GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Στρατός της Συρίας εισήλθε κι απελευθέρωσε το μεγαλύτερο πετρελαϊκό πεδίο της Συρίας!

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας Για πρώτη φορά μετά από επτά χρόνια, ο Αραβικός Στρατός της Συρίας εισήλθε στο...

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας

Για πρώτη φορά μετά από επτά χρόνια, ο Αραβικός Στρατός της Συρίας εισήλθε στο...
πετρελαϊκό πεδίο Al-Remelan, το μεγαλύτερο στη Συρία και βρίσκεται στα βορειοανατολικά της χώρας και βρισκόταν υπό κατοχή Κούρδων, Αμερικανών κι Ισραηλινών.
Εκεί, με την κλοπή του πετρελαίου του λαού της Συρίας και το λαθρεμπόριο με τον Ερντογάν, "άνθιζε" το "Δημοκρατικό Πείραμα των Κούρδων" (The Kurds’ Democratic Experiment, σύμφωνα με τους New York Times, 2015-09-30).
Εκεί "άνθιζε" η "Διεθνιστική Κομμούνα της Ροζάβα με την αστερόεσσα" και πλούτιζαν οι Τσέτες (Κούρδοι) φύλαρχοι με τους μεταφερόμενους μισθοφόρους λακέδες των ιμπεριαλιστών.
Μιλάμε γι' αυτούς που σήμερα μεταφέρθηκαν προσφέροντες νέες υπηρεσίες: βλέπε Οι Τσέτες (Κούρδοι) ορντινάτσες, λακέδες των ιμπεριαλιστών!
Στην Al-Remelan τα στρατεύματα του "αιμοσταγούς δικτάτορα Άσαντ" εισήλθαν και τέθηκαν σε διάταξη σ' ολόκληρη την περιοχή αυτού του γεωγραφικού τομέα που περιλαμβάνει 1.250 πετρελαιοπηγές, που παρήγαγαν περίπου 90.000 βαρέλια ημερησίως, που ισοδυναμούν με το 25% της συνολικής παραγωγής της Συρίας, πριν από τον πόλεμο.
Από το 2012 στις πετρελαιοπηγές βρισκόταν κατοχικές κουρδικές δυνάμεις από εκπαιδευμένους στο Τελ Αβίβ, μαζί με αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις, ισραηλινούς "στρατιωτικούς συμβούλους", εκμεταλλεύτηκαν την τεράστια επίθεση που δεχόταν η νόμιμη κυβέρνηση της Συρίας ("αραβική άνοιξη") και εξήγαγαν από τον ορυκτό πλούτο του Συριακού λαού με κλοπή περίπου 20 χιλιάδες βαρέλια την ημέρα.
Ακόμη, τα στρατεύματα της Συρίας έχουν αρχίσει να χτίζουν οχυρώσεις και να δημιουργούν βάσεις υποστήριξης των απελευθερωμένων Δήμων και χωριών που βρίσκονται ανάμεσα στις πόλεις Qamishli και Malkieh.
Ταυτοχρόνως παρουσιάζεται μια τεράστια επιστροφή εκτοπισθέντων πολιτών στα σπίτια τους στις περιοχές Qamishli, Tel Temer και Ras al-Ain. Σημαντική είναι κι η επιστροφή Κούρδων της περιοχής που είχαν διαφύγει της κουρδικής κατοχής του YPG, για να μην υπηρετήσουν τις κατοχικές δυνάμεις.
Η κλοπή και το λαθρεμπόριο του Συριακού πετρελαίου, σύμφωνα με την María Zakhárova, εκπρόσωπο του Ρωσικού υπουργείου των Εξωτερικών, "απέφερε $ 30 εκατομμύρια δολάρια το μήνα".
Ο καθένας λοιπόν κατανοεί πόσο κέρδιζαν οι μισθοφόροι Κούρδοι της μεγάλης μπίζνας "Διεθνιστική Κομμούνα της Ροζάβα", αλλά κι μέχρι πρότινος σύμμαχοί τους μισθοφόροι της λεγόμενης μετριοπαθούς αντιπολίτευσης" στον Άσαντ, οι φονιάδες του "ελεύθερου συριακού στρατού"...

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση