GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ήταν 29 του Οκτώβρη...

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας Ήταν 29 Οκτώβρη του 1917... όταν εκδόθηκε το ΔΙΑΤΑΓΜΑ : « Η εργάσιμη ημέρα είναι 8 ώρες »! Για πρώτη φορά στη...

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας

Ήταν 29 Οκτώβρη του 1917... όταν εκδόθηκε το ΔΙΑΤΑΓΜΑ: «Η εργάσιμη ημέρα είναι 8 ώρες»!

Για πρώτη φορά στην...

Ιστορία της Ανθρωπότητας έχουμε θεσμοθετήσεις που σήμερα συνεχίζουν να είναι "διεκδικήσεις" στην "πολιτισμένη" Δύση, τον κόσμο της καπιταλιστικής ανάπτυξης και της παγκοσμιοποίησης.

Οι ώρες εργασίας δεν μπορούν να υπερβαίνουν τις 8 ώρες... τα παιδιά έως 14 ετών δεν επιτρέπεται να εργάζονται.

Αυτή ήταν η Λενινιστική πρόοδος... το "απόλυτο κακό" για τον "πολιτισμένο" κόσμο.

Σήμερα στην "πολιτισμένη" Δύση και την Ελλάδα, επισημαίνει εύστοχα η Ιωάννα Υψηλάντη: «[...] Βαδίζουμε, σ΄ ένα τεντωμένο σχοινί, που ξεδιπλώθηκε, πάνω απ΄ την κοινωνία, προσπαθώντας να ισορροπήσουμε, σε δεκάδες σερβιρισμένα διλήμματα, που αφορούν στις ίδιες τις ζωές μας.
Στόχος, να χαθεί ο πραγματικός στόχος. Να χαθεί η κοινή λογική μας. Να χαθούμε οι ίδιοι, μέσα στην ομίχλη της αμφισβήτησης, για όσα γεγονότα εξελίσσονται, μπροστά στα μάτια μας με πλήρη διαύγεια!
Στο ίδιο διάστημα, η κυβέρνηση περνάει νόμους, για απαγόρευση των συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας, για απ΄ ευθείας παράδοση, στις Τράπεζες, ή στο Δημόσιο, της μοναδικής κατοικίας ΟΛΩΝ των Ελλήνων, που χρωστάνε ακόμα και 500 ευρώ, στην εφορία, ή στα Ασφαλιστικά Ταμεία. Αλλά, ταυτόχρονα, απαλλάσσει, από δεκάδες εκατομμύρια χρέους τους "μεγάλους"!
Καταστρέφονται θέσεις εργασίας, η ανεργία καλπάζει, τα μαγαζιά κλείνουν και η κυβέρνηση νομοθετεί απλήρωτες υπερωρίες, για να μην γίνονται προσλήψεις, όπου απέμεινε κάποια υποβαθμισμένη παραγωγή.
Το ωράριο εργασίας καταργείται, σύμφωνα με τα "θέλω" του εργοδότη.
Και συ δεν μπορείς ν΄ ανασάνεις με την μάσκα! Δεν μπορείς να φας το κουλούρι σου στο δρόμο, να πιεις τον καφέ σου, να κάνεις το τσιγαράκι σου, να μπεις σε αυτοκίνητο με τον σύντροφό σου, που όλη την ημέρα ανταλλάσσεις τα χνώτα σου, χωρίς μάσκα, γιατί ο χωροφύλακας του "νόμου και της τάξης" θα σε χρεώσει με τρία μεροκάματα! Και αναρωτιέσαι, αν είναι απαραίτητη η μάσκα και όχι αυτά τα υποκριτικά "μέτρα"! [...]
»... [Βλέπε, σε: Αρκεί απλώς ν΄αναρωτιέσαι, για να στοχοποιηθείς! Αναλαμβάνουν οι σχετικοί μηχανισμοί]-




Κι οι πολυεθνικές πλουτίζουν, οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι...

Αναφορικά με την δουλεία των παιδιών, την "παιδική εργασία", η "αριστερή" πολυεθνική Benetton που ντύνει τους εύπορους "πολιτισμένους", όπως κι όλες οι πολυεθνικές, "παράγουν" πλουτισμό με την εκμετάλλευση των μικρών παιδιών...

«Η αστική δημοκρατία είναι ένα πτώμα. Πέθανε ακριβώς τη στιγμή που γραφόταν η διακήρυξη των "Δικαιωμάτων του Ανθρώπου", όπου εγγυάται τα πάντα εκτός από την κοινωνική ισότητα των ανθρώπων κι ένα πτώμα δεν έχει δικαίωμα να βρωμίζει την ατμόσφαιρα: πρέπει να θαφτεί. Το καθήκον των αληθινών επαναστατών είναι ν' ανοίξουν ένα τάφο και να ρίξουν μέσα την αστική δημοκρατία.»
Ρικάρδο Φλόρες Μαγόν (1874-1922)

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση