της εδαφικής ακεραιότητας του Ιράν», τονίζει ο ιρανός πρεσβευτής στον ΟΗΕ Ματζίντ Ταχτ Ραβανσί στο κείμενο αυτό.

Στην επιστολή, το Ιράν — το οποίο επέλεξε να μη ζητήσει να συγκληθεί εκτάκτως συνεδρίαση του ΣΑ — τονίζει ότι δεν «επιδιώκει τον πόλεμο» αλλά προσθέτει πως «επιφυλάσσεται του δικαιώματος να λάβει όλα τα προσήκοντα μέτρα εναντίον των παραβιάσεων της εδαφικής του ακεραιότητας» την οποία «είναι αποφασισμένο να προασπίσει σθεναρά στη γη, στη θάλασσα και στους αιθέρες».

Η Τεχεράνη τονίζει ακόμη ότι το αμερικανικό τηλεκατευθυνόμενο μη επανδρωμένο αεροσκάφος το οποίο καταρρίφθηκε την Πέμπτη διεξήγαγε κατασκοπευτική πτήση στο στενό του Χορμούζ και, κατά την επιστροφή του, «εισήλθε στον ιρανικό εναέριο χώρο», κάτι που οδήγησε στην αντίδραση της ιρανικής αντιαεροπορικής άμυνας εναντίον του.

Η ιρανική επιστολή καταλήγει με μια έκκληση προς τα Ηνωμένα Έθνη και τη διεθνή κοινότητα να επέμβουν προκειμένου οι ΗΠΑ να «τερματίσουν τις παράνομες και αποσταθεροποιητικές ενέργειές τους στην ήδη ασταθή περιοχή του Κόλπου».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

1 σχόλιο

  1. Ο "Διαβολικός Καλός" και φίλος του "Δικού" μας Λακεδοραγιά πήρε μήνυμα από το Αφεντικό του να μην κτυπήσει το ΙΡΑΝ! ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ Ο ΔΙΑΟΛΟΣ ΦΟΒΑΤΑΙ ΤΟ ΙΡΑΝ!

    ΕΝΤΕΛΗ Ο "ΣΠΟΡΟΣ" ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΦΥΤΕΨΑΝ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΗΜΩΝ/ΥΜΩΝ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΣΙΑ για ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ/ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ/ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ/ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΑ ΕΔΡΑΙΩΘΕΙΚΕ ΜΕ ΓΕΡΕΣ ΡΙΖΕΣ!

    ΕΝΩ ΕΜΕΙΣ ΜΕΙΝΑΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΛΟΥΛΑ ΣΤΟ ΧΕΡΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση