GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αλέξανδρος Ζαχαρτσένκο! Όποιος πεθαίνει αγωνιζόμενος για τη Λευτεριά του Λαού του γίνεται Μάρτυρας και ΖΕΙ αιώνια!

Alexander Vladimirovich Zakharchenko (26 Ιούνη 1976 - 31 Αυγούστου 2018) Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας « Πολλοί θεωρούν την ΕΣΣΔ ως αυτοκ...

Alexander Vladimirovich Zakharchenko (26 Ιούνη 1976 - 31 Αυγούστου 2018)

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας

«Πολλοί θεωρούν την ΕΣΣΔ ως αυτοκρατορία.
Για εμάς είναι η δική μας Πατρίδα.
Αργά ή γρήγορα θα υπάρξει μια... λογική λύση και
θα οικοδομήσουμε την Πατρίδα που ονειρευόμαστε»
Alexander Zakharchenko

Πριν από τέσσερα χρόνια, όταν και τότε όπως σήμερα τα "πολιτισμένα" ανθρωπόμορφα κτήνη (της "αριστεράς" και της δεξιάς) της λεγόμενης Ευρωπαϊκής Ένωσης σιωπούσαν για τον πόλεμο των ΟυκροΝαζί, μια έκρηξη στο κέντρο του Ντόνετσκ, σε εστιατόριο, δολοφόνησε τον Αλέξανδρο Ζαχαρτσένκο (Alexandr Zakharchenko), ηγέτη της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ.
Ο απόηχος αυτής της έκρηξης συγκλόνισε μια ολόκληρη περιοχή, ήταν μια τεράστια απώλεια αλλά μόνον για τους Ελεύθερους του κόσμου.
Ο Ζαχαρτσένκο ήταν ένας πραγματικός λαϊκός ηγέτης που αγαπούσε το λαό του. Πατριώτης!
Την ημέρα της κηδείας του, εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι ξεχύθηκαν στους δρόμους του κέντρου του Ντόνετσκ για να του δώσουν το τελευταίο αντίο.
Τέσσερα χρόνια αργότερα, η μνήμη του ζει και θα ζει αιώνια!
Πολυάριθμα μπουκέτα με φρέσκα λουλούδια χθες, αλλά και καθημερινά για τέσσερα χρόνια είναι πάντα στο σημείο της δολοφονικής τρομοκρατικής επίθεσης. Στους δρόμους της πόλης καθημερινά υπάρχουν δεκάδες αυτοκίνητα στα οποία είναι κολλημένα αυτοκόλλητα που φέρουν το όνομά του. Παντού μπορείς να διαβάζεις το "Za Batyu" ("Ζ πατέρας", όπως αποκαλούσαν τον ηγέτη τους στη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνετσκ), όπου το "Z" είναι σήμερα το σύμβολο της επιχείρησης ΑποΝαζιστικοποίησης στην Ουκρανία κι αντιπροσωπεύει και μια υπόσχεση νίκης στο όνομά του, για τις ιδέες του!
Ο Ζαχαρτσένκο ΖΕΙ αιώνια στη μνήμη του λαού του και των Ελεύθερων του κόσμου!


Χθες,
31 Αυγούστου 2022Ντενίς Πουσίλιν: «Ακόμα και μετά τον θάνατό του, ο Αλέξανδρος Ζαχαρτσένκο φέρνει κοντά τη νίκη του Ντονμπάς»
Ο σημερινός επικεφαλής της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ, Ντενίς Πουσίλιν, σήμερα, με αφορμή την επέτειο δολοφονίας του Αλέξανδρου Ζαχαρτσένκο, επισήμανε:
«Περνούν τα χρόνια και στον τόπο του θανάτου του Αλέξανδρου Ζαχαρτσένκο υπάρχουν πάντα φρέσκα λουλούδια. Κι έτσι πρέπει να είναι. Θυσίασε τα πάντα υπέρ των συμπατριωτών του. Στην πιο δύσκολη στιγμή ανέλαβε το βάρος της διακυβέρνησης της Δημοκρατίας, γνωρίζοντας ότι ρίσκαρε τη ζωή του κάθε λεπτό. Δεν δίστασε όμως, δεν έκανε πίσω. Οι σύντροφοί του με σεβασμό τον αποκαλούσαν Μπάτια [πατέρα] και προτίμησε άφοβα ένα χαράκωμα αντί να εργαστεί πίσω από ένα γραφείο.
Ακόμη και μετά το θάνατό του, ο ήρωας της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ φέρνει τη νίκη, επειδή οι σύντροφοί του στα όπλα είναι ίδιοι μ' αυτόν, εκείνοι που τώρα απελευθερώνουν το Ντονμπάς και οι μελλοντικές γενιές, σύμφωνα με το παράδειγμά του, θα μάθουν ν' αγαπούν και να υπερασπίζονται την πατρίδα τους.
Αυτός, ένα απλό αγόρι από το Ντόνετσκ, έζησε τη ζωή του με τέτοιο τρόπο που μπήκε επάξια στην ιστορία όχι μόνο του Ντονμπάς, αλλά και της Ρωσίας. Δεν είναι τυχαίο πως δρόμοι και πλατείες φέρουν το όνομά του σε διάφορα μέρη της Ρωσικής Ομοσπονδίας
»
.

Τότε, τη μέρα της άνανδρης δολοφονίας του Καπετάνιου Ζαχαρτσένκο, όταν όλοι αποσιωπούσαν την εγκληματική δράση των ΟυκροΝαζί, τον πόλεμος που ξεκίνησε το 2014, στο φιλόξενο "PRESS-GR" σημειώναμε για τη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ κι είναι σαν να γράφτηκε σήμερα και κανένας δεν ντρέπεται: 1η Σεπτέμβρη 2018, Πού στο διάβολο βρίσκεται αυτή η "αντιφασιστική αριστερά";

Aleksej Mozgovoj... Pavel Dremov... Arsen Pavlov-Motorola... Michail Tolstych - Givi... Alexander Zakharchenko... σύμβολα παγκόσμιας αντιιμπεριαλιστικής πάλης που δολοφονήθηκαν άνανδρα κι όχι σε μάχες στη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ, στο Ντονμπάς, από το δικτατορικό καθεστώς στην Ουκρανία που εγκαθίδρυσε η "μεγάλη ευρωπαϊκή δημοκρατική οικογένεια" της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Πόσοι πρέπει να δολοφονηθούν ακόμη από τους ηρωικούς αντάρτες της Επανάστασης στη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ, ώστε να γίνει επιτέλους αντιληπτή από τους οπαδούς αριστερών κομμάτων και κινημάτων -οι ηγεσίες είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία του υπερεθνικού κεφαλαίου- η Γενοκτονία αθώων ψυχών, μαζί με τους ηρωικούς ηγέτες, από ένα σκληρό ναζιστικό καθεστώς της Ευρωπαϊκής Ένωσης;
Είναι δυνατόν απέναντι σε μια ωμή πραγματικότητα να υπάρχει αριστερά που μένει αδιάφορη και στη μεγάλη της πλειοψηφία να επικροτεί γιατί εκεί είναι ρωσόφιλοι κι ακόμη να δικαιολογεί αυτή η ευρωπαϊκή "αριστερά" τη χθεσινή δολοφονία του Alexander Zakharchenko ως απώλεια "ενός φίλο-ρώσου φασίστα στην υπηρεσία του Πούτιν";
Ο φίλος Ιταλός κομμουνιστής Massimo Marzano δεν συγκρατεί το θυμό του: "Είσαι της 'Κομμουνιστικής Επανίδρυσης' [αδελφό κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και της ΛαΕ του Λαφαζάνη], αλλά χαρακτηρίζεις τους αγωνιστές στο Ντονμπάς 'φιλο-ρώσους φασίστες πληρωμένους από τον Πούτιν' και κατεβαίνεις στις πλατείες να διαδηλώνεις μαζί με το Δ.Κ. [Δημοκρατικό Κόμμα, πρώην ΚΚΙ] και τους 'Περισσότερη Ευρώπη', τους υποστηρικτές τους αιματοβαμμένου καθεστώτος του Κιέβου;
Αυτοί οι "αριστεροί" σ' ολόκληρη την Ευρώπη διαδηλώνουν για τους ομοφυλόφιλους, τα "ανοιχτά σύνορα" για τη λαθρομετανάστευση, για ελεύθερη επιλογή αλλαγής φύλου κι υιοθεσιών από γκέι, λεσβίες, τρανς κ.α.π., για να πέσει ο Άσαντ και φυσικά να στηρίξουν τους Κούρδους λακέδες των ιμπεριαλιστών... Όχι μόνον δεν διαδηλώνουν ποτέ για να μην πεινάνε τα παιδιά στην Ευρώπη, να μπορούν να ζουν οι συνταξιούχοι με αξιοπρεπή σύνταξη, για δημόσια και δωρεάν παιδεία κι υγεία, για Δημόσιες Υπηρεσίες κοινής ωφέλειας, Εθνική Ανεξαρτησία και Κυριαρχία... αλλά είναι αυτοί οι ίδιοι που στραγγαλίζουν τους λαούς.
Η ίδια κατάσταση στο χώρο της εγχώριας "αριστεράς" κι ακόμη χειρότερα.
Αυτή η "ελευθεριακή" νόσος της παγκοσμιοποίησης έχει πλήξει ανεπανόρθωτα, χωρίς επιστροφή και την ελληνική "αριστερά" στο σύνολό της. Αυτό που συνέβη στην εγχώρια "αριστερά" αναφορικά με τη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ αποτελεί πιστοποίηση πως η εγχώρια "αριστερά" είναι ένα πτώμα που δεν μπορεί ν' αναστηθεί ούτε με ψέματα:
 
 

Όταν ο Αλέξης Τσίπρας εκφράζοντας όλους τους λαούς της Ευρώπης, αλλά και ολόκληρου του πλανήτη κατακεραύνωνε χωρίς ναι μεν, αλλά ή ίσως το δικτατορικό καθεστώς στην Ουκρανία, απέναντι στους μεγαλύτερους Ευρωπαίους ηγέτες: Α. Τσίπρας Ευρωdebate για Ουκρανία: "Δεν αναγνωρίζουμε τη ναζιστική κυβέρνηση!"

Τις χειραψίες του Βενιζέλου με τους νεοναζί της Ουκρανίας... είχε καταδικάσει σκληρά ο Τσίπρας κι ο ΣΥΡΙΖΑ...

2 Μάρτη 2014: «Ο υπουργός Εξωτερικών, Ε. Βενιζέλος, κατά την επίσκεψή του στην Μαριούπολη, παρόλο που είχε ως στόχο να "καθησυχάσει" τους Έλληνες της Διασποράς, δεν έκανε καμιά αναφορά στην λεγόμενη κυβέρνηση εθνικής ενότητας στο Κίεβο, στην οποία συμμετέχουν ακροδεξιά και νεοναζιστικά μορφώματα, και η οποία, με ένα από τα πρώτα νομοσχέδια που ψήφισε, κατάργησε όλα τα δικαιώματα των τεσσάρων μειονοτήτων της χώρας, συμπεριλαμβανομένων και των Eλλήνων.
Η νομιμοποίηση μιας τέτοιας κυβέρνησης από την ελληνική πλευρά ενέχει ανυπολόγιστους κινδύνους για την δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Ταυτόχρονα, η άκρως επικίνδυνη γεωστρατηγική αντιπαράθεση της Ουάσινγκτον και των Βρυξελλών με την Μόσχα φέρνει την Ευρώπη ένα βήμα πριν από έναν κλιμακούμενο νέο «ψυχρό πόλεμο», με ανυπολόγιστους κινδύνους για την ειρήνη. Ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει σταθερά προσανατολισμένος στην ανάγκη να μην γίνει ουραγός η ελληνική κυβέρνηση σε επικίνδυνους σχεδιασμούς»

14 Μάη 2015:The wounded Ukrainian troops arrived to Greece...
Η Ελλάδα στην πρώτη γραμμή στήριξης του δικτατορικού καθεστώτος που εγκαθίδρυσε η Ευρωπαϊκή Ένωση στην Ουκρανία.
Καμία ανακοίνωση, καμία είδηση στα ελληνικά ΜΜΕ, αλλά από το υπουργείο των Εξωτερικών της Ουκρανίας η είδηση: Η Ελλάδα προσφέρει τα νοσοκομεία της για νοσηλεία των νεοναζί δολοφόνων και σχετικές φωτογραφίες από την άφιξή τους στην πατρίδα μας.
Μυστική διπλωματία Νίκου Κοτζιά;

Η εξωκοινοβουλευτική "αριστερά", η σημερινή ΛαΕ του Π. Λαφαζάνη κατείχε υπουργικούς θώκους και πληθώρα κυβερνητικών βουλευτών στην κυβέρνηση που άνοιξε στενές συμμαχικές σχέσεις και το Μάη του 2015 "φιλοξένησε" τραυματίες από το ναζιστικό καθεστώς της Ουκρανίας.
Σήμερα ο Παναγιώτης Λαφαζάνης καταγγέλλει σκληρά τη χθεσινή δολοφονία του Alexander Zakharchenko και τις κυβερνητικές ευθύνες, αλλά δεν ζητάει συγνώμη ή δεν εξηγεί τους λόγους που όταν ως υπουργός της κυβέρνησης που σήμερα αναθεματίζει, σύναψε σχέσεις με τους ναζί της Ουκρανίας.
Μας λέει σήμερα, μεταξύ πολλών αναλύσεων ο Λαφαζάνης: «Με οδύνη πληροφορηθήκαμε την αποτρόπαια και στυγερή τρομοκρατική δολοφονία του αντάρτη, του ριζοσπάστη, του λαϊκού ηγέτη και Προέδρου της Λαϊκής Δημοκρατίας του Donetsk, Alexandr Zakharchenko... Είναι τραγικό για την Ελλάδα ότι η κυβέρνηση Τσίπρα-Κοτζιά συντάσσεται, δυστυχώς, με το πραξικοπηματικό καθεστώς Ποροσένκο στο Κίεβο, υπό την ομπρέλα του οποίου οργιάζουν οι νεοναζιστές τρομοκράτες σε όλη την Ουκρανία, ενώ την ίδια ώρα κλιμακώνει μια αμερικανοκρατούμενη εξωτερική πολιτική με όλο και πιο έντονο αντιρώσικο χρώμα...» (ολόκληρη η δήλωση στην "iskra").
Όμως αγαπητέ Λαφαζάνη... ήσουν μέλος της κυβέρνησης που σήμερα καταγγέλλεις, δηλαδή "η κυβέρνηση Τσίπρα-Κοτζιά συντάσσεται, δυστυχώς, με το πραξικοπηματικό καθεστώς Ποροσένκο στο Κίεβο". Αυτή η κυβέρνηση στην οποία μαζί με άλλους σημερινούς συντρόφους σου ήσουν μέλος της σύναψε σχέσεις φιλίας, συνεργασίας και πρόσφερε τα νοσοκομεία της πατρίδας μας σ' αυτό που σήμερα καταγγέλλεις "πραξικοπηματικό καθεστώς Ποροσένκο στο Κίεβο".
Μήπως δεν είναι "συνωμοσιολογία", ή συνεισφέρει στην απώλεια ταυτότητας η "κυβερνητική εξουσία", τα χρυσοπληρωμένα βουλευτικά έδρανα κι όλα μαζί οδηγούν πως ο καθένας μπορεί να λέει ότι θέλει, αρκεί να γίνει έστω πρόσκαιρα πιστευτός για να εισέλθει στον "κήπο της Εδέμ";
Δυστυχώς και η "ελληνική αριστερά" είναι πλέον ενταγμένη στο σύνολό της σ' εκείνη την "αριστερά" που είναι ταξικός εχθρός" των λαών, μαζί με τη δεξιά. Το προσωπείο, η μάσκα, ο φερετζές αυτής της "αριστεράς" είναι ο νεκρός "αντιφασισμός-αντιρατσισμός" της παγκόσμιας ελίτ: Νέος φασισμός... μόνον υπό τον όρο να ονομάζεται αντιφασισμός!
Πέρα από επιμέρους και επίπλαστες "διαφορές", είναι κοινό το Μέτωπο απέναντι σ' οτιδήποτε εθνικό, πατριωτικό, με κοινές θέσεις στα εθνικά μας ζητήματα: "διπλή ονομασία" στα Σκόπια και παράδοση της ψυχής μας, του ονόματός μας όπως δηλώνει στην παρακαταθήκη του ο Ανδρέας Παπανδρέου για τη μία και μοναδική Ελληνική Μακεδονία, διχοτόμηση της Κύπρου μας με άχρωμες διαφοροποιήσεις διζωνικής ομοσπονδίας, "δικαιωμάτων" παιδιών εποίκων του Αττίλα που γεννήθηκαν στο Νησί της Αφροδίτης, συνεργασία στο Ελληνικό Αιγαίο μας, διάλογος με το τουρκικό φασιστικό καθεστώς για "ειρήνη και συνεργασία", "ανοιχτά σύνορα" για την προώθηση της λαθρομετανάστευσης-Σόρος (Τώρα κατάλαβες γιατί χρειαζόμαστε "ανοιχτά σύνορα" και "αντιρατσισμό με αντιεθνικισμό";) με "κοινωνικές καταλήψεις" στυλ City Plaza και κλείνοντας τα μάτια στο αδιαμφισβήτητο γεγονός πως Η μετανάστευση ήταν ένα όπλο των αποικιοκρατών... σήμερα του καπιταλισμού, "δικαιώματα" ομοφυλοφίλων παραγνωρίζοντας πως και τα παιδιά έχουν δικαιώματα (Λίγο πριν περάσει στην παρανομία η γιορτή της Μάνας...), αλλά και στη διεθνή πολιτική σκηνή στο πλευρό των Κούρδων λακέδων των ιμπεριαλιστών (Η ηγεσία του κουρδικού YPG εναπόθεσε τώρα ελπίδες και στον "αντιιμπεριαλιστή" Μακρόν...)... και μόλις προχθές και η "αριστερή" iskra του Λαφαζάνη βάζει την πινελιά του Σόρος και μας μετέφερε τις θέσεις του Στέιτ Ντιπάρτμεντ στο θέμα: D.Bookchin: Πώς οι ιδέες του πατέρα μου βοήθησαν τους Κούρδους να δημιουργήσουν μια καινούργια δημοκρατία και πολλά άλλα ζητήματα.
Όμως σήμερα έχουμε τη δολοφονία του Zakharchenko, στυλοβάτη του παγκόσμιου αντιφασιστικού-αντιιμπεριαλιστικού αγώνα σ' ολόκληρο τον κόσμο.
Τον δολοφόνησαν, όπως κι όλους τους προηγούμενους με μια τρομοκρατική ενέργεια, μια τυφλή βόμβα, γιατί οι Ήρωες δεν αντιμετωπίζονται από τους δειλούς στα πεδία των μαχών. Πρόκειται για τη γνωστοί μέθοδο των τρομοκρατών που χαρακτηρίζει όλους τους λακέδες των ιμπεριαλιστών στον πλανήτη.
Θαυμαστής του Φιδέλ, του Τσε, του Άσαντ, του Τσάβες... Σημείο αναφοράς, πολιτικό και στρατιωτικό, για τους ανθρακωρύχους, τους εργάτες χαλυβουργίας, τους αγρότες που αποφάσισαν να υπερασπίσουν το αναφαίρετο δικαίωμά τους για Ελευθερία κι Ανεξαρτησία.
Η Ευρώπη του 4ου Ράιχ κι οι λακέδες των ιμπεριαλιστών δεν έχουν ακόμη κατανοήσει πως η φωτιά της λευτεριάς στο Ντονμπάς έχει γεννήσει αμέτρητους Zakharchenko στη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ και σ' ολόκληρο τον κόσμο.
Όποιος πεθαίνει αγωνιζόμενος για τη Λευτεριά του Λαού του γίνεται Μάρτυρας και ΖΕΙ αιώνια.
¡No pasarán!Δεν θα περάσουν!

Aleksej Borisovič Mozgovoj (23 Μάη 2015)

Pavel Dremov (12 Δεκέμβρη 2015)

Ο Ασαντιστής Κομαντάντε Motorolla... Arsen (Arseny) Sergeyevich Pavlov (16 Οκτώβρη 2016)
 
* Ο Κομαντάντε της Ταξιαρχίας Σπάρτη είχε πάντα στη στολή του δύο σύμβολα: της Λιβυκής Τζαμαχιρίας και τη σημαία της Αραβικής Δημοκρατίας της Συρίας με τον Πρόεδρο Άσαντ...

Michail Sergeevič Tolstych - Κομαντάντε Givi (8 Φλεβάρη 2017)

Alexander Vladimirovich Zakharchenko (31 Αυγούστου 2018)

Επειδή η φίμωση κι η λογοκρισία από το 4ο Ράιχ είναι σκληρή κι αμείλικτη, θα εντείνεται καθημερινά... όσοι κι όσες θέλουν μπορούν ν' ακολουθούν...

Για να μην "χαθούμε" θα βρισκόμαστε στο Telegram: ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση