GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το Ρωσικό αίμα στην ιερή γη της Συρίας των Σελευκιδών του Μεγάλου Αλεξάνδρου...

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας Πεθαίνουν οι ήρωες; Οι ήρωες μπορεί να "αναχωρήσουν", αλλά οι...

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας

Πεθαίνουν οι ήρωες;
Οι ήρωες μπορεί να "αναχωρήσουν",
αλλά οι...
πραγματικοί ήρωες δεν πεθαίνουν ποτέ!

Στην Deir ez Zor, το Μεσολόγγι του 21ου αιώνα, άνοιξε το μνημείο για τους Ρώσους στρατιώτες που έχασαν τη ζωή τους σ' αυτή τη μάχη στην ομώνυμη επαρχία.
Η επιλογή αυτής της ημέρας σηματοδοτεί πάρα πολλά... [Βλέπε σε: 23 Φλεβάρη: "Ημέρα Υπερασπιστών της Πατρίδας"!].

Στρατιώτες της Συρίας και της Ρωσίας τίμησαν μαζί τη μνήμη των Ρώσων που έπεσαν στη Συριακή γη.
Το Ρωσικό αίμα στην ιερή γη της Συρίας των Σελευκιδών του Μεγάλου Αλεξάνδρου αποτελεί το γεγονός του σήμερα που ενσαρκώνει τον αδελφική δεσμό μεταξύ του Συριακού και Ρωσικού λαού.
Πολλοί αγνοούν, δεν γνωρίζουν κι άλλοι στο πλευρό των ιμπεριαλιστών βάλλουν εναντίον της Ρωσίας και της παρουσίας της στη Συρία, σε διατεταγμένη υπηρεσία μιλούν στα στασίδια των ΜΜΕ, γράφουν στις φυλλάδες, ή ακόμη και κόμματα της ακροδεξιάς, της δεξιάς και της ιμπεριαλιαστικής "αριστεράς" προσομοιάζουν τη Ρωσία ως ιμπεριαλιστική δύναμη στη Συρία. Οι δε επαγγελματίες "πατριώτες" αναζητούν την προδοσία της Ρωσίας απέναντι στην Ελλάδα, αλλά ποτέ δεν μίλησαν για το ελληνικό εμπάργκο εναντίον της Ρωσίας, την απέλαση Ρώσων διπλωματών, τις δηλώσεις Τσίπρα-Μητσοτάκη, στις αγκαλιές και χαμόγελα,  για τον κίνδυνο Ρωσικής επιρροής στα Βαλκάνια, την αναγνώριση ως "Β. Μακεδονία" ενός προτεκτοράτου των ΗΠΑ για να κυκλώσει τη Ρωσία, την πρόσφατη έκδοση του Ρώσου Αλεξάντερ Βίννικ, με μαφιόζικες εγκληματικές ενέργειες (35η ημέρα απεργίας πείνας, απαγόρευση επικοινωνίας με τους συνηγόρους του, απαγόρευση εξέτασης από γιατρό της Ρωσικής πρεσβείας κ.α.π.), με την συνδρομή της Σακελλαροπούλου, όταν αμέσως μετά την ολοκλήρωση του εγκλήματος την διόρισαν πρόεδρο "δημοκρατίας"... Ποιας "δημοκρατίας" άραγε; [Βλέπε σε: Δικαστές και πολιτικό έγκλημα... στις αποικίες χρέους!].
Βέβαια όλοι αυτοί -"καθηγητές" πανεπιστημίων, "αναλυτές", απόστρατροι, δημοσιογράφοι, πολιτικοί-, μιλούν εκ του "ασφαλούς", δηλαδή χωρίς αντίλογο και καλυπτόμενοι από τη δημοσιογραφική πορνεία. Γνωρίζουν πολύ καλά, αλλά αμείβονται για να διαστρεβλώνουν και παραπληροφορούν.
Γιατί όμως ούτε ένας/μία από τους παραπάνω δεν μιλάει για παράνομη παρουσία της Ρωσίας στη Συρία;
Η φιλία μεταξύ της ΕΣΣΔ και της Συρίας θα γεννηθεί σχεδόν ταυτόχρονα με την ανεξαρτησία της χώρας. Μια σχέση που έγινε αδελφική κι εντάθηκε μετά την ανάληψη της εξουσίας, το 1963, από το Σοσιαλιστικό Αραβικό κόμμα Μπάαθ.
Αυτή η Φιλία και Συνεργασία απέκτησε διεθνή νομική υπόσταση το 1980, όταν οι δύο κυβερνήσεις υπέγραψαν τη Συνθήκη Φιλίας και Συνεργασίας μεταξύ της ΕΣΣΔ και της Συρίας. Σύμφωνα με την Συνθήκη, η Σοβιετική Ένωση έχει δεσμευτεί για την υπεράσπιση της Συρίας εάν δεχθεί επίθεση από ένα τρίτο μέρος. Η Συνθήκη αυτή καταδεικνύει τη στρατηγική σημασία της Συρίας για την ΕΣΣΔ, αλλά και το σημερινό ενδιαφέρον της Ρωσικής Ομοσπονδίας [Βλέπε σε: Η δύση αγνόησε πως ο λαός της Συρίας διέπεται από "Εθνο"-Μπολσεβικισμό... κι ήρθε η ήττα!]. Μια συνθήκη που διέφυγε στους πράκτορες διάλυσης της ΕΣΣΔ, τον μεθύστακα και τον διαφημιστή πίτσας και δεν καταργήθηκε ποτέ. Έτσι, όταν η κυβέρνηση κι η Βουλή της Συρίας την επικαλέστηκε και ζήτησε βοήθεια για την αντιμετώπιση της ιμπεριαλιστικής επίθεσης με τους μισθοφόρους τρομοκράτες, έφερε τις Ρωσικές Ε.Δ. στη Συρία.

Άλλωστε, πως να ξεχάσουμε τι συνέβη στις 17 Μάρτη 2016... τον ηρωικό θάνατο του Ρώσου Αξιωματικού Αλέξανδρου (Alexandr Prokhorenko) στη μαρτυρική Παλμύρα;
Εκεί στην Παλμύρα ο Αλέξανδρος, Αξιωματικός των ειδικών δυνάμεων δίνει στις Ρωσικές αεροπορικές δυνάμεις τις συντεταγμένες στόχων τρομοκρατών, που είχαν εισβάλει από την Αττάλεια της Τουρκίας (τις ημέρες που εκεί στην Αττάλεια ο Κοτζιάς, τότε "κομμουνιστής" υπουργός Εξωτερικών έσερνε το χορό με τους φονιάδες των λαών κι αγκαζέ με τον σύντροφο Τσαούσογλου, για να πέσει ο Άσαντ) για να καταλάβουν αυτό το μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO.
Περικυκλώνεται από τα ανθρωπόμορφα κτήνη, για να μην συλληφθεί δίνει συντεταγμένες της ακριβής του θέσης και καλεί τη Διοίκηση να τον βομβαρδίσουν: «Παρακαλώ τελευταία μου επιθυμία, διεξάγετε την αεροπορική επιδρομή!».

Ο Αλέξανδρος... Μυθικός Ολύμπιος... Αρχαίος Έλληνας... άξιος γιος των λαών που μάχονται για Ελευθερία κι Ανεξαρτησία, σήμερα ένα θρύλος:
Κέντρο: επιβεβαιώστε το αίτημά σας.
Αλέξανδρος... Αξιωματικός: Επιβεβαιώνω. Αυτοί είναι έξω έξω, αυτό είναι το τέλος, Διοικητή ευχαριστώ εσάς, ενημερώστε την οικογένειά μου και την πατρίδα μου, τους αγαπώ. Πείτε τους ήμουν γενναίος και αγωνίστηκα μέχρι το τέλος. Παρακαλώ να φροντίσετε την οικογένειά μου, να εκδικηθείτε για το θάνατό μου, Διοικητή αντίο, πείτε στην οικογένειά μου τους αγαπώ.
Κέντρο: Διαταγή αεροπορικής επιδρομής.
»-

Για τις πλήρεις συνομιλίες του Ρώσου Ήρωα με τη ρωσική Διοίκηση, βλέπε σε: Θέλω να πεθάνω με αξιοπρέπεια και να πάρω όλα αυτά τα καθάρματα μαζί μου.

Στην Deir ez Zor που άνοιξε το μνημείο για τους Ρώσους στρατιώτες, στο Μεσολόγγι του 21ου αιώνα, Μαρτύρησε κι ο Μυθικός Κομαντάντε Issam Zahreddine [Βλέπε σε: Για το θάνατο του πατέρα μου... καλοδεχόμαστε συγχαρητήρια, ευχές και ευλογίες!]. Ο υπερασπιστής της πόλης των 125.000 Ελεύθερων Πολιορκημένων, τον οποίο χαρακτήρισαν "τρομοκράτη" και τέθηκε υπό καθεστώς κυρώσεων από την Ευρωπαϊκή Ένωση... με απόφαση της "αριστερής" ανεπάγγελτης Federica Mogherini, του "αριστερού" Κοτζιά, του Jean-Claude Juncker, του Sebastian Kurz (κατόπιν Καγκελάριος της "δημοκρατικής" Αυστρίας), του Donald Tusk και την υπόλοιπη παρέα των... υπουργών Εξωτερικών της "μεγάλης ευρωπαϊκής δημοκρατικής οικογένειας", των χαμηλόβαθμων υπαλλήλων του Διευθυντηρίου. 
Δεν βρέθηκε ένας υπουργός των Εξωτερικών που θα τολμούσε να απευθυνθεί στη Μογκερίνι και να της πει: Συντρόφισσα (είναι κι "αριστερή" η ανεπάγγελτη Φεντερίκα), ή κυρία Ύπατη Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής... δεν βάζουμε κάποιον άλλον στη λίστα της ντροπής; Έναν πάμπτωχο στρατιώτη που η αγάπη του για την πατρίδα του τον έχει κάνει θρύλο, σύμβολο για το λαό, δεν μας βοηθάει... μας ρεζιλεύει στις χώρες μας... Σας παρακαλούμε, μην μας ξεβρακώνετε έτσι! [Βλέπε σε: Η Ε.Ε. υποστηρίζει την τρομοκρατία!].

Σήμερα η Ελλάδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ;
Πιστή στο δρόμο των εννέα χρόνων μνημονιακής δουλικής υποταγής, στο πλευρό της συμμάχου Τουρκίας, εναντίον του λαού της Συρίας των Σελευκιδών του Μεγάλου Αλεξάνδρου: Πολιτική Νίκη Ερντογάν! Οι 27 "ηγέτες" της Ε.Ε. στηρίζουν την Τουρκία στην κατοχή Συριακών εδαφών!

«Ο Θεός να σε προστατεύει… Ω Συρία»
Περισσότερα για την ιμπεριαλιστική επίθεση εναντίον της Συρίας: ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση