GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας υποδέχεται τον διπλωμάτη Άλεξ Σάαμπ, μετά την απελευθέρωσή του από τη φυλακή...

Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας επιβεβαίωσε με ανακοίνωσή της την απελευθέρωση του...

Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας επιβεβαίωσε με ανακοίνωσή της την απελευθέρωση του... διπλωμάτη Άλεξ Σάαμπ.
Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο υποδέχθηκε την Τετάρτη τον διπλωμάτη Άλεξ Σάαμπ, ο οποίος απελευθερώθηκε έχοντας συμπληρώσει περισσότερες από 1.280 ημέρες απαγωγής στις ΗΠΑ.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο παλάτι Miraflores, έδρα της κυβέρνησης, στο Καράκας (πρωτεύουσα), αφού ο διπλωμάτης έφτασε στη χώρα στο διεθνές αεροδρόμιο Simón Bolívar και έγινε δεκτός από την πρώτη μαχήτρια και βουλευτή της Εθνοσυνέλευσης, Σίλια Φλόρες , μαζί με τη σύζυγο του διπλωμάτη, Καμίλα Φάμπρι και άλλα μέλη της οικογένειάς του.
Μετά την υποδοχή του διπλωμάτη, ο πρόεδρος δήλωσε ότι "η μόνη αλήθεια είναι ότι το μοναδικό έγκλημα του Άλεξ Σάαμπ, ήταν ότι επιχείρησε να παρακάμψει τις εγκληματικές   κυρώσεις αναζητώντας φάρμακα σε περιόδου πανδημίας".
"Θέλω να καλωσορίσω αυτόν τον γενναίο άνθρωπο, έναν πατριώτη, που αντιστάθηκε 1.280 ημέρες, 40 μήνες, στις πιο αντίξοες και επώδυνες συνθήκες απαγωγής, στις βρώμικες φυλακές, στα σωματικά βασανιστήρια, στα ψυχολογικά βασανιστήρια, στις απειλές, στα ψέματα- και μετά από 1.280 ημέρες απαγωγής, η αλήθεια θριάμβευσε, η δικαιοσύνη θριάμβευσε", είπε.
Ο αρχηγός του κράτους είπε ότι γνώριζε ότι "έπρεπε να έρθει αυτή η μέρα και έφτασε", ευχαρίστησε επίσης τον πρόεδρο της Εθνοσυνέλευσης (AN), Χόρχε Ροντρίγκεζ, καθώς και τον κυβερνήτη της πολιτείας Μιράντα, Έκτορ Ροντρίγκεζ, "που ηγήθηκαν όλης αυτής της διαδικασίας που επέτρεψε αυτή τη σημερινή ανταλλαγή με την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής και τη διάσωση του Άλεξ Σάαμπ Μοράν ζωντανό, υγιή και ελεύθερο".
"Όλα τα φάρμακα που αναζήτησες Άλεξ, έφτασαν στο λαό- όλα τα εμβόλια έφτασαν στο λαό. Ενώ σε απήγαγαν και σε βασάνιζαν στο Πράσινο Ακρωτήριο, το διαβόητο Πράσινο Ακρωτήριο, όλα αυτά τα εμβόλια και τα φάρμακα έφτασαν. Όταν εκείνη η τρομερή κρίση λόγω του αποκλεισμού, όλη η βενζίνη που βρήκες από όλο  τον κόσμο, έφτασε- όλα τα τρόφιμα για τα  CLAP , έφτασαν ενώ είχες απαχθεί και φυλακιστεί, Άλεξ. Όλα αυτά έφτασαν για έναν αξιοπρεπή λαό", τόνισε ο πρόεδρος.
Ο πρόεδρος Μαδούρο ευχαρίστησε επίσης "το διαπραγματευτικό μέρος της συμφωνίας, τον Δρ Gerardo Blyde, και ολόκληρη τη διαπραγματευτική επιτροπή σττις διαπραγματεύσεις στα Μπαρμπάντος, διότι συμμετείχαν επίσης στις συμφωνίες των Μπαρμπάντος και σε αυτή την ανταλλαγή που πραγματοποιήθηκε σήμερα".
"Θα ήθελα ιδιαίτερα να ευχαριστήσω τον εμίρη του Κατάρ, το κράτος του Κατάρ, την κυβέρνηση του Κατάρ, διότι υπήρξε ένας λαμπρός διαμεσολαβητής, με εξαίσια διπλωματία για την προσέγγιση, για τους διαλόγους, για την υπογραφή των συμφωνιών και για τη μερική εκπλήρωση των υπογεγραμμένων συμφωνιών (...) Είμαι πολύ ευγνώμων σε όλους εκείνους που συνέβαλαν στην εκπλήρωση αυτής της συμφωνίας, σε αυτό το θετικό βήμα, σε αυτή την ανταλλαγή", δήλωσε.
Ο πρόεδρος είπε στον Αμερικανό ομόλογό του, Τζο Μπάιντεν, καθώς και σε Αμερικανούς πολιτικούς, ότι "εδώ είναι η Βενεζουέλα που στέκεται όρθια, με το δικό της μοντέλο, ανεξάρτητη, κυρίαρχη, δεν θα είμαστε αποικία κανενός".
Εξήγησε επίσης ότι είχαν μιλήσει προηγουμένως με τον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ για την απελευθέρωση της Σάαμπ, "την είχαμε σχεδόν έτοιμη, το θέμα είναι ότι έχασε τις εκλογές και υπήρξε αλλαγή κυβέρνησης, τότε έπρεπε να ξεκινήσουμε από την αρχή, αλλά με τον Ντόναλντ Τραμπ είχαμε ήδη έτοιμη μια συμφωνία".
Την εποχή εκείνη, το Υπουργείο Εξωτερικών της Βενεζουέλας κατήγγειλε την αυθαίρετη κράτηση του διπλωμάτη Σάαμπ στο Πράσινο Ακρωτήριο στις 12 Ιουνίου 2020 και την παράνομη μεταφορά του στις ΗΠΑ στις 16 Οκτωβρίου 2021.
"Κατά τη στιγμή της παράνομης σύλληψής του, ο Σάαμπ ταξίδευε στο Ιράν ως διπλωματικός υπάλληλος του κράτους της Βενεζουέλας, προκειμένου να διευκολύνει την απόκτηση τροφίμων ενόψει των επιπτώσεων των μονομερών καταναγκαστικών μέτρων (UMC) κατά των Τοπικών Επιτροπών Εφοδιασμού και Παραγωγής (Clap), ενός μηχανισμού των κοινοτήτων που διανέμει τρόφιμα σε περισσότερες από 7 εκατομμύρια οικογένειες", εξήγησε το υπουργείο Εξωτερικών.
Πηγή: teleSUR
Περισσότερα: "prensa-rebelde"
Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο Τelegram 👉 https://t.me/prensarebeldeg

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση