GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ποιοι ευθύνονται...

Η ΕΣΗΕΑ είναι νεκρή... . Γράφει ο Ευγένιος Ανδρικόπουλος . Ουδείς δημοσιογράφος δικαιούται πλέον να οδύρεται πάνω από το πτώμα. Και κυρίως ε...

Η ΕΣΗΕΑ είναι νεκρή...
.
Γράφει ο Ευγένιος Ανδρικόπουλος
.
Ουδείς δημοσιογράφος δικαιούται πλέον να οδύρεται πάνω από το πτώμα. Και κυρίως εκείνος που υπήρξε συνεργός στην δολοφονία του. Ουδείς δικαιούται να διεκδικεί ιδίως κατά την στιγμή της κρίσης το άλλοθι του αθώου λειτουργού ενώπιον του ιστορικού του δικαστή... Το σωματείο της ΕΣΗΕΑ είναι πλέον κατ' ουσία νεκρό και είμαστε όλοι συνυπεύθυνοι κατά το μέρος της ευθύνης που μας αναλογεί.
Συνυπεύθυνοι γιατί από το 1990 κατά την εισβολή του εχθρού με την παραλλαγμένη όψη των ιδιωτικών ραδιοτηλεοπτικών σταθμών διαγκωνιζόμαστε συνωστιζόμενοι στους προθαλάμους των εργολάβων για μια προσωποπαγή θέση στην εικονική ευτυχία. Δεν συνυπολογίσαμε όμως πως δίχως στέρεους εργασιακούς κανόνες αυτή θα έσβηνε γρήγορα όπως ένα τηλεοπτικό fade out. Για να σβήσει μαζί και το ιερό δικαίωμα του λαού σε μια ειλικρινή ενημέρωση και ταυτόχρονα να θρηνούμε, (σε όσους ακόμη υπάρχει έστω και ένα ίχνος ευαισθησίας), ικανότατους συναδέλφους σε κατάσταση ανεργιακού κώματος που προέκυψε από την μετωπική σύγκρουσή τους με τα εργολαβικά βυτιοφόρα μεταφοράς πολιτικών βοθρολυμάτων.
Συνυπεύθυνοι γιατί ενώ γνωρίζαμε πως από τους συνήθεις υπόπτους οι θέσεις του διοικητικού συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ θα χρησιμοποιούνταν ως εφαλτήριο ακροβατικής αναρρίχησης προς την κατάκτηση προσωπικών τους (και όχι μόνον) φιλοδοξιών, τους εκλέγαμε, εξαναγκασμένοι ίσως από την αποκρουστική εικόνα των καθολικά παραδομένων στις εργολαβικές σειρήνες «πολύχρωμων αριστερών» και των «στρατιωτικά υπόχρεων» στην κομματική εντολή «επαναστατών».
Συνυπεύθυνοι γιατί δεν αναγνωρίσαμε τους Δαναούς κομιστές των εργολαβικών δώρων ίσως επειδή έφεραν προσωπείο δημοσιογράφου. Και ως οι αφελείς του κοινού εργασιακού δικαίου εξαπατηθήκαμε. Αποτέλεσμα. Να καταπιούμε με βουλιμία τον δηλητηριώδη ( του τύπου ασφαλιστικό) καρπό τους τον οποίο ορισμένοι περιέφεραν στις λαϊκές των κατά του ασφαλιστ(ρ)ικού διαδηλώσεων υπό την επιγραφή «ΝΑΙ ΣΤΟΝ ΕΤΑΠ ΜΜΕ». Πιθανόν αν τον είχαμε πολύ πριν αποφλοιώσει να μας είχε πνίξει η μπόχα των σάπιων εργολαβικών προθέσεων.
Συνυπεύθυνοι επειδή ακόμη και σήμερα δεν βρέθηκε ούτε ένα παλιάς κοπής αρσενικό που να αναλάβει τις ευθύνες του και αν δεν έχει το σθένος να αυτοκτονήσει να παραιτηθεί.. Τόσο από τους έχοντες και κατέχοντες αξιώματα όσο και από εκείνους που με το θράσος των χιλίων πιθήκων τα διεκδικούν έχοντας προηγουμένως κάνει χρήση της στέγης των δημοσιογράφων αν όχι μόνο ως στέκι οργισμένων «εξαχρειωτών», οπωσδήποτε ως τραπεζική βάση ξεπλύματος του βρώμικου Εοκικού χρήματος υπό την μορφή των κοινοτικών προγραμμάτων.
Συνυπεύθυνοι τέλος γιατί με το φοβικό σύνδρομο της μικροαστικής σιωπής συνθλίψαμε την καθοριστική για την ζωή μας πολιτική άποψη, στις πρέσες των οικονομικών συμφερόντων, εγκαταλείποντας την διαχείριση της επαγγελματικής μας άρα και της οικονομικής μας ζωής στα γιουσουφάκια των εργολάβων.
Τους ξέρουμε καλά. Μήπως έστω και τώρα θα πρέπει κι αυτοί να μας μάθουν το ίδιο καλά;

9 σχόλια

  1. poios exei steilei stin esiea teleytaia kataggelies gia to spasimo tou xeriou tou?

    o sompolos ti leei??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι εφημερίδες και τα κανάλια των καναλο-εκβιαστών επιβιώνουν ως πωλητές DVD οι μέν και δανείων οι δε γιατί ΕΧΟΥΝ ΜΑΛΩΣΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ.
    Την «ενημέρωση» την προσφέρουν δωρεάν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο Παυλόπουλος να αποσύρει αμέσως τη αστυνομική φύλαξη των δημοσιογράφων.
    Ένα σκασμό εκατομμύρια βγάζουν κάθε χρόνο και γιαυτό δεν καταλαβαίνω γιατί να πληρώνει ο Έλληνας φορολογούμενος τους αστυνομικούς που φυλάνε αργυρώνητους τυχοδιώκτες σαν τον Τράγκα και το Χατζηνικολάου.
    (που μάλιστα τους υποτιμούν και τους κράζουν και από πάνω).
    Να πληρώνουν μόνοι τους για τη δική τους ασφάλεια, γιατί να τους πληρώνουμε εμείς οι ηλίθιοι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πως αισθάνεται σήμερα ένας νέος άνθρωπος για την ενημέρωση:

    Ανοίγεις τα μάτια και βλέπεις τριγύρω σου και βλέπεις την καθημερινότητα των χυδαίων παραστάσεων, των ανυπόληπτων δημοκόπων και των απαθών θεατών.

    - το πρωί αφιερώνεται στην ¨δήθεν¨ ενημέρωση των "γνωστικών¨ σχολιαστών!
    (να τη χαίρεστε, μονάχα σε μένα μη μου πείτε πως να σκεφτώ)

    - το μεσημέρι αφιερώνεται στη λαγνεία των ψυχών και των σωμάτων!
    (να τη χαίρεστε κι αυτή, μονάχα μακριά από μένα)

    - το βράδυ αφιερώνεται στην προπαγάνδα των μισαλλόδοξων χειραγωγών της γνώμης και της αισθητικής μου.
    ( πλεονάκις επολέμησάν με, εκ της νεότητός μου και γαρ ουκ ηδυνήθησάν μοι)

    Σκέψου το φίλε μου, αξίζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Για να μην ξεχνάμε τα αυτονόητα.
    ΣΚΛΗΡΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΠΟΥ ΑΛΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΝΑΝΕ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΞΥΠΝΑΝΕ.
    Διαβάστε τι είπε ο Τζόν Σουϊντον, πρώην ΑΡΧΙΣΥΝΤΑΚΤΗΣ των New York Times, στην αποχαιρετιστήρια δεξίωση που έγινε προς τιμήν του πριν βγει στη σύνταξη.
    Κάποιος από τους παρευρισκόμενους έκανε πρόποση για τον ανεξάρτητο Τύπο,.ο Σουϊντον είπε:
    «Δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα, σε αυτή τη περίοδο της ανθρώπινης ιστορίας που να αποκαλείται ανεξάρτητος Τύπος. Το γνωρίζετε και το γνωρίζω.
    Ούτε ένας ανάμεσά σας θα τολμούσε να εκστομίσει μια έντιμη γνώμη. Και αν τολμούσατε να την εκφράσετε γνωρίζετε εκ των προτέρων ότι ποτέ δεν θα εμφανιζόταν τυπωμένη στο χαρτί.
    Πληρωνόμαστε αρκετά ώστε να κρατάμε την τίμια άποψή μας, έξω από την εφημερίδα για την οποία γράφω. Εσείς επίσης παίρνετε ικανοποιητικούς μισθούς για παρόμοιες υπηρεσίες. Και αν κάποιος τολμούσε ή ήταν τόσο τρελός ώστε να γράψει την τίμια γνώμη του, θα βρισκόταν πολύ σύντομα στο δρόμο….
    Είναι δουλειά και καθήκον κάθε δημοσιογράφου να καταστρέφει την αλήθεια, να ψεύδεται, να διαστρεβλώνει, να εξυβρίζει, να κολακεύει γονυπετής το Μαμωνά και να πουλάει τη Πατρίδα του για τον άρτο τον επιούσιο….
    Είμαστε υποτελείς. Όργανα των πλουσίων που βρίσκονται στο παρασκήνιο. Είμαστε καραγκιόζηδες. Αυτοί οι άνθρωποι κινούν τα νήματα και εμείς χορεύουμε στο ρυθμό τους. Ο χρόνος, η ζωής μας, οι ικανότητές μας είναι ιδιοκτησία αυτών των ανθρώπων. ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΑΝΟΟΥΜΕΝΕΣ ΠΟΡΝΕΣ.
    Πηγή « Η ανείπωτη ιστορία της εργασίας», του Richard O. Bayer, εκδόσεις United Electrical, Radio & Machine Workers of America, NY 1979.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Είναι τελικό.
    Παρόλο το μεγάλο ανταγωνισμό, ο πιο συμπλεγματικός πρασινοφρουρός Θέμος Αναστασιάδης πήρε φέτος το πρώτο βραβείο.
    Σήκωσε το βραβείο της Χρυσής Κουράδας της Ελληνικής δημοσιογραφίας για το 2008.
    Ήταν και τα προηγούμενα χρόνια υποψήφιος αλλά φέτος τα κατάφερε και σήκωσε την κούπα (βοήθησαν και τα μαύρα εκατομμύρια).
    Μπράβο πανάσχημε παιδοβούβαλε.
    Και σε ανώτερα τη νέα χρονιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΑΝ ΗΤΑΝ ΖΩΝΤΑΝΗ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΗΡΧΑΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. μ αυτον τον οσφυοκαμπτη ,λουμπαγκο εχουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση