GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η απολογία του Γιάννη Κεφαλογιάννη...

. Στην απολογία του, ο πρώην βουλευτής της Ν.Δ.και άτυπος σύμβουλος του πρωθυπουργού κ. Κεφαλογιάννης, επανέλαβε τα περί σκευωρίας εναντίον...

.
Στην απολογία του, ο πρώην βουλευτής της Ν.Δ.και άτυπος σύμβουλος του πρωθυπουργού κ. Κεφαλογιάννης, επανέλαβε τα περί σκευωρίας εναντίον του.
Μεταξύ άλλων είπε: "Νοιώθω απογοήτευση και οργή. Πενήντα χρόνια δεν απασχόλησα τα ΜΜΕ κι έφτασα σήμερα να τα απασχολώ. Ποτέ δεν προκάλεσα τον λαό, την κοινή γνώμη με τις πράξεις που αντίκεινται στην ηθική. Λυπάμαι γιατί αποδεικνύεται ότι υπάρχουν άνθρωποι που σχεδίασαν σκευωρία εις βάρος μου για να πλήξουν τον έντιμο βίο μου. Από το 1958 η προσωπική μου ζωή, η πολιτική μου συμπεριφορά, ο τρόπος που διακόνησα την πολιτική, ήταν όλα άψογα. Τήρησα απαρέγκλιτα το λειτούργημα του βουλευτή. Κατηγορήθηκα μόνο μια φορά στην ζωή μου,την περίοδο της δικτατορίας. Δεν περίμενα τώρα, οι ελάχιστοι να συνωμοτήσουν εναντίον μου και να με φέρουν σ' αυτήν την θέση. Στέκομαι απέναντι σας σήμερα με σεβασμό στον θεσμό της δικαιοσύνης και στην κρίση σας".
Για την συγκεκριμένη υπόθεση και τις εις βάρος του καταγγελίες, ο κ.Κεφαλογιάννης παραδέχτηκε ότι ζήτησε σε ραντεβού τον αστυνομικό Ειρηναίο Χαροκόπο αλλά όχι για να τον πιέσει να αλλάξει κατάθεση αλλά για να ενημερωθεί περί όσων ο πατέρας ενός φερόμενου τότε δράστη για χασισοκαλλιέργεια, του είχε μεταφέρει.
"Με τον πατέρα του κατηγορούμενου υπήρξα φίλος. Ιδιόρυθμος και πιεστικός, ήρθε στο γραφείο μου την προεκλογική περίοδο του 2004 και μου είπε ότι συντελείται αδικία εις βάρος του παιδιού του. Διερήγνυε τα ιμάτια του ότι ο γιός του ήταν αθώος. Κάλεσα τον Χαροκόπο στο γραφείο μου. Θα μπορούσα να ζητήσω μέσω της βουλής να ενημερωθώ από τον αρμόδιο υπουργό πόσο καλά κάνουν οι αστυνομικές υπηρεσίες την δουλειά τους στο Ρέθυμνο. Προτίμησα να ζητήσω πρώτα μια πληροφορία από τον Χαροκόπο. Η συζήτηση μας διήρκησε ελάχιστο χρόνο. Τον ρώτησα αν ήταν σίγουρος για τον δράστη. Μου απάντησε θετικά κι εγώ του είπα: "αν είσαι σίγουρος ότι δεν αδικείς ένα αθώο,να πάς να κάνεις την δουλειά σου". Αυτά του είπα κι έφυγε".
Στην συνέχεια ο κ. Κεφαλογιάνννης ανέφερε ότι ενημερώθηκε πέρσυ τον Νοέμβριο από πρωτοσέλιδο εφημερίδας των Αθηνών (ΝΕΑ), για τις εις βάρος του καταγγελίες σε νομαρχιακό συμβούλιο που είχε γίνει το 2006. Όπως είπε, ανασύρθηκε το θέμα με αφορμή των γεγονότων των Ζωνιανών, προκειμένου να τον ταυτίσουν και με αυτήν την υπόθεση. "Θέματα ηθικής τάξης, ανικανότητας και αδιαφορίας για τον τόπο μου δεν είχαν να μου προσάψουν. Γι αυτό έστησαν αυτή την σκευωρία να με πλήξουν" τόνισε.
Έκπληξη προκάλεσε στο ακροατήριο όταν ανέφερε ότι στο νομαρχιακό συμβούλιο η καταγγελία από τον συνδικαλιστή αστυνομικό έγινε κατ' εντολή τρίτων. "Γιατί πήγε στο νομαρχιακό συμβούλιο ο Γιανναδάκης και έκανε την καταγγελία; Με δική του πρωτοβουλία ή με εντολή άλλων και ποιανών;" ειπε.
Επίμονες ήταν οι ερωτήσεις του εισαγγελέα γιατί παρενέβη στο έργο ενός αστυνομικού κι ο πρώην υπουργός επανέλαβε πολλάκις ότι είχε χρέος απέναντι σε ένα πολίτη που οδυρόταν και τον παρακαλούσε να δεί γιατί αδικείται το παιδί του, να διερευνήσει το θέμα και να πληρφορηθεί τι είχε συμβεί πραγματικά.
-Γιατί δεν αντιλαμβάνεστε ότι όπως η δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη,το ίδιο είναι και η αστυνομία; Γιατί παίρνετε με ευκολία έναν αστυνομικό τηλέφωνο να έρθει στο γραφείο σας; ερώτησε ο εισαγγελέας. Καλώντας έναν ασυνομικό δεν ξέρετε ότι παραβιάζετε την αρχή της μυστικότητας μιας υπόθεσης που βρίσκεται στην προανάκριση"; πρόσθεσε.
-Ο δικαστής είναι ανεξάρτητος, ο αστυνομικός είναι άλλο πράγμα, απάντησε ο κ. Κεφαλογιάννης.
Ο εισαγγελέας ήταν σαφής στην τοποθέτηση του στην συνέχεια: "Υπάρχει διαδικασία άλλη να ενδιαφερθείτε για ένα θέμα. Δεν προβλέπεται κλήση αστυνομικού από βουλευτή.Υπάρχει η διαδικασία μέσω της βουλής" τόνισε, προσθέτοντας ότι ο πατέρας του κατηγορούμενου έπρεπε να είχε απευθυνθεί στον εισαγγελέα και όχι στο πολιτικό γραφείο, ο δε βουλευτής όφειλε να του υποδείξει να πάει στις δικαστικές αρχές αν θεωρεί ότι αδικείται.
Ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ και περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Αρκάδιος Σπανουδάκης αρνήθηκε τις κατηγορίες. Παραδέχτηκε ότι έκανε κατόπιν εντολής του κ. Κεφαλογιάννη, στο γραφείο του οποίου εργαζόταν την προεκλογική περίοδο, ένα τηλεφώνημα στον αστυνομικό Ειρηναίο Χαροκόπο, λέγοντας του ότι επιθυμεί ο υπουργός να τον δεί στο γραφείο του."Δεν γνωρίζω τίποτα άλλο. Δεν πήρα άλλο τηλέφωνο κανέναν, δεν τηλεφώνησα ουδέποτε στον αστυνομικό Βρυλλάκη" είπε.

-----------------------------------

6 σχόλια

  1. ___________________________________

    ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΣΥΝΤΕΚΝΟ!!!
    ___________________________________


    Όπως γράφτηκε και χτες (μεταξύ σοβαρού και αστείου, προφανώς) ο κεφαλογιάννης πλήρωσε το τίμημα της αντι-ιμπεριαλιστικής του στάσης.

    Το να καλλιεργείς φούντες ή το να υποστηρίζεις αυτούς που το κάνουν, θεωρείται, στις μέρες μας, επιλήψιμη εκδήλωση αντιαμερικανισμού, τη στιγμή που ο υπερατλαντικός νταβατζής δαιμονοποιεί το "ιερό χόρτο" προκειμένου να πρωθήσει το χημικό φαρμάκωμα των λαών.

    Αν τα Ζωνιανά καλλιεργούσαν παπαρούνες οπίου και στα χωράφια τους είχαν αμερικανικές σημαίες και πινακίδες "Συμπαράσταση στους φύλαρχους-εχθρούς των Ταλιμπάν", δεν θα υπήρχε πρόβλημα, στις μέρες μας.

    Δ.Χ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η Ν.Δ. δεν είναι τέλεια, εξάλλου όπου υπάρχουν άνθρωποι είναι φυσιολογικό να υπάρχει διαφθορά.
    Η διαφορά των ημερών της Ν.Δ. με το πασόκ είναι ότι τα 20 πράσινα χρόνια είχε ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΘΕΙ ΤΟ ΚΟΥΚΟΥΛΩΜΑ των υπουργών και των ανώτερων κρατικών υπαλλήλων (προφανώς διορισμένων από τους πρασινοφρουρούς).
    Θυμίζω ότι ο Αντρέας είχε ταριφοποιήσει τη "λογική μίζα" και έλεγε μέχρι 500 εκατ. Θυμίζω ότι ο Παπαντωνίου (Υπουργός Εθνικής Οικονομίας) κατέστρεψε εκατομμύρια Έλληνες στο Χρηματιστήριο και δεν δικάστηκε κάν.
    Πριν οι πράσινοι οπαδοί κάνουν κριτική στη Ν.Δ. για τα λάθη και τις ανεπάρκειες της να θυμούνται την προίκα της θεσμοθετημένης διαφθοράς που μας άφησαν.
    Δεν είστε παρθένες κύριοι, έχετε παρελθόν και μάλιστα το χειρότερο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Με τη σκαιότατη επίθεσή του στους δύο αστυνομικούς, ΜΑΣ ΑΠΕΔΕΙΞΕ ΤΟ ΗΘΟΣ ΤΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΤΙ ??????????????
    Τι δουλειά κάνει ο ΑΡΚΑΔΙΟΣ ΣΠΑΝΟΥΔΑΚΗΣ????????????????

    Διευθυντής περιφερειακής ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ?????????????

    Είναι δυνατόν?????
    Τέτοιοι άνθρωποι τι σχέση μπορεί να έχουν με την εκπαίδευση???????

    ΠΟΥ ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΠΑΣΟΚΟΣ = Ο ΚΑΛΛΙΤΕΡΟΣ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση