GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η επιστολή της Μονής Εσφιγμένου...

. ...για την πρόταση του Εισαγγελέα να μπουν τα ΜΑΤ! "Βοήθεια ... είμαστε 107 μοναχοί, 107 ψυχές!" . Από το natapoume.pblogs.gr ....

.
...για την πρόταση του Εισαγγελέα να μπουν τα ΜΑΤ! "Βοήθεια ... είμαστε 107 μοναχοί, 107 ψυχές!"
.
.
Από: ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ
Με αφορμή την επιστολή του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης κ.Β.Φλωρίδη (αριθ.πρωτ.2008 / 20.05.08 ) σε 13 ανώτατους φορείς του τόπου, κάποιος θα μπορούσε να πει ότι ο συγκεκριμένος λειτουργός της Δικαιοσύνης εκφράζει πολιτικά συμφέροντα που θέλουν να χρησιμοποιήσουν το θέμα της Ιστορικής Μονής Εσφιγμένου ως «όπλο» σε πολιτική φαρέτρα για την όποια πολιτική διαμάχη ιδίου οφέλους ή συγγενών του, με την κυβέρνηση. Έτσι θα μπορούσε να εξηγήσει κανείς τρεις σελίδες με ανακρίβειες δια χειρός του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης που καταδικάζουν 107 μοναχούς σε βέβαιο θάνατο εντός Αγίου Όρους. Ελπίζουμε όμως με ένα θαύμα στο τέλος η λογική να πρυτανεύσει. Η Μονή μας σέβεται και στηρίζει τον θεσμό του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως.
Η θρησκευτική μας διαφωνία έγκειται στις φιλοπαπικές διαθέσεις του Οικουμενικού μας Πατριάρχη και όχι στον θεσμό.
Όλα έχουν ξεκινήσει από την ημέρα που η Ιερά Μονή Εσφιγμένου κάνοντας χρήση παραγράφου του Καταστατικού Χάρτου του Άγιου Όρους, σταμάτησε την μνημόνευση του Οικουμενικού Πατριάρχη ως μόνη μορφή διαμαρτυρίας, εναντίον στις φιλοπαπικές διαθέσεις της κεφαλής της Ορθόδοξης εκκλησίας. Αυτό είχε καταστροφικές συνέπειες για το μέλλον του μοναστηριού, αν και αυτή η διαμαρτυρία προβλέπεται από τους «νόμους» του Άγιου Όρους ως η μόνη μορφή εναντίωσης στον Οικουμενικό Πατριάρχη. Το γεγονός ότι ένα μοναστήρι όρθωνε ανάστημα και έλεγε ότι οι κοινές λειτουργίες με τον Πάπα είναι κατά των Ιερών κανόνων της εκκλησίας , έπρεπε να εξαλειφθεί Μετά τα υπόλοιπα μοναστήρια άρχισαν να διαμαρτύρονται και αυτά με επιστολές προς τον Οικουμενικό μας. Η Ιερά Μονή Εσφιγμένου ήταν «κακό» παράδειγμα που δεν έπρεπε να ακολουθήσουν οι υπόλοιπες 19 μονές του Άγιου Όρους. Έτσι τα μέτρα εναντίον της μονής μας έπρεπε να είναι σκληρά . Εδώ σας θυμίζω ότι στο Άγιο Όρος υπάρχει το «αυτοδιοίκητο» και ο ρόλος του Οικουμενικού είναι του θρησκευτικού καθοδηγητή. Όμως με την βοήθεια του Διοικητή του Άγιου Όρους (που είναι πάντα πολιτική θέση και καθοδηγούμενος από το κράτος) μπορεί ο Οικουμενικός να κατευθύνει και την διοίκηση του Άγιου Όρους αφού ο Διοικητής λαμβάνει μέρος στο συμβούλιο των Ηγουμένων των υπόλοιπών μονών. Το δικό μας εκπρόσωπο σε αυτά τα συμβούλια τον έχουν διώξει, αν και υπάρχει όρος στον καταστατικό χάρτη ότι κανένας εκπρόσωπος μοναστηριού δεν απομακρύνεται πέρα των έξι μηνών, εκπρόσωπο η Ιερά μονή Εσφιγμένου δεν της επιτρέπεται να έχει περίπου 30 χρόνια. 30 χρόνια παραβιάσεων του καταστατικού χάρτη μόνο και μόνο ώστε να δεχτούμε τις κρυφές επικοινωνίες του Φαναριού με το Βατικανό που από τότε είχαν εκδηλωθεί με αποκορύφωμα την κοινή λειτουργία Πάπα -; Οικουμενικό μέσα στο Φανάρι πριν ένα χρόνο.
Τα τελευταία χρόνια οι παραβιάσεις (κυρίως ανθρωπίνων δικαιωμάτων) στο σύνολο τους έχουν γίνει αβάστακτες για αυτό είμαστε στην δυσάρεστη θέση να σας ζητάμε βοήθεια. Αν είχαμε φωνή στο συμβούλιο των εκπροσώπων του Άγιου Όρους θα πηγαίναμε εκεί να τα πούμε αλλά όπως σας προείπα δεν έχουμε τέτοια δυνατότητα μας έχει απαγορευτεί.
Επιπλέον: Μας έχουν πάρει το όνομα μας που εδώ και δεκαπέντε αιώνες φέρουμε αδιάλειπτα, και το έδωσαν σε μια άλλη αδελφότητα που είναι από σύσταση της παράνομη βάση του καταστατικού χάρτη του Άγιου Όρους. Δίνοντας το δικαίωμα στην νέα Εσφιγμένου να υπογράφει σαν Εσφιγμένου και να πάρει τα χρήματα της Ε.Ε. που αρνιόμαστε εμείς. Χρήματα που πληρώνουν ιδιωτικούς ντετέκτιβ να παρακολουθούν την όποια κίνηση μας εντός και εκτός Άγιου Όρους αλλά και χρήματα που δίνουν το κίνητρο σε μοναχούς να παίρνουν λοστούς και να μας επιτίθενται την ώρα που κοιμόμαστε στα κελιά μας. Επιπλέον έτσι τους δίνουν το δικαίωμα να δεσμεύσουν ό,τι μας ανήκει (βάρκες, ακίνητα ,αυτοκίνητα) και με κόπο έχουμε κάνει.
Μας απαγορεύουν να έχουμε πιστούς εντός της Μονής μας ούτε τις μεγάλες γιορτές της Ορθοδοξίας μας.
Μας απαγορεύουν την όποια επικοινωνία με τον έξω κόσμο.
Μας έχουν ονοματίσει ως καταληψίες ενώ εδώ ζούμε εδώ και δεκαπέντε αιώνες. Μας απαγορεύουν να φέρνουμε τρόφιμα εντός της μονής μας.
Μας απαγορεύουν να μπορούμε να ψαρεύουμε με τις ίδιες τις βάρκες μας.
Μας απαγορεύουν να φέρνουμε φάρμακα για τους αρρώστους μας.
Μας απαγορεύουν να προσκαλούμε γιατρούς που παρακολουθούν χρόνια περιστατικά γερόντων μας. Πεθαίνουν γερόντια αδιάγνωστα στην Ελλάδα του 2008.
Μας απαγορεύουν να καλέσουμε γιατρό της επιλογής μας , τον μόνο γιατρό που μπορούμε είναι έναν γενικής ιατρικής που βρίσκεται στις Καρυές, που σε περίπτωση κακοκαιρίας δεν έρχεται καν.
Μας απαγορεύουν οτιδήποτε στοιχειοθετεί την επιβίωση μας.
Μας έχουν καταδικάσει σε αργό θάνατο.
Για όλα αυτά ο δικηγόρος μας (κ. Βασίλης Καπερνάρος) έχει καταθέσει μηνυτήρια αναφορά που λόγω σχέσης κράτους - Φαναριού έχει μπει στο «συρτάρι».
---------------------------

25 σχόλια

  1. Exω προσωπική άποψη και είναι αίσχος να γίνονται αυτά από κρατικά όργανα ενός Ευρωπαικού κράτους.Βέβαια η μονή δεν έιχε ποτέ ηλεκτρικό ,ζεί απο δωρεές των πιστών και δεν φιλοξενεί vip και υπουργούς ,όπως το Βατοπέδι.Ενοχλούν ασκητές μοναχοί γιατί δεν υποκύπτουν στο κατεστημένο.ΝΤΡΟΠΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλά τους κάνουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. χεχεχεχε, εκδικούνται τώρα οι αθλιότητες δεκαετιών και αιώνων. Η ατιμωρησία των μοναχών έχει παρελθόν, από τότε που μπορούσαν και έκαναν οι ίδιοι κουμάντο. Τώρα που τρώγονται μεταξύ τους γελοιοποιούνται μόνο και τίποτα άλλο. Τελικά θα βάλουν μόνοι τους φωτιά να καούν όλα, γιατί είναι από τη φύση τους εγωπαθείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ζούμε σε μια υποτίθεται δημοκρατική χώρα και ο κάθε Έλληνας πολίτης μπορεί να πιστεύει όπου θέλει.
    Εδώ μιλάμε για βάναυση παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων απο το ελληνικό κράτος.
    Νομίζω οτι οι μοναχοί της μονής Εσφιγμένου πρέπει να προσφύγουν στο Ευρωπαικό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κατά της Ελλάδας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 30 χρονια παραβιαζεται το καταστατικο..... και δεν εχουν ολα αυτα τα χρονια εκπροσωπο στο συμβουλιο οι μοναχοι της εσφιγμενου....
    ============

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΓΡΑΦΕΙ ΣΤ' ΑΡΧΙΔΙΑ ΤΟΥ ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ
    ΣΙΓΑ ΜΗ ΤΗΡΟΥΣΕ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ!

    ΓΙΑ ΤΑ Λ Ε Φ Τ Α ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΛΑ!
    ΟΛΕ !! ΟΛΕ ΟΛΕ!!

    ΓΙΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΗΣ ΕΟΚ, ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΓΚΡΙΘΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΝΗ
    ΓΙΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΥΠ. ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ
    ΠΟΥ ΔΙΝ ΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤ' ΟΝΟΜΑ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ
    ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΛΕΓΟΝΤΑΣ......

    ΕΤΣΙ ΗΤΑΝ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ
    ΚΑΤ' ΟΝΟΜΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ
    ΤΟ "ΧΡΙΣΤΕΠΩΝΥΜΟ ΠΛΗΡΩΜΑ"
    ΟΠΩΣ ΕΥΦΥΕΣΤΑΤΑ ΑΠΟΚΑΛΟΥΝ ΟΙ ΜΕΛΑΝΟΧΙΤΩΝΕΣ ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΙ ΤΩΝ ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ
    ΤΟ "ΠΙΣΤΟ" ΠΛΗΘΟΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΛΗΡΕΙ ΣΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ!!

    ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΡΙΣΤΕΠΩΝΥΜΟ ΠΛΗΡΩΜΑ
    ΚΑΙ ΟΙ ΧΡΙΣΤΕΠΩΝΥΜΟΙ ΠΑΠΑΔΕΣ ΤΟΥ
    ΚΑΙ ΟΙ ΧΡΙΣΤΕΠΩΝΥΜΟΙ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ
    ΚΑΙ ΟΙ ΧΡΙΣΤΕΠΩΝΥΜΟΙ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΣ ΤΟΥ
    ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΔΙΑΟΛΟΧΡΙΣΤΕΠΩΝΥΜΟΙ ΑΛΗΤΑΡΑΔΕΣ
    ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΤΟΣΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΔΙΑ ΜΕΣΟΥ ΤΩΝ ΑΙΩΝΩΝ
    ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΣΑΝ ΑΛΛΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΕΠΕΙΔΗ ΠΙΣΤΕΥΑΝ ΚΑΤΙ ΤΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ
    ΠΟΥ ΕΚΑΨΑΝ ΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΟΥΣ
    ΠΟΥ ΔΙΑΠΟΠΕΜΨΑΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ Π Τ Ω Μ Α Τ Α ΤΟΥΣ
    ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΟΥΝ ΤΟ ΜΙΣΟΣ ΤΟΥΣ
    (ΒΛΕΠΕ ΕΙΚΟΝΟΜΑΧΟΥΣ-ΕΙΚΟΝΟΛΑΤΡΕΣ)
    ΠΟΥ ΕΚΑΝΑ ΤΟΣΑ ΑΙΣΧΡΑ
    ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΧΡΙΣΤΕΠΩΝΥΜΟΙ
    ΘΑ ΚΑΨΟΥΝ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΤΗ ΜΟΝΗ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ
    ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ..... ΑΓΑΠΗΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ (ΗΜΑΡΤΟΝ ΚΥΡΙΕ)
    ΓΙ 'ΑΥΤΟ ΟΙ Ν ΕΟΙ ΔΥΣΚΟΛΕΥΟΝΤΑΙ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΟΥΝ
    ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΤΕΤΟΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ
    ΑΠΟ ΔΗΘΕΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ.
    ΟΜΩΣ, ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ, ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ, ΟΧΙ !!!
    ΕΙΝΑΙ ΟΠΑΔΟΙ ΤΟΥ ΔΡΑΚΟΝΤΑ, του ΑΡΧΑΙΟΥ ΟΦΕΩΣ, ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ ΨΕΥΔΟΥΣ!

    ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ
    ΜΕ ΤΗΝ Ε Ι Ρ Η Ν Η ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ
    ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΗΜΕΝΟΥ ΚΥΡΙΟΥ
    ΤΩΝ ΑΛΗΘΙΝΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ
    ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΣΔΟΚΟΥΝ ΤΗΝ ΕΝΔΟΞΗ ΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ
    ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΕΝΑΠΟΘΕΤΟΥΝ ΤΙΣ ΕΛΠΙΔΕΣ ΤΟΥΣ Σ' ΑΥΤΟΝ
    ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΟΞΑ ΕΚΕΙΝΟΥ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΓΑΠΗΣΕ ΤΟΣΟ
    ΩΣΤΕ ΝΑ ΣΤΑΥΡΩΘΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ
    ΣΤΟΝ ΧΑΜΕΝΟ ΟΥΡΑΝΟ!\\

    ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΛΗΘΙΝΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ, ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ!

    ΕΥΛΟΓΙΑ ΚΥΡΙΟΥ ΟΤΑΝ ΤΟΥΣ ΓΝΩΡΙΣΕΤΕ!
    ΑΛΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΠΡΩΤΑ ΚΑΙ ΣΕΙΣ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ.
    ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΣΑΣ ΔΟΘΕΙ.
    ΠΡΕΠΕΙ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΚΤΥΠΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΤΗΣ ΠΙΣΤΗΣ
    ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΣΑΣ ΑΝΟΙΧΤΕΙ .

    ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟ ΜΟΝΟ ΤΟΥ
    ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Α Δ Ι Α Φ Ο Ρ Ο Σ!

    ΕΥΧΟΜΑΙ, ΝΕΟΙ ΜΟΥ, ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ
    ΝΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΛΗΘΙΝΗ, ΑΝΥΠΕΡΒΛΗΤΗ, ΧΑΡΑ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ
    ΠΟΥ ΣΑΣ ΚΑΝΕΙ ΑΙΩΝΙΩΣ ΑΣΦΑΛΗΣ!

    ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΧΑΒΑΛΕ, ΟΠΩΣ ΘΑΛΕΓΕ ΚΑΙ Ο ΤΟΥΡΚΟΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ

    ΑΓΝΟΥΜΕΝΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΘΕΣΗ Ο ΙΕΡΩΝΙΜΟΣ ΤΩΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΑΡΑΓΕ ΠΟΙΝΙΚΟ ΑΔΙΚΗΜΑ ΘΑ ΜΠΟΥΝ ΤΑ ΜΑΤ ΣΤΗΝ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ .

    ΕΙΝΑΙ ΧΩΡΟΣ ΛΑΤΡΕΙΑΣ ,ΧΩΡΟΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΙΔΕΩΔΩΝ ,ΧΩΡΟΣ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΣΕΒΑΣΤΗΚΑΝ ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ ΕΠΙ ΣΕΙΡΑ ΑΙΩΝΩΝ ΚΑΙ ΧΩΡΟΣ ΠΟΥ ΑΝ ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΠΑΤΑ Η ΜΝΗΜΗ ΜΟΥ ΤΕΛΕΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΕΙΔΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ .

    ΤΟ ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΙ ΕΝ ΛΟΓΩ ΓΕΡΟΝΤΕΣ , ΝΟΜΙΖΩ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΤΗΝ EU ΠΕΡΙ ΑΝΕΞΙΘΡΗΣΚΙΑΣ .

    ΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΜΠΟΥΝ ΤΑ ΜΑΤ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑ ΟΛΙΣΘΗΜΑ ΚΑΙ ΣΑΦΗΣ ΛΟΓΟΣ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΝΕΡΓΟΥΝ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΕΙΣΑΓΟΜΕΝΕΣ ΕΝΤΟΛΕΣ .

    ΑΝ ΘΕΛΟΥΝ ΒΕΒΑΙΑ ΝΑ ΕΙΣΒΑΛΟΥΝ ΣΕ ΧΩΡΟΥΣ ΛΑΤΡΕΙΑΣ, ΝΟΜΙΖΩ ΔΕΝ ΘΑ ΜΟΥ ΠΑΡΕΙ ΠΟΛΥ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΩΣΩ ΧΩΡΟΥΣ ΑΛΛΩΝ ΘΡΗΣΚΕΙΩΝ ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΩΝ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΟΛΥ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Οποιος έχει γνώση των πραγμάτων καί των ιερών κανόνων γνωρίζει πολύ καλά ότι η Μονή Εσφιγμένου,- δηλ. οι μοναχοί πού είναι εκεί , είναι σε παρεκτροπή. Φανατισμ'ος χωρίς διάκριση; δεν θέλω να πιστε'υω ότι εξυπερετούν άλλα συμφέροντα. Να φύγουν λοιπόν κι ας πάνε κάπου άλλού εκτός του Αγίου Ορους να φτιάξουν ένα Μοναστήρι όπως το θέλουν. Γνωρίζω σώφρωνες μοναχούς καί Ηγουμένους μονών, πού πραγματικά θλίβονται με αυτά πού συμβαίνουν.. Αλωστε μεγάλοι διακριτικοί γέροντες της εποχής μας ήταν εναντίον τέτοιων διαφοροποιήσεων καί φανατισμών. Από την κοσμική πλευρά, ένας ανθρωποκεντρικά καλοπροαίρετος μπορεί να αξιολογήσει θετικά την πτωχεία της Μονής,τον "ακραίο ανυποχώρητο αγώνα τους γιά την Ορθοδοξία" κτλ, αλλά το να μην μνημονεύεις τον Πατριάρχη είναι αίρεσις. Οσοι είχαν την τύχη να γνωρίσουν τούς μεγάλους φέροντες Παίσιο, Πορφύριο, θα καταλάβουν...
    Παρ΄όλα αυτά ας επέμβει η Παναγία να διορθωθεί η κατάσταση στό Περιβόλι της εκεί πάνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δεν είμαι ειδικός σε θέματα Ορθόδοξης Πίστης. Αν όμως οι λεγόμενοι "ζηλωτές" ήταν διαφορετικού δόγματος (βουδιστές, ουνίτες, σατανιστές κλπ) θα είχαν εκραγεί τα μέσα της διαπλοκής και της δήθεν ενημέρωσης και οι γνωστοί ζάμπλουτοι αριστεροί και ακροαριστεροί υποτακτικοί τους θα φώναζαν για την παραβίαση των ανθρώπινων δικαιωμάτων και τα λοιπά παραμύθια που ακόμη και οι αφελείς τα έχουν σιχαθεί...
    Είναι πρόσφατα τα γεγονότα σχετικά με το Θιβέτ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δέν έχεις καμιά σχέση μέ τό "θείο
    ',τά χρήματα ο εγωισμός σέ αλλάξανε
    Καί οί άλλοι δέν είναι καλύτεροι.
    Δέν κουμαντάρετε τό φιλοχρήματο
    σαρκίο σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ο δικηγόρος σας κ. Καρπενάρος;
    Ο κ. Καρπενάρος;
    Σηκώστε τα μάτια σας ψηλά και δείτε μέσα στην ψυχή σας.
    Ο Θεός να σας φωτίσει!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΛΥΠΑΜΑΙ ΚΑΙ ΘΛΙΒΟΜΑΙ,ΕΧΩ ΖΗΣΕΙ ΣΤΗ ΜΟΝΗ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΕΧΩ ΓΝΩΡΙΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΗΓΟΥΜΕΝΟ ΤΟΥΣ ΜΟΝΑΧΟΥΣ,ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΘΩΣΠΡΕΠΕΙ ΠΑΠΑΔΕΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΧΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΚΥΝΗΓΑΝΕ,ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΚΑΛΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΟΥΛΗΣΑΝ ΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΟΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΕΧΩΝΤΑΣ ΤΙΣ ΕΠΙΔΩΤΗΣΕΙΣ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ.ΑΦΗΝΩΝΤΑΣ ΤΟ ΛΟΜΠΙ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ.ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΛΥΣΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ.ΘΛΙΒΟΜΑΙ ΓΙΑΤΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΤΟΡΑ ΠΑΛΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΡΙΝ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ,JESUS LOVES YOU ΑΣ ΤΟ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ.........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΤΕ
    ΧΡΙΣΤΙΑΝΕ - ΧΡΙΣΤΙΑΝΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Τι κατηγορίες θα τους απαγγείλετε κ. Φλωρίδη;

    Σας βγάζουμε με τα ΜΑΤ γιατί δεν συλλειτουργείτε και δεν κάνετε διάλογο με τον αιρετικό Πάπα ;

    ( Οι Άγιοι πατέρες τα έχουνε πει αυτά , και υπάρχουν συνοδικές αποφάσεις και διαταγές για να κρατάμε κάποιες αποστάσεις από τους αιρετικούς που οι Εσφιγμενίτες τηρούν . )

    Σας βγάζουμε με τα ΜΑΤ γιατί δεν παίρνετε τα λεφτά από την Ευρωπαϊκή ένωση ;

    ( Αν και για αυτό βρέθηκε λύση , αφού χτίστηκε Εσφιγμένου δεύτερη για να μην υπάρχουν οικονομικές απώλειες. Οπότε ποιος ο λόγος ανησυχίας ; Και από όσα γνωρίζω μέχρι σήμερα κανείς άλλος δεν έχει κατηγορηθεί γιατί δεν τα "παίρνει" . Νομίζω πως υπόλογος είναι κάποιος που τα "παίρνει " παράνομα. Αλλάξανε μήπως οι νόμοι ; )

    Σας βγάζουμε με τα ΜΑΤ γιατί είστε σχισματικοί ;

    ( Σχισματικοί από πολλά κοσμικά μπορεί να είναι , αλλά από τον Χριστό και την ομολογία της πίστεως σε καμιά περίπτωση . Μάλλον τους διώκτες τους θα έπρεπε να κατηγορήσετε ως Σχισματικούς .

    http://neataksi.blogspot.com/2008/05/blog-post_24.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Δικηγορος ο Καπερνάρος;

    Της Εσφιγμένου;;;;;;;
    Πλάκα με κάνεις....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Γρηγορα, στην πυρα ολοι οι μοναχοι και οι μοναχες , να συναντησουν τον δημιουργο τους και σωτηρα τους,

    Ακακιε μην ξεχασεις τα σπιρτα να ειναι ΠΥΡΚΑΛ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. το ότι η Μονή Εσφιγμένου με τους σχιζματικούς που έχουν κάνει κατάληψη εκεί έχει φάει τόσα χρήματα απο την περιουσία της Μονής και ξεπουλά ότι έχει και δεν έχει γιατί δεν το αναφέρει κανένας? ποιες κοιλιές γεμίζουν με τα χρήματα που εισπράτουν? ας μάθετε πρώτα την πραγματική αλήθεια (κι εσεις από μέσα να πείτε όλη την αλήθεια) και μετά να βγάλετε τα συμπεράσματά σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Σιγουρα υπαρχει και η αλλη πλευρα. Καθολου δυσκολο να βρεθει. Ισως πολλα περιεργα/ανορθοδοξα να ευρισκαν την ερμηνεια τους.
    Δεν την ψαξατε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Είναι το λιγότερο ντροπή να δίδεται αρρωγή σ'όσους παραποιούν την αλήθεια για ίδια συμφέροντα. Ο λόγος περί του 'αγώνος' της 'ιεράς' μονής εσφιγμένου. Είναι ένδειξη ελλείψεως δημοσιογραφικού ήθους η εκμετάλευση και αλλοίωση των γεγονότων μόνο και μόνο προς δημιουργία αρθρογραφικών τίτλων και προτοσελίδων.
    Οι εν λόγω καταληψίες της μονής εκμεταλεύεται την ανοχή της εκκλησιαστικής και όχι μόνον πολιτείας από το 1970. Αρνούνται την κοινωνία με το λοιπό σώμα της ορθοδόξου κοινότητας, προβαίνουν σε μεγαλοσχήμονες δηλώσεις, καλύπτονται πίσω από το πομπώδες και μυθοπλαστικό ρητό ενός εκρωμαιοκαθολικισμού της ορθοδοξίας και κινδυνολογούν αναιδώς. καλό θα ήτα να θυμηθούμε τις κοντόφθαλμες ρήσεις κάποιων άλλων αυτοτιτλοφορουμένων υπερασπιστών της ορθοδοξίας που έλεγαν 'καλύτερα σαρίκι τούρκικο παρά παπική τιάρα' και το πως βοήθησαν τους τούρκους να πάρουν την Πόλη.
    Με τη σειρά τους και αυτοί αυπευθύνονταν στις ευαίσθητες χορδές κάθε ορθοδόξου κινδυνολογόντας και ψευδόμενοι... πάλι για το ίδιον συμφέρον.
    Αυτό είναι και το ήθος των τάχα 'αγίων' πατέρων της μονής Εσφιγμένου.
    Φυσικά οι δηλώσεις τους αυτές δεν τους εμπόδισαν το 1996 να δεχθουν, εκμεταλλευόμενοι πάλι την ανοχή όλων, την αναδρομική μάλιστα είσπραξη της οικονομικής χορηγίας που δίδεται ετησίως στις μονές από το κράτος. Αυτά τα χρήματα δεν προέρχονταν από τους δυτικόφιλους και φιλοπαπικούς η από τις γεναίες χορηγίες της Ε.Ε. προς την Ελλάδα?
    Ψιλολεπτομέρειες....
    Από την άλλη βέβαια προβάλλουν και πως δεν δέχονται τα παπικά χρήματα απο την Ε.Ε. κατευθείαν, χρήματα τα οποία δεν μπορούν να εισπράξουν εφ'όσον κατέχουν την μονή αντικανονικά και παράνομα.
    Αλλα και αυτό είναι μια ακόμα μικρή λεπτομέρεια.
    Καλό λοιπόν θα ήταν όποιος ανοίφει το στόμα του η χρησιμοποιεί την πέννα του να γνωρίζει τις ψιλολεπτομέρειες προτού εκφραστεί μεγαλοστόμως...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. http://www.athonite.gr/athos/esphigmenou.htm

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Στόν ασχετο...Ανώνυμος : 25 Μάϊος 2008 5:09 μμ.....
    Ολα αυτά τά ψευδη που λες, τα ξερεις
    τά γνωριζεις, η στα εγραψαν να τα πής, Η Ι.Μ.Εσφιγμ, κακομοιρη μου δέν ειναι καφενειο να παιζης χαρτιά και
    να λες αστειάκια, ειναι ο οικος του Κυριου και η ευθηνη σου για αυτα που λές ειναι τεραστια και φρικτη και μετα τήν εξοδο τής ψυχής μας απο το σωμα τιποτε δεν εξαγοραζετε πισω....παρα μονο τώρα με αυτο το σωμα, χρησιμοποιησετο να πάς να εξομολογηθης και να βαλεις και μετανοια στον Αγιο γεροντα της Μονής εσφιγμενου, και οχι στον ψευδοεσφιγμενίτη ψευδεπιγραφο ηγούμενο του Βαρθολομαίου.
    τρεξε αμέσως τωρα.
    Με αγάπη ο Άγγελος σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. http://www.athonite.gr/athos/esphigmenou.ht
    ===========================================
    Ε δ ω Αδελφοί εν Χω, σαυτη τήν Αγιαν σελιδα, θά βρείτε τήν αληθειαν και μονο τήν πραγματικη αληθειαν,των Πραγματικών γνησίων Ψευδοεσφιγμενιτών.
    Των λεγοντων και πραττομενων τήν
    μιαν αληθειαν... το ψευδος το ασυστολον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Δεν εγνώριζα οτι υπάρχει πλέον ειδική τάξις αγγέλων με ΙΤ ικανότητες που μπορεί να επικοινωνεί με τους πιστούς δια μέσου του διαδυκτίου και να τους επιφέρει στον δρόμο της αρετής και της μετανοίας!!!

    Αγαπητέ 25 Μάϊος 2008 11:14 μμ δεν σου έχει πει ο πνευματικός σου οτι είναι βλασφημία να αποδίδεις στον εαυτό σου προ θανάτου ιδιότητα άυλον και πνευματικήν υπόσταση ανήκουσα εις την άνω Ιερουσαλήμ???

    Ας σοβαρευτούμε!!! Η απειλή της πυρράς και της αιωνίου βασάνου είναι παλαιά καραμέλα που τόσο γλαφυρά και αισχρώς εν πράξει χρησιμοποίησε και η Ιερά Εξέταση.

    Φίλτατε αν δεν έχεις επιχειρήματα επί του θέματος άσε τα καζάνια της κόλασης ήσυχα να βράζουν...

    Διερωτώμαι δε σε ποιόν εκκλησιαστικό κανόνα η κατάληψη μιας μονής και η εσκεμμένη ακοινωνησία επιβραβεύονται με στεφάνους δόξης ή έστω επικροτούνται...

    βιβλιογραφική ενημέρωση για το θέμα δείτε στην ηλ/κή δ/νση

    http://www.aegean.gr/agios-therapontas//magazine/apostoli/issue/61/special.html

    Αλλά σας παρακαλώ απλά μορφωθείτε, μην παραμορφωθείτε!!!
    Ο 25/5/08 5:09 μμ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ Ο ΗΓΟΥΜΕΝΟΣ ΜΕΘΟΔΙΟΣ ΕΧΕΙ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΛΑΙΟΗΜΕΡΟΛΟΓΗΤΕΣ ΕΚΤΟΣ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΓΑΡΓΑΡΑ ΑΦΟΥ ΕΧΕΙ ΤΑΥΤΙΣΤΕΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΟΙΡΑΖΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΤΑΞΙ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΚΟΙΝΑ ΦΥΛΛΑΔΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση