GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΧΡΕΩΝΟΥΝ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ! ΜΑΖΙΚΕΣ προσφυγές κατά της ΔΕΗ και παρόχων για το ρεύμα...

Μαζικές προσφυγές κατά της ΔΕΗ και παρόχων ετοιμάζουν επαγγελματίες του τουρισμού στο Πήλιο. Οπως καταγγέλλεται καλούνται να πληρώσουν περσι...


Μαζικές προσφυγές κατά της ΔΕΗ και παρόχων ετοιμάζουν επαγγελματίες του τουρισμού στο Πήλιο. Οπως καταγγέλλεται καλούνται να πληρώσουν περσινές καταναλώσεις με σημερινές τιμές, επειδή δεν υπήρχε υπάλληλος να κάνει καταμέτρηση εγκαίρως. Δίχως να έχουν ευθύνη θα αναγκαστούν να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να πληρώσουν κιλοβατώρες, που κατανάλωσαν συγκεκριμένη περίοδο, κατά την οποία ίσχυε άλλη τιμή, από αυτή που έχουν διαμορφώσει η ενεργειακή κρίση και τα απόνερα του πολέμου στην Ουκρανία.

Σαν να μην έφτανε αυτός ο βραχνάς, στους νέους λογαριασμούς που παραλαμβάνουν διαπιστώνουν με έκπληξη ότι έχουν «χρεωθεί» αναδρομικά και για τη ρήτρα αναπροσαρμογής.

Δεν πίστευαν στα αφτιά τους επαγγελματίες του Ανατολικού Πηλίου που διατηρούν ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια και επιχειρήσεις εστίασης και φαγητού, όταν ενημερώθηκαν από υπηρεσιακούς παράγοντες ότι το ύψος των λογαριασμών που θα πληρώσουν, για το χρονικό διάστημα από τον Μάρτιο του 2021 μέχρι πρότινος, έχει διαμορφωθεί με τις ανατιμημένες κατά 40% και 50% τιμές, λόγω της ενεργειακής κρίσης!

Tη συγκεκριμένη πρακτική που βάζει ακόμη μία «θηλιά» στον λαιμό επαγγελματιών που είναι χρεωμένοι, κατήγγειλε δημοσίως ο Κώστας Λεβέντης, αντιπρόεδρος του Ινστιτούτου Τουριστικών Προβλέψεων του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας, αποκαλύπτοντας παράλληλα το εξής ασύλληπτο: Στο Ανατολικό Πήλιο από τον Μάρτιο του 2021 μέχρι τον Μάρτιο του 2022, έναν χρόνο δηλαδή, δεν είχε γίνει καμία καταμέτρηση, λόγω κορονοϊού και άλλων δυσλειτουργιών. Ο επιφορτισμένος με τη συγκεκριμένη διαδικασία υπάλληλος άρχισε να καταγράφει τις καταναλώσεις συνολικά αυτού του διαστήματος πριν από λίγες εβδομάδες. για να τιμολογήσει στη συνέχεια η ΔΕΗ ή οι πάροχοι στους οποίους είναι ενταγμένες οι επιχειρήσεις, με τιμές όμως που ισχύουν σήμερα, αφού δηλαδή έχει μεσολαβήσει ένας πόλεμος και νωρίτερα η περίοδος των υψηλών ανατιμήσεων στο ρεύμα.

«Στο Ανατολικό Πήλιο δεν έγιναν καν καταμετρήσεις κατανάλωσης ρεύματος για το 2021. Ξεκίνησε η καταγραφή φέτος τον Μάρτιο με τιμές 2022, με τους ξενοδόχους να βρίσκονται σε απόγνωση καθώς οι λογαριασμοί -ακόμα και για μικρές ξενοδοχειακές μονάδες- ξεπερνούν τα 3.000 έως 5.000 ευρώ, ποσά είναι αδύνατον να αποπληρωθούν.

«Είναι ντροπή αυτά που συμβαίνουν. Οι επιχειρήσεις δεν μπορούν να αντέξουν. Είναι δυνατόν να καλούν να πληρώσουμε με σημερινό τιμολόγιο καταναλώσεις που έγιναν πέρυσι;» αναρωτήθηκε ο ίδιος οργισμένος, επισημαίνοντας ότι αν δεν αναγνωρίσει η ΔΕΗ και οι πάροχοι το λάθος πολλές επιχειρήσεις θα βρεθούν «χρεωμένες έως τον λαιμό».

Αναφορικά με τη ρήτρα αναπροσαρμογής ο κ. Λεβέντης έκανε λόγο για «απαράδεκτο χαράτσι που έχει ως αποτέλεσμα να εκτοξεύονται οι λογαριασμοί ρεύματος σε δυσθεώρητα επίπεδα» και προανήγγειλε ότι έρχονται μαζικές προσφυγές για να επιστραφούν στους επαγγελματίες τα χρήματα που έχουν καταβάλει ρήτρα αναπροσαρμογής αναδρομικά.
πηγή: taxydromos.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση