GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο «Ρινόκερος» του Σερβετάλη, το "Κόμμα 3η Δόση" κι η "Μαύρη Παρασκευή" (Black Friday)...

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας « Τα κοπάδια είναι ΑΝΘΕΚΤΙΚΑ (προσαρμόζονται σε όλα). Οι άνθρωποι είναι...

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας

«Τα κοπάδια είναι ΑΝΘΕΚΤΙΚΑ (προσαρμόζονται σε όλα).
Οι άνθρωποι είναι...

ΑΝΘΙΣΤΑΜΕΝΟΙ (δεν προσαρμόζονται στα πάντα)»
Άλντο Νόβε (ψευδώνυμο του συγγραφέα & ποιητή Antonio Centanin)*

 Δεν αποτελεί "είδηση" στην αποικία με Γκάουλαϊτερ το "Κόμμα 3η Δόση"...

Ο Άρης Σερβετάλης διέκοψε την παράσταση «Ρινόκερος», το αριστουργηματικό έργο του Ευγένιου Ιονέσκο, γιατί δεν ήθελε να παίζει μόνο σε εμβολιασμένους...

Ένα χαστούκι στους αργυρώνητους "καλλιτέχνες" που σιτίζονται στον κρατικό κορβανά -στο αίμα και ιδρώτα του Έλληνα πολίτη-, όλους όσους με την τέχνη δεν έχουν καμία σχέση, παρά μόνον με το χρήμα.

Σε μια Ελλάδα που το "Κόμμα 3η Δόση" (ΝΔ-Συριζα-ΚΚΕ-Κινάλ-Βαρουφάκης), έχουν άλλες υποχρεώσεις απέναντι στην "οικονομία", τις πολυεθνικές Big Pharma, το Διευθυντήριο της "πολιτισμένης" Ευρώπης.

Έφθασε η "Μαύρη Παρασκευή" (Black Friday)... που μας επιβλήθηκε ως μια "νέα υποχρεωτική λατρεία", ως μια "γιορτή" που οφείλουμε να γιορτάσουμε με σεβασμό στη θεότητα της κατανάλωσης, της ελεύθερης αγοράς που αντικατάστησε τον ουράνιο θεό ακόμη και στους θρησκευτικούς ηγέτες των εκκλησιών... Η γιορτή του ξέφρενου, του πιο ασυγκράτητου νεοφιλελευθερισμού, το πανηγύρι των τραπεζιτών: η κορυφή της αλλοτρίωσης. Σήμερα με ένα "ποιοτικό" άλμα... Σήμερα εμφανίζουν την δική τους "Μαύρη Παρασκευή" (Black Friday), ως "προνόμιο" στους εμβολιασμένους. Αύριο θα είναι για όσους έχουν μπολιαστεί με την 3η, 4η, 5η Δόση και πάει λέγοντας.
"Μαύρη Παρασκευή" (Black Friday)... η νέα παγκόσμια θρησκεία κι η λατρεία της, που άφησε στο παρελθόν ουράνιους θεούς και θρησκείες. Όλα στο βωμό του νέου και έμμονου θεού των κερδοσκοπικών χρηματοπιστωτικών αγορών.

«Η ιστορία μας έχει μετατραπεί σε μια αδιάλειπτη...
ιστορία άμεσης ακύρωσης του παρόντος»
Γκύντερ Άντερς, "Die Antiquiertheit des Menschen"
(Ο άνθρωπος είναι απαρχαιωμένος)

Για χιλιάδες χρόνια είχαμε τη λεγόμενη οικονομία και βρισκόταν κάτω από τη φιλοσοφία και την πολιτική, την όποια πολιτική. Από τον Αριστοτέλη, τον Μαρξ, ακόμη και τον Άνταμ Σμιθ, όλοι οι μεγάλοι του 19ου και του 20ου αιώνα, ήταν ηθικοί φιλόσοφοι. Άνθρωποι, δηλαδή, που η βάση της σκέψης τους ήταν για το καλό του λαού, των ανθρώπων. Μερικές φορές έκαναν λάθη, μερικές φορές έκαναν το σωστό.

Η φυσική τάξη των πραγμάτων, της κοινωνίας, ήταν η πολιτική, η όποια πολιτική κι αυτή αποφάσιζε.

Σήμερα, στη νέα εποχή... η "φυσική τάξη των πραγμάτων" δεν ανταποκρίνεται στην πολιτική. Η πολιτική κι οι πολιτικοί έχουν μια υπαλληλική σχέση με την "οικονομία", το υπερεθνικό κεφάλαιο. Με την πολιτική, καλή ή κακή, ακόμη και σ' ένα σύστημα αστικής δημοκρατίας μπορούσες ν' αναπνεύσεις, να μιλήσεις, να εκφραστείς. Σήμερα όλα τελειώνουν...

Σήμερα, στη νέα εποχή... αποφασίζουν οι "ειδικοί τεχνοκράτες" κι η πολιτική υπακούει, εκτελεί σε διατεταγμένη υπηρεσία. Η οικονομία, χρειάζεται χρηματοδότηση-αίμα. Η πολιτική χρειάζεται φιλοσοφία και μάλιστα ηθική φιλοσοφία. Σήμερα βιώνουμε το τέλος της πολιτικής με την «Η ΑΘΛΙΑ πραγματικότητα της σημερινής Νατοϊκής αριστεράς, εξηγείται σε ένα σκίτσο!»

Ο Άρης Σερβετάλης άνοιξε μια μικρή χαραμάδα φωτός, τέχνης. Έδωσε μια "απάντηση" στους "ειδικούς" με ασυλία κι ακαταδίωκτο, αλλά και στην πολιτική... Οι καλλιτέχνες, οι διανοούμενοι, που δεν είναι υπάλληλοι πολυεθνικών φαρμακοβιομηχανιών, έστω και τώρα έχουν χρέος να σηκώνουν τη σημαία της Αντίστασης! 

Σήμερα έτσι "μετράμε" τους καλλιτέχνες, την τέχνη, τους διανοούμενους, τους Δασκάλους, τους επιστήμονες της Ιπποκράτειας Ιατρικής!

Η τέχνη είναι τόπος ένταξης, παιδείας κι όχι διακρίσεις...

* ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ ο Eric Clapton: «Αν θέλεις να μου πάρεις την ψυχή, θα πρέπει να έρθεις και να σπάσεις αυτή την πόρτα»!

* Μουσεία, διανοούμενοι, Νομπελίστες, Φοιτητικό Κίνημα... εναντίον του "υγειονομικού απαρτχάιντ" και υποχρεωτικών εμβολιασμών

* ΙΤΑΛΙΑ! Συγκροτήθηκε θεσμικά «Επιστημονική Αντί-Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων»! Η απάντηση στους "ειδικούς" με ασυλία κι ακαταδίωκτο

* Το ψευδώνυμο Aldo Nove, του συγγραφέα & ποιητή Antonio Centanin, προέρχεται από μια φράση "ALDO DICE 26 X 1", που υπάρχει στο τηλεγράφημα που στάλθηκε από την Επιτροπή Εθνικής Απελευθέρωσης της Άνω Ιταλίας τον Απρίλη του 1945 (το Ιταλικό ΕΑΜ - CLNAI),  για να κοινοποιήσει την ημέρα (26) και την ώρα (1 τη νύχτα) για να ξεκινήσει η εξέγερση των παρτιζάνων στο Τορίνο, στον πόλεμο της απελευθέρωσης από τη ναζιστική-φασιστική κατοχή. Το Aldo είναι ακριβώς το όνομα που υπάρχει στο μήνυμα ενώ το Nove δίνεται από το άθροισμα των τριών ψηφίων 2, 6 και 1.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση